Hond in de fout?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hoi iedereen,

 

Ik weet niet of dit onder de categorie puber of volwassen hond moet maar aangezien hij nog puberstreken verkoopt zet ik het voorlopig hier maar neer. We gaan regelmatig met onze hond naar losloopweides zodat hij eens met soortgenoten kan spelen. Vaak lukt dit perfect, hij is erg sociaal (soms té) en kan met elk soort hond om. Ik probeer hem zelf goed in de gaten te houden, zeker bij angstige of onzekere honden omdat hij nogal hyper en opdringerig is van karakter. Laatst had ik wel een nare ervaring en wou jullie mening vragen.

 

Laatst waren we al een uurtje op een losloopweide waar ook water te vinden is. De kindjes van mijn partner alsook andere kindjes waren aan het pootjebaden tussen de honden. Een roedel van 4 honden waaronder mijn hond waren vreedzaam aan het spelen in het water tussen de kinderen. Ik stond mee in het water om toezicht te houden. Bij kinderen en vreemde honden blijf ik steeds alert. 

 

Nu kwam er ineens een troepje jonge mensen op de weide met twee border collies waarvan één ouder exemplaar dat blijkbaar al ouder en blind aan het worden was. Natuurlijk mochten ze gerust los en bij de bende om even af te tasten hoe het ging. Nu kon de gezonde jonge BC echt niet om met andere honden, als er nog maar een hond in de buurt kwam begon die al te grommen, tanden te ontbloten en te happen. Ik heb dus op dat moment de kinderen meteen uit het water laten halen. 

 

Mochi mocht van mij gerust nog even verder kennismaken. Ik had hem wel nauwlettend in de gaten maar daar hij zich al een uur had uitgeleefd was hij niet zijn hyperactieve zelf. Hij was dus gewoon aan het genieten van het water en het strandje. Natuurlijk trok hij zich weer niets aan van de grommende en happende BC en liep het water in waarna de BC hem aanviel. Even fikse ruzie, gesnauw, bijten en grommen. Ik blijf rustig en mijn hond gromt nog even luid als laatste waarschuwing en verwijderd zich van de BC. Hij heeft op dat moment de BC nog niet gebeten ondanks dat hij al wel enkele happen ontvangen had. De eigenaar van de BC was al aan het vloeken en eiste te weten van wie die 'witte *censor* hond' was. Ik ben dan maar tot naar de eigenaar gewandeld en vroeg wat het probleem was. Mijn hond stond ondertussen nog maar heel lichtjes te grommen in het water maar stond met zijn achterkant naar de BC en was deze ook niet meer in de gaten aan het houden. De BC echter stond nog steeds gefixeerd naar mijn hond te staren.

 

De eigenaar eist dat ik mijn asociale hond van de weide verwijder en dat hij moet stoppen met grommen naar zijn hond. Ik antwoord kalm dat mijn hond enkel liet weten dat hij er genoeg van had nadat zijn hond hem had aangevallen. Ik liet hem nog weten dat hij geluk had dat mijn hond en ik zo kalm blijven tijdens een aanval. Mijn hond was ondertussen al gestopt met grommen en was aan het genieten van het water. Met veel gebrom en vuile taal proberen ze dan te vertrekken maar de oudere BC was blijkbaar het noorden kwijt. Iemand van hun groepje riep dan naar de kinderen dat ze de halfblinde hond uit het water moesten halen daar zij al nat waren. NEE DUS!

 

Uiteindelijk hebben ze de weide verlaten en waren de andere eigenaars opgelucht en de kinderen konden weer het water in. Nu voelde ik mezelf wel verveeld daar het 'weer' mijn hond was die aangevallen werd. Wat is jullie mening? Was onze hond in fout of niet?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Het ligt niet aan jou , deze man draaide het om toch.........als mij dit overkomt en ik zie dat mijn hond belaagt wordt , haal ik mijn hond weg en gaat weg, ik zelf zou niet het risico lopen dat mijn hond wordt aangevallen, jou verwijt ik niets, integendeel, als ik het zo leest draaide de man het om, zijn hond kwam erbij en zijn hond viel uit, en met zulke mensen ga ik niet in discussie, deze eigenaar weet donders goed dat zijn hond niet sociaal is.......hij had door moeten lopen.en daar zijn jullie dan de dupe van.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

En nee jullie hond was niet fout, hij ging later toch de hond uit de weg, en wat ik lees nadat de eigenaar uiteindelijk weg ging, dat iedereen opgelucht was en de kids weer het water in konden, deze eigenaar vervelend bezig.......en niet jij.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Bedankt Willemijn,

Ik ben soms bang dat mijn kalmte bij zo'n situatie overkomt als arrogantie maar het helpt toch niets als ik sta te panikeren en roepen naar mijn hond als hij aangevallen wordt? De andere eigenaren vonden het wel wat vreemd dat ik mijn hond niet wilde weghalen bij de andere hond.

 

Mijn hond heeft nog nooit een andere hond aangevallen, zelfs als hij aangevallen wordt probeert hij gewoon weg te komen. Hij zal zeker en vast wel gegrom laten horen tot hij de situatie weer onder controle heeft maar dat vind ik maar normaal. Ik leid hem gewoon af en speel wat met hem tot hij weer helemaal kalm is. Hij is nog maar één keer in zijn leventje zelf beginnen grommen naar een andere hond en toen heb ik hem ook meteen apart genomen voor er iets kon escaleren.

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

Kennen jullie in Belgie de uitspraak ''rust zal je redden?''

Je komt dus helemaal niet arrogant over.. gewoon kalm.

Zou gillen en springen geholpen hebben denk je??

Ga nou niet aan jezelf twijfelen.. dit is weer zo'n zogenaamd drama wat door de honden zelf al binnen 30 seconden vergeten is.. maar waarover de baasjes nog een week lang staan na te dampen ;-)

(in dit geval de baasjes van de BC bedoel ik he')

Zoals ik het lees was jouw hond nergens op uit en gaf hij op een gegeven moment gewoon even heel duidelijk aan: ''opzouten nou maat.. ik ben je nu zat!''

Geen ene hond die daar een trauma door zal oplopen hoor ;-)

En als ik lees dat jouw hond al meteen weer vrolijk verder ging met rommelen door het water.. ach! wat staan die baasjes van die BC dan toch te blaten met hun grote muil?! dan hadden ze het gewoonweg moeten voorkomen door hun hond eerder bij zich te roepen of aangelijnd te houden.

Laat je niet kisten hoor! Ik weet dat het ontzettend oneerlijk en lullig is wanneer eigenaren hun hond maar ongecontroleerd laten klieren en intimideren,, totdat jouw hond er uiteindelijk genoeg van heeft, zich verweerd,, en dan nog de boeman is ook!!

Dat is gewoon niet fair, maar probeer er boven te staan.

Mijn moeder zei dan altijd.. ''tegen zoveel onredelijkheid is niet aan te praten'' probeer het dan maar van je af te schudden en wees wijzer dan zij. Jij weet zelf wel beter..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wil nog even zeggen, dat ik het juist heel knap vind als je de rust zelve bent.........het is moeilijk als je belaagt wordt door deze man dat je rustig antwoord, een beetje boos mag, weet zelf niet hoe ik zou reageren, Bams is heel groot, en wordt zelden belaagt......dus knap van je, en rust is veel beter dan je boos opstellen, want deze man weet het echt wel hoor dat tie fout gehandeld heeft.......hij kent zijn  hond en had deze hond niet bij jullie los moeten laten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Een hond maakt geen fouten. Ze zijn helemaal afhankelijk van ons, daarom moeten wij kijken wat geschikt is voor onze hond en wat niet.

 

Niet elke hond kan het aan om tussen andere honden te moeten rondlopen. Ik had die jonge bordercollie daar nooit aan blootgesteld.

 

Wat  naar voor de bc dat die eigenaar dat zomaar laat gebeuren en dan nog jouw hond daarvan de schuld geeft.

 

 

Volgende forumvraag: Nieuwe categorie!! puberhond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^