Tips voor een ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Nu is er hier iemand op het forum die als ik het zo lees een perfecte hond heeft alleen die hunkert naar liefde terwijl het vrouwtje juist geen band met deze hond heeft en daardoor zelfs haat.......
Volgens haar alleen omdat hij buiten achter katten aan gaat.....  "

Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het niet zo netjes dat je de hond van een ander gaat aanbieden, ook al heeft de topicstarter van het topic in kwestie een niet zo positieve kijk op haar hond.

 

---

 

Tips voor deze topicstarter heb ik eigenlijk niet, er komen veel leuke honden voorbij. De Galgo, die Cindy & Co noemt, is wel een hele leuke hond. Wel enorm jachtinstinct. Er zijn er die los kunnen (op omheind terrein), maar er zijn er ook veel die het niet kunnen.

De Galgo van Cindy ken ik niet, ken wel een andere en dat is zó'n leuk beest! Ontzettend lief, kunnen heel actief zijn, maar ook heerlijk lui.

En volgens mij ook vrij vocaal (of dat is gewoon een dingetje van die Galgo in kwestie haha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Munsterlander/heidewachtel? Of een weimaraner? 

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

de rassen waar ik aan dacht:

- de bearded collie

 

- de ijslandse hond

 

-de laplandse herderdshond

 

- en de zweedse lappenhond

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Tibetaanse terrier:-) een echte familiehond!

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

de Koningspoedel/ grote poedel. Lees de rasbeschrijving maar eens. Wij hebben net onze schat in huis. Hij is van 5 februari. Afgelopen zomer is hij mee geweest naar Oostenrijk, heeft dit perfect gedaan. Leuke gezinshond, slim, grappig!

Veel plezier met informatie zoeken!

 

groetjes

gast (Gast)

reactie op mellow.

Sorry maar mijn bedoeling was goed en zeker niet lelijk bedoeld.

Sorry bij deze als het niet goed over gekomen is.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik zeg ook niet dat het lelijk bedoeld zou zijn, ik vond het gewoon niet zo gepast 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Als ik jullie wensen zo eens op een rijtje zet kom ik op het volgende:
- Middelgroot
- Zelfstandig (niet te afhankelijk), wat eigenwijs maar toch trainbaar en gehoorzaam karakter
- Aanhankelijk/knuffelig
- Gematigd karakter, niet te intens/hevig/dominant
- Veel wandelingen, cursus en activiteiten
- Geschikt om mee te nemen op vakantie
- Goed met andere dieren (katten, paarden)
- Goed met kinderen
- Vachtverzorging geen probleem

Geen enkele hond wordt kindvriendelijk geboren. Een aantal eigenschappen kunnen er echter voor zorgen dat bepaalde rassen gemakkelijker met kinderen kunnen leren omgaan dan andere rassen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge tolerantiegrens en hoge prikkeldrempel, een zachtaardig en vriendelijk karakter en ook de grootte kan hierin een rol spelen (extreem klein of extreem groot is vaak minder praktisch). Kijk voor de grap eens in verschillende rasbeschrijvingen en je zult zien dat liefhebbers allemaal 'hun' ras als het meest kindvriendelijk bestempelen.

Ditzelfde geldt voor het omgaan met andere dieren. Vrijwel alle rassen kunnen dit leren, maar het gaat bij bepaalde rasgroepen gewoonweg gemakkelijker en natuurlijker dan bij andere. Sommige rassen zou ik persoonlijk niet gauw vertrouwen met andere dieren zoals katten vanwege een enorm sterke prooidrift, denk aan spitsen, oertypen en poolhonden, en veel terriërs. Ook herders en drijvers hebben vaak een sterk instinct waar niet alle dieren mee om kunnen gaan. Sommige rasgroepen hebben dit veel minder (denk aan molossers, gezelschapshonden en bijvoorbeeld keeshonden). Frappant genoeg kunnen veel jachthonden prima samenleven met andere dieren, zeker jachthonden die niet gefokt zijn om te doden (zoals eerder genoemde rasgroepen), maar om bijvoorbeeld te apporteren of voor te staan (retrievers, spaniëls, waterhonden, voorstaande honden). Windhonden kunnen vaak heel goed met bekende dieren binnenshuis, maar buitenshuis zou ik ze niet los laten in de buurt van bijvoorbeeld katten.

Als jullie op vakantie willen naar het buitenland, gelden er voor bepaalde rassen strenge regels of ze zijn zelfs helemaal niet toegelaten. Dit geldt bijvoorbeeld voor Staffordshire Terriërs ('pitbulls') en voor bepaalde dogachtigen (m.n. Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, etcetera). Dit is wel een puntje om rekening mee te houden.

Als ik jullie was zou ik een ras zoeken uit één van de volgende rasgroepen:

Rasgroep 8: Retrievers, spaniëls en waterhonden
- Golden retriever
- Labrador retriever
- Flat coated retriever
- Nova Scotia duck tolling retriever
- Engelse springer spaniël
- Welsh springer spaniël
- Clumber spaniël
- Lagotto Romagnolo

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-8/

Rasgroep 7: Voorstaande honden
- Drentsche patrijshond
- Friese stabij
- Engelse/Ierse/Gordon setter
- Heidewachtel
- Vizsla

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-7/


Rasgroep 1: Herdershonden en veedrijvers
- Schotse herdershond (collie)
- Bearded Collie
- Schapendoes
- Sheltie

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-1/

Verder wil ik je het volgende meegeven. Verdiep je heel goed in de voorouders van je hond en kies een goede, bekwame fokker uit. Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom mee, en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke aandoeningen (ziektes). Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan. Er zijn veel broodfokkers actief die zeer zieke en ongezonde pups verkopen, pas hier enorm mee op en verdiep je hier goed in. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Misschien ligt het aan mij, maar ik vind het niet zo netjes dat je de hond van een ander gaat aanbieden, ook al heeft de topicstarter van het topic in kwestie een niet zo positieve kijk op haar hond.
 
---
 
Tips voor deze topicstarter heb ik eigenlijk niet, er komen veel leuke honden voorbij. De Galgo, die Cindy & Co noemt, is wel een hele leuke hond. Wel enorm jachtinstinct. Er zijn er die los kunnen (op omheind terrein), maar er zijn er ook veel die het niet kunnen.
De Galgo van Cindy ken ik niet, ken wel een andere en dat is zó'n leuk beest! Ontzettend lief, kunnen heel actief zijn, maar ook heerlijk lui.
En volgens mij ook vrij vocaal (of dat is gewoon een dingetje van die Galgo in kwestie haha )  "

 Dat is geen dingetje van de galgo in kwestie hoor! Ons Naaltje (Nala) kan wel haar zegje doen, hahaha!

De onze is ook ontzettend lief, zeer lui met momenten maar o zo'n makkelijke hond om mee te nemen. Wij gaan vaak op jumping en dan moet ik vaak checken of ze nog wel aan de lijn hangt! Ze volgt zo braaf, lijn hangt altijd door, trekt nooit, is voorzichtig met paarden, ... De meeste galgo's kennen ook paarden natuurlijk, degenen die in Spanje hebben gejaagd, werden vaak ook gevolgd door paarden, ...

Anoniem (Gast)

Shi tzhu zeer rustige hondjes 

honden page profiel IrIr

Je zou ook eens kunnen kijken voor de Elo. Dit is een vrij nieuw maar gezond ras. Volgens mij zijn er nog maar twee fokkers in Nederland.

Ik weet niet veel over dit ras, maar volgens mij passen ze goed bij wat je zoekt.

Jo (Gast)

Jeetje, na twee diensten hard werken lees ik weer zo veel inspirerende berichten. Mooie opsomming van onze wensen ook. Echt zo gaaf dat jullie zo helpen.

Ik zal proberen de meeste te behandelen in mijn verhaal.

Allereerst het verhaal over het buitenland. NOOIT bij stilgestaan, thnx voor het advies. Nemen we zeker mee in de keuze!

Dan de tip over de hond die 'wordt gehaat' en hier een eigen topic heeft. Wat een schrijnend verhaal en je zou je door het koppie zo over laten halen, maar we doen het niet. We kiezen heel bewust voor een hondje van de fokker (geloof mij, is niet om decadent te doen of wat dan ook) omdat wij een gezonde hond willen met achtergrond info over de karakters van ouders. (Qua katten ben ik een asiel leegtrekker hoor, maar met honden zijn we daar veel voorzichtiger mee).

Stabij ligt ook nog steeds in ons achterhoofd, maar we zijn een stelletje sentimentele en we zijn heel erg bang dat we de hond steeds vergelijken met de oude stabij van mijn vriend (fantastisch dier, droombeest, beste vriend) en dat vinden we voor de hond ook niet leuk. 

Weimeraner zijn best lastig toch? Hoor ik in ieder geval al een paar keer om me heen. 

Poedels worden het niet. Ik heb zo veel moeite om die te 'lezen'/ in te schatten. Van jongs af aan vind ik die al een beetje moeilijk. Ook gaan we geen spaans hondje redden die al een intensief, kort leven achter de rug heeft. Wij kunnen denk ik echt goed voor een hond zorgen, maar getraumatiseerde of beschadigde honden is toch weer een verhaal apart en voor ons nog te vroeg.

De andere rassen die hier worden aangedragen hebben we allemaal opgeschreven en gaan we vanavond echt uitgebreid lezen, paar dagen laten bezinken en meenemen in onze keuze. 

Eén van ons (ik ben het niet ;)) lijdt een beetje aan tunnelvisie en trekt constant weer richting de zwitserse herder. De vorige reactie hierover was me erg onduidelijk. Die met de 'niet' tussen **. Bedoel je dat het geen zelfstandige honden zijn en wel doetjes?

 

Nog meer tips? Dan horen we het graag. De voorpret is al leuk :-D

Dank allemaal

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik kan me indenken dat witjes afgeraden worden. Lang niet alle Zwitserse witte herdershonden passen namelijk bij jullie wensen. Over het algemeen zijn herdershonden enorm op de baas gericht, volgzaam en altijd in voor actie. Persoonlijk vind ik ze daarom ook al gauw wat 'plakkerig', terwijl bijvoorbeeld de meeste jachthonden een stuk zelfstandiger (en/of onafhankelijker) zijn. Zwitserse witte herders zijn enorm gevoelig en ook wel wat nerveus aangelegd, helaas komt er ook veel onzekerheid tot regelrechte angst voor binnen het ras (dit is uiteraard niet gewenst). Echt stabiel zou ik ze dus zeker niet noemen. Alle witjes die ik ken zijn ook niet 'stoer', eerder wat teruggetrokken/terughoudend en inderdaad meer doetjes (zachtaardiger dan veel andere herderrassen). Neemt niet weg dat het fijne honden kunnen zijn in de juiste handen, en ze zijn ongelofelijk intelligent, maar met jullie wensen wellicht niet geheel passend. Zeker als jullie een stabiele hond wensen die je met gemak overal mee naar toe wilt kunnen nemen, zou ik voor een minder snel geprikkeld ras kiezen.

De Weimaraner zou ik inderdaad niet aanraden, dat zijn zeker pittige honden. Als dit ras jullie verder wel aanspreekt zou ik eerder eens kijken naar de Vizsla. Dit ras is veel gemakkelijker in de omgang.

Jo (Gast)

Emma & Ted. 

Dat is heel verhelderend! Dank je! 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

De viszla? Er loopt er hier 1 in de buurt, wát een heerlijke hond is dat. Misschien de tijd waard om wat op te zoeken.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" [...] 
Eén van ons (ik ben het niet ;-)) lijdt een beetje aan tunnelvisie en trekt constant weer richting de zwitserse herder. De vorige reactie hierover was me erg onduidelijk. Die met de 'niet' tussen **. Bedoel je dat het geen zelfstandige honden zijn en wel doetjes?
 
Nog meer tips? Dan horen we het graag. De voorpret is al leuk :-D
Dank allemaal "

 Dat was ik, en dat bedoelde ik inderdaad  over het algemeen zijn witjes geen dappere dodo's, maar eerder een tikje terughoudend wat kan doorslaan naar angstig. Het zijn heel zachte honden, en ze hangen over het algemeen ook ontzettend aan de baas. Als je een onafhankelijke, dappere hond wil, dan zou ik de witte herder absoluut overslaan. Er zal echt hier en daar een enkelingen tussen zitten die aan die beschrijving voldoet, maar over het algemeen? Nee, echt niet. En ik denk niet dat je dat risico moet willen nemen als dat nu net struikelblokken zijn voor jullie. 

John Jansen (Gast)

Wel eens nagedacht over een cane corso voldoet in veel opzichten aan het door jullie gestelde eisenpakket

 

in ieder geval veel succes bij jullie zoektocht.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Emma en Ted; ik heb even je lijstje gekopieerd.

- Middelgroot
- Zelfstandig (niet te afhankelijk), wat eigenwijs maar toch trainbaar en gehoorzaam karakter
- Aanhankelijk/knuffelig
- Gematigd karakter, niet te intens/hevig/dominant
- Veel wandelingen, cursus en activiteiten
- Geschikt om mee te nemen op vakantie
- Goed met andere dieren (katten, paarden)
- Goed met kinderen
- Vachtverzorging geen probleem

 

Kijkend naar het lijstje zou ik denken aan de Sennen. Je hebt 4 verschillende rassen, de Berner Sennen, Entlebucher Sennen, grote Zwitserse Sennen en de Appenzeller Sennen.

Het enige nadeel is dat ze iets groter zijn dan middelgroot ...

Uiteraard zijn de punten:
-goed met andere dieren

-goed met kinderen

Iets waar je zelf maar ook de fokker heel veel aan kunt doen.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Misschien kan je dan toch eens kijken naar de friese stabij voor mijn gevoel past het wel.

  "

 Ik ken meerdere Stabij's, maar kunnen nogal zenuwachtige beestjes zijn. Ze houden ook erg van met balletjes spelen, rennen en dat zou ik niet zo snel in een appartement plaatsen.

 

Mijn schoonouders hebben nu ook 1 (die is 3 jaar) en hele opgroeiing meegemaakt en zou dat afraden, maar kan per ras verschillen;) 

Stabij is ook erg afhankelijk en loopt graag zo dicht mogelijk overal achter je aan:p

 

Ik lees hierboven Hollandse herder. Als je ervaring hebt met Mechelse is dat best een goede keuze. Hebben een op cursus, luistert erg goed, wil graag dingen leren. Houd baasje goed in de gaten, maar niet constant achter de baas aan.

 

Zwitserse herder zou ik je net als hierboven ook afraden;)

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Er zijn aantal testen op internet waar dan uitkomt welke hond bij je past. Ik heb deze eens gedaan (terwijl ik al een hond heb) en de Japanse Akita kwam daar uit en dat zit dus erg goed in de buurt. Heb niet op mijn eigen hond ingevuld, maar toch toevallig dit zo eruit.

 

Zou je ook nog kunnen doen. LET er wel op dat ik hierop niet je hond zou baseren, want niet alle eigenschappen komen erin navoren en lang niet alle rassen staan erin, maar misschien wel een leuke uitkomst of juist iets wat je uit kan sluiten:p

 

Je kunt wel bij honden die je wel wat lijkt over rondvragen. Misschien woont er iemand in de buurt met zo'n of meerdere honden, iemand op HP, fokkers etc. 

 

Je kunt ook in het asiel kijken. Misschien komt er wat anders uit dan te voren gedacht, maar misschien wel iets wat bij jullie past. Ook omdat jullie best veel te bieden hebben.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

" Emma en Ted; ik heb even je lijstje gekopieerd.
- Middelgroot - Zelfstandig (niet te afhankelijk), wat eigenwijs maar toch trainbaar en gehoorzaam karakter - Aanhankelijk/knuffelig - Gematigd karakter, niet te intens/hevig/dominant - Veel wandelingen, cursus en activiteiten - Geschikt om mee te nemen op vakantie - Goed met andere dieren (katten, paarden) - Goed met kinderen - Vachtverzorging geen probleem
 
Kijkend naar het lijstje zou ik denken aan de Sennen. Je hebt 4 verschillende rassen, de Berner Sennen, Entlebucher Sennen, grote Zwitserse Sennen en de Appenzeller Sennen.
Het enige nadeel is dat ze iets groter zijn dan middelgroot ...
Uiteraard zijn de punten: -goed met andere dieren
-goed met kinderen
Iets waar je zelf maar ook de fokker heel veel aan kunt doen. "

 Appenzeller en Entlebucher zijn middelgroot hoor. Maar zeker de Appenzeller vind ik geen geschikte beginnershond! Entlebuchers zijn wat gematigder, maar volgens mij ook niet voor de poes. 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Ik las direct Finse Lappenhond......maar ben dan ook een beetje bevooroordeeld 

honden page profiel IsildaIsilda

honden foto van Isilda

Hoi,

Toch denk ik dat het de moeite waard is om eens te gaan kijken bij fokkers van de grote poedel. Ik denk dat de Koningspoedel perfect past in jullie plaatje. 

Groetjes Isilda

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Er zijn al veel rassen genoemd, ik noem er nog maar is een: de rottweiler (teef). Heerlijke gezinshonden, gek op kinderen en koelbloedig en zelfstandig. 

honden page profiel rilanarilana

Wij hebben een husky gehad, een echte knuffel kont, en heel erg trouw aan de baasjes, wel moet je met een husky om kunnen gaan heb ik mij toen laten vertellen, husky's hebben een jacht instinkt en de meeste kunnen daardoor niet los lopen, zo onze husky kon dit ook niet, ook hoor ik vaak dat husky's moeilijk te plaatsten zijn bij kleine hondjes en katten, of ze moeten er mee opgroeien, ook doen husky's vaak waar ze zin in hebben, onze husky kon alle comando's maar had ze geen zin dan had ze ook echt geen zin, dit sprak mij juist aan, wij hebben heel erg genoten van onze husky, let er wel op husky's hebben heel veel beweging nodig een blokje om is niet genoeg.

honden page profiel RafRaf

Beauceron? Hovawart?

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^