LICG Rashondengids

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Zoek, zoek... Waar kan ik hem het beste gooien? Toch maar even hier, vind het een lastige.... Is ook van toepassing op volwassen honden tenslotte. Zowel kruisingen als "Look-a-likes" en stamboomhonden.

 

Een tijd geleden is de Rashondenwijzer gelanceerd. Hier is een hoop ophef over, omdat er wordt gesteld dat de informatie die gegeven wordt niet uit gedegen onderzoek komt.

De universiteit van Utrecht, de Raad van Beheer en verschillende dierenartsen zijn samen gaan werken. Dat er vraag is naar meer duidelijkheid rondom de gezondheid van (ras)honden is bekend, nu nog een duidelijk platform waar de informatie staat én betrouwbaar is.

 

Sinds kort is de LICG rashondengids gelanceerd. Hier staat alle verzamelde informatie rondom gezondheidsproblemen binnen een ras inclusief een rasprofiel. Bij de onderbouwing staat duidelijk verwoord waar het onderzoek op is gebaseerd. Ook hier gaat het (helaas) nog om informatie waarbij er geen onderscheid is gemaakt tussen "look-a-likes" en rashonden, maar het is in ieder geval een goed en veelbelovend begin in mijn opinie.

 

Ik ben benieuwd hoe dit verder uitgroeit. De onderzoeken om "look-a-likes" en rashonden gescheiden te beoordelen lopen als ik het goed heb begrepen vanaf 2014, dus daar kunnen we over een paar jaar hopelijk resultaat van verwachten.

 

De URL: http://www.rashondengids.nl/

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Leuk dat je dit plaatst!

 

Heb gelijk even bij de stabyhoun gekeken natuurlijk, naar mijn idee klopt alles als een bus!

 

Bij de andere rassen ook vluchtig gekeken. Ik vind het goed dat ze ook open zijn over "minpunten" bij een ras

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Vanuit mijn ras zie ik ook weinig wat niet aansluit. Ik mis de Ichthyosis nog en ik weet niet of de grote hoeveelheid tumoren klopt. Verder heb ik nog nooit gehoord van Ecotopische Ureteren bij de Golden, maar het staat ook niet bij de directe aandoeningen.

Hoe dan ook, als ik dit naast het lijstje neer leg van de rashondenwijzer kan ik mij hier een stuk beter in vinden. :) Komt veel realistischer over dan het dagboek aan erfelijke afwijkingen die daar genoemd stond.

 

Ik vind het ook top dat de rasvereniging(en) er bij vermeld worden!

Volgende forumvraag: Bordercollie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^