Toypoedel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maarten (Gast)

Hi hondenliefhebbers, Wie heeft er goede ervaringen met fokkers voor de aanschaf van een toypoedel? Op poedelclub.nl staan erg mooie nestjes, maar ik ben niet op zoek naar een moeder die wereldkampioen is en een vader die europees kampioen is. Wij zoeken een lieve toypoedel die qua karakter goed bij ons gezin past, dus lief, eigenzinnig en van werken houdt. We willen graag meerdere cursussen volgen, maar geen wedstrijden etc... We hebben een dochter van 2,5 jaar oud en vinden het karaker van de poedel echt super! Ikzelf ben opgegroeid met terriers, maar wij vinden de poedel geschikter. Daarnaast zeggen sommige kenners dat een dwergpoedel beter bij jonge kinderen kan dan een toypoedel.... maar dat weet ikzelf niet? We zoeken een fokker die de hondjes sociaal opvoedt en die ook op alle ziektes test. In België zie ik veel broodfokkers, dit wil ik uiteraard niet. Wie kan ons helpen? Gr, Maarten 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik heb zelf geen ervaring met poedel fokkers, wel wil ik je toch graag wat vertellen.

 

Een goede fokker aangesloten bij een rasvereniging moet shows lopen met de hond waar hij/zij mee wil fokken, moet de ouderdieren laten testen op erfelijke afwijkingen.

Je betaald misschien wat meer voor een goed en zorgvuldig gefokte pup, maar dat zal zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetalen. Je zit (uitzonderingen daargelaten) minder vaak bij de dierenarts dan wanneer je een pup koopt uit een 'pretnestje'.

Die ouderdieren worden namelijk nauwelijks tot nooit getest op erfelijke afwijkingen.

 

Ook is een fokker die aangesloten is bij een rasvereniging vaak bereid om de kosten (mocht je pup toch een afwijking hebben, binnen een bepaald aantal maanden) deels of helemaal te betalen.
Dit zul je bij een pretnest niet snel meemaken.

 

Aan jou de keus uiteindelijk te kiezen voor een verantwoord gefokte pup of een pretnest.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik heb zelf gekozen voor een pup met Ukc stamboom met geteste ouders. Waarom?bij thuisnestjes weet je ten eerste niet of ze niet ingekruisd zijn met andere rassen(zeker als je allergisch bent zoals ik) en ten tweede worden ook deze ouderdieren niet getest op erfelijke afwijkingen.

Voor mij zijn dit belangrijke punten,ook om te weten dat het karakter van de ouders super is!:-)

Een toy of dwergje is eigen keuze,maar vind de dwergjes wel iets robuuster.

Er bestaan zoveel fokkers,maar het belang van stamboom en testen is miskend vind ik!

honden page profiel Maarten van LeeuwenMaarten van Leeuwen

Helemaal met jullie eens. Ik betaal liever iets meer, maar dat ik wel weet dat het een goed en gezond hondje / nestje is. 

Volgende forumvraag: Aanschaf hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^