Tekenbeet mens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Dag allemaal!

 

We zijn altijd over onze hondjes bezig maar nu eens over ons zelf hé! 

(en een beetje raad vragen haha)

 

Ik wou mij net douchen en ik kleedde mij uit en ineens zat er onder mijn beha een teek. (wat deed die daar haha!) Het eruit halen deed eigenlijk redelijk veel zeer. Ik kan het vergelijken met een spuit zetten (voor mij toch dan)

 

Nu heb ik dat ontsmet en is er een mooie vleermuisplekker over (hier leven kinderen thuis en ik verdien ook een mooie plekker :D)

 

Wat zou ik nu doen? Morgen naar de dokter bellen voor alle zekerheid of even afwachten? Want op internet lees ik wachten tot er eventueel een rode ring rondkomt, maar mijn moeder zit hier al half in paniek dat ik ga verlamd worden (een overbezorgd muttie hihi)

 

Wat doen jullie als jullie een tekenbeet hebben?

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Heb je de teek bewaard (zeg alsjeblieft ja) ...., dan kan je die namelijk opsturen voor onderzoek of hij besmet is of niet.

 

Als de teek geen borrelia besmetting bij zich heeft, kan hij jou nooit besmetten.

 

Mocht je de teek niet meer hebben kan je het beste met een watervaste stift de plek van de beet omcirkelen zodat je over een poosje nog weet waar de beet was..., mocht de teek besmet zijn geweest zul je binnen een aantal dagen/weken normaal gesproken een rode cirkel zien verschijnen met daarin een wittige vlek

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Goed verwijderen en ontsmetten is het belangrijkste. Je kunt de teek opsturen zodat ze kunnen onderzoeken of ie de Borrelia bacterie bij zich draagt.

Niet iedereen besmet met Borrelia krijgt een EM (rode kring). Je hebt hem vrijwel direct verwijderd begrijp ik? Als ie er een aantal dagen heeft gezeten moet je even de huisarts bellen. Heb je hem snel kunnen verwijderen dan kan je het beste noteren in je agenda/kalender dat je vandaag een teek hebt verwijderd. Mocht je over een paar maanden symptomen krijgen passend bij een tekenbeet dan weet je precies hoe en wat

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik wacht af. Zet desnoods even in je agenda wanneer je de teek gevonden hebt. En onthouden de plek, of markeer hem. De plek kan morgen beetje geïrriteerd zijn, maar dat moet wel snel weer normaal zijn. Zodra je een ring gaat zien direct naar huisarts. Maar ook zonder ring kan je er ziek van worden. Dus hou het ook in de gaten als je je niet lekker gaat voelen, griep gevoel, maar volgens mij ook met koorts of hoofdpijn (dacht ik). Volgens mij kan je na een maand zonder ring of ziek worden, zeggen dat het goed is.  Maar dat weet ik niet heel zeker. 

 

Maar een huisarts bellen om te vragen waar je op moet letten is altijd goed

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

" Goed verwijderen en ontsmetten is het belangrijkste. Je kunt de teek opsturen zodat ze kunnen onderzoeken of ie de Borrelia bacterie bij zich draagt.

Niet iedereen besmet met Borrelia krijgt een EM (rode kring). Je hebt hem vrijwel direct verwijderd begrijp ik? Als ie er een aantal dagen heeft gezeten moet je even de huisarts bellen. Heb je hem snel kunnen verwijderen dan kan je het beste noteren in je agenda/kalender dat je vandaag een teek hebt verwijderd. Mocht je over een paar maanden symptomen krijgen passend bij een tekenbeet dan weet je precies hoe en wat "

 

Ah paar maanden zelfs

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik vond ergens dat 77% van mensen met lyme erythema migrans krijgen. Dus geen erytheem betekent nog niet geen lyme.

Een vriend van me kreeg meteen na een tekenbeet antibiotica van de huisarts. 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Neen ik heb de teek niet bewaard. Toen mama de beet aan het ontsmetten was zei ze van "we hadden die beter bewaard" maar dat is nu dus te laat spijtig genoeg!

 

Ja ik weet waar dat de beet is, zonder dat ik ze moet markeren. Is gewoon waar mijn bh aan de zijkant is, daaronder. dus makkelijk te onthouden :) 

 

Ja nu lig ik in bed en voel ik nog goed waar het is. Het is zo een branderig gevoel nu. 

 

Ik heb de teek er direct uitgenomen toen ik ze zag ja. maar ik weet dus niet van wanneer ze daar zit. Kan van gisterenavond zijn, maar kan ook nog maar net zijn. Hij had een bruin/rood lijfje al, dus geen zwarte. 

 

Bah zo een klein ding dat zoveel miserie kan mee brengen!

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Ik vond ergens dat 77% van mensen met lyme erythema migrans krijgen. Dus geen erytheem betekent nog niet geen lyme.
Een vriend van me kreeg meteen na een tekenbeet antibiotica van de huisarts.  "

 Ja mama wilt ook dat ik morgen bel.. Dus ik zal dat maar doen als brave dochter

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarschijnlijk krijg je dan amoxicyline met clavulaanzuur. Ik krijg daar altijd diarree van. Probiotica kan dan helpen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Brutale teek zeg! Ik zou toch even langs de huisarts gaan. Wil je niet bang maken, maar vorig jaar heeft mijn peetoom nog een aantal weken op het randje in het ziekenhuis gelegen. Was ook gebeten door een teek. Heeft hier zelf nooit wat van gezien of gevoeld, maar uiteindelijk fikse verschijnselen gekregen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

* 1x was wel genoeg eigenlijk *

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

Gebeld naar de dokter:

Voor hem was het belangrijk dat de teek helemaal verwijderd was. (dit was dus ook)

Vanaf dat ik dus uitslag krijg, moet ik direct gaan en antibiotica krijgen. Nu moet ik het dus gewoon in het oog houden.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Goed in de gaten houden dus. Succes! Hopelijk gaat 't allemaal goed.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik zou je er niet teveel druk om maken. Hier een tijdje terug ook een teek gehad (in de arm). Eruit gehaald en dat was het. En dan erop letten of er een rode kring omheen komt (ongeveer 5cm er vanaf), dus geen rood puntje of iets dergelijks, maar echt een rondje er omheen. Ik geloof dat (weet het niet precies meer) als je na drie weken dat nog niet hebt, dan komt het ook niet meer. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nieuwe huisartsen richtlijn mbt Lyme

https://www.nhg.org/actueel/nieuws/nieuwe-richtlijn-lymeziekte

 

honden page profiel JasmienJasmien

honden foto van Jasmien

" Ik zou je er niet teveel druk om maken. Hier een tijdje terug ook een teek gehad (in de arm). Eruit gehaald en dat was het. En dan erop letten of er een rode kring omheen komt (ongeveer 5cm er vanaf), dus geen rood puntje of iets dergelijks, maar echt een rondje er omheen. Ik geloof dat (weet het niet precies meer) als je na drie weken dat nog niet hebt, dan komt het ook niet meer.  "

 

Ja onze dokter zei dat de uitslag binnen de 3 maand zeker moest verschijnen.. maar ik kijk het gewoon altijd even na per dag :)

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat die op je is gekomen met knuffelen met zelda.. houd dat dus even in gedachten als je weer in een gebied bent geweest met teken ;) 

Volgende forumvraag: Account verwijderen vraag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^