Ruzie gehad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

vrijdag ben ik met Willem & Wammes naar het bos gegaan. Ik had afgesproken met mijn vriendin die ook twee goldens heeft. Teefjes, zijn vriendinnen van de mijne. Tevens zouden nog twee anderen meegaan die beide ook een golden hebben. Eentje heeft een teefje van net 1 en de ander heeft een reu van 4 jaar.

 

kom op afgesproken plek en mijn vriendin is er nog niet. De anderen wel. Willem en Wammes rennen naar de honden om even te snuffelen enzo. Met dat Willem in de buurt van de reu komt springt zijn vrouwtje ertussen met een spuitbus waar alleen lucht uitkomt. Ik schrok me wezenloos, Willem schrok zich het ongans en haar hond stond ook stijf van schrik. Op dat moment dacht ik nog....je kunt beter naar huis gaan, maar we waren al zo lang niet in het bos geweest en W&W waren al door het dolle...

 

toen mijn vriendin er was wij dus het bos in. Alle honden los zoals altijd. Mijn honden kunnen met alle honden, reutjes (of ze nu gecastreerd zijn of niet) en teefjes, nooit gedoe. In de wei waar we regelmatig komen maakt niet uit of er 4 of 24 honden zijn, er is nooit gedoe.

 

onderweg hoor ik ineens dat ze zegt dat haar reu niet met andere reuen kan. Vergeet ff erbij te vertellen dat ze ook nog hondentrainingen geeft. Ik zeg nog, had dat gezegd, dan was ik niet meegegaan, maar volgens haar ging het om dominante reuen. (Bewust mijn mond gehouden dat ik niet zo geloof in dominante...) In mijn optiek wordt een hond niet zo geboren, dat hij niet met andere reutjes kan,  ligt het eraan hoe hij opgevoed en gesocialiseerd wordt. (Het kan als je een jachtlijn hebt dat deze soms wat anders kunnen reageren, maar geen van de honden zit jachtlijn in)

 

onder weg zat ze dus af en toe met die spuitbus en ik kon dat ding wel uit dr handen slaan. Het enige wat je ermee bereikt is dat de honden constant een soort van opgefokt zijn en in staat van paraatheid. Maar goed, het ging goed. Tot na een uur ongeveer ineens de hond en Willem samen in de clinch raakten. Lastig dat ze gelijk in een sloot donderden en Willem lag bovenop en had de hond klem tussen zijn poten. Wammes moest natuurlijk direct "helpen", wat betekent, zijn neus ertussen en kijken wat er gebeurd. Ik had bijna gelijk Willem bij zijn halsband en net toen ik hem wilde pakken gooit het vrouwtje van die andere hond de riem ertussen waardoor ik de sluiting keihard op mijn pink kreeg en van schrik Willem weer losliet. Ik werd natuurlijk steeds pissiger...maar goed, Willem gepakt en eraf getrokken en die ging gelijk braaf naast me zitten.

 

de andere werd direct mee gezeurd omdat zijn hele kop onder het bloed zat. (Bleek later dat al dat bloed van Willem was) Ik keek naar Willem en hij was gewond maar kon nog niet alles bekijken omdat hij ook erg smerig was. Hij bloedde wel enorm uit zijn bek. Ik zag dat er een snee en een gat in zijn wang/lip zaten en met tissues even geprobeerd te deppen, maar bleef bloeden. Dus beide honden gepakt en weggegaan. 

 

Ik was bij de auto en zag dat Wammes ook gewond was en heb direct de da gebeld om te vragen waar ik het mee schoon moest maken en waar ik op moest letten. De assistente zegt, kom maar hier, ik help je wel even. Samen dus alle wonden geschoren en met betadine behandeld. Willem, scheur in linker oor, gat in linkeroor, scheur in rechteroor, gat in lip (mijn pink kon erdoor) en scheur in lip, gat in voorpoot. De gaten waren allemaal dwars erdoor, dus je kon erdoorheen kijken. 

Wammes gat in zijn neus waar je ook doorheen kon kijken, scheur in oor en wond op zijn wang. Ze heeft een paar foto's gemaakt om met da te overleggen of er iets gehecht moest en zou me nog bellen omdat waarschijnlijk wel beide een kuur moesten hebben. Hechten hoefde niet, allebei antibiotica voor 5 dagen.

ik gekneusde dikke blauwe pink ;-)

 

de andere hond heeft 2 krasjes op een oor. Ik had nog gezegd dat als ze kosten moest maken ze moest bellen omdat ik verzekerd ben en sowieso....ruzie...ja, dan betaal ik dat. Nu begreep ik van anderen en van een paar trainers dat Willem waarschijnlijk de hond even wilde corrigeren want als hij hem aan had willen pakken was de hond echt zwaar gewond geweest, omdat Willem bovenop lag. Zoals ik al vertelde doen mijn honden dit nooit, ken het niet en ben nog steeds naar ervan.

 

waar ik nu bang voor ben is dat Willem er qua gedrag wat aan overhoudt. Wat denken jullie?

kreeg overigens een bericht van de vrouw....."dat je gelijk naar de dierenarts gaat zeg" en natuurlijk niet vragen wat het kost of zeggen dat ik de factuur kan opsturen ofzo... Had ik sowieso niet gedaan, maar het wordt niet eens aangeboden...

ik kan nog steeds de reactie van Willem niet plaatsen. Zoals ik zei.....nog nooit gezien van hem en hij is ruim 5 en heeft nooit gedoe met andere honden. 

Wat zou er nu mis gegaan zijn? Wat kan ik doen om te voorkomen dat hij hier qua gedrag wat aan overhoudt? 

 

Sorry voor het lange verhaal, maar ik wilde duidelijk uitleg geven.....

honden page profiel KoffieeKoffiee 3 doggies

honden foto van Koffiee

Ik denk dat t wel mee valt betreft Willem.. Bizar verhaal wel! Een spuitbus... Heel bijzonder. Zou me er niet te druk over maken.. Maar kan me voorstellen dat t heel apart was

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya † 3 doggies

honden foto van Jen & Daya †

Ik heb geen antwoord op je vragen, maar ik heb het verhaal met open mond gelezen.  Wat een..aparte handelingen/reacties van deze mevrouw. Beterschap voor je honden en jij met je pink. Want dat lijstje wat je opnoemt is niet niks.  

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Jeetje, wat een verhaal!

Ik hoop dat het qua wonden, scheuren en wat dan al niet meer goed gaat en dat ze er allebei niet zoveel last van (gaan) hebben!

 

Als ik het verhaal zo lees denk ik eigenlijk niet dat Willem zoveel gedaan heeft, maar dat de andere hond gewoon abnormaal reageerde. Misschien dat Willem even liet weten ergens niet van gediend te zijn, dat hoeft maar een klein beschaafd grommetje te zijn en ik denk dat die andere hond gewoon erbovenop geklapt is, met gaten en scheuren als resultaat.

 

Ik zou even kijken hoe het gedrag naar andere honden (/reuen?) nu is wanneer je andere honden tegenkomt, maar ik denk eigenlijk gewoon dat in dit geval die andere hond veel te ver is gegaan en dat Willem (en Wammes al helemaal) eigenlijk niets vreemds gedaan hebben.

 

(P.S. Fijne reactie van het andere baasje ook.... Ik had als berichtje terug een foto gestuurd van de gaten en toch even laten zien dat jouw honden flinke schade opgelopen hebben!)

honden page profiel KoffieeKoffiee 3 doggies

honden foto van Koffiee

Helemaal mee eens Marlies.. Alleen vraagt af of communicatie met zulke personen wel zin heeft... Helaas... Voor je t weet zit ze met een spuitbus achter je aan ;)

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Verdikkeme.

 

Als ik jou was als het ooit weer gebeurd beetje doorvragen wat voor honden er mee gaan.Karakter.

 

Stel dat dit mij weer zou overkomen denk ik dat ik mijn honden langer aan de lijn laat om te kijken wat de andere honden doen. Of als het me niet aanstaat weg zou gaan.

Die spuitbus.wel idioot nog nooit gezien.

 

Gewond raken misschien door de duik in het water? Op het land dat het mee gevallen was? 

Hoop dat je de schrik een beetje te boven bent.

 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Jeetje wat een verhaal! Allereerst heel veel beterschap voor jullie drie!

Daarnaast denk ik eerlijk gezegd dat de andere reu zo uit zn plaat is gegaan juist door de spuitbus en het gedrag van zijn bazin. Ik kan dat natuurlijk niet beoordelen vanachter een scherm, maar ik kan me heel goed voorstellen dat als die vrouw negatief heeft gereageerd op Willem door hem weg te jagen met een bus als hij dichtbij kwam enzo en dat die reu zich zelf ook helemaal rot schrok omdat er een hard geluid kwam. Dan koppelt hij Willem in de buurt aan iets negatiefs. Tsja, als er dan iets heel kleins gebeurd komt meteen al die negatieve energie eruit. Dus ik denk eerlijk dat het niet de reu is die niet met andere reuen kan, maar de mevrouw die niet met andere reuen kan! Ze fokt haar hond alleen maar op zo en laat zien dat andere reuen inderdaad niet leuk zijn, want het vrouwtje jaagt ze immers weg en laat me ook nog heel erg schrikken als er eentje in de buurt komt.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Wat een ellende. Enige tip die ik heb, luister voortaan naar je gevoel bij het eerste contact. Ik zou me niet aanmelden voor een wandeling als mijn hond niet met andere reuen kan en zou zeker naar de sekse van de honden in de groep vragen. Denk dus vooral dat die vrouw fout zit.

 

Denk dat de vrouw controle wilde houden met die spuitbus en het gooien van de riem. Ze zal weinig vertrouwen in jou hebben gehad toen je je hond al vast had. Ik heb er alle begrip voor dat je niet te veel vertrouwen in haar hebt. Overigens, ik vind dat zij schuld heeft aan het letsel van jou en je hond. Zij gaf zelfs aan dat haar hond problemen zou kunnen veroorzaken en het klinkt of haar handelen de sfeer onder mens en hond tijdens het wandelen niet veel goeds deed.

 

 Kan zijn dat jouw hond voortaan niet met deze homd om kan gaan. Maar raak nog niet gestresd van andere honden. Denk dat honden, net als mensen, een hekel kunnen hebben aan een individu. 

 

 

Heel veel beterschap gewenst voor jullie beiden!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Verdikkeme.
 
Als ik jou was als het ooit weer gebeurd beetje doorvragen wat voor honden er mee gaan.Karakter.
 
Stel dat dit mij weer zou overkomen denk ik dat ik mijn honden langer aan de lijn laat om te kijken wat de andere honden doen. Of als het me niet aanstaat weg zou gaan.
Die spuitbus.wel idioot nog nooit gezien.
 
Gewond raken misschien door de duik in het water? Op het land dat het mee gevallen was? 
Hoop dat je de schrik een beetje te boven bent.
  "

 Was gelukkig geen duik in het water. Ondiepe sloot die droog was.

 

ik zei later nog tegen mijn vriendin (die overigens gelijk zei, we gaan in het vervolg gewoon weer alleen hoor) dat als ik had geweten dat hij niet met andere reuen kon ik echt niet was meegegaan. En zoals ik al aangaf, nadat ze de eerste keer er tussen sprong met die spuitbus dacht ik gelijk, ik ga naar huis..... Had ik dat maar gedaan....

maar ja, als dit als dat als als als als.....

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Oeioei! Wat een misère zeg! Ik kan me voorstellen dat je je lam geschrokken bent.

Arme Willem......die moet nu eerst maar genezen van zijn toch best flinke wonden. En op lastige plekken ook: bij de mond; met al die bacteriën.....

 

Ik denk dat dit een vervelend incident is geweest, met behoorlijk erge gevolgen voor jouw hond.

Willem is volgens mij, en volgens jou toch ook?, een stabiele hond die nu door omstandigheden in deze toestand is verzeild.

Hij zal er niet , kwa gedrag, ineens door veranderen. Tenzij jij nu angstig gaat doen, of te veel beschermend....

Ik begrijp die vrouw ook niet, en snap jouw verbazing en irritatie erover wel. Hoe zo iemand zich hondentrainer kan noemen......

Jouw gevoel er over klopt wel denk ik en misschien had je inderdaad beter niet meegegaan.....

Mijns inziens heeft ze inderdaad de zaak veel erger gemaakt met haar onverstandig en overdreven ingrijpen.

Als jij je al wezenloos schrikt van die toeter, is het voor een hond al helemaal of er een F16 laag overkomt.....

Dus worden de honden opgefokt en ze zijn met meerdere honden en kennen elkaar niet. = recept voor heisa.

Bij stabiele honden kun je kleine terechtwijzingen onderling echt prima zonder ingrijpen door de baas laten gebeuren. Dat is hondentaal. Maar ga je op het moment van een kleine ruzie tussen honden fors ingrijpen en heisa maken; dan zal de ruzie direct escaleren door de toegenomen spanning.

Ik denk dat er een aantal dingen waren die de ruzie tussen de 2 reuen erger maakten: ze vielen direct in de sloot waardoor beiden schrokken. Dan gaan ze heftiger reageren; op elkaar.

En Verder :de riem gooien was ook olie op het vuur: nog meer spanning en schrik.

Het enige wat je in zo'n geval moet doen is( als je durft) ertussen springen( zonder te schreeuwen!) En de honden fysiek uit elkaar halen. Daarna rustig blijven en honden aangelijnd wegvoeren van het strijdtoneel. Pas rustig in de auto kun je de verwondingen verder bekijken want dan is je hond veilig; voor zn eigen paniek en voor de andere hond.

Dat is precies wat jij gedaan hebt, zou ik ook doen.

Die vrouw heeft ook niet netjes gereageerd door niet fatsoenlijk te informeren naar de verwondingen. Bovendien heeft háár hond die toegebracht! Dus eigenlijk moet zíj de medische kosten betalen.

Denk daar nog maar eens over!

 

Voor nu moet Willem eerst genezen, even een week of 2 alleen aan de lijn uitlaten en die andere vrouw met haar hond voorlopig of misschien wel nooit meer opzoeken.....

 

Het komt wel goed.....Willem is geen onzeker puppy, die komt er wel overheen......En jij hopelijk ook! 

Maar eerst even je lieverds lekker suf knuffelen en verwennen

En hopen dat er geen ontstekingen bijkomen......

Sterkte hoor!

honden page profiel Brigitte, Zebee & ZabaaBrigitte, Zebee & Zabaa 3 doggies

honden foto van Brigitte, Zebee & Zabaa

Wat een verhaal.

Beterschap voor jullie alle drie !!!!!!

 

Sorry, sorry, maar in dit verhaal lees ik niks over dominante reuen alleen iets over een dominante teef.

 

Iedere hond zou geprikkeld raken van dit gedrag, hoe stabiel dan ook.

Als haar hond al geprikkeld is en dan haar gedrag.....ja.....dan zijn de problemen er.

Als ik de hele tijd een rottige houding naar jou heb dan ga jij je ook weren. Wat verwacht je dan van jou honden, heel begrijpelijk.

Een hond doet alles uit gevoel en als jou gevoel al niet goed was wat moeten die 2 dan gevoeld hebben ??

 

Vind het schandalig dat ze niet gevraagd heeft naar de verwondingen en verder. Ik zou haar ook een bericht sturen (als hierboven al genoemd) met foto's van de wonden en gaten.

Misschien (denk niet) gaat die vrouw eens nadenken wat de gevolgen van haar en haar hond zijn gedrag zijn.

 

Als Willem idd zo'n stabiele hond is zou ik me niet te veel zorgen maken over hoe het verder gaat met zijn gedrag. De eerste dagen zou ik er gewoon voor hem zijn (stel hij zou iets onzeker zijn) en daarna weer gewoon genieten van JOU Willem.

 

Sterkte voor jullie na dit niet te begrijpen voorval.

 

 

 

honden page profiel AnnemiekAnnemiek 3 doggies

honden foto van Annemiek

Wat een domme doos zeg en dat noemt zich trainster,  ongelooflijk. 

De sfeer tijdens de wandeling die al begon bij die belachelijke spuitbus actie, opgebouwde spanning en bij jou een ongemakkelijk gevoel,   alles bijelkaar opgeteld kwam het tot deze  escalatie. Volgens  mij dan hé . 

Met alleen wel hele nare gevolgen voor Willem en Wammes. Dat het zijn gedrag zal veranderen denk ik niet.  Willem is een  grote jongen, zit lekker in  zijn velletje en is evenwichtig. Dat komt wel goed. 

Misschien dat bij jou de spanning er nog in zit en dat kan ik mij goed voorstellen  hoor. Gewoon weer lekker wandelen met je vriendin en haar hondjes. 

Ik wens jouw honden een spoedig herstel toe en een warme knuff vanaf hier. 

 

 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Oeioei! Wat een misère zeg! Ik kan me voorstellen dat je je lam geschrokken bent.
Arme Willem......die moet nu eerst maar genezen van zijn toch best flinke wonden. En op lastige plekken ook: bij de mond; met al die bacteriën.....
 
Ik denk dat dit een vervelend incident is geweest, met behoorlijk erge gevolgen voor jouw hond.
Willem is volgens mij, en volgens jou toch ook?, een stabiele hond die nu door omstandigheden in deze toestand is verzeild.
Hij zal er niet , kwa gedrag, ineens door veranderen. Tenzij jij nu angstig gaat doen, of te veel beschermend....
Ik begrijp die vrouw ook niet, en snap jouw verbazing en irritatie erover wel. Hoe zo iemand zich hondentrainer kan noemen......
Jouw gevoel er over klopt wel denk ik en misschien had je inderdaad beter niet meegegaan.....
Mijns inziens heeft ze inderdaad de zaak veel erger gemaakt met haar onverstandig en overdreven ingrijpen.
Als jij je al wezenloos schrikt van die toeter, is het voor een hond al helemaal of er een F16 laag overkomt.....
Dus worden de honden opgefokt en ze zijn met meerdere honden en kennen elkaar niet. = recept voor heisa.
Bij stabiele honden kun je kleine terechtwijzingen onderling echt prima zonder ingrijpen door de baas laten gebeuren. Dat is hondentaal. Maar ga je op het moment van een kleine ruzie tussen honden fors ingrijpen en heisa maken; dan zal de ruzie direct escaleren door de toegenomen spanning.
Ik denk dat er een aantal dingen waren die de ruzie tussen de 2 reuen erger maakten: ze vielen direct in de sloot waardoor beiden schrokken. Dan gaan ze heftiger reageren; op elkaar.
En Verder :-De riem gooien was ook olie op het vuur: nog meer spanning en schrik.
Het enige wat je in zo'n geval moet doen is( als je durft) ertussen springen( zonder te schreeuwen!) En de honden fysiek uit elkaar halen. Daarna rustig blijven en honden aangelijnd wegvoeren van het strijdtoneel. Pas rustig in de auto kun je de verwondingen verder bekijken want dan is je hond veilig; voor zn eigen paniek en voor de andere hond.
Dat is precies wat jij gedaan hebt, zou ik ook doen.
Die vrouw heeft ook niet netjes gereageerd door niet fatsoenlijk te informeren naar de verwondingen. Bovendien heeft háár hond die toegebracht! Dus eigenlijk moet zíj de medische kosten betalen.
Denk daar nog maar eens over!
 
Voor nu moet Willem eerst genezen, even een week of 2 alleen aan de lijn uitlaten en die andere vrouw met haar hond voorlopig of misschien wel nooit meer opzoeken.....
 
Het komt wel goed.....Willem is geen onzeker puppy, die komt er wel overheen......En jij hopelijk ook! 
Maar eerst even je lieverds lekker suf knuffelen en verwennen
En hopen dat er geen ontstekingen bijkomen......
Sterkte hoor! "

 Ik ben gelukkig niet zo bang aangelegd en ook nu niet angstig. Het is meer dat ik me zorgen maak. Maar ik doe niet spastisch ofzo. Gisterochtend hebben ze alweer gespeeld met een vriendje. Ging prima. Willem ging wel even in zijn eentje een gat graven, maar dat doet hij altijd.

 

wat me opviel was dat 2 visla's, ook reutjes, een is 2 en de ander is 5 maanden, wat aan het dollen waren samen. Normaal spelen zowel Willem als Wammes regelmatig met ze. Tijdens het dollen waren ze ook aan het grommen, eigenlijk hetzelfde als wat Willem en Wammes doen als zij samen liggen te klooien. Willem ging toch even naar ze toe. Net alsof hij ze wilde scheiden. 

 

Ik was vergeten te vertellen dat toen ik het bos uitliep met de honden we nog een soort van jachthond tegenkwamen die gelijk ging liggen. Sommige honden doen dat...haha. Maar Willem deed dus erg lelijk tegen die hond. Gelijk lip optrekken en grommen. Heb er geen aandacht aan gegeven, omdat hij dit noooooit doet. Dacht dat hij toen waarschijnlijk nog van zijn padje was na de ruzie.

 

maar goed, we kijken het aan. Als de wonden genezen zijn bel ik wat kennissen die reutjes hebben waar Willem normaal gesproken mee speelt. Kijken of hij daar nog hetzelfde op reageert.

 

dank jullie wel voor het meedenken en de reacties. 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dan baal je als een stekker zeg!

 

Wat er fout ging?Dat er een hond bij was die het hélemaal niet trekt om met andere reuen om te gaan,te veel prikkels en zelf dus niet stabiel.

 

Ik zou je beide honden een flinke week rust geven,alleen rustige wandelingen,zonder andere honden,zodat al die stresshormonen de kans krijgen om te zakken en af te breken in het bloed.

Daarna weer lekker gaan wandelen zoals je gewend bent en goed op de houding van je eigen honden letten,hoe reageren ze dan als ze een hond in de verte zien?Gaan ze heel direct kijken,of doen ze hun eigen ding.Bij oplettend blijven kijken zou ik een andere weg kiezen,omdat ze nog niet vergeten zijn wat er gebeurd is.

 

Je omschrijft wel :kom op afgesproken plek en mijn vriendin is er nog niet. De anderen wel. Willem en Wammes rennen naar de honden om even te snuffelen enzo.

Dat zou ik niet voor gekozen hebben,dat is natuurlijk niet de beste manier van vriendelijke communicatie.

 

Beterschap voor de mannen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Och arme jullie! 

Ontzettend achterlijk die spuitbus. Als je zoiets al wil gebruiken doe je dat alleen met je eigen hond erbij.

Santa zou daar bv niet tegen kunnen en zenuwachtig worden.

Dan blijft ie overigens wel bij zo'n tante uit de buurt,  dat scheelt.

Maar ik denk niet dat Willem daar nu veel aan overhoudt. 

Gewoon ff vertrouwde omgeving en vertrouwde honden erbij en het war in de gaten houden. 

 

Sterkte ermee! 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Lees het met verstomming.....

Was het de hond van de 'trainster'? If so, dat zijn dan de 'ergsten' om maar even te 'generaliseren'.

Dat is niet meer corrigeren oid, dat is bijten en erdoor! (je zou er je hond maar op training hebben en volle geloof hebben in haar kunne....)

 

Lijkt me dat zij meer werk heeft aan de opvoeding...

Jouw honden stabiel, maar lichamelijk gewond.....die helen wel.

Vind wel dat ze zou moeten betalen voor de geleden schade. (ze zou al eens mogen informeren bij je, misschien een bloemetje oid). Misschien even melden bij het bestuur waar ze traint als ze verder deftig contact weigert.

 

Dit mag niet

 

beterschap voor je heren en jezelf!  qua karakter/trauma; die zijn zo sterk, die houden er geestelijk volgens mij niks aan over.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ja heel erg voor Willem en erg voor jouw gemoedsrust ook.
Spreek ik nog niet over je portemonnee. Wat die andere vrouw inderdaad wel had mogen terugbetalen .

Willem zal nu nooit nog onverschillig zijn met gebruik van spuitbussen denk ik.
Iets van die bus heeft hem toch getriggerd in zijn gedrag :'(

"Sterkte "roept Lance voor zijn maatjes W&W en ook nog
" djuu ik was er niet bij ;-) anders ....."

Veder altijd Onbekende medewandelaars mijden ?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bah wat naar en totaal onnodig! Beterschap voor je mannen. Hier zijn ze ook elk al eens apart van elkaar (maar in bijzijn van) belaagd, de ene met en de ander zonder kleerscheurtjes. Het heeft bij beiden echter gelukkig geen nadelige gevolgen tov. hun gedrag naar andere honden gehad. Dat was de volgende wandeling exact als voorheen.

 

Bij mij heeft het wel indruk gemaakt zeker omdat het ene voorval me totaal overviel en ik het alles behalve aan had zien komen en de hond geen onbekende voor me was. En tegen beter weten in generaliseer ik zelf gevoelsmatig dus wel sindsdien. Ik zou een voorbeeld aan mijn kerels moeten nemen want die doen dat niet.

 

Ik hoop dat je die domme doos die haar heil in de pet corrector denkt gevonden te hebben wel de rekening presenteert aangezien haar hond die 2 van jou van behoorlijk wat gaatjes heeft voorzien.

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" Bah wat naar en totaal onnodig! Beterschap voor je mannen. Hier zijn ze ook elk al eens apart van elkaar (maar in bijzijn van) belaagd, de ene met en de ander zonder kleerscheurtjes. Het heeft bij beiden echter gelukkig geen nadelige gevolgen tov. hun gedrag naar andere honden gehad. Dat was de volgende wandeling exact als voorheen.
 
Bij mij heeft het wel indruk gemaakt zeker omdat het ene voorval me totaal overviel en ik het alles behalve aan had zien komen en de hond geen onbekende voor me was. En tegen beter weten in generaliseer ik zelf gevoelsmatig dus wel sindsdien. Ik zou een voorbeeld aan mijn kerels moeten nemen want die doen dat niet.
 
Ik hoop dat je die domme doos die haar heil in de pet corrector denkt gevonden te hebben wel de rekening presenteert aangezien haar hond die 2 van jou van behoorlijk wat gaatjes heeft voorzien. "

 Jaaaaaa, zo het dat ding! Was de naam vergeten.

pet corrector.

 

ach, ik ben erg gematst hoor. Geen consult hoeven betalen, ook niet dat we samen de wondjes geschoren hebben en schoongemaakt etc. Alleen 2 antibiotica kuren. Die overigens €3,- per pil kosten.....20 pillen....

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het kan zijn dat Willem nu hij niet meer "heel jong" is gewoon minder accepteert van andere honden. Ik heb dat bij al mijn honden tot nu toe bemerkt.

 

Teefje: snuffelen aan kont niet meer accepteren maar gelijk hap grauw snauw.

Vorige Golden: bepaald gedrag van jonge honden niet meer accepteren.

Dobby: aangelijnd in plaats van uitvallende kleine hondjes volkomen 100% negeren ineens soms kabaal terug maken.

En op een hele andere fiets, het kan zijn dat Willem maar al te goed door had dat jij die spuitbus wel door mevrouw haar strot wilde rammen (zogezegd) en jouw frustratie een beetje heeft bijgedragen. Kun je verdraaid weinig aan doen, maar misschien iets om in je achterhoofd te houden voor als je weer een keer inwendig loopt te mopperen en Willem zich anders dan normaal gedraagt.

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Wat een verhaal.
Beterschap voor jullie alle drie !!!!!!
 
Sorry, sorry, maar in dit verhaal lees ik niks over dominante reuen alleen iets over een dominante teef.
 
Iedere hond zou geprikkeld raken van dit gedrag, hoe stabiel dan ook.
Als haar hond al geprikkeld is en dan haar gedrag.....ja.....dan zijn de problemen er.
Als ik de hele tijd een rottige houding naar jou heb dan ga jij je ook weren. Wat verwacht je dan van jou honden, heel begrijpelijk.
Een hond doet alles uit gevoel en als jou gevoel al niet goed was wat moeten die 2 dan gevoeld hebben ??
 

 
 
  "

Geheel mee eens...

Zover ik Willem en Wammes ken uit je verhalen kan ik ze een beetje vergelijken met mijn jongens...lieve makkelijke honden, waar je er bij wijze van spreken makkelijk 10 van in huis kunt hebben... easy going..

Maar...tevens zeer gevoelig voor dit soort opgefokt gedrag..om maar niet te spreken over 'spuitbussen', waar in dit geval dan ook nog eens gericht mee 'gespoten' word...

(en eh..een trainster notabene ??? sommigen krijgen tegenwoordig hun diploma op de airmiles heb ik het idee..)

Mijn jongens zouden hier iig behoorlijk van in de war raken..

Ik denk eigenlijk dat deze hele sfeer de oorzaak is geweest van het voorval...

Ik vind het heel erg..voor je mooie blondjes, maar ook voor jou

Temeer omdat mevrouw ook nog eens heel onaardig en onfatsoenlijk reageerde..

Maarja..met deze dame gaat er denk ik toch niet meer gewandeld worden... en wat W & W denk ik dat het wel weer goedkomt zolang jij maar gewoon je kalme zelf blijft, en naar je eigen gevoel luistert.

Nogmaals sterkte en een knuffel..x

 

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Dat je hond lelijk deed naar die jachthond na de aanval is eigenlijk ook wel weer logisch. Las laatst toevallig op facebook een stuk. Agressie of terughoudend gedrag kan ook door pijn getriggerd worden. Door pijn en door stress van het zojuist gebeurde voorval zal hij zo gereageerd hebben. Misschien duurt het weer eventjes voor hij helemaal zichzelf is, maar zijn lichaam en geest moeten natuurlijk ook even helen na wat hij te verwerken heeft gekregen. En jij uiteraard ook.

https://www.facebook.com/osteopathievoorhonden

Op deze pagina staat dat, bericht van 9 september van iets na 12 uur.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

pfff ... toch wel behoorlijk heavy hoor. Hoop dat je mannen snel opknappen. 

 

Kan je niet zeggen in hoeverre je honden hier nog last van hebben. 

Ikzelf zou er nog wel heel lang last van hebben en dat zou invloed hebben op mijn honden. 

 

Sterkte met het herstel en mag toch hopen dat je nog iets hoort zij het via je vriendin want vraag me ook af hoe zij in dit alles staat. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Jou honden liggen open, door haar hond, zij is verplicht de kosten gemaakt door haar hond te vergoeden. Ik zou de rekening aan haar opsturen en een brief erbij of ze de kosten aan je overmaakt.

Je kan een uitdraai erbij doen, van het artikel in de wet waarin staat dat een eigenaar te allen tijde verantwoordelijk is voor de gemaakte kosten aan schade van zijn hond, los van de schuldvraag!

Ik snal best dat jou honden zo opgefokt raakten, dat de emmer overliep. Kan het niet zo zijn, dat de ander op Willem klapte (ook gezien de schade) en dat Willen op de ander dook om het zo te stoppen? 

Ik denk niet dat hij hier veel aan overhoud, je moet dit in de context zien: de spuitbus, een hond de als dominant wordt bestempeld, wellicht onderdrukt? De spanning die dit met zich meebrengt.

 

Als je zelf twijfelt, loop je even een boog om anderen. Gewoon voor je zelf.

 

sterkte en beterschap  met je mannen! 

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

" pfff ... toch wel behoorlijk heavy hoor. Hoop dat je mannen snel opknappen. 
 
Kan je niet zeggen in hoeverre je honden hier nog last van hebben. 
Ikzelf zou er nog wel heel lang last van hebben en dat zou invloed hebben op mijn honden. 
 
Sterkte met het herstel en mag toch hopen dat je nog iets hoort zij het via je vriendin want vraag me ook af hoe zij in dit alles staat. 
 
  "

 Daar was ik dus ff bang voor..... Ik had mijn vriendin gezegd dat ik erg boos ben en verdrietig. Maar er met haar liever niet over praat omdat zij met de andere wandelt enz. Maar ze zei gelijk, Liekie, ze is niet mijn vriendin hoor.

overigens had ze ook gezegd toen ik vooruit gelopen was dat ze Willem nog nooit zo gezien had en dat beide honden van mij juist heel goed met andere honden kunnen. Dat ze niet begreep waarom het nu zo mis ging. Ze snapt ook dat ik boos ben. Zou ze zelf ook zijn als ze mij geweest was. Of ze het met de ander bespreekt....?? Geen idee! Van mij hoeft het niet. Ik wandel sowieso nooit meer met die vrouw en die reu.

honden page profiel -- 3 doggies

Jeetje wat heftig!! Hoe gaat het nu? Beetje van de schrik bekomen en hoe is het met de verwondingen? Rustig aan doen hoor, sterkte!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Nou, dat ging goed vanochtend!!

met 2 reuen gespeeld. Eentje kennen ze heel goed en de andere nu voor het eerst mee gespeeld. Een grote doodle en een ridgeback. 

Geen vreemd gedrag, geen gegrom oid. 

Wammes was helemaal de blije vrolijke donder zoals hij altijd is en Willem was eerst met een gat graven druk en dan blaft hij als een ander in de buurt komt. 

Later speelde hij gewoon me. Lekker rennen en plonsen met z'n 4en. Ziet er naar uit dat ze er beide niks aan over hebben gehouden dus.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

stiekem hoop ik voor je dat ze het wel bespreekt en dat die andere vrouw dan het fatsoen heeft om de kosten op zich te nemen.

En ja ... zou daar ook niks meer mee te doen willen hebben.

Er is hier 1 zwarte hond waar Nanook nogal op kan reageren geen idee waarom ..
Houding van die hond??? ... maar als je al met een spuitbus rond loopt dan is je hond al in een mood zou ik denken en dat is geen ontspannende.


Het is nu gebeurd en je kunt er helaas verder niks meer aan doen dus laten we hopen dat ze snel herstellen en weer lekker aan de wandel kunnen.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Jeutje wat een toestand!

En ook niet niks aan verwondingen

Ik denk dat inderdaad, in combinatie met het feit, zoals die vrouw zelf zei dat haar hond niet met andere reuen kan, de spuitbus Willem getriggerd heeft. Belachelijke reactie van haar trouwens met die spuitbus, op een moment dat er nog helemaal niks aan de hand was.

Ik denk niet dat Willem er iets in gedrag aan overhoudt.

Ze konden allebei altijd goed met alles en iedereen door de bocht.

Maar dat mens zou ik mijden voortaan, maar dat doe je wel.

Beterschap en rustig aan meis!

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

" Nou, dat ging goed vanochtend!!

met 2 reuen gespeeld. Eentje kennen ze heel goed en de andere nu voor het eerst mee gespeeld. Een grote doodle en een ridgeback. 

Geen vreemd gedrag, geen gegrom oid. 

Wammes was helemaal de blije vrolijke donder zoals hij altijd is en Willem was eerst met een gat graven druk en dan blaft hij als een ander in de buurt komt. 

Later speelde hij gewoon me. Lekker rennen en plonsen met z'n 4en. Ziet er naar uit dat ze er beide niks aan over hebben gehouden dus. "

 



ow haha lees dat het alweer goed is gegaan ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuw tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^