Aggressieve hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cynthia (Gast)

Ik ben opzoek naar tips over hoe om te gaan met een situatie. In onze buurt loopt een mevrouw met 5 honden. (mix Jack Russell en Cocker Spaniel) Met zijn vijven vormen zij een roedel. Wat op zich natuurlijk geen probleem is. Maar zij zijn enorm agressief naar andere honden. Aangezien ze altijd aangelijnd zijn, ook in losloopgebieden, is dat voor mij niet zo'n probleem. Mijn hond heeft moeite met drukke, springerige honden. Dus met een boog er omheen? Graag! Gisteren brak alleen de riem van de honden. En deze hond was zo gefixeerd op mijn, dat hij 50 meter overbrugde (brede dijk met ruime uitwijk mogelijkheden), dwars door mij heen wilde rennen, om maar mijn hond aan te kunnen vallen. In eerste instantie, liep hij tegen mijn schenen aan. Stuiterde weg. En ging vervolgens nog even hard achter mijn hond aan. Na een kleine schermutseling tussen beide honden. Kwam mijn hond achter mij terecht. Waarna de aanvaller zijn tanden in mijn kuit zette. Gelukkig kreeg ik hierdoor de kans om de aanvaller bij zijn nekvel te grijpen en tegen de grond te drukken. Waarmee het gevecht ten einde was. Mijn probleem is, dat ik niet wil dat deze vrouw haar hond moet laten inslapen. Maar ik wil ook niet dat een ander hetzelfde overkomt. Is er een instantie met wie deze mevrouw kan gaan voor hulp bij heropvoeding van haar honden?  

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een vervelende situatie! Je zou haar kunnen adviseren om contact te nemen met een gedragstherapeut voor honden. Is deze mevrouw bereid om hulp te accepteren? 

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Waarschijnlijk steekt 1 hond de roedel aan, dus moet ze de aanstoker ertussen uit halen en vooral met deze hond trainen maar natuurlijk ook met de andere hond individueel en in groep trainen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

En de hond uitlaten met muilkorf... Dat verplichten in ieder geval, als dat mogelijk is.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Na een incident zal de hond niet worden ingeslapen. Je zegt zelf eigenlijk al dat het een ongeluk was. Mevrouw zal weten dat haar honden niet goed met andere honden kunnen, en houdt ze daarom altijd vast (wat heel netjes is). 

 

Het is natuurlijk heel vervelend dat de lijn knapte en jij gebeten bent, maar dit is geen reden om een hond in te laten slapen. Aangifte zou ik persoonlijk hier niet voor doen, aangezien het echt een incidenteel ongeluk was. Zelfs al zou je dit wel doen, dan zou de vrouw hoogstens misschien haar hond moeten muilkorven, maar zelf dat denk ik nog niet als het een eerste incident is.

 Als je goed met haar in gesprek kunt gaan, kun je in ieder geval opperen om lijnen en halsbanden regelmatig na te kijken en nieuw te kopen als er teveel slijtage is. Zodat een lijn niet zomaar weer kan knappen. Daarnaast zou je haar eens kunnen vertellen over een goede gedragsdeskundige. Wat zo iemand misschien voor haar kan betekenen. 

 

Cynthia (Gast)

Ik denk dat hulp wel zou accepteren. Ik vrees alleen dat ze financieel gezien geen therapeut kan veroorloven.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat een situatie zeg.. Een lijn die breekt, tja, dat kan gebeuren natuurlijk. Dat die hond vervolgens ik weet niet hoeveel tientallen meters loopt om jou en je hond te grazen te nemen, da's niet zo best.

 

Je kan deze mevrouw adviseren een goede hondenschool of een gedragstherapeut te zoeken die deze beste mevrouw met haar honden kan helpen.

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Een hond die eerst een andere hond aanvalt, en daarna een mens bijt. Dat vind ik nogal wat... Als het op eigen erf gebeurt kun je het nog wijten aan territoriaal gedrag. Maar dit is een regelrechte aanval op jouw hond, en daarna een fysieke aanval op jou. Ik zou me ten zeerste afvragen of inslapen dan niet beter is. Straks raakt hij weer los, en bijt een kind oid. Ik moet er niet aan denken dat dat kind mijn neefje van 1,5 jaar is... Ik ben echt niet zomaar voor inslapen, en ben zelf ook wel eens 'gebeten' door de hond van een vriendin (waar ik overigens nu beste vriendjes mee ben), maar wat jij beschrijft vind ik een gevaarlijke situatie. De hond heeft waarschijnlijk gebeten uit adrenaline, maar zelfs dan is dat een grens die de eerste de beste hond nooit zou overschrijden in zo'n geval. Dus ik vind het erg verontrustend dat deze hond bij zo'n adrenaline stoot ook echt toe durft te happen.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 Martin Gaus gedragscentrum 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Het is toch alleen maar speculeren wij zijn er niet bij geweest. Ik zou ook zeggen inslapen is erg overdreven als ik het verhaal zo lees. Sommige honden bijten in de heat of the moment ook maar gewoon wat om zich heen uit paniek, agressie of wat dan ook en dan zit je daar als mens ook wel eens tussen.

Dat een lijn zomaar knapt... dat is wel slecht. Ik zou niet met een twijfelachtige lijn met Obi durven lopen.. echt niet. Stel je eens voor langs een drukke weg of zo. Honden blijven impulsief, net kleine kinderen. Je wilt niet dat ze ooit iets onverwachts kunnen doen... Denk dat dit zo'n gevalletje is teveel hooi op de vork, teveel honden teveel probleempjes met diezelfde honden die niet opgelost worden, niet opletten of je spullen nog wel goed zijn en dan gaat het mis.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Hoe ziet je beet eruit? Blauwe plek? Twee puntjes van de hoektanden? De hele rijen tanden in het vlees? 

 

Het lijkt mij op omgerichte agressie, de hond wilde bij jouw hond komen maar jij stond ertussen, en dan ben jij de pineut. 

 

Inslapen zou ik niet aanbevelen, angstzaaierij is nergens voor nodig, het is niet alsof de hond op ieder kind afvliegt zodra hij los komt. Bovendien is de hond normaal gewoon aangelijnd en neemt de vrouw dus haar verantwoordelijkheid voor haar niet zo sociale hond.

 

Als je een beste beet hebt gehad, zou ik de vrouw vragen om de hond een muilkorf te laten dragen. Lijkt me niet onredelijk.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Kom op zeg,die lijn is geknakt....de honden hebben even een opstootje gehad,jij stond in de weg en dan gebeurt dit.

 

Een heleboel drama voor niks,het is niet vreemd als een hond een bepaalde hond niet mag dat hij eventjes 50 meter overbrugt om ruzie te maken.

 

Het is een ongelukje,je kon het hondje makkelijk tegen de grond aan drukken,zal geen sterk ras geweest zijn.

Ik denk dat die vrouw dat vast ook verschrikkelijk vind,ik weet dat mensen die meestal hun honden goed vasthouden bang zijn dat er iets gebeurt.

 

Afmaken,heropvoedingstherapie.....

 

Laten we hopen dat de beten niet te hard waren in je kuit,ben ooit gebeten tot bloedens toe door een jack,mijn hand stond in zijn weg en wat deed dat pijn,alsof er iemand met een hamer op mijn hand had geslagen,ben toen ook naar een da geweest.

Het kwam niet bij mij op om aangifte te doen,een ongeluk kan gebeuren.

Cynthia (Gast)

Bedankt voor alle suggesties. Ik ga eerst met de baas in kwestie praten. Misschien dat we samen tot een passende oplossing kunnen komen.

Zoals gezegd ik stond er tussen. Geheel bewust. En dan weet je dat je gebeten kan worden. Laten inslapen is voor mij geen optie. Maar dat neemt niet weg, dat ondanks dat het om een kleinere hond gaat, dit soort agressie niet door de beugel kan.

M.b.t. de laatste reactie. Mijn hond is groot genoeg om deze hond aan te kunnen. Maar een kleinere hond had dood geweest. Ik ben groot genoeg om er tussen te springen. Maar als ik een kind was geweest. Dan had hij dat kind getekend voor het leven. En dat is een situatie die ik wil voorkomen. Het spijt me als je vind dat ik een aansteller ben. Maar laten we eerlijk wezen. Een beet is een beet. Hoe groot de hond ook is. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik heb het ook een keer mee gemaakt dat de lijn brak terwijl er een minder sociale hond aanliep. Als baas zijnde is dat echt heel naar om mee te maken. Bij ons liep het af met een sisser gelukkig, hij had een hond wel gebeten maar niet door, tegen de tijd dat ik buiten adem aan kwam gelopen stonden ze aan elkaars achterste te snuffelen. 
Een ongeluk zit in een klein hoekje, en het is erg balen dat dit nu gebeurt is. 
Ik zou als ik jouw was gewoon even gaan praten met die mevrouw om te vertellen dat je erg geschrokken bent van de situatie, dat je je zorgen maakt om eventuele andere slachtoffers. Kijk eens hoe de vrouw hierop reageert en wat ze er zelf van zegt. Aangezien ze haar honden altijd aan de lijn houd lijkt het me dat ze wel een gevoel voor veiligheid heeft en er mee bezig is om haar honden bij zich te houden. 
En zich ook bewust is van het gedrag van haar honden.(Geloof me, er zijn veel meer mensen die daar juist niet bewust van zijn)

Volgende forumvraag: Zeg...die zoekfunctie ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^