Renner

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jessy en djekojessy en djeko

honden foto van jessy en djeko

Goedemorgen !

Wij hebben net een paar maanden een nieuw maatje erbij "Mila" mila zit BOMVOL energie maar kan helaas .. Niet los we hebben het laatst nog een keer geprobeerd op het strand en mevrouw haar techniek is " ik gedraag me goed aan de riem totdat je me losmaakt dan ren ik vervolgens weg en kom ik na 2uurtjes weer terug wandelen alsof er niks aan de hand is" nu toch al een paar keer ingetrapt maar niet nog een keer en als we haar dan proberen om terug te roepen of te pakken zijn we nog langer bezig ze is super snel .. En luisterd gewoon niet .. Wat ik zonde vind want dit is de enige manier waardoor ze haar energie een beetje kwijt kan raken ..
We hebben het al geprobeerd met een klikker, snoepjes, koekjes ect.. Niks helpt

Help!? ;-)

Anoniem (Gast)

Trainen op het hier komen met een lange lijn (10m)

Als ze dan niet komt kan je lichtjes de hond sturen om bij je komen en dan direct met lekkers te belonen. Trainen trainen en nog eens trainen

 

Succes

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor 3 doggies

honden foto van Anne-Marije & Noor

Als je haar probeert terug te roepen/pakken ga je er beter niet achteraan lopen, maar gewoon de andere kant op. Bijv. naar de uitgang van het park. (als je in een park bent dan)
Ze heeft dan misschien zoiets van 'hey! ze gaan echt weg!'.

Wat ik ook vaak lees is dat je net moet doen alsof je iets zoekt, of iets heel leuks gevonden hebt. De hond wordt dan nieuwsgierig en komt kijken wat daar aan de hand is.

Het is ook belangrijk dat je niet altijd als je de hond bij je roept, haar gelijk aanlijnt. Ze gaat dan het terug roepen associëren met aanlijnen. Dus komt ze naar je toe, beloon haar lekker overdreven en geef haar weer vrij. Zo leert ze dat bij jou komen niet perse betekend 'aan de riem en terug naar huis'.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

gaat ze echt ervandoor of doet ze een pak me dan spelletje?

honden page profiel jessy en djekojessy en djeko

honden foto van jessy en djeko

Ze maakt er echt een spel van en luisterd ook niet meer als ik haar roep

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

herkenbaar... Hier is het echt de leeftijd. Ik weet niet hoe oud mila is? Kan ze aan het puberen zijn?

 

hier helpt het vooral als ik de andere kant oploop en NIET erachteraan ga vangen. Als het echt te gek word helpt het soms als je duidelijk zegt dat het genoeg is en dat hij moet gaan zitten

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Heel herkenbaar!!!

Onze Jack kan helaas niet loslopen vanwege zijn enorme jachtinstinct.

Is hij los (per ongeluk) dan gaat hij er als een gek vandoor en luistert nergens meer naar.

 

Ik had het graag anders gezien en dat Jack gewoon lekker los kon lopen.

Ik heb in het verleden wel hem getraind, maar heb inmiddels geaccepteerd dat hij niet kan loslopen.

In de wijk loopt hij aan een normale riem, ga ik bij ons aan de rand van de stad lopen, dan loopt hij aan de flex en in het bos loopt hij aan een 5 of 10 meter lijn.

Dit gaat perfect.

Accepteren dat Jack niet kan loslopen, geeft mij veel rust.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" Ze maakt er echt een spel van en luisterd ook niet meer als ik haar roep "

 Dat spel zal toch ergens begonnen zijn.....

 

Dat betekent dat je zult moeten oefenen met een lange lijn en veel lekkers....

Ik vind het onzin dat er geroepen wordt dat dit puber gedrag is. Vraag me dan af of dit al geoefend is toen je hond nog een pup was.

Zo niet en maakte je er toen al een spel van zal dit steeds moeilijker worden naar mate je hond ouder wordt.

Maak je zelf interessanter als de omgeving terwijl je oefent en de aandacht hebt van je hond. Terug komen moet altijd een feestje zijn hoelang het ook duurt voor de hond terug is.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik zou eens gaan kijken of er in jullie buurt een omheind hondenveld is en daar gaan oefenen. De mijne peert hem ook op het strand. Ik liet hem los in Hoek van Holland en hij ging er vandoor. In een rechte lijn, hij liep al in Monster/'s Gravezande terwijl ik nog vlakbij de restaurants stond zeg maar.

 

Maar als ze er een pak me spel van maakt, in zo'n omheinde omgeving gewoon eens gaan zitten en een boek gaan lezen (of op je telefoon frutselen) en al die fratsen negeren? Dan is de lol er snel vanaf.

 

Als het echt vér weg lopen is, dan heeft dat weinig zin, want de mijne gedraagt zich ook perfect als hij niet "weg" kan.

Google ook eens op "recall game", er staan hele veel Youtube video's over online. Vaak is wel een vereiste dat de hond gek is van eten, maar met een spelletje kan het ook - het kost alleen veel langer.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^