Vraag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Gast (Gast)

Hallo, ik wil graag iets voorleggen...Wij hebben een leuke lieve labrador die alleen blaft als hij iemand aan ziet komen en als de bel gaat. Nu hebben wij buren die er net wonen en die bonken met een voorwerp op de muur als hij blaft. Ik vind dit zeer asociaal en agressief, ik dacht eerst nog dat het misschien toeval was maar het is nu al vele keren gebeurd. Ze kijken ons nooit aan, vanaf het begin al niet. Wat moet ik doen? Negeren? Ze hebben dit ook al eens gedaan toen wij een keer moesten boren.!!!!

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Misschien eens even kennis gaan maken met de buren?

Eigenlijk hadden zij, als nieuwe buren, zich aan jullie moeten voorstellen. Ze moeten zich realiseren dat ze in de bewoonde wereld wonen en dat daar geluiden bij horen.

Misschien kunnen jullie wel een voorziening treffen dat de hond minder blaft; dat hij minder ziet aankomen. Maar blaffen als de bel gaat is volkomen normaal - vind ik.

Een gaatje boren moet ook kunnen, maar niet na 22.00 uur of op zondag.

 

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

" Hallo, ik wil graag iets voorleggen...Wij hebben een leuke lieve labrador die alleen blaft als hij iemand aan ziet komen en als de bel gaat. Nu hebben wij buren die er net wonen en die bonken met een voorwerp op de muur als hij blaft. Ik vind dit zeer asociaal en agressief, ik dacht eerst nog dat het misschien toeval was maar het is nu al vele keren gebeurd. Ze kijken ons nooit aan, vanaf het begin al niet. Wat moet ik doen? Negeren? Ze hebben dit ook al eens gedaan toen wij een keer moesten boren.!!!! "

 

Eerlijk? als ik zo een buren had, zo ik ofwel elke keer als ze met iets op de muur klopten zelf ook met iets op de muur lawaai maken, ofwel als ze dit weer doen, aanbellen en gewoon het gesprek aangaan...

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

"  
Eerlijk? als ik zo een buren had, zo ik ofwel elke keer als ze met iets op de muur klopten zelf ook met iets op de muur lawaai maken, ofwel als ze dit weer doen, aanbellen en gewoon het gesprek aangaan... "

 Ik zou kiezen voor het laatste. Als je het eerste doet verlaag je jezelf alleen maar tot hun niveau, wordt de situatie nog erger en daar schieten beide partijen niets mee op. 

 

Anoniem (Gast)

Ja inderdaad heb ik daar ook over nagedacht maar ik weet dat ze er maar tijdelijk wonen. Ik heb die neiging ook om terug te bonken maar vind dat niet zo netjes. Onze labrador is helemaal geen overmatige blaffer maar ze geven mij nu wel dit gevoel. Zij hebben zelf een kind wat de hele boel bij elkaar schreeuwt maar ja dat doet een kind nu eenmaal, net zoals een hond soms blaft.

Anoniem (Gast)

Een gaatje boren op zondag kan niet?! En waarom niet, gewoon overdag? We wonen niet in een gelovige plaats ofzo!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ja inderdaad heb ik daar ook over nagedacht maar ik weet dat ze er maar tijdelijk wonen. Ik heb die neiging ook om terug te bonken maar vind dat niet zo netjes. Onze labrador is helemaal geen overmatige blaffer maar ze geven mij nu wel dit gevoel. Zij hebben zelf een kind wat de hele boel bij elkaar schreeuwt maar ja dat doet een kind nu eenmaal, net zoals een hond soms blaft. "

 Dat is begrijpelijk  

 

Inderdaad: een hond blaft, een kind huilt. Zo zitten ze nu eenmaal in elkaar. Hopelijk heb je snel geen last meer van jouw buren, omdat ze er tijdelijk wonen 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook al wonen ze er tijdelijk, je hebt met ze te maken, ga er even naar toe, leg uit dat je het blaffen in de hand houdt, en dat de hond blaft als er gebeld wordt dat je probeert dat af te leren maar dat dat niet een twee drie gaat... praten helpt, terug bonken niet... gewoon doen, heus dat is beter, en blijf rustig als je met ze praat hierover, blaffende hond is snel een irritatie, en ja kinderen die lawaai maken of huilen, dat moet kunnen vind men, maar ga eens praten, dat lost misschien een helehoop op.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

De hond is jou verantwoording, simpel er voor zorgen dat hij niet blaft.De schuld ligt niet bij je buren, maar bij jou.

Anoniem (Gast)

Ik bonk ook niet terug hoor...Ik ga er maar eens naartoe inderdaad maar zal wel zeggen dat bonken op de muren natuurlijk niet de oplossing is! En wat betreft blaffen als de bel gaat.. Dat hoef ik toch niet af te leren?! Dat is waken! En zo vaak gaat de bel niet. Ik vind het onzin dat ik dit zou moeten afleren.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wees gewoon de verstandigste en bel even bij ze aan om kennis te maken.
Dat praat makkelijker als er iets aan de hand is.
Voor hetzelfde geld verandert tijdelijk in permanent.
Ga je zelf herrie maken wat meer is dan het gewone huishoudelijke, meldt het ze even.
Echt, je zult niet de eerste zijn die met dingen terugdoen het probleem veel groter maakt.

Anoniem (Gast)

?? Eline?? Dat snap ik niet...een labrador die nooit mag blaffen?! Heb jij zelf een hond? Ik zou me zorgen maken als mijn hond nooit zou blaffen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Veel honden blaffen een keer bij de bel, als het niet de hele dag is zou dat geen probleem moeten zijn.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" ?? Eline?? Dat snap ik niet...een labrador die nooit mag blaffen?! Heb jij zelf een hond? Ik zou me zorgen maken als mijn hond nooit zou blaffen. "

 




Ik heb 4 honden, allemaal Goldens. Weet je wel hoe heerlijk het is als je hond niet blaft als er iemand komt aanlopen of de deurbel gaat.
Blaffen als een gek als we spelen met een hoop gegrom er bij. Dat vind ik prima.Ik heb nieuwe buren gekregen jaren geleden...die hadden niet in de gaten dat wij zoveel honden hadden. Hoe trots kan je zijn...
Doe dat maar eens na....

Anoniem (Gast)

Ja maar daar geef je zelf al aan dat het uitzonderlijk is als een hond niet blaft. Trouwens, dat spelen doe je dat dan nooit thuis?? Omdat ze daar wel geluid maken zeg je...bij ons is het alleen als de bel gaat en als er visite is, even van enthousiasme, dat is toch normaal?

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zou toch ook even het gesprek met je buren aangaan..

De geluiden horen er nu eenmaal bij, van jou hond en van hun kindje.

 

Waar ik me zorgen over zou maken, zeker als het tijdelijke bewoners zijn, is dat ze jou hond niet 'verpesten'.

Ik bedoel nu is hij geen overmatige blaffer, maar kan het wel worden, als de buren zich zo gedragen. Hij zal maar een keer goed aan het schrikken worden gemaakt, dan kan hij ook onzeker worden, en bij ieder geluidje gaan aanslaan..

 

Even een gesprekje met de buren..Kijken hoever je komt?

 

Anoniem (Gast)

En o ja Eline, jij zegt de schuld ligt bij mij maar is het dan normaal dat volwassen mensen zo reageren?! Dan kom je toch even aan de deur??

Anoniem (Gast)

Patricia inderdaad! Daar had ik helemaal niet bij stilgestaan maar ze bonken heel hard op de muur! En dat doen ze dus ook als ik er niet ben en bijv de bel gaat neem ik aan. Daarom zeg ik al dat ALS je iets wilt oplossen of bespreken waarom moet dit zo?!.ik ken heel die mensen niet maar word een beetje 'bang' van ze zo.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Ja maar daar geef je zelf al aan dat het uitzonderlijk is als een hond niet blaft. Trouwens, dat spelen doe je dat dan nooit thuis?? Omdat ze daar wel geluid maken zeg je...bij ons is het alleen als de bel gaat en als er visite is, even van enthousiasme, dat is toch normaal? "

 




Waarom zou je in huis spelen, als je een grote tuin hebt. Je gooit ook niet een bal door je woonkamer.

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Als je bij ze langs gaat, en het gesprek aangaat, zou ik wel proberen je 'irrittie' even opzij te zetten. Dit zodat ze het niet expres gaan doen, om je verder te drijven, of inderdaad als je er niet bent, het afreageren naar je hond.

 

Gewoon even naar vragen..Desnoods laat je het erbuiten dat je het gebonk hoord, als je hond blaft, en langs je neus weg vragen..

Ik hoor af en toe gebonk, ik vind het niet erg, maar wou even vragen of het bij jullie vandaan komt? Of horen jullie dat ook?

 

Dan hou je het gesprek vriendelijk, en heb je het 'ijs' al een beetje gebroken..Dan hebben hun ook de kans om het je wel of niet te zeggen.

 

Ik vind het ook niet normaal..Maar soms kan je de eer beter aan jezelf houden

Anoniem (Gast)

Ja inderdaad! Bedankt voor alle tips! En Eline....als je in de tuin met de honden speelt en ze maken kabaal dan horen de mensen in de buurt.het toch ook??

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Als je bij ze langs gaat, en het gesprek aangaat, zou ik wel proberen je 'irrittie' even opzij te zetten. Dit zodat ze het niet expres gaan doen, om je verder te drijven, of inderdaad als je er niet bent, het afreageren naar je hond.
 
Gewoon even naar vragen..Desnoods laat je het erbuiten dat je het gebonk hoord, als je hond blaft, en langs je neus weg vragen..
Ik hoor af en toe gebonk, ik vind het niet erg, maar wou even vragen of het bij jullie vandaan komt? Of horen jullie dat ook?
 
Dan hou je het gesprek vriendelijk, en heb je het 'ijs' al een beetje gebroken..Dan hebben hun ook de kans om het je wel of niet te zeggen.
 
Ik vind het ook niet normaal..Maar soms kan je de eer beter aan jezelf houden "

Idd....zo zou ik het ook aanpakken, even het domme blondje spelen. en vriendelijk blijven...daar kom je veel verder mee..

 

Overigens vind ik het belachelijk gedacht dat een hond niet zou mogen blaffen..

Ik heb er 3, die niet blaffen, heerlijk hoor... mijn buren hebben er 1 die regelmatig blaft.., maar geen haar op mijn hoofd om op de muur te gaan bonken of daar iets van te zeggen..

Het is i.m.o normaal om omgevingsgeluiden te horen...zolang dat binnen de perken blijft is er niets aan het handje...

Anoniem (Gast)

Nee inderdaad, gelukkig denken de meesten er ook zo over, vond het nogal apart dat hier iemand schreef dat ik er voor moet zorgen dat de.hond niet blaft en dat het mijn schuld is terwijl het erom gaat dat zij zo asociaal op de muren bonken, intimiderend! Alsof ik niet de moeite waard ben om even aan te spreken. ..

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

precies...het zou niet meer dan fatsoenlijk zijn, dat als zij last van jouw hond zouden hebben dat ze je even normaal aanspreken...

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

" Nee inderdaad, gelukkig denken de meesten er ook zo over, vond het nogal apart dat hier iemand schreef dat ik er voor moet zorgen dat de.hond niet blaft en dat het mijn schuld is terwijl het erom gaat dat zij zo asociaal op de muren bonken, intimiderend! Alsof ik niet de moeite waard ben om even aan te spreken. .. "

 



Die iemand dat ben ik begrijp ik. Je mag mijn naam rustig noemen hoor. Ik vind nog steeds dat je buren geen last van jou hond mag hebben. Iedereen mag het met je eens zijn.. ik niet.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Maar Eliane, last is natuurlijk nogal persoonlijk. Als dat betekent dat je geen enkel geluid van de buren zou willen horen, moet er verhuisd worden naar een hutje op de hei.
Een kind wat de trap af stommelt, een dichtslaande deur, de radio, noem maar op.
In ons land met de vele huizen op elkaar is het onmogelijk om geen geluiden van de ander te horen.
Een hond die de hele dag loopt te blaffen, dan wordt het overlast.

honden page profiel Jen & Daya †Jen & Daya †

honden foto van Jen & Daya †

Iedereen heeft een mond, toch?
Ze kunnen ook gewoon zeggen dat ze het vervelend vinden.
Ik heb bij iemand meegemaakt dat als je daar over de trap liep, dat de buren met een hamer (dachten we) op de muur gingen slaan.


Als zij je niet aanspreken of gedag zeggen, zou ik inderdaad zelf maar even het gesprek aan gaan. Even gedag zeggen als je ze ziet en leg het voor. Dan kun je er namelijk pas iets aan doen.
Gaan ze dan nog door? Tjah, ze wonen er tijdelijk zeg je? Dan zou ik het gewoon proberen te negeren als ze bij ieder geluidje op de muur gaan bonken.
Vind het een beetje kinderachtig van je buren.  Je mag toch zeker wel boren (op een normaal tijdstip). En als ze dat op dat moment vervelend vinden of niet uitkomt, kunnen ze toch ook even aanbellen? We leven nou eenmaal niet alleen op de wereld.

ik moet eerlijk toegeven dat ik ook een hond heb die niet blaft. Eenvoudig aan te leren als pup.

Soms gaat de baas even weg en het vrouwtje op de bank. dan wordt er tien keer aangebeld.(duhhh door de baas). Vrouwtje reageert niet, ergo bel is niet interessant. en als het vrouwtje wel opstaat en de gang inloopt blijft pup in de huiskamer. Soms komt er dan iemand binnen, soms niet. erg ONinteressant dus, die bel. Geen reden tot opwinding.

Wat wij WEL gedaan hebben, toen de pup hier twee dagen was, even de pup gaan showen aan de buren. En die waren natuurlijk meteen stapelverliefd! Een pup, wie valt daar niet voor!

Hier geen geklop.

De moraal: honden kun je aanleren om (bijna) niet in huis te blaffen (pas een keer niet gelukt met een mishandelde JR), en praten met de buren is altijd een goed idee. Het nadeel? Wij hebben een labrador die iedereen leuk vindt en totaal niet waaks is.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik vind nog steeds dat je buren geen last van jou hond mag hebben. Iedereen mag het met je eens zijn.. ik niet. "

 Er is ook nog zoiets als een bepaalde mate van  verdraagzaamheid wat je in mijn ogen moet hebben naar elkaar.. 

Zonder dat word het leven heel lastig..

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  


Ik heb 4 honden, allemaal Goldens. Weet je wel hoe heerlijk het is als je hond niet blaft als er iemand komt aanlopen of de deurbel gaat.
Blaffen als een gek als we spelen met een hoop gegrom er bij. Dat vind ik prima.Ik heb nieuwe buren gekregen jaren geleden...die hadden niet in de gaten dat wij zoveel honden hadden. Hoe trots kan je zijn...
Doe dat maar eens na.... "

Is ook niet zo moeilijk ,golden retrievers staan bekend dat het geen blaffers zijn  Ik heb er ook 3  die niet blaffen

Ik wil je hetzelfde wel eens zien doen met 4 jack russels die erom bekend staan veel te blaffen ,dat zou knap zijn

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: help! Ik kan niet inloggen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^