Werk en puppy combineren? Hoe deden jullie dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Madelief (Gast)

Mijn vriend en ik twijfelen nog over een volwassen herplaatser en een puppy. Een puppy lijkt ons allebei leuker maar we twijfelen of dit wel mogelijk is omdat we allebei werken. Ik werk parttime en door onze verschillende werktijden is er vaak iemand thuis, de hond zal 2x per week ongeveer 5 uurtjes alleen zitten door overlappende werktijden. We hebben dus zeker genoeg tijd voor een hond maar hoe kunnen we dit combineren met een pup? Ik heb gelezen dat je maanden verder bent voordat een pup meerdere uren alleen thuis kan zijn. We kunnen natuurlijk de eerste weken als de pup er is vakantie opnemen maar dit is ook maar beperkt natuurlijk. Hondenuitlaatservice is pas vanaf een bepaalde leeftijd dus is ook geen optie. We hebben ook geen familie of vrienden in de buurt die structureel willen oppassen. Een hondenoppas is een optie maar die moet dan maar net beschikbaar zijn, vind dat een beetje teveel een gok. Ik wil gewoon goed voorbereid zijn mochten we wel een puppy in huis nemen, hoe hebben jullie dit gedaan? Of moeten we het idee van een pup toch maar laten varen en inderdaad voor een volwassen herplaatser gaan die al gewend is om even alleen te zijn? 

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik werk ook parttime en mijn vriend fulltime en ook wij hebben een pup in huis. 

Ik heb de eerste 6 weken vakantie gehad(wat natuurlijk behoorlijk luxe was), en daarna moest ie ook gewoon 5 uurtjes alleen zijn. Wij hebben dan nog wel een andere hond, maar deze was ook pup en daar hebben we het precies hetzelfde mee aangepakt.

In de weken dat ik vakantie had, ging ik pas boodschappen doen, douchen etc als de puppy sliep. Dat hebben we uitgebouwd van 10 minuten tot een uurtje of 2. De eerste paar werkdagen is mijn zusje na een paar uurtjes even gekomen om hem te laten plassen, maar daarna was hij die uren gewoon alleen.

De pup zit bij ons in een puppyren in de woonkamer, waar ook zijn voer- en drinkbak in staan en wat speeltjes liggen. 

Wel zorg ik dat voor ik ga werken de pup zeker 1,5-2 uur wakker is en dus moe is als ik moet gaan.

De pup gaat hier 's ochtends de grote ronde van de volwassen hond mee wandelen(nouja hij zit dan het grootste deel in zijn kar) en dan kan hij even lekker rennen en spelen. 

Nu is hij vaak nog wakker als ik wegga, maar als ik terugkom wordt ie pas wakker als ik echt binnen ben.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ook hier een fulltimer en een parttimer. Ik heb ook de eerste tijd vrij gehad van mijn werk om voor de pup te zorgen. Wij hadden al een hond die prima alleen kon blijven en dat heeft ons wel geholpen. De eerste maand hebben we moeite gehad met de training maar daarna ging het erg snel. We hebben ook de bench gebruikt bij het alleen blijven aanleren. Op het begin vond ze de bench helemaal niks, maar na een maand ging ze er wel in. Deken over de bench en kong erin zodat ze zo weinig mogelijk prikkels kreeg. Dit hebben we ook een klein maandje zo gedaan en toen mocht ze los in huis lopen. Ook dit ging gelukkig goed. 
Het alleen thuis blijven is gelukkig snel gegaan, de zindelijkheidstraining aan de andere kant heeft veel langer geduurd. Ik denk dat we nu bijna zo ver zijn (heel af en toe plast ze nog in huis als we weg zijn) en ze is nu bijna 2. Dus waar we met het een geluk hebben gehad is het ander juist weer niet zo.

Het is ook per pup afhankelijk hoe snel ze alleen kunnen blijven, maar als je hier genoeg aandacht in steekt komt dat zeker goed.
Wij wilde graag 3 dingen, alleen thuis blijven, los kunnen lopen (dus terug komen als ze geroepen word en sociaal) en zindelijkheid. De eerste 2 zijn goed gelukt, de derde helaas niet zo snel. 

Ik denk niet dat je het idee van een pup hoeft te laten varen, wel zou ik het alleen thuis laten een prioriteit in de training geven. 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

in het begin had ik de pup mee in de auto (omwille van 3 maal per dag eten).  Dan zat ze in de auto terwijl ik aan het werken was (maximaal 3u achtereen)

 

van zodra ze 2 maal at, bleef ze thuis, ze zit wel buiten en heeft gezelschap van een andere hond.

 

Maar ik ben er nogal hard(er) in dan het merendeel hoor (vooral dan de nederlanders).

Ze zijn hier al allemaal groot geworden, geen 1 heeft verlatingsangt, geen 1 sloopt, allen zijn ze zindelijk,... 

Ik heb wel een ras dat best zelfstandig kan zijn, dat scheelt ook wel.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Toen onze Max bij ons kwam had ik in totaal 4 weken vrij, Max was toen 12 weken.

In die 4 weken zijn we gaan trainen met hem.

Toen ik weer begon met werken was Max 17 weken en onze Jack was er ook als ik weg ging.

 

De 1e maand hebben we ervoor gezorgd dat Max tussendoor werd uitgelaten.

Ik heb mijn diensten kunnen ruilen en hij was toen maximaal 4 uurtjes per keer alleen, dit was toen 2x per week. In de weekenden ben ik toen extra gaan werken (werk in de zorg) en dan was mijn man thuis.

Vanaf dat Max 21 weken was kon hij zonder problemen thuis blijven.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

We werken beiden fulltime, met wel andere uren alletwee. Ikzelf heb nu 2,5 week verlof opgenomen voor de pup. Ik maak de pup ook moe en laat hem dan een uurtje of 2 alleen. Heb ook een App gestart zodat ik weet of hij niet blaft of zeurt gedurende die uurtjes.

Volgende week begin ik terug te werken maar ik kom sowieso over de middag een uurtje over huis.Op de dagen dat ik vrij heb kan hij overal mee naartoe.

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Zeker mogelijk met een pup. 

Wij werkten ook beide fulltime toen we onze hond kregen. Hij was toen 10 weken oud. Ik werk wel in diensten. Ik had 4 weken vakantie opgenomen en mijn vriend 3. Dit hadden we om en om gedaan waardoor we dus 7 weken vrij hadden. In deze tijd hebben we hem beetje bij beetje geleerd om alleen te zijn. Dit ging erg goed. Hierna moest ie 4 uurtjes alleen zijn. We hebben hem wel meteen vrij laten lopen. In de gang en de keuken waar hij niks kapot kon maken. Ik vond het niks om hem in een bench te stoppen maar dat is natuurlijk eigen keus. 

Anoniem (Gast)

Mijn pup van 17 weken kan nu met gemak 5 uur alleen blijven, komt weinig voor maar als het nodig is kan het. Ik zorg dat ze goed moe is voor ze de bench in gaat en ik geef haar een bevroren kong met eten erin. Ze ligt overdag vooral te slapen..

honden page profiel CaitCait

honden foto van Cait

" Mijn pup van 17 weken kan nu met gemak 5 uur alleen blijven, komt weinig voor maar als het nodig is kan het. Ik zorg dat ze goed moe is voor ze de bench in gaat en ik geef haar een bevroren kong met eten erin. Ze ligt overdag vooral te slapen.. "

 Dit was ik dus :) 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik nam Odi vaak mee naar mijn opleiding. Hij ging dan rustig liggen en zeurde niet. 

Als hij even niet mee kon, dan bleef hij alleen thuis. Wij hebben dat rustig opgebouwd (beginnend bij een kwartier, en steeds verder uitgebouwd). Uiteindelijk kon Odi makkelijk 5 uur alleen zijn. 

 

Aiden daarentegen kan nog geen 5 minuten alleen zijn. Hij gaat niet piepen/blaffen/janken, maar begint meteen met papier scheuren en bloemen versnipperen. 

Zijn broertjes en zusjes kunnen prima een paar uur alleen zijn, maar ik heb nèt dat ene exemplaar die dat dus niet kan. 

Hij kan ook niet in de bench, dan raakt hij in paniek. 

 

Aiden doe ik dus naar een particuliere oppas of een dagje in een pension als ik een dag weg moet.

honden page profiel Nien Nien

honden foto van Nien

Ook hier eentje die parttime werkt en partner fulltime met wisselende diensten. Ik heb zelf twee weken vrij gehad. De 3e week konden we elkaar aflossen en week 4 heeft mijn moeder opgepast in de uren dat wij er niet waren. Daarna hondenuitlaatservice ingeschakeld. Ze komt een uurtje wandelen en spelen met de hond!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^