Sbs9

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JessicaJessica

Bijzonder....

 

Ik zat net SBS 9 te kijken. Inmiddels is er over castratie en sterilisatie veel gezegd.

Toch bijzonder dat je in de Amerikaanse "the Drs" nog hoort dat erg vroeg castreren (met 5 maanden) nog zoveel voorkomend is. Gek om dat op een zender te zien, terwijl alle Nederlandse bronnen en onderzoeken anders uitwijzen. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sbs 9 heeft veel programmaas van vele jaren terug, misschien was dit ook een heel oud stukje van jaren terug ? tegenwoordig is het toch echt zo dat ze er van terug gekomen zijn dat vroeg steriliseren / castreren toch niet het alle beste is.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

In de vs is dat gebruikelijk. De situatie en motivatie zijn ook anders dan hier. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Mijn hond, afkomstig uit een asiel in Texas, is ook voor de eerste loopsheid gecastreerd. De voornaamste reden dat er op gehamerd wordt om je hond vroeg te laten castreren, is het idioot grote aantal zwerfhonden wat daar rondloopt. En die vinden je loopse teef ook wel in de tuin. Dus is het aan te raden? Geen idee. Maar ze proberen in ieder geval wel hun zwerfhonden probleem op een preventieve manier aan te pakken.

honden page profiel JessicaJessica

Ah vandaar... Hij gaf puur als reden borstkanker op bij teven. En voorkomen van haantjesgedrag bij reuen. (Even vrij vertaald).

 Jammer dat de zwerfhonden nergens genoemd worden, maar wel zo begrijpelijk dat ze dat probleem bij de worstel aan willen pakken. 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" Ah vandaar... Hij gaf puur als reden borstkanker op bij teven. En voorkomen van haantjesgedrag bij reuen. (Even vrij vertaald).
 Jammer dat de zwerfhonden nergens genoemd worden, maar wel zo begrijpelijk dat ze dat probleem bij de worstel aan willen pakken.  "

 

Er zullen er ook genoeg tussen zitten die echt geloven dat dit een gegronde reden is hoor, net als dat er hier ook nog genoeg zijn die dit denken Amerika is groot, en er zijn zat dierenartsen die ca. 1962 afgestudeerd zijn en nooit meer een stukje vakliteratuur hebben opengeslagen. Maar zwerfhonden is - vooral in het zuiden - een groot probleem. Ik kwam er eigenlijk tijdens iedere wandeling wel eentje tegen.

honden page profiel JessicaJessica

Worstel is wortel natuurlijk haha. 

 

Onvoorstelbaar dat je daar zo veel meer zwerfhonden hebt 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^