giardex

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mila (Gast)

Ik heb een vraagje.  Mijn pup 22weken heeft giardia.  We zijn er volgens mij snel bij maar ze is behoorlijk beroerd geweest van naar ik geloof de panacur pillen.  Sinds gisteren is de ontlasting weer mooi en vandaag is de laatste pil. Ik geef kvv al vanaf het begin.  Probiotica inmiddels en kokosvet.  Nu las ik over het middel giradex ik hoop natuurlijk dat Mila af is van de giardia maar weet inmiddels ook dat het heel hardnekkig kan zijn.  Heeft het zin die middel preventief in huis te halen evt zelfs te gaan geven.  Heeft iemand van jullie ervaring mee . Bedankt alvast.     

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik verkoop zelf ontwormingssupplementen op basis van fytotherapie en kan ook iets vertellen over Giardex, op basis van Chinese kruiden. Giardia is met name een weerstandsprobleem. Dus je zal te allen tijde die weerstand hoog moeten houden om het in sluimertoestand te houden. De reguliere adviezen van een gemiddelde DA praktijk die tegenwoordig worden gegeven om giardia te 'bestrijden' zijn absurd en zeer ongezond, want het kan onder meer immuniteitsziekten triggeren. Kijk eerst eens naar het KVV wat je geeft: goede kwaliteit, weinig vet. Daarnaast probiotica (met psyllium husk vezels die toxiciteit afvoeren) en kokosvet is prima. Het kokosvet verbetert de opname van vitamines en mineralen, ook die uit de kruiden. Heeft je hond nu Panacur gehad, dan zou je na 2 weken kunnen beginnen met Giardex. Zij adviseren om dit langdurig te geven. Daar ben ik geen voorstander van. Een stootkuur van gemiddeld 10-14 dagen en daarna een rustperiode van bijv. een week is vaak effectiever als het gaat om zelfherstel. Giardex ondersteunt de weerstand, is drijvend en maakt het darmmilieu onaantrekkelijk. Resultaat kan zijn dat de weerstand optimaler wordt, zodat sluimertoestand overblijft en de cyclussen doorbroken kunnen worden. Giardia is niet zomaar weg, daar gaan maanden overheen. Regelmatig ontlastingonderzoek voordat met Panacur wordt begonnen, is gezonder voor je pup. En uiteraard ondersteuning van fytotherapie in plaats van zomaar chemische belasting. Een holistisch dierenarts kan je hond hierbij ook ondersteunen.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik volg even ;-)

mila (Gast)

Bedankt voor je snelle reactie. 

Ik geef Mila Naturis pup.

Ze vindt het heerlijk. 

Bij de fokker kreeg ze lotgering.

Ik vind het beetje lastig om nu de volgende stap te nemen. 

Jij geeft aan dat je capsules verkoopt om de weerstand te verhogen ik ben hier wel in geïnteresseerd. 

Ik was Mila nu elke keer na de ontlasting of als ze heeft geplast zelfs alleen ff buiten lopen haal ik toch ff een doekje over haar heen.

Alles wordt elke dag gewassen en afgenomen me t dettol.

Maar wat adviseer je twee weken rust en dan dus beginnen met giardex of evt jou capsules? 

Sorry voor alle vragen. 

Maar wil graag het beste voor mijn pup.

En weet inmiddels dat de meeste forum leden alleen het beste voor hun beesten willen. 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als je pup net Panacur achter de rug heeft, dan is voor nu opbouwen met een goed probioticum, inclusief psyllium husk en kokosolie prima. Twee weken na de chemische ontwormingskuur zou je een Giardex kunnen inzetten. Vanuit mijn positie heb ik goede ervaringen met cdVet Wurm-o-Vet en PUUR Parasiet Balans, die vaak ook bij pups worden ingezet, gecombineerd met PUUR Spijsvertering. Het inwendig gebruik van etherische oliën heeft ook effect, maar dat doe je bij voorkeur onder begeleiding. Kijk even op weerstandsverhogende middelen

Zo'n 3-4 weken na een chemische ontwormingskuur zou je ontlasting kunnen laten testen, omdat dan weer een nieuwe cyclus aan de gang is. Aan de hand van de uitslag is een advies om opnieuw Panacur in te zetten of door te gaan met het traject weerstandsverhoging en natuurlijke ontworming. Dat is een keuze die je zelf moet maken, waarbij ik doorverwijs naar holistisch dierenarts voor onafhankelijk advies.

Het standaard advies van een gemiddelde DA praktijk om veel te kort na een eerste kuur wederom Panacur in te zetten, zou ikzelf beslist niet opvolgen. Ten eerste niet omdat het ongezond is en ten tweede niet onbelangrijk, werk ik niet mee aan resistentie. Je kunt ook zelf ontlasting opsturen naar Het Woud. 

Het hysterische schoonmaken zou ik achterwege laten. De eerste paar dagen zorgen dat alles goed schoon is en dat op zijn tijd bijhouden. Een paar druppels gerichte etherische oliën aan het water toevoegen, kan dan erg nuttig zijn,ook voor je eigen was, kleedjes etc. De pup elke dag wassen, is niet nodig. Alleen dagelijks het achterwerk en de snoet afnemen met een mengsel van etherische oliën op een vochtige washand, is ook afdoende. Je zou hem dan wekelijks kunnen wassen, zodat huid en vacht de tijd krijgen om goed te herstellen. Teveel geklooi aan een vacht is slecht voor de huidbarrière, waardoor pup nog zwakker wordt. Zelf gebruik ik voor wassen natuurlijke shampoos met etherische oliën, die juist ook voedende en herstellende capaciteiten kennen en geen extra belasting voor het lichaam vormen.

Verder moet je rekening houden dat darmschade kan ontstaan en daardoor minder goed gereageerd wordt op KVV. Maar als je dit opvangt met nu al gerichte supplementen, dan valt dat vaak weer ontzettend mee.

Sterkte er mee.

 

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ik volg ook even mee... Hier ook een hond met Giardia. Ze heeft al 1x een kuur van Metrobac gehad, daarna Panacur/Metrobac/Panacur.
3 weken daar na hebben we weer getest en het is dus weer positief, en nu heeft de dierenarts weer een kuur gegeven van Panacur/Metrobac/Panacur.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik las net ergens dat Giardia bij mensen alleen bestreden hoeft te worden wanneer er klachten zijn of wanneer men besmetting wil voorkomen. Mij is echter bekend dat Giardia behoorlijk wat schade toe brengt aan de darmen.
Is het waar dat het bij geen klachten niet bestreden hoeft te worden?

Volgende forumvraag: Verkleurde tanden?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^