dominant

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

mijn kleine hondje van 2 jr uit kreta is echt dominant. De laatste tijd rent hij op grote honden af, zo dom op een dag gaat het verkeerd.Frodo doet het op een hondenveld waar alle honden los lopen maar ook aan de riem op straat. Help wat moet ik doen?

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Als Frodo niet agressief is,dan geeft het niet.

 

Waarom zou Frodo niet naar honden mogen rennen,Frodo ziet geen honden als groot of klein,hij ziet gewoon een hond.

 

Is wel knap dat hij aan de riem ook naar honden kan toe rennen. 

slimme Frodo

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat heeft niet echt iets met dominantie te maken.

Wat doet hij zodra hij bij de andere hond is gearriveerd?

Gaat hij er tegen blaffen of wil hij ermee spelen?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Waaruit moet dan blijken dat hij dominant is?

Op een andere hond af rennen kan idd voor problemen gaan zorgen,want het is dreigende en onbeleefde hondentaal.Wil je geen ruzie dan benader je een andere hond niet door er juist recht op af te gaan.

 

Wat doet hij als hij bij de andere hond is aangekomen?Wat laat zijn lichaam zien?

 

Terwijl hij rent,gromt of blaft hij dan ook?

 

Verder wil ik opmerken dat het natuurlijk niet dom is van je hondje om op andere honden af te blijven rennen,jij bent immers verantwoordelijk voor hem en kán hem op tijd aan lijnen,aangelijnd laten ,je kan ook minder plekken op zoeken waar veel andere honden zijn en flink met hem gaan trainen zodat hij luistert,dan kun je hem bij je houden met aandacht van hem te vragen of als hij hij aanstalten maakt,hem roepen en aandacht vragen.

 

Als je nu al de overtuiging hebt dat het op een dag verkeerd gaat,is dan aangelijnd laten niet de meeste geschikte optie?!

honden page profiel --

Ik denk niet zozeer dat die dominant is... Hier ook een klein reutje die nogal tegen andere honden kan blèren.  Om een heleboel onzekerheid en spanning te maskeren 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dominant is geen karakter eigenschap. Ga er maar vanuit, dat je kline hondje de andere honden heel eng vind en als ze maar een grote bek opzet, jaagd ze de enge honden weg. Aanval is de beste verdediging. 

 

Maar, wat is jou rol hierin? 

Ik bedoel, je weet dat hij het doet en je laat het gebeuren?

Je kan gewoon weg lopen bij andere honden, neem hem gewoon mee. Zo worden andere honden minder eng, zo laat je je hond zien, dat weg lopen ook een optie is.

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^