Hondentuigjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Ik wou graag jullie mening over het volgende: omdat Yago aan de lijn blijft trekken heb ik een hondentuig aangeschaft. Iemand had mij een halti aangeraden, ik dus naar de dierenwinkel, daar hebben ze me een tuigje aangeraden van gentle leader. Vind er geen afbeelding van op hun website, maar het ziet eruit als een maxi leader. Nu dacht ik dat een halti vooral trekt op de borst, maar ik zie niet hoe dat met dit tuigje kan, het is een halsband met twee riemen die onder de voorpoten lopen, er loopt helemaal geen riem over de borst. Wat is dan het verschil met een gewone halsband? Vooraleer ik het gebruik wil ik toch graag weten of iemand van jullie er ervaring mee heeft. Ik vind de banden die onder de voorpoten doorgaan nogal smal, schuurt dat niet tijdens het wandelen? Heb bij een hond in de hondenschool gezien wat dat kan aanrichten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentuigjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn 2 doggies

honden foto van wil geen lid zijn

Hey ik zou misschien terug naar je hondenschool gaan om dat wandelen zonder trekken nog eens goed te leren.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Moet hier nog iets aan toevoegen: bij een maxi leader is er een okselbescherming aangebracht, bij het tuigje dat ik heb is dat niet het geval, vandaar mijn angst voor kapotgeschuurde oksels.

honden page profiel Veronique & SpikeVeronique & Spike 2 doggies

honden foto van Veronique & Spike

Misschien kun je er zelf een stuk fleece omnaaien.. zodat je het eventuele schuren voor bent..

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 2 doggies

honden foto van Dobber!!!

Hm, een gentle leader is een bandje om de neus en kop die samenkomt onder de kin. Daar zit de riem ook vast. Dus als je hond trekt en de riem komt strak te staan kan ie niet meer verder. Want hij moet de nek buigen omdat je de snuit van de hond controleerd. Het werkt super goed!

Ze zien er zo uit: http://blogimg.goo.ne.jp/user_image/3f/53/d24715c078b763685d6c5c403d30d314.jpg.

Tip voor je hond te leren niet te trekken: zodra de riem strak komt te staan keer je om en loopt de andere kant op. Want het doel van de hond met trekken is om ergens sneller te komen. En zolang hij trekt, gebeurt dat dus ook. De hond word beloont voor zijn trekken doordat hij ergens sneller is. Dus keer om als de riem strak staat en loop de andere kant op. Net zolang dat de hond jou in de gaten houd voor waar jullie heen gaan en de riem los hangt.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Dobber, er is geen bandje om de neus en de kop, het is een halsband waaraan dus die lussen zitten voor onder de oksels, je kan ze achteraan de halsband aanspannen.
Wat dat omdraaien betreft: heb ik al gedaan, maar Yago blijft dan stokstijf staan, probeert zich uit zijn halsband te wriemelen. Wat ik doe is blijven staan als hij trekt, hij komt dan 99 keer op de 100 netjes naast me staan, ik prijs hem uitbundig en beloon hem ook met een snoepje, ik doe hem soms gaan zitten en een pootje geven, zeg dat hij moet blijven, mag pas vertrekken als ik het zeg, lukt allemaal, maar zodra we verderstappen herbegint het spelletje weer. Doodvermoeiend en voor de mensen die ons zo bezig zien een lachwekkend schouwspel denk ik.

honden page profiel 2 doggies

Dobber:
Dat wat jij noemt is de halti. Die zit om de snuit en achter de oren langs, een beetje paardenhalster kun je het mee vergelijken.
Gentle leader is een halsband met 2 banden onder de oksels door.
Mijn ervaringen met de gentle leader zijn slecht, Onze friese stabij heb hem om gehad maar reageerde er totaal niet op.
Halti werkte bij Django altijd het beste.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 2 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe



Ik heb een halti harness voor m'n hond. Hierbij lopen geen banden onder de oksels door maar een band over de borst die met een ringetje vastgemaakt wordt aan de halsband. Zo heb je controle via de rug en hals.
Ik heb ook een halti geprobeerd, dat werkte wel maar m'n hond had er een hekel aan. Het halti harness gebruik ik nu alleen nog voor als de kinderen met de hond willen lopen (loop dan wel mee) en het werkt goed.

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!! 2 doggies

honden foto van Dobber!!!

Een vriendin van me (professioneel hondentrainster) noemde het een gentle leader dus zo heb ik het ook maar genoemd. Maar misschien zijn er verschillende definities in omloop of zo. In elk geval is het duidelijk wat ik bedoel ;-).

Thuis heb ik een middelmatig dominante hond. Maar als de reu van mijn broer komt... Dat is een super dominante hond. Maar bij hem heb ik hetzelfde trucje gedaan van trekken=omkeren. Nu loopt hij kalm naast me en de lijn hangt gewoon slap. Maar ik moet bekennen dat ik in het donker met m oefende. Rond een uur of negen als het niet zo licht meer is... Want ja, ik moest ook wel een keer of 20 omkeren in 5 minuten. Maar het is me gelukt en ik denk dat het met jouw hond ook kan.

Maar als je dat gaat trainen zou ik echt een gentle leader/halti gebruiken. Dan moet de hond wel meekomen en op den duur denk ik dat het goed gaat werken. Nu probeert hij zich uit de halsband te werken om alsnog daar naar toe te gaan waar ie naar toe wil (wat ook de reden is dat ie trekt).

Geen 1 hond is hetzelfde, maar ik zou dit gewoon eens proberen. Het is een doeltreffende en diervriendelijke methode.

honden page profiel You know whoYou know who 2 doggies

honden foto van You know who





Ik heb zo'n tuig voor me lieverd gekocht niet omdat hij trok maar omdat ik het fijner vond voor de nek.
Sommige honden kunnen problemen krijgen/hebben met de nek als het een halsband langere tijden om heeft.
Ik had zoiets dat wil ik toch voorkomen bij Django en heb me toen zo'n tuig met bijpassende lijn van 180cm gekocht goed ik was tegen de 58 euro maar heb dan wel wat wat aardig lang meegaat.
Ik merk ook dat Django geen pijn of last heeft van de tuig en hij het fijner vind als een halsband.
Misschien is een hurtta pro tuig ook iets voor jou?
Aan de zijkanten zitten ook van die dingen waar je de lijn aan kan bevestigen dit is speciaal voor sledehonden gemaakt werd me verteld of dat zo is weet ik niet maar vind het wel grappig wil nu een slee kopen en er wielen onder maken voor me zoontje en dan mag Django hem meetrekken weet zeker dat Django dan gaat genieten hahahahaha.
Ik hoop dat je eruit komt welke tuig jij het fijnst denkt te vinden.


Groetjes Natasja en een poot van Django

honden page profiel You know whoYou know who 2 doggies

honden foto van You know who

Dit is Django met zijn tuig:





honden page profiel denisedenise 2 doggies

honden foto van denise

de hurta tuig hebben wij ook maar onze honden gaan er alleen maar harder van trekken (wat ook de bedoeling is)
we gebruiken dit tuig wanneer ik haar en aan mijn buikgordel heb en zo trekt ze me dus mee en is het een soort van kracht training en uithoudinsvermogen.
dat is dus ook de reden waarom ik mijn vraagtekens bij een hurta heb voor een trekkende hond wat je juist af wil leren. omdat het juist dan nog lekkerder trekt als wanneer die zijn halsband om heeft.

wij gebruiken dus ook alleen een tuig om te werken en een gewone halsband als ze dit niet hoeven.

honden page profiel You know whoYou know who 2 doggies

honden foto van You know who

Hoi Denise ik moet me nu dus schamen O-)
Gelukkig werkt het bij mij andersom hahahahaha maar ja misschien heeft Meneertje Django het nog niet door O-)
Sorry voor de verkeerde info iedereen vergeef me O-)

Groetjes een schamende Natasja

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

je hoeft je echt niet te schamen hoor. het is toevallig dat we ze zelf hebben en er behoorlijk hard mee getrokken wordt.
quey die heeft nooit getrokken en met het tuig doet hij dat ook niet tenzij er een step of fiets achter hem aan komt of naast hem rijd.

er zijn speciale tuigen tegen het trekken en ook gewone tuigen waarbij het trekken juist lekkerder is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 2 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Volgens mij is zo'n tuig met die touwtjes onder de oksels zo'n tuig waardoor de pezen kunnen beschadigen.

Die probeerden ze me ook aan te smeren toen ik voor de U-Lead of Halti tuig ging bij de dierenwinkel.

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Ik ben ondertussen behoorlijk aan het twijfelen of ik het ding wel effectief ga gebruiken, denk dat ik het terug ga brengen en bij mijn eerste keuze ga blijven (ik had eigenlijk een ander model gekocht met zachte riemen waarbij je de leiband vastmaakt op de rug). Misschien niet ideaal tegen het trekken, maar minder belastend voor de hals, want dat was ook een van de overwegingen om een tuig aan te schaffen.
Ik kijk in ieder geval nog uit steeds uit naar reacties!

honden page profiel You know whoYou know who 2 doggies

honden foto van You know who

Als je deze tuig niet fijn vind zal ik hem zeker terug brengen en dan diegene nemen waarvan je wel weet dat je die gebruiken wilt.

Groetjes Natasja

honden page profiel Lydia en Yago Lydia en Yago

honden foto van Lydia en Yago

Ik heb het tuig uiteindelijk toch maar uitgeprobeerd vrijdag (het blijkt dus effectief een maxi leader te zijn) en het helpt behoorlijk: Yago trekt bijna niet meer. Als je het tuig uit het doosje haalt zie je alleen maar een halsband en riempjes en ik kon me moeilijk voorstellen hoe ik het moest gebruiken (er zit dom genoeg geen afbeelding bij de gebruiksaanwijzing), maar dat bleek betrekkelijk eenvoudig. Om een lang verhaal kort te maken: Yago moest er even aan wennen en ik ook, maar het resultaat mag er zijn en dat schuren in de oksels blijkt gelukkig ook geen probleem.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Fijn dat het werkt!! :-)

stijn en coco (Gast)

goeden dag ik las jou bericht en heb zelf een labrador ook een bruine. hij is nu 10 maanden oud en zit zelf in rolstoel, dus ben hem aan leren dat hij me vooruit trekt, dit gaat over algemeeen heel goed hij luisterd wel goed. zo als met alles bij honden herhalen en blijven herhalen. hij kan nu op comando trekken als nodig is , weet dat als ik heuveltje op moet dat hij daar harder moet trekkken dat doet hij van zelf. dus er is een begin opzich maar moet wel nog verder uit kristalizeren. soms heeft hij geen zin hihih.
is in iedergeval wel zo dat ik bij hou hoe veel ik doe in week zo dat hij wel echt getraind is met schema. want hij moet hiervoor wle in goede conditie zijn en juiste afwisseling kwa tempo. soort van net als bij mensen.

Anoniem (Gast)



dan nu enige probleem is een goed systeem vinden hoe hij aan me rolstoel kan worden gemaakt, heb een hand bike dat is een soort exstra voor wiel waardoor ik kan trappen met me handen zo als fietsers, nu is zo dat hij aan een fiets stang aan me stoel vast zit en trekt maar wil dus iets verzinnen waardoor ik hem een tuigje voor me rolstoel kan doen, en ben bezig hem al link recht te leren. rennne kan hij al en stoppen ook , ook rustiger tempo gaat al beginnen te komen.

wie weet een goed systeem , waar je wel contakt hebt met je hond , en toch hem voor je hebt lopen , zo als een paard voor wagen. hihi


klinkt ingewikkeld , maar goed

gegroet stijn coronel
[email protected]

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondentuigjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^