pup aanschaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anoniem (Gast)

hoi, ik wil heel graag een pup aanschaffen van middelmaat grote, alleen ik ben bang van grote honden die onzeker of agressief of te druk zijn en over de straat lopen met de baas. Mijn vraag is of ik niet bang wordt van mijn eigen hond als zij eenmaal groot is en onzeker is of dat zij vel gaat blaffen? Maakt het uit als je bang bent of het je eigen hond is of dat van vreemde? Het zal mijn eerste hond zijn en ben liefhebber van rassen zo als: Shiba inu, golden retriever, Afghaanse windhond, Duitse herder en chow chow. De redenen voor mijn keus voor deze rassen zijn: uiterlijk, karakter en waaks.  

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik denk toch dat een eigen hond anders is.

Hoewel ik zelf nooit een herder zou kopen om wat je hierboven aangeeft. 

Bang voor je eigen hond doe je jezelf en je hond niet goed mee.

Je hond voelt jou angst dan ook en kan er ook onzeker van worden. 

 

Je zet wel erg verschillende honden neer in je lijstje.

 

Als je nu eens'alleen' kijkt naar karaktereigenschappen van deze honden , en daarop selecteerd? 

Dan vallen er waarschijnlijk al honden af.


Als je dan denkt 'ja dit ras is het' 

Zou ik naareen goede fokker gaan van het ras een eerst de volwassen versie bekijken , mee wandelen , vragen stellen.

 

Je zal ongetwijfeld nog meer tips krijgen.
Alvast succes ! 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Ten eerste zou ik gaan navragen bij rasverenigingen en informatie opzoeken over de verschillende rassen. Wat voor karakters hebben zij en welke daarvan past het beste bij jou? 

 

Daarna zou ik, aangezien je aangeeft soms wat bang te zijn. Eens kijken in je omgeving of er mensen zijn met de hond waar uiteindelijk je keuze op is gevallen door de informatie die je hebt opgedaan. Vraag eens of je samen met hun de hond uit mag gaan laten of een keer een middag langs mag komen. Zo ervaar je zelf ook hoe de honden zijn.

 

Daarna kun je gaan kijken naar goede fokkers.

 

 

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Ik denk ook dat een eigen hond anders is. Maar je moet er goed over nadenken of je het niet eng gaat vinden als de pup in het begin wat bijterig en springerig is. Dat moet hij dan allemaal nog leren.

 

Ik ben het eens met Jaimie dat je eerst even alleen kijkt op karakter eigenschappen, en op wat je een hond wilt/kan bieden.

Dus kijk ook naar hoeveel beweging een ras moet hebben, en wat je allemaal met een hond zou willen doen.

 

Als je dan een paar rassen over hebt kan je op bezoek gaan bij mensen met die rassen. Want ze zijn in het echt altijd anders dan wat op internet of in boeken staat. Als je dan met een ras een klik hebt zoek je een goede fokker :)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Selecteren op uiterlijk: niet doen. 

 

Schrijf op wat je met je hond wilt doen, wat wil je dat hij kan? 

Als je zelf 'bangig'/onzeker bent, dan zou ik sowieso geen zelfstandige hond nemen, want die gaan geheid met je aan de haal. Dus de Chow Chow en Shiba Inu vallen dan al af. 

 

Maar maak dus eerst een lijstje met punten die je belangrijk vindt:

- baasgerichtheid ( en 'gehoorzaamheid')

- loslopen

- jachtinstinct (vooral ook in combi met loslopen)

- vachtverzorging

- beweging

- grootte (want de groottes van deze honden lopen nogal wat uiteen)

 

dat soort zaken.

 

Zoek informatie op de websites van de rasverenigingen van de rassen die je aanspreken. Stuur eens een van de fokkers die je daar vindt een email, vraag eens of je langs kunt komen, etc.

 

anoniem (Gast)

Wat ik gemerkt heb iedere keer als ik contact naam met de fokker, is dat zij lijken mij opdringerig ze willen heel graag hun pup aan mij verkopen. Dat is ook de reden dat ik niet meer bel of ga naar ze. Ik heb tot nu toe drie fokkers gesproken en langs geweest, twee Duitse herder fokkers en een golden retriever. Die fokkers heb ik via rasvereniging van des betreffende ras gevonden.

honden page profiel Doortje & TibbeDoortje & Tibbe

honden foto van Doortje & Tibbe

Misschien kan je dan eens naar fokkers die geen nestje verwachten :)

Ik weet dat ze soms lijsten hebben van mensen die gewoon hun hond willen showen. Dus niet perse fokkers, maar mensen met een of meerdere honden van dat ras :)

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Oh dat is vervelend idd.

Ik heb het laatst ook nog gehad en dan vraag je enkel informatie. 

 

"ja heb nog 2 reutjes die mogen gelijk weg hoor'

" kan ook op afbetaling als je het geld niet in een keer hebt liggen" 

Tja daar zit je dus niet op te wachten....... 

 

Ik denk dat je 3 keer botte pech hebt gehad met de uigekozen fokkers.

De fokkers die ik destijds sprak vertelden vol trots over hun honden , het ras , en je mocht mee wandelen enz enz. 

Er is geen seconde over koop of je op de wachtlijst laten zetten gesproken. 

 

Toch zou ik voor je een pup zou aanschaffen eerst een volwassen versie van de hond bekijken en ermee wandelen. 

 

honden page profiel King,Chase & CheyenneKing,Chase & Cheyenne

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Hallo!,

Allereerst leuk dat je van plan bent een pup aan te schaffen.

Ik heb zelf een Goldenretriever en ben gek op hem.

Een goldenretriever is een lieve zachtaardige hond, die zeker wel zijn beweging nodig heeft, wandel je niet genoeg met ze kunnen ze enorm druk zijn. Ze zijn heel goed met kinderen, en ze zijn erg intelligent.

Ze zijn van nature ook niet agressief. 

Het ligt ook deels aan jezelf hoe je je hond opvoed, dat vormt uiteindelijk je hond. Onze golden blaft wel eens maar dat komt omdat hij redelijk waaks is en als hij iets vreemds hoort slaat hij aan. 

En als je echt twijfelt en bang bent tjaa dan kun je beter geen hond aanschaffen, zou zielig zijn als je je hond zou moeten wegdoen.

 

Succes met je keuze!

 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Wat ik gemerkt heb iedere keer als ik contact naam met de fokker, is dat zij lijken mij opdringerig ze willen heel graag hun pup aan mij verkopen. Dat is ook de reden dat ik niet meer bel of ga naar ze. Ik heb tot nu toe drie fokkers gesproken en langs geweest, twee Duitse herder fokkers en een golden retriever. Die fokkers heb ik via rasvereniging van des betreffende ras gevonden. "

 Ik denk inderdaad ook dat je daar pech mee gehad hebt. Ik heb een tijdje terug een fokker een e-mail gestuurd met daarin dat ik graag informatie over het ras wilde, juist om te kijken of het ras bij ons past. We zijn daar inmiddels langs geweest en hebben bergen informatie gekregen. Zij hadden op dat moment geen pups, ook nog geen planning, maar ze hebben het er ook niet over gehad (pas toen wij ernaar vroegen hoe het bij hen ging qua wachtlijsten). 

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Toch heb ik nog een vraag.

Puur interesse! 

Hoe kom je eigenlijk op het idee om een dergelijke hond aan te schaffen als je er bang voor bent? 

anoniem (Gast)

Ik ben altijd sinds kleins af aan liefhebber van Duitse herder geweest, mijn twee vriendinnetjes hadden super leuke Duitse herders waarmee we spelden. Maar ik ben ook een keer door een Duitse herder van onze andere buren gebeten zomaar uit het niets daarom ben ik bang.

anoniem (Gast)

Ik heb het over ongeveer 20 jaar terug

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik heb dan altijd honden gehad , maar ben nog steeds voorzichtig wat betreft bepaalde rassen. 

Puur uit ervaring.

Op de eerste plaatst staat toch de mechelse herder.

Gewoon te vaak verkeerd gegaan met andere honden , ik zou deze dus ook nooit aanschaffen omdat ik bij voorbaat de hond al niet vertrouw.

 

Misschien als je echt voor een hond wilt gaan dat het dan ook verstandig is om de herder van je lijstje te schrappen? 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Heb het nog nooit mee gemaakt dat een fokker opdringerig is :D meestal moet de koper aan de fokker laten merken dat hij/zij echt geïnteresseerd is.  Toch adviseer ik je om contact te zoeken met fokkers via mail en met degene waarbij je je het beste bij voelt kan je dan eens langsgaan

honden page profiel marleenmarleen

Jaren terug, enkele weken na het overlijden van mijn eerste border collie besloten we om terug een hond aan te schaffen. Mijn ex-man was liefhebber van een Bouvier (Vlaamse Koehond). Nu had ik al verschillende bouviers gezien en ik moet toegeven, ik was er zeker geen voorstander van. Had er op voorhand al schrik van. Toch maar naar de puppy's gaan kijken en natuurlijk onmiddellijk verkocht.

Mijn Bouvier is 'maar' 8 jaar oud geworden maar was de liefste, schattigste, meest aanhankelijke hond die ik ooit gehad heb (nu ondertussen mijn 8ste, wij hadden wel verschillende honden tesamen)

Ik denk dat je bijna elk ras (tot op zekere hoogte) kan opvoeden tot wat jij ervan verwacht. Een Mechelaar is niet van nature kwaadaardig zomin als een ??? steeds goedaardig is. Het is en blijven levende wezens met soms hun eigen willetje (zoals mensen)

anoniem (Gast)

super bedankt voor al jullie reacties

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Mijn moeder was bang voor grote honden. Uiteindelijk na veel overleg een Golden pup aangeschaft. Nu, drie jaar later, hebben we inmiddels de tweede in huis. ;) Andere honden vindt mijn moeder nog steeds niet altijd even fantastisch, maar met die van ons gaat het super. Alleen happen naar haar gezicht wat de pup nog wel eens doet vindt ze erg eng.

 

Geen idee of je een beetje in de buurt woont (ik woon in Hellevoetsluis, Zuid-Holland), maar je bent sowieso welkom om met mijn stuiterballen te wandelen. Ik heb nu al een aardige wachtlijst voor mijn nest over 1,5 jaar, dus ik heb niet perse mensen nodig. ;) ;)

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik denk ook dat het bij je eigen hond wel mee zal vallen.. Je moet alleen wel uitkijken, dat als jij bang wordt van een andere grote hond, jou eigen hond dit heel goed zou aanvoelen. 

 

Als ik iets niet vertrouw, voelt mijn herder dit meteen waardoor zij in de verdediging wil gaan. 

 

Je moet dus wel relaxed kunnen blijven wandelen, anders wordt je eigen hond ook zenuwachtig en bang.

Volgende forumvraag: boomer pupys
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^