Korstjes na frontline?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Hallo allemaal,

Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft met het volgende:

4 weken geleden heb ik mijn hond (amstaff pup 4 maanden) frontline toegediend voor de 1e keer. Ze had al een paar keer een teek gehad en het leek me een goed idee om haar dit te geven, meerdere mensen die ik ken geven het aan hun hond etc.

Een paar dagen later begon ze korstjes onder haar vacht te krijgen en veel korstjes in haar nek en hals. Ik ben naar de dierenarts gegaan (legde de link nog niet met de frontline) en ja, een allergische reactie, maarja geen idee waarop. Dexoral meegekregen voor 5 dagen, maar daar ging het niet van over. Het is nu dus 4 weken geleden, en ze zit nog vol met korstjes. Elke keer denk ik dat het minder wordt, maar dan lijkt het toch weer erger geworden. Als het door de frontline komt, iemand een idee hoe lang zo'n reactie dan duurt? Ik begin namelijk steeds meer te denken dat ze ergens anders een allergie voor heeft..  maar ze krijgt al puppybrokken sensitive skin van proplan en ik heb hypo allergene snoepjes om te trainen. Ik twijfel dus ook of het aan het voer ligt..


Heeft iemand dezelfde ervaring met frontline en/of deze huidreactie??

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik gebruik al meer dan 20 jaar Frontline en nog nooit zoiets gehad. Wil niet zeggen dat het niet kan hoor, maar zelf heb ik het nog nooit gehad met één van mijn dieren.

 

Geen idee hoelang zo'n reactie kan duren als het daardoor komt. De maximale werkingsduur van Frontline is 3 maanden.

"FRONTLINE® Spot On Hond – diergeneesmiddel.Indicaties: behandeling en preventie van besmetting met vlooien, bijtende luizen en teken. Een eenmalige toediening zorgt voor een bescherming tegen vlooien tot maximaal 3 maanden en tegen teken gedurende 1 maand."

Of die bijwerking dan ook 3 maanden kan aanhouden dat weet ik niet. Weet de dierenarts het niet?

 

Dus geen antwoord op je vraag, maar wel een upje voor je topic.

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Bedankt voor je reactie Kath en Charlie!

 


Verder niemand..?

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Nog een upje voor jou.

honden page profiel jaimjaim 1 doggies

honden foto van jaim

Mijn hond heeft sinds vandaag een hotspot in de nek. 

Een aantal dagen terug ook frontline gegeven en precies op die plek zit de hotspot. Begin zwaar te denken of het er iets mee te maken heeft. 

Vorig jaar zelfde verhaal, dus of het nu toeval is dat ik die frontline nu heb gegeven of dat het misschien wel daarvan komt. 

 

Ik ga nu ook geen frontline meer geven. Hier krijgen ze nu een knoflookbrokje voor het slapen gaan :)

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

En hoe lang duurde het vorig jaar voordat die hotspot weg was, Jaim?

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Die heeft hij pas sinds gister. Vorige week donderdag/vrijdag had ik de frontline toegediend. 

Ik ben het nu aan het behandelen en hoop dat het snel weg is !

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Maar je zegt, vorig jaar zelfde verhaal?

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Klopt, sorry ja

vorig jaar heeft et lang geduurd voordat et weg was. Zeker een maand. Omdat ze zeiden dat ik et moest behandelen met betadine scrub en hydrocortiderm. Blijkbaar is ie allergisch voor 1 van de 2. Uiteindelijk werd et groter en groter. En ben ik gestopt met alles. Toen is et weg gegaan. 

Daarom schrok ik toen ie zag dat ie et nu weer had. Ik ben het nu aan het behandelen met honingzalf en van binnenuit door iets te geven voor een goeie vacht enz. Natuurlijk product.

 

Als et echt een hotspot is kan je et behandelen. Maar ik weet niet of het dat bij jou ook is?

ik denk wel dat het bij mij te maken heeft gehad met die frontline

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik geef nooit producten die schadelijk zijn voor mijn dieren.

Frontline Spot on heb ik voor het laatst zo'n 12 jaar geleden gebruikt. Met grote hotspot plekken en toevallen tot gevolg. Het doet meer in het lichaam dan je lief is, dus 'ter preventie' zou ik voor natuurproducten kiezen op basis van etherische oliën. Kent minder bijwerkingen en heeft ook nog eens een verzorgend effect. Als je alle belastingen bij elkaar optelt, een inadequate voeding, chemische vlo- en teekpreventie, chemische ontworming, vaccinaties, dan is het lichaam al zo verzwakt en maakt minder weerbaar tegen invloeden van buitenaf. 'Atopie' is dan meer een gevolg van de lichamelijke belasting. Als je zou beginnen met juist de belastingen te laten (waaronder ook de voeding), dan zet dat minder druk op het systeem van je hond. 

honden page profiel AgnesAgnes

honden foto van Agnes

Het is niet echt uitslag op 1 plek, ze heeft korstjes over heel haar lijf en flink veel irritatie in de liezen en oksels. Het is nu 4 weken geleden dat ze het heeft gehad....

Maar zal het zeker niet meer opnieuw geven!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Frontline pipet gaat door de bloedbaan, zodoende kan er een algehele allergie ontstaan van het lichaam, frontlinie wordt niet meer aangeraden door de dierenarts, resistent geworden......goldendelerious, heeft al aangegeven, natuurlijke middelen gebruiken, lang zo belastend niet dan de chemie

Volgende forumvraag: Hoe ver ga jij..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^