Ruzie gehad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Heel goed dat je aangeeft zelf ook niet met angst te blijven doorlopen na dit ' voorval'.

Maar toch kan het nodig zijn om Willem  nog even extra in bescherming te nemen; het blijkt uit jouw verhaal over dat hij nu toch even boos reageert.

Een hond die gewond is; en zeker een die ook medicatie krijgt; die ruikt anders. Voor een andere hond dan. En heel subtiel, zal zich ook iets anders gedragen want heeft nog pijn.

Die zal dus sneller belaagd worden door andere honden en zich sneller gaan verdedigen. Vandaar dat ik hem nog even rustig aan de lijn zou houden en niet laten spelen met anderen.....

 

En, echt hoor: die vrouw de dierenartsrekening presenteren.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

" Nou, dat ging goed vanochtend!!
met 2 reuen gespeeld. Eentje kennen ze heel goed en de andere nu voor het eerst mee gespeeld. Een grote doodle en een ridgeback. 
Geen vreemd gedrag, geen gegrom oid. 
Wammes was helemaal de blije vrolijke donder zoals hij altijd is en Willem was eerst met een gat graven druk en dan blaft hij als een ander in de buurt komt. 
Later speelde hij gewoon me. Lekker rennen en plonsen met z'n 4en. Ziet er naar uit dat ze er beide niks aan over hebben gehouden dus. "

  Kanjers, Willem en Wammes!

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Jaaaaaa, zo het dat ding! Was de naam vergeten.
pet corrector.
 
ach, ik ben erg gematst hoor. Geen consult hoeven betalen, ook niet dat we samen de wondjes geschoren hebben en schoongemaakt etc. Alleen 2 antibiotica kuren. Die overigens €3,- per pil kosten.....20 pillen.... "

 Ja ik ben bekend met die kl#%€ bussen. Hier gebruikten ze ze in een opvang om schermutselingen op het speelveld te voorkomen . Je hebt nu zelf 'live' ondervonden hoe geweldig dat werkt. Daar ging alles ook alleen maar alerter en hoger op de poten lopen ervan of bleef natrillen in een hoekje. Waardeloos!!!

 

Ooit in leven geroepen om te gebruiken als fisherdiscs en consorten maar zo is ook wel handig.....NOT!!!

 

Voor de uiteindelijke gematste kosten hoef je het idd. niet te laten maar ik zou er toch serieus over nadenken om de DA om een daadwerkelijke rekening te vragen en die alsnog te presenteren. Je weet nooit of er nog een nasleep van komt wat ik uiteraard niet hoop voor jullie.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

opgefokt door de spuitbus ? ik weet hoe je bent meis, dus ik heb geen oordeel over jou hoor..... maar als dit mij overkomt dat er direkt een spuitbus terhand wordt genomen had ik niet eens mee gegaan, en of het nou lucht is of niet.

 

heel naar en vervelend dat dit jou moet overkomen, en maak je niet te bezorgd dat jouw honden dit bij anderen weer zouden doen, deze hond van de begeleider die nog honden training ook geef , weet toch wat ze in handen heeft, dan had ze zeker niet moeten mee gaan  me honden die ze niet kent... aan jou ligt het niet, hoop dat het snel zal herstellen wat de wonden  zijn, zelf vind ik het heftig zeg.

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik was er niet bij natuurlijk, maar waarom denk jij dat Willem in fout is?

 

Een paar honden terug had ik een golden en een beagle samen. Ze waren samen eens aan het spelen en daarbij deed de beagle de poot van de golden pijn waardoor de golden één snauw gaf om aan te geven het spel direct te stoppen. De beagle was hierdoor "beledigd" (ik kan het niet anders omschrijven, al zal het natuurlijk een ander gevoel geweest zijn) en ging hierop in volle "aanval" als tegenreactie, waarop een woordenwisseling ontstond. Er werd alleen maar wat kabaal gemaakt, met tanden tegen elkaar geklapperd en ik had ze ook met een ferme "nee" binnen 3 sec uit elkaar. Geen gewonden uiteraard.

Maar de golden corrigeerde gewoon één keer en daarmee was het klaar.

De beagle was hier dubbel in fout, want 1. hij kreeg een terechte correctie omdat hij de golden had pijn gedaan en die zijn grens aangaf, 2. i.p.v. de correctie gewoon te aanvaarden, ging hij in de tegenaanval en hij lokte dus de "ruzie" uit.

 

Ik denk dat het met die hond van de "trainster" net zo was. Hij kreeg van Willem een correctie en overreageerde.

Enkel Wammes er nog eens bij (ookal bedoelde hij het goed), dat was beter vermeden geworden. Maar goed, het gaat vaak zo snel allemaal.

Diep vanbinnen denk ik dat die hond ook wel met andere honden en ook reuen kan, maar die hond staat continue zo onder stress van zijn dominant baasje (jawel, bij honden geloof ik er ook niet in, maar bij mensen...) dat hij gewoon constant met een te kort lontje rondloopt en "niet dominante" honden geven hem gewoon nooit tegengas, waardoor er geen conflicten ontstaan.

Ik heb echt medelijden met die hond wat voor een leven die heeft. Een golden is zo gevoelig en om dan zo onderdrukt te worden heel de tijd... Ocharme!

Tussen vreemde honden kan ik me ook inbeelden dat de bijtrem iets minder is dan bij een bekende hond.

 

Je had ook imo zeker haar kosten niet moeten vergoeden, indien er geweest waren (àls ze al naar de dierenarts gaat, want dat zou ze precies ook niet "te snel" doen aan haar reactie te merken). Rechtvaardig gezien zij wel jouw kosten, maar wettelijk gezien denk ik dat het eerder neerkomt op ieder voor zich aangezien de honden los liepen en dit "op eigen risico" is. Goed, je dierenarts heeft niet zoveel aangerekend, dus dat viel al mee.

 

Mentaal denk ik niet dat Willem (en Wammes) er iets aan zal overhouden. Zoals je zegt, het is een stabiele reu die voldoende gesocialiseerd is en nog steeds veel contact heeft met andere honden. Eén slechte ervaring zal hem niet zo snel uit het veld slaan.

Die specifieke hond daarentegen, dat kan ik mij wel inbeelden als hij die niet meer zou moeten, maar die zal hij wellicht ook nooit meer tegenkomen.

 

En die grom naar de liggende jachthond op het einde. Dat lijkt me nu ook echt puur van de pijn en stress zo vlak na het gevecht en volkomen normaal.

 

Heel veel beterschap Willem en Wammes!

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Emma, zoals jij het uitlegt....zo zag ik het dus ook.

maar doordat de anderen alleen Willem bovenop zagen liggen en ze behoorlijk te keer gingen tegen elkaar leek het voor hen alsof Willem de ander aanviel. 

 

Zoals ik al zei....en wat mensen om me heen ook zeggen, de dierenarts zegt etc...als Willem hem echt aangevallen had, had de hond (zwaar) gewond geweest, en niet alleen 2 krasjes op zijn oor gehad.

 

ja, gek he.... Dat ik van haar te horen krijg "dat je gelijk naar een dierenarts gegaan bent." En mensen hier in de wijk gelijk vragen:" wat zei de dierenarts?" 

 

Wammes.....hahahaha, ik moet er ergens om lachen. Hij is nog zo nieuwsgierig en steekt zijn neus overal tussen. Misschien weet hij nu dat hij dat beter niet kan doen. Wond geneest goed hoor, alleen erg dikke bobbel op zijn neus ;-) Gelukkig geneest alles goed, bij beide honden. Helaas is Wammes op een uitlaatterrein in glas gestapt en heeft nu een winkelhaak in een kussentje. Kon er ook nog wel bij. Dit geneest nog niet. Na het wandelen doe ik zijn voetje even in de biotex. 

 

Gisteren hebben ze de laatste AB kuur tabletten gehad. Fijn!! Ik geef ze liever niet, maar met zoiets moet het wel. Zeker omdat het allemaal gaten waren. 

 

Ik had/heb trouwens dezelfde gedachte als jij. Ik denk ook dat de hond best wel met andere honden kan maar dat zij het voor hem "opkloot" door dus oa die pet corrector te gebruiken. 

echt, ik ben ervan overtuigt dat als je Willem zou kennen jij ook zou zeggen, Willem? Ruzie? Nee joh! 

 

Dank je wel nogmaals voor het meedenken en adviezen etc. Ben er blij mee. En sowieso dat ik hier mijn verhaal kwijt kan en frustraties...

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Willemijn,

 

ik zei al ergens dat ik beter naar mijn gevoel had kunnen luisteren. Omdat ik eigenlijk gelijk al naar huis wilde gaan doen ze gelijk die spuitbus gebruikte terwijl de honden elkaar alleen nog maar aan het begroeten/besnuffelen waren...

 

voor een volgende keer.....toch maar mijn gevoel volgen ;-)

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

ik denk absoluut niet dat het aan jouwn honden heeft gelegen. Ik denk dat de reu in combinatie met een nerveuze eigenaresse verkeerde signalen heeft afgegeven waarop Wammes gewoon als een normale stabiele reu misschien heeft gereageerd en heeft gezegd 'joh doe eens normaal'. Mijn hond zou zo n gedrag gelijk afstraffen. 

 

Maar ik vind wel dat als de eigenaresse hondentrainster was dingen enorm verkeerd heeft aangepakt. Spuitbus?? Enorm raar en als je weet dat je hond zo kan reageren vraag je eerst wat er welke honden meegaan. 

honden page profiel Emma & de golden mannenEmma & de golden mannen 3 doggies

honden foto van Emma & de golden mannen

Ik denk dat wij als mensen veel meer van slag zijn van zo'n incident (hallo schuldgevoel!). Het grijpt mij toch altijd erg aan als er maar iets met mijn schatten gebeurt. 

 

Niemand geeft graag antibiotica, maar het heeft wel degelijk veel nut bij dergelijke verwondingen. Ik hoop dat de genezing verder zonder complicaties verloopt. Kan Willem eigenlijk goed eten zo? Het klinkt zo pijnlijk. 

 

Bij 2 honden van hetzelfde ras/kaliber, denk ik dat je idd wel kan stellen dat als er één vol gaten zit en de ander wat krassen dat die niet veel klappen gehad heeft.

 

Haha Wammes toch. Ik merk het bij mijn goldens ook soms dat het regelneven kunnen zijn die graag de vrede willen bewaren door er met hun neus tussen te gaan hangen. 

 

Arme Wammes ook, die 2 hebben ook niet de week van hun leven. Misschien tijdelijk een schoentje voor Wammes tijdens het wandelen? Geen idee hoe snel zoiets geneest, het is wel net een plek dat ze niet kunnen ontzien tot het genezen is.

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Doe maar, je gevoel volgen. Dat werkt toch het beste, vooral met je honden. Beterschap voor je kanjers!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

De wet zegt, dat je moet opdraaien voor de kosten van de schade die jou dier heeft veroorzaakt, los van de schuldvraag.

Dus zelfs als jou aangelijnde hond door een losloper wordt aangevallen, jou hond verdedigd zich, waarbij hij schade maakt bij de ander, zal jij moeten betalen

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

8Je hebt gelijk Suzanne. Maar gelijk hebben en je gelijk krijgen zijn twee verschillende zaken. Wat ik van die mevrouw lees, schat ik in dat het niet een makkelijke tante is, maar i know best type. Zeker omdat ze beweert hondentrainster te zijn is het lastig om daar een discussie mee te voeren..

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

" De wet zegt, dat je moet opdraaien voor de kosten van de schade die jou dier heeft veroorzaakt, los van de schuldvraag.

Dus zelfs als jou aangelijnde hond door een losloper wordt aangevallen, jou hond verdedigd zich, waarbij hij schade maakt bij de ander, zal jij moeten betalen "

 dit klopt niet,

 

hond die losloopt staat niet onder áppel...

de hond die vast zit volges de wet wel.. die zit imers vast.

en is daardoor stuurbaarder.

en geloof mij ik heb nu 2 van deze zaken gehad... waarvan 1 bij de rechter...

maar als ik in mijn woonwijk loop met 3 aangelijnde honden. en er komt 1 los lopende klein hondje aan... ik riep nog: die van mij zijn niet lief... a maar hij doet niets...

28 hechtingen later deden die van mij ook niets meer...

hoe scheur je een jackrussel stuk...

maja ik had mijn honden onder áppel...

want 1 ze zaten vast. 2 ik probeerde nog weg te gaan. 3 ik liet mijn honden zitten. pas toen de jack mijn teef beet basrte de bom.

allemaal een pootje pakken en trekken maar..

maja ik waarschuwde, probeerde het met man en macht te voorkomen. en had mijn honden onder controlle tot het moment de tegen partij zich vast beet in mijn hond.

ik heb de mazzel dat ik een go pro mee had... daarop is duidelijk te horen en te zien wat ik er aan probeer te doen om het te voorkomen.

en niet zo als de tegen partij beweedre dat ik mijn monster los had, ze ophitste en ze er vervolgens vol in laat duiken...

nee de rechter en de dieren politie waren onder de indruk want toen ik de hond vast had riep ik los en loste iedereen meteen...

maar volgens de wet is het zo: hond los tegen hond vast...

hond los moet betalen.

zou lekker zijn de mensen die zich aan de regels houden straffen voor iets waar ze niets aan kunnen doen...

en de mensen die de regels aan hun laars lapen komen er beter vanaf... nee zo werkt het niet

i dit geval is het: beide honden los is beide schuld is ieder betaald eigen schade.

of afspreken de schade te delen of het via de verzekering gooien...

in dit geval zou ik terug zijn gegaan, of mijn eigen honden niet los hebben gelaten... maja das achteraf. en dat ik makkelijk praten.

gebeurt is gebeurt nu is het zaak positief op te lossen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.licg.nl/37y/praktisch/wetgeving/wetgeving/aansprakelijkheid.html

De wet zegt, eigenaar van een dier die schade toebrengt, betaald de schade. 

Hierbij doet het er niet toe wie de schuldige partij is, wie los of vast zit, daar staat overigens niets over op schrift.

De schuldvraag, dat is een ander verhaal, staat volledig los van de schade.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Ik zou mij niet te druk maken,Willem was het gewoon beu.

Een stabiele hond verandert niet ineens in een onzekere hond na een ruzietje.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Zat ineens te bedenken hadden ooit ook een iets met de Ieren, bij 1 hing toen ook een stuk huid los.

Maar bij de volgende wandeling had ze ook verder nergens meer last van ... ok van de wond nog iets maar niks naar andere honden toe.

komt goed allemaal ;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" Zat ineens te bedenken hadden ooit ook een iets met de Ieren, bij 1 hing toen ook een stuk huid los.

Maar bij de volgende wandeling had ze ook verder nergens meer last van ... ok van de wond nog iets maar niks naar andere honden toe.

komt goed allemaal ;-) "

 Ohh dat akkefietje... Goed dat ze daar nooit meer last van hebben gehad joh! Obi was daar toen ook es belaagd door één of andere hond. Helaas merk je aan Obi zoiets wel... die word daar weer wat angstiger door. Nouja niet van één voorval maar hij heeft nog wat vaker pech gehad in de maanden erna... *zucht*. Arme drommel...

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

ja die ja ... en zo zielig voor Obi dat die er vaker mee te doen heeft gehad. :'(

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Gelukkig gaat het steeds beter. De wonden zitten dicht. Soms gaat er een korstje af en bloed het even maar je kan er niet meer doorheen kijken. De scheurtjes in de oren genezen minder mooi, maar goed, ik ga sowieso geen shows lopen met ze.

 

zoals ik zei heb ik helemaal geen zin in heen en weer gezeik dus ik betaal het zelf. Hoewel ik erg vreemd vind dat ze het niet eens aanbiedt. Zo leer je mensen kennen.

 

wammes zijn voetje gaat niet zo goed. Hij heeft dit nu inmiddels een week en het blijft een winkelhaak die niet vast groeit, dus steeds openklapt. Kijk het nog even aan en na iedere wandeling in de biotex.

 

qua gedrag gaat eigenlijk wel goed. Alleen ging Willem gisteren voor een andere reu zitten blaffen. Heel gek, doet hij nooit en hij kent de hond wel. Heb er maar geen aandacht aan geschonken. 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuw tuigje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^