Pup over de rooie als we andere honden "ontmoeten" tijdens wandelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

ze piept soms ook heel erg en vliegt echt heen en weer als een malle. De andere hond wil dan kennismaken maar zij slaat met haar pootjes op de ander. Is dit angst of enthousiasme? Ik twijfel..

 

groetjes rosita en semmy

ps dit is als ze aangelijnd is, en de ander ook

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Voor mij klinkt dit als enthousiasme maar vooral omdat wat jij schrijft, ik daar het beeld van Lupa bij krijg hoe zij reageert als ze heel opgewonden en enthousiast is... 

 

Lupa gaat dan op haar achterpootjes staan en trappelt dan met haar voorpootjes in de lucht. Net alsof ze danst en helemaal wild wordt. Dit doet ze tegen mij, als ik bijvoorbeeld 's ochtends beneden kom of thuis kom. Maar ze doet het ook bij honden waar ze gek op is. Omdat ze klein is doet ze zo extra moeite om de andere honden of uit te dagen tot spel, te kussen of omdat ze gewoon enthousiast is. 

 

Ook kan ze heel enthousiast heen en weer huppen naar en weg van een hond. Soms vind ze het ook wel wat spannend hoor en dan weet ze niet wat ze aan moet met al haar enthousiasme en spanning en gaat ze zo gek doen.

Herken je Semmy hier in? Het lijkt mij dat als het echt angst is, Semmy eerder afstand zal nemen dan met haar pootjes gaat 'meppen'. 

 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ja dat herken ik heeel goed! Ik vind het alleen zo jammer want de andere partij heeft dan zoiets, oe even wat afstand. Meestal weet het andere hondje ook niet wat hij ermee aan moet, en de eigenaar ook niet haha. Piept Lupa er ook wel es bij?

groetjes

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

*een keer is wel genoeg

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ja Lupa piept er ook wel eens bij, of ze gaat mopperen als ze haar beste vriendin wil kussen die een heel stuk groter is en ze er dus moeilijk bij kan 

 

Lupa doet het alleen bij mensen en honden die ze echt goed kent en gek op is dus heb helaas geen verdere tips voor je... Begrijpelijk dat de andere hond even wat afstand neemt. Het kan de leeftijd zijn, kan zijn dat ze klein is en dus meer moeite doet om bij de hond te komen of ze is gewoon heel enthousiast. Je kan haar leren dat zo enthousiast reageren aan de lijn betekent dat je doorloopt en ze alleen honden ontmoet als ze rustiger is? 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ja precies, das een goeie. Ze heeft idd haar drukke buien, dan ga ik het liefst ook niet wandelen haha. Dus daar ga ik wat beter op letten, thanks!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat ze overenthousiast isja

 

Volgens mij word het welminder met het ouder worden, maar ik zou toch alvast gaan oefenen. Probeer er iets meer rust in te krijgen door haar bv eerst te laten zitten en dan pas naar de andere hond te laten gaan 

 

En als de andere hond bv aan de andere kant van de straat loopt en jullie gaan elkaar niet ontmoeten, blijf dan gewoon doorlopen en als zij ook rustig loopt beloon je haar. Of doet ze het danniet? 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Nou dan is ze niet zo enthousiast als dat we het hondje echt treffen. Als een ander hondje aan de andere kant vd straat loopt kijkt ze wel en kwispelt ze en is ze geinteresseerd, maar dan probeer ik idd zo goed mogelijk door te lopen. 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ik bracht haar net bij mijn zus die ook twee hondjes heeft en toen deed ze het ook. Ze wilde echt spelen en de ander een beetje uitdagen zodat die achter haar aan ging rennen haha. En idd piepte ze hier ook bij. Ze plaste zelfs een beetje

honden page profiel pikachupikachu 3 doggies

honden foto van pikachu

mijn pup doet exact het zelfde. haha 

 

vorige week mochten we op cursus 'gecontroleerd' spelen. De trainster gaf aan dat dit enthousiasme is, en dat het geen kwaad kan. 

Volgende forumvraag: puppy 6 uur alleen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^