hulp gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Fleur HoppeFleur Hoppe

Hallo mensen

Wij hebben vorige week een hond genomen van 10 maanden. Nou zitten wij dus met het probleem dat hij 's nachts niet doorslaapt en hij om de paar uur wakker wordt en dan heel hard gaat blaffen. Heeft iemand tips om dit te verhelpen , want anders zijn wij genoodzaakt hem weg te doen.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Nou, geduld is ook zoiets hè?
Heb je een idee waarom hij blaft?
Waar slaapt ie?
Is hij zindelijk?

Realiseer je dat een herplaatser tijd nodig heeft.
En jullie hem uitkozen, niet andersom.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Net een weekje bij jullie dus je hond moet zich nog helemaal aanpassen.

Weet niet waar hij slaapt voor de nacht maar neem hem lekker op je kamer want alles is nog eng en vreemd en daarbij de nieuwe geluiden waarop hij misschien reageert. En probeer de laatste avondwandeling lekker vermoeiend te maken met misschien wat denkwerk

honden page profiel Fleur HoppeFleur Hoppe

De eerste post is door mijn 14-jarige dochter geplaatst, die de bui al voelt hangen dat de hond misschien niet kan blijven als hij 's nachts niet rustiger wordt.

Hij slaapt beneden in de woonkamer in de bench met het deurtje open. Met het deurtje dicht ging hij echt heel hard blaffen en janken. Ik had ook ergens gelezen om dit te negeren, maar wij hebben aan beide kanten buren. Als hij gaat blaffen loop ik naar beneden en zeg (op redelijk neutrale toon) dat hij in zijn bench moet gaan. Dat doet hij dan. Boven aan de trap zeg ik nog een keer: nu stil. Dan is het ook wel weer een paar uur stil.

De tip mee naar boven nemen had ik al ergens gelezen, maar ik wil hem niet boven hebben en hij is niet geleerd om trappen te lopen, dus hij doet dit ook niet. Als ik hem nu mee naar boven neem, moet ik hem dit straks weer afleren!

Ik probeer de laatste wandeling zeker vermoeiend te maken. Ook leg ik een oud gedragen shirt van mezelf in de bench. 

 

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Oke tja als je hem niet boven wil dan zal je denk ik nog wat nachten naar beneden moeten om hem even te waarschuwen. Hier gaat de hond al vanaf pup mee s'nachts naar boven en hij gaat liggen en ik hoor hem werkelijk de hele nacht niet meer.

 

Maar echt hij went er wel aan en net als baby's de ene slaapt eerder door dan de ander

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Aha, het klonk nogal resoluut, vandaar deze reactie van mij.

Is er iets bekend over zijn achtergrond?
Hij hoeft niet te plassen?
Ik zou met wat ik nu weet ook hem mee naar boven nemen.
Als je dat niet wil, dan zou ik sowieso de buren informeren en om begrip vragen.


honden page profiel ChanelChanel

Beneden op de bank slapen? 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Tja, niet elke hond is gelijk de eerste nacht stil..
Onze hond kwam met 6 maanden, die heeft ook eerst gejankt en geblaft, we hebben dit inderdaad wel genegeerd en het was binnen een paar dagen over. Een paar weken geleden had ze weer zo'n uitprobeer periode en ging weer wat blaffen. Dan riepen we gewoon 'Noor stil!!' en dat hielp, nu is ze altijd netjes stil. (10 maanden) 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een herplaatsing is nogal wat voor een hond, vreemde omgeving, vreemde mensen. Alles moet weer wennen en in een ritme komen. Hou goed de herplaatsregels aan. Doe alles in het tempo wat de hond aangeeft aan te kunnen.

 

Ik zou de hond geruststellen, bij hem liggen s nachts en als hij dan nog gaat blaffen, hem even geruststellend iets zeggen als: ga maar lekker slapen, alles is goed.

honden page profiel ElianeEliane

Een hond is niet "geprogrammeerd" om alleen te zijn.

Wij mensen en de maatschappij vindt dat de hond dit moet kunnen. Indien het de hond goed wordt aangeleerd, is de mogelijkheid er dat de hond dit uiteindelijk goed doet.

En pup/jonge hond zal van nature uit janken en blaffen. Dit doet hij om de rest van de roedel te laten weten waar hij zit zodat ze hem kunne komen zoeken.

Aangezien de hond net weg is uit een voor hem vertrouwde omgeving is dit een hele normale reactie en uiting.

Als je de hond niet boven wil. Ga er dan beneden bij slapen tot hij gerust genoeg is en alleen kan slapen. Geef hem een grote pluche knuffel waar hij tegen kan kruipen. En geef hem iets waar hij kan op knabbelen als hij wakker wordt.

honden page profiel de bendede bende

De meeste herplaatsers doen er ongeveer 3 maanden over voor ze helemaal gewend zijn, wat gelukkig niet wil zeggen dat hij niet eerder stil zal zijn 's nachts.

Misschien hoort hij onbekende geluiden? Geef het wat tijd, het komt echt wel goed.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^