Nieuw ras?! Barst maar los

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie 3 doggies

honden foto van Judith en Sammie

ik denk dat er genoeg keus is maar dat er wel verbeterd kan worden. misschien wel door het kruisen van rassen.

als ik mag kiezen/ dromen dan graag een duitse dog die de 18 jaar haalt in goede gezondheid

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik ben dol gelukkig met mijn mops x beagle kruising.

Tot ik er in het park achter kwam dat dit puggle genoemd wordt en designershond genoemd wordt. Ik zou broodfok stimuleren en weet ik niet wat. (Dat was een nare dag) 

Opzich mogen ze van mij van de "puggle" wel een erkend ras maken maar het hoeft niet ik vind hem toch wel lief.  

Hij is mijn alles en bij alles wat hij doet zeg ik ooh das echt mops of ooh das echt beagle gedrag.  

Weetje ik kan me hier niet zo druk over maken als ik verlieft wordt op een hond wordt ik verlieft. Het is alleen handig dat je je over een ras beter kunt inlezen wat betreft karakter.

En die designershonden vind ik dus ook niet erg vind het alleen erg dat de meeste bij broodfokkers weg komen en daar moet wel een eind aan komen

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Pfoe, lastige discussie. Zelf geef ik niet zoveel om rassen. Ik val op een hond vanwege karakter en voor een deel ook uiterlijk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik een hond een beter leven geef. Ik denk niet dat ik ooit een pup van een fokker o.i.d. zou willen, dus wat dat betreft ben ik niet echt een rassen-mens. Natuurlijk heb ik wel mijn voorkeur voor bepaalde types, maar of ze dan raszuiver zijn, een stamboom hebben, dat maakt me écht niets uit, zolang ze maar leuk en gezond zijn.

Ik denk dat fokken vooral over gelaten moet worden aan mensen die weten waar ze mee bezig zijn, ongeacht of het om een nieuw of oud ras gaat. Tegenwoordig lijkt iedereen zichzelf ineens fokker te noemen, ik denk dat daar sowieso een grote fout gemaakt wordt.

Inkruisen vind ik op zich een goed initiatief, de Lundehund bijvoorbeeld is best een ziek ras, waarvan ze de gezondheid willen verbeteren door een ander ras in te fokken. Prima, alleen zou ik het als fokker wel belangrijk vinden dat de kenmerken, zowel uiterlijke kenmerken als karakteristieke kenmerken, blijven.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^