Demotex

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Christel & Pepper Christel & Pepper

honden foto van  Christel & Pepper

Hallo,

Ik wil me even voorstellen..

Christel, bazinnetje van mijn Engelse Bulldog.. Pepper.

 een keitoffe puppy waar heel het gezin van in de ban is..

Over 3 weken terug vonden wij dat ze serieus begon te stinken.

Als ze sliep werd ze helemaal rood. En dan nog te zwijgen over haar haarverlies. Ik ga met haar naar de dierenarts en er wordt dus demotex vastgesteld. Dit door middel van krasjes. Dus mijn dierenarts bestelt voor mij een product. Ecotex. Ik moest haar hier 3x mee behandelen en dan starten met noromectin. Haar weerstand is waarschijnlijk aangetast door een cortezonespuit die ze heeft gehad voor een wespensteek.. Ze had serieus dikke lippetjes toen!

Ik heb haar 1x behandeld met dat chemisch spul..en na die keer was Pepper ..Pepper niet meer. 

Lusteloos, veel slapen, geen eetlust, diarree..

Dus heb ik besloten om na een hondendermatoloog te raadplegen.

Ik ben bij die vrouw binnengekomen met dat bewust chemisch product. Ik dacht dat die mij ging neerknallen..allé.. mijn dierenarts ging neerknallen. 

Blijkbaar is dat product al 15 jaar verboden (in België) ( ik mag het gebruiken om mijn paardenstal te ontsmetten zei ze..), moeten er geen krasjes meer genomen worden maar kan je gewoon door middel van een paar haartjes te trekken het "garnaaltje" gewoon op de follikel van de haar zien zitten onder microscoop. 

Nu moet ik de behandeling voortzetten met noromectin en ze is echt aan de beterhand. ze is terug de vrolijke puppy..te vrolijk soms 

Zijn er mensen die ervaring hebben met dit?

Tips? Altijd welkom.

Ik ben in goede handen maar ik had haar gebeld omdat ze na een inspanning(mensen uitbundig begroeten, met de bal spelen) precies steeds kotsneigingen krijgt. Ze geeft niet over maar het lijkt alsof ze het zuur heeft. 

volgens Dermatoloog is dit normaal tijdens de behandeling. 

Als je graag je ervaring deelt..ik luister..

dank je wel..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bij een engelse bulldag kan het ook komen door een te groot zacht verhemelte. Die hangt dan voor de luchtweg. 

Mocht het na de behandeling niet verdwijnen, dan zal je toch nog een keer naar een dierenarts moeten om dat na te laten kijken. Geeft veel ongemak voor de hond. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Bedoel je demodex? Of is demotex weer iets anders? 

 

Onze hond had demodex. Wij moesten haar wassen met ectodex. Enorme bende, maar het heeft wel snel geholpen. 

 

Wij sopten haar buiten in een gingen dan meteen met haar lopen.zodat ze de dampen niet teveel inademde en dus ook niet kon likken eraan. 

Dan na 10 minuten spoelde ik haar weer af met water. 

 

Maar ik hoop dat het nieuwe middel helpt. Ik heb toen begrepen dat de chemische middelen echt nodig zijn om ervan af te komen 

honden page profiel  Christel & Pepper Christel & Pepper

honden foto van  Christel & Pepper

Mijn excuus : het is degelijk demodex. Sorry voor de fout in de diagnose. 

 

Mijn dermatologe heeft mij gezegd dat ze bij haar eerste loopsheid terug een opflakkering gaat krijgen. 

Ik moet haar dan terug behandelen (zowiezo) en dan na haar 2de loopsheid moet ik haar laten steriliseren en dan zou ze van het probleem verlost zijn.

Waarom steriliseren na haar 2de loopsheid? Zij zegt dat wanneer je een teef laat steriliseren na haar 1ste loopsheid dat "alles nog niet tegoed openstaat" en ze haar eigen zou kunnen beplassen. En dit is dan voor het leven. 

 

Nu blijkbaar in Nederland mag het product wel gebruikt worden..daarom dat ik zo een beetje in de war ben..

 

Het verzachte gehemelte ga ik zeker eens opzoeken! Bedankt voor de tip! 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Romeo, onze opvanger had ook demodex (als je dat bedoelt) en die kreeg (als ik het me goed herinner) ivectermine (als je het zo schrijft) maar wij hebben hem nooit hoeven wassen. Romeo had ook maar een klein plekje op zijn elleboog zitten. Door middel van een kras test is hij toen in Nederland demodex vrij bevonden door onze da.

Ik hoop dat je hondje snel weer de oude is.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Onze Ginny heeft vlak na de adoptie uit het asiel ook demodex gehad, waarschijnlijk omdat ze helaas gebombardeerd moest worden met medicatie voor allerlei soorten wormen en giardia. Toen ik de gebruiksaanwijzing van mijn potje gif las (en ik ben echt niet perse tegen chemische producten, maar dit was echt.. Nouja, vergif) en er achter kwam dat ik direct artsen moest raadplegen als ik ook maar een drupje op mij kreeg heb ik het ook terug in de kast gezet. 

Wij hebben ons ook gefocust op verbetering van het immuunsysteem. Nu werd dat sowieso beter toen ze eenmaal van haar wormen en giardia af was, en ze op beter voer stond dan ze in het asiel kreeg. Ook heeft ze homeopathische druppels gehad ter ondersteuning, maar omdat er zoveel tegelijk veranderde in haar situatie durf ik niet te zeggen of dat nu echt effect heeft gehad. 

Hoe het mij toen is verteld.. Alle honden hebben demodex bij zich, de populatie daarvan wordt geregeld door het immuunsysteem. Krijgt deze een opdonder, dan wordt de populatie veel te groot. Omdat ze in de haarzakjes leven vallen de haren uit en ontstaat er jeuk, maar zodra de hond weer op de rit zit herstelt het ook snel. Bij Gin is het gelukkig nooit terug gekeerd :) succes! 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

 
Ik moet haar dan terug behandelen (zowiezo) en dan na haar 2de loopsheid moet ik haar laten steriliseren en dan zou ze van het probleem verlost zijn.
Waarom steriliseren na haar 2de loopsheid? Zij zegt dat wanneer je een teef laat steriliseren na haar 1ste loopsheid dat "alles nog niet tegoed openstaat" en ze haar eigen zou kunnen beplassen. En dit is dan voor het leven. 
 
  "

 De incontinentie gaat niet altijd op. Wij hebben nu een teefje die is geholpen na de eerste loopsheid, dit i.v.m. gespleten loopsheid. Zij is nu 7.5 jaar en heeft geen last van incontinentie. Ons vorige teefje hebben we laten helpen op de leeftijd van 5,5 jaar en zij werd vrijwel onmiddellijk incontinent. Gelukkig hebben we dat tot haar einde (bijna 14 jaar) onder controle kunnen houden met medicatie.

honden page profiel ElianeEliane

Demodex, is een huidmijt. Die bij alle hondjes lustig over het lichaam rond huppelen. Alleen bij honden die een zwak immuumsysteem hebben veroorzaken zij ellende. Dan kruipen ze in de zakjes van de haarwortels en zorgen voor ontstekingen waar op hun beurt nog bacteriën vervelend kunnen komen doen.

Maar haar laten steriliseren om opflakkering van demodex tegen te gaan is de grootste quatch (lees onzin) in pakjes dat ik al heb gehoord.

Je moet inderdaad lang genoeg met de medicatie behandelen, wegens hardnekkig. Maar als je dan ondertussen dmv gezonde voeding de hond zijn afweersysteem sterker maakt gaat die mijt het moeilijk krijgen

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Wij hebben overigens, naast het wassen met ectodex, ook gelijk aan haar weerstand gewerkt. 

Ik denk dat dat wel erg belangrijk is. 

 

Ook kwam yara uit een erg stressvolle situatie en dit was bij ons (na gewenning) voorbij, dus dat heeft ook zeker meegeholpen. 

 

Hier is het ook nooit meer teruggekomen.

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Hoi Christel, is bij Pepper de Demodex nu weg? Ik hoop het. Las dat je aardig wat te stellen hebt met je nieuwe hondje. Gelukkig blijf je positief en doe je wat je kunt voor Pepper,-)

Bram had ook Demodex, gelukkig maar een paar kleine plekjes op z'n kopje. Na een eerste behandeling ging het weg maar kwam na een paar weken weer terug. De fokker opperde om hem nogmaals te ontwormen, nu met een wat heftiger ontwormingsmiddel. En toen kwamen er een hoop wormen uit Bram! Het ontwormingsmiddel van de da had blijkbaar niet tot weinig effect gehad. En zijn weerstand was dus waarschijnlijk door zoveel wormen erg laag. Bram is 6 weken geleden nogmaals gewassen en de Demodex is weg. Ook op de paar kleine plekjes is weer haar gaan groeien. 

honden page profiel  Christel & Pepper Christel & Pepper

honden foto van  Christel & Pepper

Ik ben 2 oktober terug naar de dermatoloog geweest en ze heeft terug haartjes getrokken en ze heeft niks meer gevonden. Maar ik moet nabehandelen tot 1 december. Niet meer zo intensief maar nu oktober om de 2 dagen en in november moet ik haar medicijn nog geven om de 3 dagen.

Dus dat gaat zeker de goede kant op.

Mijn dermatoloog heeft gezegd dat ik haar zeker deze periode haar niet mag ontwormen. 

Mag ik vragen waarmee je hem gewassen hebt? Ik geef nu noromectin- 0,5 mg

Toch wreed hoe soms een simpel product (ontworming) niet aanslaat en een dier zijn immuunsysteem ondermijnt. Maar Brammetje is beter , dat is het belangrijkste. Bedankt om er achter te vragen trouwens.

Wat Pepper haar gezondheid betreft, ik ben een zeer optimistisch persoon en ik geef dit door aan mijn hond..echt waar  En daardoor gaat alles in orde komen met haar. Ze is een geweldig lekker ding die ondanks haar problemen zo positief in het leven staat. Zelfs vrijdag als ik met haar in spoed ben binnengegaan, een klein hoopje ellende..

Toch moest ze wiebelend dag zeggen tegen een grote kwijlende bull mastiff.. zo schattig  en nog een vriendelijke reactie krijgen ook van diene grote kloefer...

 

 

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Volgens mij was dit ook ectodex, naar chemisch goedje. Ik heb dit bij de fokker gedaan. Heb de vraag bij haar neergelegd of het inderdaad ectodex was. En ja meid, bulldogjes zijn taai. Met al jouw goede zorgen moet het goed komen! Leuk dat je foto's hebt toegevoegd, het is echt een schatje,-)

honden page profiel  Christel & Pepper Christel & Pepper

honden foto van  Christel & Pepper

 coole madame hé!! 

Maar ik heb jou album ook bekeken en die van jou staan zeker niet vanachter hoor..

Ook keiprachtige dieren!!! 

Volgende forumvraag: obi heeft ligplekken..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^