Pup speelt met water- en voerbak

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Ik heb mijn pup Ludo nu 1,5 week in huis.

Af en toe speelt hij met de voer- en waterbak. Vooral de voerbak. Die sleurt hij dan mee en gaat er tegen blaffen. Dit doet hij ook soms met de waterbak, en dan ligt gewoon al het water over de vloer heen.

Ik had eerst lichte plastic bakjes en heb deze al vervangen voor grotere zwaardere kommen, maar hij doet het nog steeds alleen kan hij ze nu niet meer dragen maar sleept hij ze mee. Ik zeg dan elke keer Nee! en trek hem bij de bakken vandaan maar dat werkt maar even. Ook hoor ik hem vaak in de keuken en als hij me dan hoort aankomen houdt hij er soms snel mee op.

Ik wil de bakken niet wegzetten want dan leert hij het nooit af, of moet ik dat juist wel doen en zal hij het als hij ouder wordt vanzelf niet meer doen? Het lijkt me ook niet echt goed voor zijn tandjes dat hij in dat porselein bijt? 

 

Veel andere dingen waar hij aan bijt waar hij niet aan mag bijten krijg ik hem wel redelijk snel afgeleerd, of daar gaat hij niet zo snel naar terug. Maar die bakken hebben om de een of andere reden echt een aantrekkingskracht. Hij heeft ook meer dan genoeg (kauw)speeltjes.

Hij is nu 8 weken.

(Ja, ik heb hem te vroeg meegekregen. De fokker had tegen mij gezegd dat hij een week ouder was)

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Je doet het goed, blijf afleiden als je hondje de bak wil pakken.......een pup wil graag spelen en pakt alles wat voor handen is........geef eens een heerlijk veilig bot van bijvoorbeeld, farmfood of biofood, witte kauwbotten,  ga daarmee samen op de grond zitten, hou jij het vast en de hond mag kauwen......er zijn vele momenten met je pup waarbijje denkt, zucht leert tie dat nou nimmer af ?   Tuurlijk wel, blijf geduldig, en consequent, en leid je pup af van wat niet mag........... Kan je een foto van je pup neerzetten, zodat wij mee kunnen genieten van je bengel ? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Ik zie je pupje, jee wat een mooierd, vertel eens wat het voor hond is, welk ras, ik weet wel dat het misschien geen 100 procent een ras is, maar vertel eens wat voor ras ?? 

honden page profiel fabiennefabienne

honden foto van fabienne

hier ook nog een pup in huis, iets ouder ondertussen alweer  af en toe probeert Jack ook te spelen met de waterbak, gewoon konsekwent volhouden met "neen" zeggen en hem afleiden met een speeltje of iets dergelijks...

bak met voer blijft hier nooit staan, (is overigens ook op 2 seconden leeg ), die zou ik sowieso ook niet laten staan !

water moeten ze natuurlijk wel steeds ter beschikking hebben, dus blijven volhouden zou ik zeggen, hij leert het wel !

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Okee ik zal kijken wat er gebeurt als ik de voerbak weg zet. Ik denk alleen dat hij dan meteen met de waterbak gaat spelen en dat de keuken dan al onder water ligt voordat ik er bij kan komen.

Het is een kruising tussen een langharige dwergteckel en een maltezer. Het is inderdaad echt een schatje om naar te kijken. Ik zal wel wat foto's in het album zetten. Het valt alleen nog niet mee om een goede foto  van hem te maken als hij stilstaat en naar de camera kijkt want dan rent hij er meteen op af haha.

Hier was hij de bosjes ingerend en kwam er met een accessoire aan zijn halsband weer uit. Heeft er nog een paar uur aan gehangen.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een liefje. Hij heeft een bloempje mee gebracht voor je lief he.

 

Allemaal puppen streken over een tijdje denk je go wat was je toen ondeugend.

 

Hier hetzelfde toen ze jong waren.

Afleiden is het toverwoord.

Veel plezier samen.

honden page profiel Binky & BenjiBinky & Benji

honden foto van Binky & Benji

Voerbakl kun je sowieso nahet eten opruimen toch?

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

Wat een schatje! 

 

Wij hebben dit ook gehad met onze pup. Alleen hebben wij een wat groter ras dus de oplossing die wij hebben is voor jou denk ik niet haalbaar. Wij hebben een verzwaarde standaard met van de hangvoerbakken gekocht. Eerst heel laag afgesteld en nu hij groter is op zijn eigen hoogte. Onze pup sprong ook altijd in zijn waterbak. En pakte zijn bak beet keerde die ook over zichzelf en ging er dan rondjes mee rennen. Maakte niet uit hoe klein of groot het bakje was. Nu hij hoger staat in een zware standaard is dat zo goed als over. Hij is nu 6 maanden. Probeert nog wel heel af en toe een pootje erin te zetten  maar dat is minimaal.

 

Maar aangezien jouw hondje klein is denk ik niet dat dat een oplossing is. Dan zou ik gewoon blijven afleiden en een rustige maar duidelijke nee gebruiken als hij hem wil pakken. En met je stem belonen als hij alleen rustig eet. Dat heeft bij ons ook geholpen tegen het "watertrappelen".

 

succes met je schate!

honden page profiel --

honden foto van -

Nou je hebt ook hele kleine voerstandaardjes hoor, een vriendin van mij heeft een chi en daar heeft ze een verzwaard mini standaardje voor.  Maar die heeft ze al heel lang, ik denk niet dat ze nog weet waar ze die vandaan heeft.

En wat een schatje is jouw pupje zeg!  

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Ja voerbak weghalen kan natuurlijk altijd. Maar ik vind het wel handig om hem te kunnen laten staan en dan gewoon het voer er steeds in doen. Maar dat kan natuurlijk altijd nog als hij wat minder puppystreken heeft. Ik heb de voerbak al weggehaald.

Zijn poten in het water doet hij (nog) niet, hij gaat gewoon met de bak slepen, hem omgooien en er tegen blaffen.

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

Maar halen ze de hangvoerbakken dan niet uit de standaard? Of kan dat niet?

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

*dubbel*

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

*driedubbel*

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Maar halen ze de hangvoerbakken dan niet uit de standaard? Of kan dat niet? "

 Dat doen ze wel!  Hier een hond die het deed als pup, het is gewoon met ouder te worden overgegaan.

In het begin kon ik steeds de kommen terughalen en water opvegen, het gedrag verdwijnt hoor!  Hier toch .

honden page profiel MiniMaxiMiniMaxi

honden foto van MiniMaxi

" Maar halen ze de hangvoerbakken dan niet uit de standaard? Of kan dat niet? "

 Ik heb er een waar ze in vastgeklemd kunnen worden. Dan schuif je er een beugeltje over heen die je vastzet. Dus dan is het de hele standaard die ze mee moeten slepen. 

Voor mijn aussie is dat (meestal) net te veel werk. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

De bakken in een standaard zetten. Mijn Bouvoer wilde als pup in het water graven. Zo kwam ook mijn vloer nat. Nadat ik de bak 1cm omhoog had gedaan, was het over.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ja voerbak weghalen kan natuurlijk altijd. Maar ik vind het wel handig om hem te kunnen laten staan en dan gewoon het voer er steeds in doen. Maar dat kan natuurlijk altijd nog als hij wat minder puppystreken heeft. Ik heb de voerbak al weggehaald.

Zijn poten in het water doet hij (nog) niet, hij gaat gewoon met de bak slepen, hem omgooien en er tegen blaffen. "

 Hihi, je hebt een lekkere speelse pup ;-)

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Wat heb je een leuke pup..

 

Troost je...het gaat over...

Ooit...

Nee..zonder dollen..de meeste pups vinden het heerlijk dat geknoei en gesleep met die bakken..

Bij mij hebben ze het ook allemaal gedaan, maak je er niet te druk om..

Het is soms wat lastig, maar komt allemaal weer goed...

honden page profiel SuzanneSuzanne

Wij hebben een flesje aan de bench. Zo'n soort konijnendrinkfles, maar dan voor honden, je koopt het druppelgedeelte en kunt daar een gewoon plastic flesje op draaien. Ideaal! Hij heeft zo altijd drinken, zonder geknoei of gespeel. Als hij uit een bakje drinkt laat ie sowieso nogal een knoeispoor achter

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

" Wij hebben een flesje aan de bench. Zo'n soort konijnendrinkfles, maar dan voor honden, je koopt het druppelgedeelte en kunt daar een gewoon plastic flesje op draaien. Ideaal! Hij heeft zo altijd drinken, zonder geknoei of gespeel. Als hij uit een bakje drinkt laat ie sowieso nogal een knoeispoor achter "

 Ik denk dat je dan beter een drinkfontein kan geven, daar kan je hond gewoon drinken ipv van de moeten lebberen aan zo'n tuitje.  Ik kan me voorstellen dat dat niet echt voldoening geeft als je dorst hebt.

Vind ik zelf een beetje overdreven om een beetje morsen te voorkomen.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Trainen wij onze honden, of trainen zij ons.

Je hond gaat met zn waterbakken spelen en heeft jou zou geleerd hem dan aandacht te geven. 

Zo gebeurd het vaak met spullen waarvan wij niet willen dat ze er aan zitten. 

Hie je dit kan oplossen, geef aandacht als hij met zijn eigen speeltjes speelt, daag hem zelf ook regelmatig uit. Pakt hij zijn voerbakken, geef helemaal geen aandacht, ook geen nee, of wat dan ook. 

Zo wordt het niet meer leuk met de voerbakken te spelen en stopt het vanzelf. 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Ik heb gewoon steeds de voerbak afgenomen en als het de drinkbak was, het water opgenomen en nieuw water gezet zonder veel boe of bah en haar meegenomen naar een andere plek.  Als ze terug wilde rennen, riep ik haar bij me en hield haar even bezig of gaf haar een beentje.  Zo vergat ze echt wel dat de waterbak er nog stond.

Ben ik "getraind" door mijn hond?  Ik vind van niet, ik heb haar gewoon van de uitdaging verwijderd en ervoor gezorgd dat ze er niet onmiddellijk terug naartoe ging.

Na een tijdje stopt dit gedrag vanzelf.

honden page profiel SuzanneSuzanne

"  Ik denk dat je dan beter een drinkfontein kan geven, daar kan je hond gewoon drinken ipv van de moeten lebberen aan zo'n tuitje.  Ik kan me voorstellen dat dat niet echt voldoening geeft als je dorst hebt.
Vind ik zelf een beetje overdreven om een beetje morsen te voorkomen. "

 Overdreven is het niet in het geval van James, het is niet een paar drupjes wat hij knoeit, hij sluit z'n bek niet na het drinken ofzo, en er loopt dus echt nog een hele straal uit. En wij hebben een houten vloer . Maargoed, dat is niet de reden dat we het flesje gekocht hebben, dat hebben we gedaan zodat hij dag en nacht kan drinken zonder dat er een bakje in de bench moet staan met de kans dat hij een hele tijd in de nattigheid moet liggen.

Buiten heeft hij een gewoon drinkbakje staan, maar ook als de deur open is drinkt hij regelmatig uit z'n fles, dus ik denk niet dat hij het vervelend vind om daaruit te drinken, hij is er van jongs af aan aan gewend

Jessica (Gast)

Onlangs heb ik de

roadrefresher waterbak aangeschaft. Omdat mijn puber dat ook een leuk spel vond, maar dan alleen met de waterbak.

het helpt 99%

soms ligt er nog maar een paar druppels naast 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

" Nou je hebt ook hele kleine voerstandaardjes hoor, een vriendin van mij heeft een chi en daar heeft ze een verzwaard mini standaardje voor.  Maar die heeft ze al heel lang, ik denk niet dat ze nog weet waar ze die vandaan heeft.
En wat een schatje is jouw pupje zeg!   "

 Action heeft ze, ik heb m voor Finley.

honden page profiel Linsey en OonaLinsey en Oona 3 doggies

honden foto van Linsey en Oona

Misschien is het een idee om zo een kippendrinkbak te zetten?

Klinkt raar, maar dat stond bij onze fokker ook voor de pups.
En aangezien het toch een kleine hond is, kan hij in die rand waar het water 'uitkomt' toch voldoende echt drinken zou ik denken.

Dat ding is behoorlijk zwaar als je het vult met water.
Dus zal hij daar niet zo snel mee op stap gaan. :)

Bij mijn ouders hadden ze dat probleem trouwens ook. Steeds drinkbak omkappen en er dan mee rondlopen. Daar hebben ze gewoon een plastieke bakje verwerkt in een zware bloempot. Bakje kan je er zelf uithalen om uit te wassen en bij te vullen, maar hij krijgt het er niet uit en de hele pot is te zwaar waardoor hij het al snel opgaf ;)
Maar dat staat dan natuurlijk ook wel iets hoger (zware pot is meestal groot) en dat zal voor jouw pup mss wel wat te groot zijn.

Volgens mij moet zo een kippendrinkbak wel werken!
En deze: http://old.kleinveeservice.nl/products/Kippen-Drinkbak-6ltr.html vind ik zelf nog niet echt lelijk ook niet ;)
Moet je denk ik zelfs niet volledig vol doen, zal al wel zwaar genoeg zijn om niet mee op stap te gaan / om te gooien :)

honden page profiel Ludo en ikLudo en ik

honden foto van Ludo en ik

" Misschien is het een idee om zo een kippendrinkbak te zetten?
Klinkt raar, maar dat stond bij onze fokker ook voor de pups.En aangezien het toch een kleine hond is, kan hij in die rand waar het water 'uitkomt' toch voldoende echt drinken zou ik denken.
Dat ding is behoorlijk zwaar als je het vult met water. Dus zal hij daar niet zo snel mee op stap gaan. :-)
Bij mijn ouders hadden ze dat probleem trouwens ook. Steeds drinkbak omkappen en er dan mee rondlopen. Daar hebben ze gewoon een plastieke bakje verwerkt in een zware bloempot. Bakje kan je er zelf uithalen om uit te wassen en bij te vullen, maar hij krijgt het er niet uit en de hele pot is te zwaar waardoor hij het al snel opgaf ;-)Maar dat staat dan natuurlijk ook wel iets hoger (zware pot is meestal groot) en dat zal voor jouw pup mss wel wat te groot zijn.
Volgens mij moet zo een kippendrinkbak wel werken!En deze: http://old.kleinveeservice.nl/products/Kippen-Drinkbak-6ltr.html vind ik zelf nog niet echt lelijk ook niet ;-)Moet je denk ik zelfs niet volledig vol doen, zal al wel zwaar genoeg zijn om niet mee op stap te gaan / om te gooien :-) "

 Bedankt voor de tip! Ik vind hem er nog echt stoer uitzien ook! 

Ik doe nu een klein laagje in het bakje maarja dan moet je wel echt goed bijhouden wanneer hij leeg is, en alsnog zorgt het voor best een aardige plas water op de grond waar hij dan natuurlijk doorheen gaag banjeren.

 

Ik ga op zoek naar zo'n kippendrinkbak! Ik had er nog nooit van gehoord.

honden page profiel ElianeEliane

Je hebt van die grote zware stenen drinkbakken.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^