Herplaatser

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Omdat we bezig zijn om een herplaatser in ons gezin op te nemen kwam ik dit artikel tegen.Ikzelf vind dit wel een informatief artikel.

De reden waarom mensen een herplaatser nemen zijn meestal :

* Hond is al zindelijk
* Hond zijn/haar karakter is al gevormd.
* Hond heeft de pubertijd al gehad.
* Hond heeft al een goede socialisering gehad. (in de meeste gevallen)

Helaas blijkt in de praktijk dat het toch vaak tegenvalt. Men vergeet namelijk dat er een stress situatie ontstaat tijdens de intrede van de hond in het nieuwe huis. Voor de hond zelf stort de hele wereld in. De rangorde moet opnieuw worden bepaald. Regels vastgesteld. Ieder huis heeft andere regels. En dat is niet makkelijk voor een hond. Een hond houd van vaste regels, dat is de hond zijn natuurlijke gedrag.

Ervaring doet mij leren dat een herplaatser in de eerste periode in de meeste gevallen last heeft van scheidingsangst. Logisch de hond zijn hele wereld is overhoop gehaald. En de enigste nieuwe vastigheid is de nieuwe baas. Dus paniek als deze uit de buurt is. Gemiddeld duurt het een week voordat het eerste vertrouwen weer retour is bij de hond in de nieuwe baas. Gedrag negeren en volhouden is het motto.

De zindelijke hond is in sommige gevallen niet meer zindelijk. Heel vervelend natuurlijk. Opnieuw beginnen met zindelijkheidstraining is vaak een must. Goed belonen bij buiten plassen en binnen plassen negeren. Niet boos worden, de hond kan er niets aan doen. Stress is een rare emotie .
Sommige honden zijn wat dominant van aanleg en zullen in huis plassen om het huis naar hun te laten ruiken. Ook dat gedrag negeren en zorgen voor duidelijke regels omtrent de rangorde bepaling.

De normaal zo stabiele hond is veranderd in een hond met angsten of ander vreemd gedrag in onze ogen.
Ook dat is heel logisch verklaarbaar : de vorige roedelleider is weg, dus de hond moet eerst zien uit te zoeken hoe de rangorde nu in elkaar steekt. Pas op het moment dat die roedelbepaling klaar is en de nieuwe baas echt de baas is zal je zien dat de angsten of ander gedrag langzaam wegzakken. Geduld is een belangrijke zaak. Zorg er vooral goed voor dat de angsten niet in de hond worden geaaid. Dan word het een stuk moeilijker om alles in goede banen te leiden.

Als de hond in huis komt bij een andere hond of meerdere honden. Hou er dan rekening mee dat er een nieuwe roedelbepaling moet gebeuren. De meeste honden doen dat simpelweg via signalen aan elkaar en een enkele snauw. Maar als 2 honden de zelfde dominantie bezitten kan het ook uitlopen op vechterij. Wees daar voorzichtig mee. Meestal lossen ze het goed samen op. Maar in enkele gevallen kunnen ze elkaar ernstig verwonden. Zeker bij de combiantie teef/teef of reu/reu. Vooral teven kunnen wat scherper zijn tov elkaar. Zorg wederom dat je goede leiding aan de hond(en) geeft. En wees vooral duidelijk in de rangorde. En ga vooral niet de nieuwe hond alle aandacht geven, maar negeer deze de eerste tijd volkomen. Laat ze de bepaling onderling regelen. Maar zorg dat er geen jaloerzie bij te pas hoeft te komen bij de hond die al aanwezig was in huis, door de herplaatser alle aandacht te geven.

Geef een hond tijd om te wennen aan een nieuwe situatie. De eerste gewenning duurt toch gemiddeld minimaal 3 weken. Maar voordat je echt kan zeggen voor de volle 100% dat de hond echt jouw hond is gaat er toch wel gemiddeld een half jaar tot een jaar overheen.

Denk er niet te licht over een herplaatser te nemen, of het nou een hond met een sneu verleden is of een normale stabiele hond is. Het is en blijft altijd een hond met een verleden. En gewenning kan niet in 1 t/m 7 dagen. Dat kunnen wij mensen ook niet, dus waarom wel verwachten van een hond?

Auteur :Armanda
www.ladybirds.nl

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee 3 doggies

honden foto van Me en Diva en May lee

Ik heb alleen maar herplaatsers mijn 2 honden Diva en Maylee zijn ook allebei herplaatser en mijn kat Spoekie ook. Als ik ooit weer voor de keus kom te staan ga ik er gelijk weer voor. Ik moet zeggen heb alle keren veel geluk gehad maar je kan het ook niet treffen.

honden page profiel lindalinda 3 doggies

honden foto van linda

ik heb ook 2 herplaatsers en ben er super gelukkig mee.het is zo fijn om hun vertrouwen te winnen en moeite voor ze te doen echt geweldig.
ik vind dat mensen die geen moeite voor een hond over hebben geen hond moeten nemen.
groetjes linda.

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby

Tja, ligt eraan natuurlijk of je een herplaatser uit een thuissituatie haalt of uit het asiel. Het lijkt me dat een asiel met al die stressende blaffende honden en weinig beweging niet echt goed is voor een hond. Ja, het is een verandering, maar ik denk makkelijker voor een hond dan huis > asiel.

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Noppes is ook een herplaatser.
Ze blijkt niet veel gewend.
Zo is ze in vele situaties best angstig overal voor, vooral tijdens het uitlaten.
Voor zover ik begrepen heb werd ze bij de fokker nooit uitgelaten en kon ze haar behoefte doen op de grote binnenplaats. Nu merk ik dat wel tijdens het uitlaten, ze vind vreemde honden eng, ze vind mensen eng, ze vind winkelwagentjes eng, kinderen op de step enz enz enz.
Ze kan geen trappen lopen (heeft ze nooit geleerd en vind dit doodeng!)
Ik heb dus nog wel 'even' werk aan haar maar heb er vertrouwen in dat het wel redelijk goed zou kunnen komen. Ze is nog jong zat. ( 2 1/2 jaar) :-D ;-)

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik heb ook een hond uit het asiel, totaal geen problemen mee gehad !! Die heeft zich heel goed aangepast, hij ging dan ook naar iets veel beters !

Ik help ook in het asiel en merk dat het merendeel van onze honden zich heel goed kan aanpassen aan een nieuwe thuis en dat ze ook zindelijk zijn en blijven. Natuurlijk moet men niet verwachten dat een hondje meteen alles weet, dat is de fout dat vele nieuwe baasjes maken ! Zo van, ik heb hem nu twee dagen en hij kan niet wennen, dus brengen ze hem maar terug naar dat hok ! Blijf er dan af hé ! Geef ze de kans en je hebt het beste maatje dat je je kan wensen !

Ik zou altijd voor een hondje uit het asiel gaan ! Er zitten fantastische huishonden van baasjes die hen gewoon beu waren, zelfs lieve pups belanden daar ! Niets probleemhonden dus ! Als die er wel tussen zitten, dan wordt dat ook eerlijk meegegeven aan eventuele nieuwe baasjes !

Liefs,
Marie-Rose

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik denk dat er idd mensen zijn die uit gemakzucht een hond uit het asiel halen met het idee van we krijgen een kant en klare hond afgeleverd, of mensen die geen tijd hebben om een pup op te voeden, zich niet realiserend dat men voor de hond een beetje inlevingsvermogen moet hebben.
Ik vind dat een asiel hier doorheen moet kunnenn prikken door net zo streng te zijn met controles als een goede stichting dat doet. Helaas kan je natuurlijk niet alles voorzien, maar een goede voorlichting zou al een stap in de goede richting zijn.
Dit verhaal hierboven zou bijvoorbeeld al iedereen mee moeten krijgen. :-)

honden page profiel Me en Diva en May leeMe en Diva en May lee 3 doggies

honden foto van Me en Diva en May lee

Ik wil nog even benadrukken dat het mij niet ging om een kant en klare hond. Mij ging het er vooral om dat ik een oudere hond een nieuwe kans kon geven. Dat motto vind ik belangrijker dan dat ik op zoek was naar een kant en klaar hondje.

Petra (Gast)

Mijn hond is ook een herplaatser. Als ik weer een hond zou nemen zou ik weer voor een herplaatser gaan :-)

Wat ik inderdaad jammer vind is hoe snel sommige mensen het opgeven als een herplaatser eenmaal thuis niet aan de verwachtingen voldoet. Dan denk ik, wat verwacht je dan van zo'n beestje dat het binnen een maand perfect gaat?
Geef zo'n beestje de tijd, een half jaar een jaar, zo lang als het nodig is.
Ik vind het zo sneu als zo'n hond weer opnieuw geplaatst moet worden omdat er bijv. niet goed is nagedacht of een dier in de gezinssituatie past etc.

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

We kiezen ook bewust voor een herplaatser nu. Niet zo zeer omdat we een kant en klaar hondje willen maar omdat we een herplaatser een nieuwe kans willen geven voor de rest van zijn leven.
We hebben in het verleden alleen maar een herplaatser opgenomen in ons gezin wat niet altijd de gemakkelijkste waren, Met veel geduld en veel liefde kregen ze allemaal weer vertrouwen terug in de mens.

Zoals je ook al zei Marie Rose als ze een betere plaats krijgen de gewenning iets sneller.

Fijn om te lezen dat er toch bazen zijn die bewust voor een herplaatser kiezen.

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Voor een herplaatser moet je ten aller tijde heel bewust kiezen. De hond heeft een voorgeschiedenis, en je kunt er alleen maar naar raden hoe die is.
Een herplaatser kan op sommige situaties heel extreem reageren terwijl je dat niet verwacht.
Wanneer je bereid bent heel erg veel tijd te steken in een herplaatser.... komt het heel vast wel goed!

Ik lees dat je zelf een herplaatser wilt? Heb je de hond gezien die bij Marie-Rose in het asiel zit? Hij heet Max. Schat van een hond. Zou dat misschen een leuke match zijn?

Groetjes Marjan

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie 3 doggies

honden foto van Juut & Brownie

Bij mij was het andersom. Het vorige baasje van Gozer had MIJ uitgekozen. Hahaha! Ik was op zoek naar een hondje, een pup in de eerste instantie en had een advertentie op mp gezet. Het vorige baasje van Gozer mailde mij of ik hun hondje niet wilde overnemen. Ik dacht...ach waarom ook niet? Ze stuurde mij een foto van hem en ik was meteen verkocht! Ze was heel eerlijk over zijn tekortkomingen....waarvan ik nu vind dat het HUN tekortkomingen waren. Zij hadden gewoon geen tijd om Gozer iets aan/af te leren. Maar ook geen tijd om hun kinderen iets aan/af te leren mbt Gozer. Ik dacht toen, ik ben altijd thuis en heb alle tijd om hem dingen aan/af te leren. Mijn kinderen zijn al 8 en 9, maar ook zij moeten dingen aan/af leren mbt Gozer. Ik dacht, Dit word mijn missie: zorgen dat Gozer dingen aan/af leert en zodoende een gelukkig leventje krijgt bij ons! Ook al is ie al anderhalf. Even ter informatie: Gozer was redelijk gesocialiseerd naar mensen, kinderen en katten toe, behalve naar andere honden toe. Hij kende amper commando's. Is allergisch voor menseneten. Dus echt geen kant en klare hond, maar dat wist ik van te voren. Ik ga hard met hem aan het werk dmv een cursus, want dat verdiend hij.

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Ik heb Max gezien Marjan maar dit is niet het type hond die wij zoeken.We hebben al een hond op het oog en ook al kennis mee gemaakt wat heel goed ging.Een schat van een hond die door omstandigheden wordt herplaats. Over een week gaan we weer kennismaken met haar dan nemen we haar ook mee uit kijken hoe ze zich gedraagt buiten haar veilige territorium met mijn eigen honden. Als alles goed gaat nemen we haar mee naar huis. Ik verwacht eigenlijk geen grote problemen.

Juut dat is ook bijzonder zeg dat je uitgekozen wordt.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Wij hebben ook 2 herplaatsers....eentje uit het asiel en eentje uit een thuissituatie...

De laatste is pas een week bij ons....en inderdaad plassen is een groot probleem. Het lijkt erop alsof ze haar plas niet eens kan ophouden, echt zielig...Met vaak wandelen en overdreven belonen als ze buiten plast, hopen we toch dat ze weer zindelijk wordt...

maar verder gaat het super...we zijn helemaal gelukkig met onze schatjes :-)

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Inderdaad een fijn artikel....vergat ik te zeggen!!

Ik merk wel dat ik de nieuweling toch wel veel aanhaal, ook om haar gerust te stellen. Onze Dazzle is gelukkig totaal niet jaloers...geloof dat Dazzle zich een beetje moeder voelt :-)

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Claudia

Dat hoor je toch wel regelmatig dat ze weer even onzindelijk zijn. Hier houden we straks ook rekening mee.

Had jij je honden ook eerst met elkaar kennis laten maken voor je de definitieve besluit nam of niet

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas 3 doggies

honden foto van ben niet meer actief helaas

wij deden ook herplaatsers opnemen maar die werden dan via ons herplaatst en we namen alles aan de langste heeft 9 maanden bij ons gezeten die wist niets en niks de korste was 2 maanden we gaven ze wel de tijd om tot rust te komen want meeste van deze hondjes kwamen uit een niet zo fijne situatie

nu heb ik gekozen voor een hond met stamboom en pup omdat ik dit echt wilde voor onszelf

ik moet zeggen als er een hondje in nood is sta ik wel klaar om te gaan redden hahahaha moet mezelf soms inhouden omdat dat nu niet meer gaat met onze kinderen de oudste was makkelijk toen kon het nog maar de 2de is wat wilder en onverschrokkener daar zou een herplaatser niet beter van worden als hij al problemen heeft

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Hallo Tes

Nee, we zijn eerst zelf gaan kijken. Het was een rit van 1,5 uur. We hadden wel in de planning om nog een tweede keer met Dazzle te gaan, maar we waren zo verliefd geworden dat we Flynn meteen hebben meegenomen. Toen we thuiskwamen zijn we eerst een wandeling van 2 uur gaan maken met de dames en daarna samen naar huis.

De eerste 2 dagen waren er wel af en toe heftige vechtpartijtjes, maar dit werd al heel snel minder. Flynn is nu een week bij ons en de dames zijn onafscheidelijk. Ongelooflijk hoe snel honden zich aanpassen!!

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Wij zijn ook al een keer wisten kijken zonder de honden omdat ik alle aandacht voor haar wilde hebben en de huidige eigenaars.
Fijn om te horen dat jullie de gok hebben genomen en toch alles goed is gekomen. Wij moeten ruim anderhalf uur rijden zonder file met drukte op de weg of file wel twee uur.
Lijkt me ook niet bevorderlijk voor mijn eigen honden zolang in de auto. Mijn eigen honden zijn zeer sociaal, we hebben ook regelmatig een loge en dat gaat altijd goed. Of het een reu of teef is het maakt hen niets uit. Het teefje wat we graag willen is ook heel sociaal, reageert ook heel goed op zowel reuen en teven groot of klein het maakt haar ook niets uit.
Ik denk dat ik het maar gewoon moet doen en dat we bij aankomst thuis gelijk een flinke wandeling met hun gaan maken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^