Verkeerd merk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RosanjaRosanja

honden foto van Rosanja

" Het is nog steeds te vet om mee te beginnen. Een hond herstellende van giardia heeft daar geen baat bij. Probiotica over het eten is prima. Of met een spuitje ingeven, wat al is geschreven. "

 Ze herstelt heel snel hoor! Verbaas me daar erg over. Ze heeft maar 1 a 2 keer per dag (ligt aan hoeveel tussendoortjes ze krijgt de dag ervoor) een heel klein drolletje! Dus neem aan dat ze zowat alles qua eten opneemt, aangezien ze eerst eruit poepte wat er in ging (qua grootte drollen/diarree).

Ik vond lotgering eigelijk juist goed, dat vette. Aangezien ze van mij wel iets meer vet op dr botjes mag krijgen. Dr ribben voel ik heel goed, en dr achterste/onderste ribben een beetje zijn te zien. Ook is ze 'ingevallen' bij dr heupen. Nu is ze wel heel slank gebouwd, waardoor ze 'te' dun oogt. Ze is niet broodmager of ondervoed hoor! Maar ik vind ik gewoon te dun ogen. Geef haar ook iets meer vlees en ze komt nu weer mooi aan.

Dr probiotica gooi ik nu over haar vlees heen, dat is wat makkelijker aangezien ze heel moeilijk haar mond voor mij open doet. Ik kijk regelmatig naar haar tandjes vanwege wisselen, en dat vind ze steeds minder leuk haha. Als het goed is alleen nog 1 hoektand en dan is ze van me af.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Er zit een verschil in 'vet' en 'vette diersoorten', dat is ook afhankelijk van de verdere inhoud van een KVV. Teveel vet, houdt weinig ruimte voor andere broodnodige voedingsstoffen. Als daarbij het 'spiervlees' in hoofdzaak bestaat uit kopvlees, kimmels en zenen, dan boet je in aan kwaliteit en indirect in voedingsopname. Er kan een schommeling ontstaan in de vitaminen- en mineralenbalans en extra vergen van de pancreas, de lever en schildklier, ook die van een pup. Dan kun je beter percentages ophogen van een kwalitatief 'beter' KVV en daarmee afwisselen, dan dat je teveel vet en minderwaardige kwaliteit voert, wat weer voor andere verstoringen kan zorgen. Dat is mijn mening en ervaring. Teveel honden die het er niet lekker op deden en doen, vooral niet tijdens ziekte.

Ik geef het je mee ter info. Dan weet je waar je op kan aanpassen als het nodig is. In elk geval fijn dat het voor nu wel goed lijkt te gaan.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^