Hypoallergene puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eva (Gast)

Hallo, mijn naam is Eva, en ik ben me aan het inlezen over de aanschaf van een puppy. Eerder heb ik er voor gekozen dit (nog) niet te doen omdat ik in een studentenhuis woonde en door college/bijbaan soms een hele dag(10 uur) weg ben. Ik heb gister hierover een gesprek gehad met mijn oom, die veel ervaring heeft met honden. Hij meent dat een hond best de hele dag alleen thuis kan blijven. Als je maar sochtends en savonds goed de tijd met hem neemt. Hij raadde een labradoodle of goldendoodle aan. Wat vinden jullie hiervan? Wat meer over mijn thuis situatie: ik woon in een studenten studio, 30m2. Geen huisgenoten, de flat staat aan de rand van een mooi natuurgebied. Ik heb ongeveer 8 uur per week contact uren van mijn studie. Verder werk ik 16 uur per week. Dit komt neer op 1 dag in de week dat ik van 8 tot 6 weg ben. De rest van de week ben ik maximaal 4 uur achter elkaar weg. Maar als ik over een jaar of 2 klaar ben met mijn studie worden dit waarschijnlijk 4 dagen waarop ik de hele dag weg ben. Daarom denk ik dat nu een geschikte tijd is om met een puppy te beginnen, aangezien die meer aandacht vergt. Verder heb ik een milde allergie voor honden en astma. Daarom wil ik alleen een hypoallergene hond. Hierom ook de keuze voor een puppy. Mijn ervaring met poedels en poedel mixen is dat ik er geen last van heb. Verder moet ik nog melden dat dit mijn eerste hond is. Vroeger thuis ook nooit honden gehad. Ik zou graag vragen wat jullie hiervan vinden. Is een labradoodle of goldendoodle een geschikte soort voor mij? Is er een andere geschikte soort die bij mij past?

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hallo,
mijn naam is Eva, en ik ben me aan het inlezen over de aanschaf van een puppy. Eerder heb ik er voor gekozen dit (nog) niet te doen omdat ik in een studentenhuis woonde en door college/bijbaan soms een hele dag(10 uur) weg ben. Ik heb gister hierover een gesprek gehad met mijn oom, die veel ervaring heeft met honden. Hij meent dat een hond best de hele dag alleen thuis kan blijven. Als je maar sochtends en savonds goed de tijd met hem neemt. Hij raadde een labradoodle of goldendoodle aan.
Wat vinden jullie hiervan?
Wat meer over mijn thuis situatie:
ik woon in een studenten studio, 30m2. Geen huisgenoten, de flat staat aan de rand van een mooi natuurgebied.
Ik heb ongeveer 8 uur per week contact uren van mijn studie. Verder werk ik 16 uur per week. Dit komt neer op 1 dag in de week dat ik van 8 tot 6 weg ben. De rest van de week ben ik maximaal 4 uur achter elkaar weg. Maar als ik over een jaar of 2 klaar ben met mijn studie worden dit waarschijnlijk 4 dagen waarop ik de hele dag weg ben. Daarom denk ik dat nu een geschikte tijd is om met een puppy te beginnen, aangezien die meer aandacht vergt.
Verder heb ik een milde allergie voor honden en astma. Daarom wil ik alleen een hypoallergene hond. Hierom ook de keuze voor een puppy. Mijn ervaring met poedels en poedel mixen is dat ik er geen last van heb.
Verder moet ik nog melden dat dit mijn eerste hond is. Vroeger thuis ook nooit honden gehad.
Ik zou graag vragen wat jullie hiervan vinden. Is een labradoodle of goldendoodle een geschikte soort voor mij? Is er een andere geschikte soort die bij mij past? "

 

Ik heb gister hierover een gesprek gehad met mijn oom, die veel ervaring heeft met honden. Hij meent dat een hond best de hele dag alleen thuis kan blijven.

Probeer zelf eens een dag van 8 tot 6 niet naar het toilet te gaan. Alles ophouden tot het moment dat je weer thuis bent.

 

Een hypoallergene hond, er zullen best honden zijn waar je minder op reageert maar dat is voor ieder mens weer anders.
Ik zou zeggen, ga daarvoor eens naar een goede fokker, aangesloten bij een rasvereniging. Hier betaal je natuurlijk even flink voor een pup, maar je kunt er dan wel vanuit gaan dat je zeer goede informatie krijgt, je pup goed gesocialiseerd is, je in principe in een schoon huis komt (je kunt dan goed kijken hoe je allergie/astma reageert.

 

Heb je voldoende geld in de maand over om je hond te kunnen onderhouden? Denk aan voer, hondenschool (vooral omdat dit ook nog je eerste hond is is dit zeer aan te raden), dierenarts kan ook flink wat kosten als je hond serieus wat heeft, jaarlijkse entingen, ontwormingskuur om de zoveel maand, anti vlooien tabletjes om de zoveel weken, vergeet de uitlaatservice niet want je kunt je hond echt geen hele dagen alleen laten!

Verder moet je kijken of het ras geschikt voor je is, kun je de hond bieden wat die nodig heeft? Anders moet je echt niet aan een hond beginnen.

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

1st zou ik zien dat je die dag die 10 uur kan overbruggen.Familie die de hond uitlaat of dat hij bij de buren of zo kan.Daar 1st oplossingen voor zoeken.

Als je een dierenvriend bent weet je dat dat je te doen staar vooraleer je begint te zoeken naar het juiste ras.:-)

En dan pas kan je gaan testen op allergie ed.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ga verder niet in op hypoallergeen en dergelijke.
Ik ben het niet eens met je oom.
Ik weet zeker dat een volwassen hond zijn behoefte 8 tot 10 uur kan ophouden, maar daar gaat het maar voor een klein deel om.
Het gaat ook om afleiding, gezelschap, slopen etc.
Je hond (ook al is het pas over een paar jaar) 4 dagen de hele dag
alleen houden vind ik geen basis om een hond te houden.
Tenzij je een opvang of uitlaatservice zoekt.
Sowieso zul je voor en nadat je weg bent je eerst moeten richten op de hond. Dus die dagen geen sport, afspraken buitenshuis of andere verplichtingen.
Dat jouw oom dat vindt is 1 mening.
Geen vaststaand gegeven wat je op elke hond kunt toepassen.

Eva (Gast)

Bedankt voor jullie reacties.

 

Ik vond het al raar zo lang alleen laten, daarom vraag ik hier om meer info. Ik ken meerdere mensen in de buurt die wel zouden willen oppassen/uitlaten 1 dag in de week. En eventueel kan ik ook mijn werkschema omgooien zodat ik die 10 uur bijvoorbeeld over 2 dagen verdeel. Maar dan heb ik in de toekomst natuurlijk nog wel 4 volle werkdagen. Is een uitlaatservice dan nog steeds een optie? Voor zo vaak in de week bedoel ik, of is dat zielig?

Van wat ik zoal op internet heb kunnen vinden moet ik op zo'n 1500 euro per jaar rekenen. Als dit bedrag er niet heel erg naast zit, kan ik de verzorging zeker betalen. Ook voor incidentele grote uitgaven heb ik een spaarrekening.

Ik was ook nog niet echt aan het kijken naar welk ras ik wilde hoor, meer OF er wel een hond bestaat die bij mij past. Misschien heb ik dat niet helemaal duidelijk gemaakt. Ik hou gewoon van dieren, maar voor alles buiten reptielen, vissen en honden ben ik echt heel erg allergisch. Ik ga ook geen hond nemen als ik niet zeker weet dat ik er goed aan doe! 

Verder ben ik iemand die buiten werk en college eigenlijk altijd thuis ben. Misschien 2 uurtjes in de week s' avonds sporten. Verder ga ik wel hardlopen en wandelen, maar dan kan een hond natuurlijk mee.

honden page profiel DebbieDebbie

honden foto van Debbie

hond een hele dag alleen dan snij je hier een discussie aan bij vele haha :) (Schrik niet) 

 

ja een hond kan echt wel eens een keer een dagje alleen zijn (gebeurd hier per ongelijk ook wel eens) ik zeg erbij per ongelijk want wij willen niet dat ze zolang alleen zijn (wij hebben er twee). Beestje moet toch echt een keer poepen of plassen, uren erin gestoken diertje zindelijk te maken en dan moet die opeens iets doen wat niet mag. Wordt je boos als je thuis komt want poep in huis vinden wordt je vaak niet vrolijk van na een lange dag en diertje weet niet wat die fout gedaan heeft. 

Pup kan echt niet alleen, door te snel en te lang alleen laten kan je later eventueel verlatingsangst creëren of ander afwijkend gedrag.

Je kan natuurlijk wel voor de lange dag denken aan een uitlaatservice die zitten tegenwoordig bijna overal of wellicht een familielid/buurvrouw/kennis die het leuk vindt om te doen!

 

Denk eerst dat je eens goed moet nadenken of je daadwerkelijk de tijd, energie en zin hebt om aan een hond te beginnen. Even de roze bril af van het geweldig leuke idee om een diertje aan te schaffen :) (ja dat is enorm lastig haha)

als je denk ik heb er de tijd zin en energie voor bedenk dan eens wat kan jij de hond bieden (hoeveel tijd heb je) bedenkt dan wat je met de hond wilt doen (gezelschapshondje, sport, wandelen, groot of klein beestje enz.) als je dat bepaald hebt welke rassen er zijn die aan de criteria voldoen. En ga dan pas opzoek naar fokkers/pups anders raak je verliefd en kom je na een tijdje tot de conclusie dat je wellicht de verkeerde keus gemaakt hebt. 

 

Daarnaast de allergie vrije hondjes is beetje een hype, denk dat je het wel weet maar anders test het eerst in hoeverre je allergie hebt en waar je precies niet tegen kunt. Daarnaast houd in je achterhoofd dat de mogelijkheid bestaat dat je nog niet tegen zo'n allergie vrij hondje kunt.. 

 

neem even goed de tijd, lees je in vraag bij iedereen en overal na (bijvoorbeeld hier en laat je niet afschrikken van de stom wat bot overkomende reacties ze bedoelen het goed :) de pups lopen echt niet weg! en vooral succes met de keuze 

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Een hond kan op zich wel leren een hele dag alleen te zijn en ik ben ook wel van mening dat mocht dit een keer voorkomen dat dat geen kwaad kan. Wel denk ik dat er ook andere oplossingen zijn zoals uitlaat-service / buren / vrienden / familie of wellicht dat je zelf tussen de middag naar huis kan om uit te laten. 

 

Je woont op jezelf, zit op school en werkt daarnaast 16 uurtjes. Wat ik me eerder af zou vragen is of de kosten te doen zijn. Naast je huisje en de kosten voor jezelf zul je dan ook de kosten voor de hond hebben: entingen, check-ups en incidentele kosten voor de dierenarts, speeltjes, slaap plek, voer, kosten voor hondenschool (wat zeker aan te raden is). 

 

Daarnaast kost een puppy heel veel tijd, zeker de eerste paar weken is het aan te raden vrij te zijn zodat je je echt kan richten op de opvoeding. Ook als je dan weer gaat werken / naar school gaat kost het veel tijd en energie. Bijten, slopen, aandacht vragen, blaffen, janken hoort er allemaal bij. En eer de hond een beetje naar je gaat luisteren krijg je de hondenpubertijd en kun je weer van voor beginnen. Het duurt dus echt wel even eer de hond goed naar je luistert en je er niet continue op hoeft te letten dat ze iets gaan slopen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor jullie reacties.
 
Ik vond het al raar zo lang alleen laten, daarom vraag ik hier om meer info. Ik ken meerdere mensen in de buurt die wel zouden willen oppassen/uitlaten 1 dag in de week. En eventueel kan ik ook mijn werkschema omgooien zodat ik die 10 uur bijvoorbeeld over 2 dagen verdeel. Maar dan heb ik in de toekomst natuurlijk nog wel 4 volle werkdagen. Is een uitlaatservice dan nog steeds een optie? Voor zo vaak in de week bedoel ik, of is dat zielig?
Van wat ik zoal op internet heb kunnen vinden moet ik op zo'n 1500 euro per jaar rekenen. Als dit bedrag er niet heel erg naast zit, kan ik de verzorging zeker betalen. Ook voor incidentele grote uitgaven heb ik een spaarrekening.
Ik was ook nog niet echt aan het kijken naar welk ras ik wilde hoor, meer OF er wel een hond bestaat die bij mij past. Misschien heb ik dat niet helemaal duidelijk gemaakt. Ik hou gewoon van dieren, maar voor alles buiten reptielen, vissen en honden ben ik echt heel erg allergisch. Ik ga ook geen hond nemen als ik niet zeker weet dat ik er goed aan doe! 
Verder ben ik iemand die buiten werk en college eigenlijk altijd thuis ben. Misschien 2 uurtjes in de week s' avonds sporten. Verder ga ik wel hardlopen en wandelen, maar dan kan een hond natuurlijk mee. "

 

Een uitlaatservice voor 4x in de week, er zijn heel erg veel honden die het geweldig leuk vinden. Maar bedenk je wel dat je je hond heel goed moet opvoeden als je ze met een uitlaatservice mee laat gaan. Je hond moet goed met andere honden kunnen opschieten, je hond moet goed luisteren naar degene die hem uit laat.

 

Verder moet je je bedenken dat alle honden, ongeacht ras en grootte hun dagelijkse portie lichamelijke en geestelijke inspanning moeten hebben. Er zijn weinig honden die genoegen nemen met 3x daags een rondje van 10 minuten.

 

Een pup opvoeden kost veel tijd, een tip is om je vakantie weken en overuren op te nemen zodat je je pup kunt leren alleen te blijven, zindelijk te maken en al voor een groot deel op te voeden. Een pup mag in het eerste levensjaar niet lang achter elkaar wandelen, per week dat je pup oud is komt er 1 minuut bij op. Je zult je pup in huis nemen wanneer die 8 á 9 weken oud is. Je mag dan bijv. 9 minuten per uitlaat rondje wandelen.

In het begin moet je er ook rekening mee houden dat je na elk slaapje, eetmoment, speelmoment met je pup naar buiten moet om het te laten plassen/poepen.

 

Het kost heel veel energie en doorzettingsvermogen zo'n lief klein schattig pupje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Super dat je informatie vraagt......je hebt al veel adviezen gehad, denk er goed over na, een hond is een roedeldier wat niet graag zolang alleen wilt blijven en zeker een jonge pup/ hond niet.....en een herplaatsen, die hebben vaak een rugzakje bij zich , wat ook het alleen zijn kan bemoeilijken, lees je goed in, en dat doe je gelukkig, denk er goed over na, een hond weg moeten doen omdat er toch de tijd er niet voor is, is erg....

mila (Gast)

Ik heb zelf een goldendoodle. 

En weet inmiddels uit ervaring hoewel dit denk ik voor de meeste rassen geldt Goldendoodle en Labradoodles met uitstek honden zijn die pas echt gelukkig worden door veel bij hun baasjes te zijn. 

Natuurlijk moet een hond een uurtje alleen kunnen zijn.

Maar dan is een ander ras misschien geschikter.

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Goed om te lezen dat je alles onderzoekt en afweegt.
Mijn hond is 3 dagen per week alleen, in de ochtend 3.5 uur, dan ben ik een uur thuis waarin ik met hem wandel, vaak een spelletje met hem doe en even eet.
Daarna is hij s middags 2 dagen nog 3.5 uur en 1 dag 2.5/3 uur alleen.
Verder nog 2 ochtenden van 3.5 uur.
Voordat ik ga werken lopen we een uur in het bos en dat is ook het eerste wat ik doe als ik van mijn werk kom. Scheelt dat ik zeer weinig reistijd heb.
Afspraken buitenshuis plan ik op de dagen dat ik niet of weinig weg ben geweest.


honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Op blz 16: hoe hypoallergeen is de labradoodle? De hypoallergene hond ontmaskerd.

http://www.felcandag.nl/sitedata/images/Documenten/hondendag2013.pdf

 

Anoniem (Gast)

Leuk hoor Wendy..

een labradoodle is tegenwoordig een verzamelnaam voor van alles en nog wat..

Als Eva een hond wil hebben die hypoallergeen is zou ze een Australian Labradoodle moeten kopen... maar

a) die fokkers zijn streng wb. het alleen laten

b) de prijzen van de Australian Labradoodle rijzen de pan uit 2 a 2.5 duizend euro's

c) dan heeft ze een Australian Labradoodle, en dan blijkt toch nog 2% van de mensen er allergisch op te reageren.

 

Maar buiten alles is mijn idee dat een hond niet zo lang alleen hoort te zijn.

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Het alleen laten moet idd beter.daar dus 1st een goede oplossing voor vinden.

En als je van het uiterlijk houdt van labradoodle,zou ik eerder kijken naar de spaanse,portugese waterhond,barbet of poedel.Is te zien wat voor karakter je het best ligt.

En dan zou ik sowieso met mensen die deze rassen hebben afspreken of bij fokkers langs gaan om te zien hoe je allergie zich uit.Heb ik ook zo gedaan.

Succes!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Leuk hoor Wendy.. "

 Wat bedoel je daarmee? 

Anoniem (Gast)

dat je een hhoop soorten op 1 hoop gooit... er zijn veel heel veel verschillende type labradoodles.. die echt heel veel verharen....

Maar een Australian Labradoodle die verhaart echt niet en die zou wel de naam hypoallergeen mogen hebben..

zoiets als een BMW is een auto, maar niet alle auto's zijn een BMW.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De poedel kwam er ook niet best af. De basis voor het vermeende hypoallergeen zijn. 

honden page profiel *Lana**Lana*

honden foto van *Lana*

Ik raad je aan om eerst bij fokkers langs te gaan en daar langere tijd door te brengen om te kijken of je een allergische reactie krijgt. Hier een Spaanse waterhond (overigens niet vanwege allergie maar vanwege karakter) en hoewel sommige vrienden met allergieen geen last hebben van onze hond hebben andere allergische vrienden dat dus wel. Een hypoallergene hond bestaat niet, ook de Australian labradoodle niet. Ik raad je overigens aan om je eerst zeer goed in de Australian labradoodle te verdiepen voor je er een aanschaft, aangezien je voor 95% een poedel koopt (dna technisch gezien) en sommige fokkers er naar mijn idee geen goede manieren op na houden. Ook f1 kruisingen tussen een labrador en poedel zijn vaak niet geschikt voor allergische mensen.

De waterhonden soorten zijn soms wel geschikt voor allergische mensen, maar qua karakter (vind ik) minder geschikt om alleen te laten. Wanneer onze hond langer dan 2u alleen moet zijn gaat ze naar de oppas toe. In sommige lijnen komt veel angstagressie voor en bij de Spaanse waterhond komt het vaak voor dat honden eenkennig zijn, hou hier wel rekening mee als je een oppas of uitlaatservice wil inschakelen. Wanneer je niet op poedels reageert zou ik daar eens naar kijken, misschien via fokkers of eigenaren uitzoeken of de poedel qua karakter geschikt is voor jouw situatie. Ik ben overigens nog maar pas afgestudeerd en de flinke aanschafprijzen hielden mij tijdens mn studie tegen om een hond te nemen, prijzen van 1500 euro en meer zijn helaas niet vreemd voor een perro. Informeer hier dus ook even naar als je een goede fokker hebt gevonden. Veel plezier en succes met je zoektocht

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^