Mathezer 16 jaar plast s'nachts in huis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ziggy (Gast)

Hallo dierenvrienden, Ik zit met een groot pprobleem. Mijn Mathezer, Ziggy, plast elke nacht in huis terwijl de keukendeur open staat en hij dus in de tuin kan. Mijn mama is het zo beu om de hele tijd plas en kak op te kuisen als ze opstaat en ik eerlijk gezegd ook wel. Ook drinkt hij enorm veel en mama neemt het drinken dan weg en dan blaft hij inhet midden van de nacht om te drinken. Ik wil hem niet laten inslapen want ook al is hij doof en heeft hij lichte cataract hij kan nog zo genieten van het leven dat zie ik aan zijn speelsheid. Als ik hem bij mij laat slapen beplast hij hem soms, al 3keer gebeurd, Kan iemand mij aub advies of redenen hiervoor gegeven? Heel erg bedankt. Isabelle en Ziggy

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Als je hond ook veel drinkt zou ik even naar de da gaan om medische problemen uit te sluiten.

Drinken weghalen.....dat zou ik dus niet doen.

Je hondje is 16 jaar!
Het kan gewoon zijn dat je hondje door ouderdom binnen plast en kakt.

Net als pups hebben oude honden geen controle meer over de sluitspier.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hij is oud en kan last hebben van ouderdomskwaaltjes.

 

Inderdaad even naar de dierenarts gaan.

Vang van te voren urine op.

Met een grote soeplepel of zo, gaat heel makkelijk.

Dit kan de dierenarts dan controleren of hij problemen met zijn nieren of blaas heeft waardoor hij niet meer zo goed z'n plas kan ophouden.

En dan kan de dierenarts ook adviseren wat je moet doen.

Je kan hem zelfs 's nachts een broekje aandoen, zodat hij daarin plast.

 

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Dat kunnen zo maar de nieren zijn of diabetes. Als je de hond op bed laat zou je een incontinentiedeken kunnen kopen en er een oude fleecedeken eroverheen kunnen doen. Dan komt het niet op je bed. Kan overigens ook in de mand.

Anoniem (Gast)

" Hallo dierenvrienden,
Ik zit met een groot pprobleem. Mijn Mathezer, Ziggy, plast elke nacht in huis terwijl de keukendeur open staat en hij dus in de tuin kan. Mijn mama is het zo beu om de hele tijd plas en kak op te kuisen als ze opstaat en ik eerlijk gezegd ook wel. Ook drinkt hij enorm veel en mama neemt het drinken dan weg en dan blaft hij inhet midden van de nacht om te drinken. Ik wil hem niet laten inslapen want ook al is hij doof en heeft hij lichte cataract hij kan nog zo genieten van het leven dat zie ik aan zijn speelsheid. Als ik hem bij mij laat slapen beplast hij hem soms, al 3keer gebeurd, Kan iemand mij aub advies of redenen hiervoor gegeven? Heel erg bedankt.
Isabelle en Ziggy "

 

Ziggy (Gast)

Bedankt voor jullie advies maar heeft er iemand hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie daaraan gedaan? Ik heb hem al luiers aangedaan maar hij trekt ze kapot...

Ziggy (Gast)

Ps hij wordt 4 oktober 16 jaar

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Bedankt voor jullie advies maar heeft er iemand hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie daaraan gedaan? Ik heb hem al luiers aangedaan maar hij trekt ze kapot... "

 Wij hebben dit meegemaakt en zijn naar de dierenarts gegaan, dementie en blaasontsteking. Dus, ritje DA. In ieder geval geen reden om een dier na 16 jaar in te laten slapen, oud zijn gaat nu eenmaal gepaard met ongemakken

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Bedankt voor jullie advies maar heeft er iemand hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie daaraan gedaan? Ik heb hem al luiers aangedaan maar hij trekt ze kapot... "

 

Ik ben met mijn hondje (14.5 jaar) naar de dierenarts geweest.

Met een soeplepel wat urine opgevangen zodat de dierenarts het kon nakijken.

Dat staat hierboven ook al maar ik vermoed dat je daar overheen hebt gelezen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Met het vele drinken erbij zou ik inderdaad naar de da gaan, urine laten nakijken, nierfunctie.

Ja, mijn Vera had dit onder andere.

En dementie.

Ze worden ouder meis, net als mensen gaan ze dan helaas ook dingen mankeren. Ze kunnen er niks aan doen en vinden het zelf vaak heel erg.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Mijn lieve vorige hond werd door het gebruik van plastabletten incontinent voor urine. Was heel sneu.

Voor hem vond ik luierbroekjes, zgn. 'snuggease' ideaal.

Verder sluit ik me aan bij vorige schrijvers, met de hond éneen flesje urine naar de dierenarts!

honden foto van Kaatje en Hailey (Speedy† Tessa†)

Onze hondjes waren de laatste 1,5 jaar volledig incontinent. Alles lieten ze binnen lopen, ze hadden ook slecht zicht en een slecht gehoor en konden er niets aan doen. Ook in de manden plasten en poepten ze. Ze vonden het zelf ook naar en waren altijd blij als ik de mandjes kwam verschonen.

 

We hebben de urine laten onderzoeken, maar dat was het niet. Het was puur door de ouderdom. Maar ik zou zeker de urine laten onderzoeken, dan kun je iets uitsluiten.

 

We hebben zeil over de laminaatvloer gelegd en uiteindelijk droegen ze luiertjes. Die liepen ze weleens uit, dan zag je een hoopje luier op de grond liggen, maar over het algemeen ging het goed.

 

Onze meiden konden hierdoor zo lang mogelijk bij ons blijven, ze zijn 17 jaar geworden en samen ingeslapen afgelopen juli.

honden page profiel RafRaf

Jouw hondje is stokoud! Natuurlijk mankeert hij één en ander, hij vindt waarschijnlijk 's nachts de weg naar de tuin niet meer.

Het is hier al gezegd, vang wat urine op en laat het nakijken bij de DA. Maar verwacht geen wonderen meer op deze leeftijd en geniet, ondanks de ongemakken, van het feit dat je hem nog mag hebben.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

" Bedankt voor jullie advies maar heeft er iemand hetzelfde meegemaakt en wat hebben jullie daaraan gedaan? Ik heb hem al luiers aangedaan maar hij trekt ze kapot... "

 Maar ben je al naar de dierenarts geweest? Misschien blaasontsteking?

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Wanneer een hond plotseling veel gaat drinken moet je direct naar de dierenarts. Dit is meestal geen goed teken. Het kan zijn dat de nierfunctie niet meer goed is. Soms kan er nog iets gedaan worden met een speciaal dieet, maar in veel gevallen gaan mensen veel te laat naar de dierenarts en kan het einde verhaal voor het hondje zijn. Dus als ik jou was zou ik vandaag nog naar de dierenarts gaan en niet zelf proberen uit te vogelen wat er eventueel aan de hand kan zijn.

honden page profiel rilanarilana

Mij is toen aangeraden geen drinken meer te geven na 21.00 uur, dit heeft wel echt goed geholpen, natuurlijk de urine eerst laten na kijken, maar mocht er niets aan de hand zijn zou ik dat proberen, het klinkt zielig vond ik ook, maar onze hond werd wakker in zijn eigen plas, dit was ook heel erg zielig, toen hebben we er voor gekozen na 21.00 uur geen water meer te geven en met resultaat.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

WIE heeft je dat aangeraden?

Ben je al naar de dierenarts geweest?

Dorst laten hebben is geen optie hoor..... dan kan je z'n nieren beschadigen!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Een hond dat ineens veel drinkt is niet goed.
Ga er alsjeblief mee naar de da!!

Mijn hondje van nog geen jaar oud heb ik een paar maanden geleden moeten laten gaan.
Zij dronk ook ineens veel en bleek vergiftigd.

Wil niet zeggen dat jou hondje vergiftigd is maar ook een blaasontsteking kan zijn.
Nierfalen kan ( zeker op die leeftijd. )

Drinken weghalen.... Niet mijn ding.
Maar ga er niet over in discussie.

honden page profiel rilanarilana

mijn dieren arts heeft mij dat aan geraden, omdat er voor de rest niets aan de hand was met het hondje, wat moet je dan je hondje in eigen plas wakker laten worden? is ook niet erg lekker, ik zeg alleen wat ik zelf gedaan heb, en dat het geholpen heeft.

honden page profiel ElianeEliane

Je haalt bij geen enkel dier drinken weg. Een heel deel mensen doen dit ook wanneer ze een pup hebben. Om dan te voorkomen dat die in huis plast. Simpel haal dan geen pup in huis. 

 

Drinken en eten is een noodzaak en hebben een functie voor het lichaam!

 

Wanneer een dier zonder medische reden in huis plast, zorg je er voor dat de hond buiten kan (je laat hem extra laat en vroeg buiten, of je staat er voor op). Uit respect voor het dier en geen drinken wegnemen uit gemakzucht voor de mens. 

 

Bij een medische oorzaak kunnen een deel van aandoeningen er voor zorgen dat de hond meer gaat drinken omdat er te veel afvalstoffen in het lichaam zitten en de hond reageert daar op door te drinken om ze zo te proberen weg te spoelen. Het lichaam geraakt door die stoffen vergiftigd. DUS NOOIT drinken wegnemen. De hond voelt zich zo al slecht genoeg.

 

Wanneer je zo'n "gedrag" ziet -> eerste wat je doet is naar de dierenarts gaan.

honden page profiel sigridsigrid

honden foto van sigrid

Ik heb helaas hetzelgde meegemaakt. zoals hier veel vertellen kan dit op een nierprobleem wijzen of een blaasontsteking. ik heb toen bloed laten trekken en in het bloed was toen nog niks te zien, maar de dierenarts raadde toen toch een dieet aan! daar heeft ze toch nog 3 jaar mee verder geleefd. wat dat drinken betreft; je mag dit zeker niet weghalen. dat maakt het probleem nog erger. heb mijn liefje maandag moeten afgeven. zij droeg de laatste maanden pampers. Maar heb er geen moment spijt van gehad. omdat dit wel hoge kosten waren haalde ik mijn pampers bij kruidvat en knipte er een gaatje in voor haar staartje. hoop dat ik je hier wat meehelp, maar binnenplassen op die leeftijd dat gebeurt. wij worden ook oud !!!!

 

Volgende forumvraag: Herinneringen aan Athie...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^