Moeilijke eter met een budget...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Hoi iedereen,

 

Mochi is momenteel wat aan de magere kant en is zo'n ontzettend moeilijke eter. Hij krijgt op het ogenblik Orijen Adult maar dat laat hij gewoon staan. Hij krijgt twee maal per dag eten. Normaal krijgt hij tussendoor ook lekkere snacks maar daar ben ik mee gestopt daar hij zijn eten steeds laat staan. Dit hielp echter helemaal niet. Ook het natmaken van de brok of een papje maken heeft geen effect. We hebben ook al andere brokken geprobeerd maar die laat hij ook gewoon liggen. Hij moet echt wel wat bijkomen nu en ik zou veel gelukkiger zijn als hij met smaak kon genieten van het eten. Nu moet ik hem echt dwingen om te eten en dat is fout.

 

Ik weet uit ervaring dat hij KVV in het verleden wel steeds helemaal opat (soms zelfs iets te snel). Nu dacht ik terug over te stappen naar KVV (met tegenzin) maar heb ik helaas wel een budget. De man des huizes heeft het niet voor honden en vindt dat Mochi's huidige brokken al veel te duur zijn. Ik vrees dus voor zijn antwoord als ik hem vertel dat ik weer KVV ga voeren. Is het mogelijk om KVV op een budget te voeren? 

 

Ook misschien een gekke vraag maar is het voeren van KVV risicovol voor zwangere vrouwen en kleine kinderen? (ivm salmonella en dergelijke?)

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik voer zelf geen kvv, maar ik weet wel dat er ook best goedkope kvv's zijn, zoals Smuldier, die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Maar ik heb natuurlijk geen idee hoeveel je hondje nodig heeft of aan wat voor budget je gebonden bent, of wat het prijsverschil met Orijen brokken is.

 

Of het schadelijk is voor zwangere vrouwen weet ik ook niet. Rauw vlees kan dat namelijk wel zijn. Vooral i.v.m. toxoplasmose vergiftiging, dat een ongeboren kind kan schaden (ervaring). Maar dat kan je ook krijgen van kattenuitwerpselen. Mocht je wel kvv gaan voeren adviseer ik je handschoentjes te dragen voor het geval dat.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik geef kvv en brok, gewoon bij elkaar, al schijnt het halve forum daar tegen te zijn. Misschien zou kvv en brok bij elkaar hem ook de brok beter doen eten?

 

Als ik alleen kvv zou geven dan zou ik 600-700 gram moeten voeren, maar zo gemixt krijgt hij 200 gram en de rest brok. Je zou dus zelf ook kunnen kijken hoe het uit komt met kvv.

 

Shaweca is redelijk betaalbaar, en Tinlo Barfmenu gaat ook wel. Tammenga en Lotgering zijn goedkoper, maar vooral over Lotgering hoor je nog wel eens negatieve verhalen.

 

Misschien bij de supermarkt kijken voor Smuldier, en kijken of als je dat mixt met de brokken Mochi het beter eet?

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hier ook een moeilijke eter, die zelfs zijn kvv niet meer at.

Nu krijgt brokken van Taste of the Wild en dit mix in dan met een blikje applaws. Ik doe er net genoeg doorheen dat er aan alle brokjes applaws smaak is en zo weinig dat het geen zin heeft om alleen dit eruit te vissen en dit eet hij met plezier. Ik wissel de applaws overigens af met blikvoer van Ecostyle.

De blikjes applaws zijn heel klein, maar ik voer 1 blikje per dag aan 2 honden. 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Bedankt voor de tips. Het is echt wel de bedoeling dat Mochi goed verdikt dus dat hij goed en veel begint te eten. Ik heb inderdaad ook al gedacht om wat nat voer uit de supermarkt door zijn voeding te mengen. Ik ben echter bang dat hij daarna dan zijn brokken droog helemaal niet meer zal willen hebben. Het is echt een slimmerd dus laat hij zich niet bedotten. 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Lexie

Mijn honden krijgen KVV van herby. Bevalt prima en is niet zo duur. Snap sowieso niet waarom veel KVV duurder is dan vlees dat voor mensen bedoeld is. Zit volgens mij wel een flinke marge op.

honden page profiel SamanthaSamantha 3 doggies

honden foto van Samantha

Ook door brokken kan je salmonella krijgen, dus daar zou ik me niet teveel zorgen over maken. Gewoon handen wassen na het eten maken/geven ;)

 

http://www.nu.nl/gezondheid/2309328/infectie-salmonella-hondenvoer.html

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

" Bedankt voor de tips. Het is echt wel de bedoeling dat Mochi goed verdikt dus dat hij goed en veel begint te eten. Ik heb inderdaad ook al gedacht om wat nat voer uit de supermarkt door zijn voeding te mengen. Ik ben echter bang dat hij daarna dan zijn brokken droog helemaal niet meer zal willen hebben. Het is echt een slimmerd dus laat hij zich niet bedotten.  "

 Daar was ik bij Clooney ook bang voor. Maar uiteindelijk vond ik het belangrijker dat hij überhaupt eet dan hoe. Hij krijgt namelijk ook nog eens buikpijn van een te lege maag en wilt dan daardoor weer niet eten. Hij is verder heel actief dus ziet er na 3 dagen uit als een gratenpakhuis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

is je hond volwassen ? smuldier compleet, oranje verpakking, goedkoop. en goed voor een budget dat je niet al te veel wilt uitgeven.....

wat hygiëne betreft, net zoals je je eigen vlees en eten bereid kan je dat ook doen met dit vlees, ontdooien in een tupperwahr, je hebt wegwerphandschoenen, trek die iedere keer aan, de bak in de gootsteen zetten, open maken en in de bak doen, vork erbij, die kan je altijd houden voor het vlees van je hond, apart houden, tuurlijk goed omwassen... en dat geef je dan je hond... hygiëne staat bovenaan, en al ben je zwanger er hoeven geen risicoos zo aan verbonden te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

smuldier heeft een inhoud van 400 gram meestal, te veel voor je hond ? dan in een tuppewahr bewaren in de koelkast voor de volgende dag en ten alle tijden, wegwerphandschoentjes aan doen, zodat je niet in aanraking komt met het vlees...

en neem de variant, smuldier compleet, je hond moet wel volwassen zijn omdat er een premix van calcium in zit, die voor pups wat moeilijker op te nemen is, volwassen honden hebben daar geen last van.

honden page profiel JetJet 3 doggies

honden foto van Jet

Het is niet gevaarlijker voor zwangeren dan het bereiden van je eigen vlees.

Altijd goede hygiëne maatregelen treffen. 

Er zit best wel wat prijsverschil tussen de verschillende merken dus je kun natuurlijk altijd eerst de goedkopere merken proberen.

Ik merk wel bij onze hond dat ie van sommige merken minder mooie poep heeft, maar dat zijn niet per definitie alleen de goedkopere merken. 

Ook werken sommige met korting bij grotere afname.  Nadeel is dat je dan wel een grote vriezer moet hebben. 

Heb je al geprobeerd om 1x per dag te voeren? 

En als hij het niet opeet het weghalen en pas de volgende dag weer aanbieden. 

En als je een handje brokjes meeneemt tijdens het wandelen als beloning  of voor een (zoek)  spelletje in huis heb je vaak ook ongemerkt alweer wat naar binnen.. 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Inderdaad :( beetje jammer van de kostprijs. Mijn hele loon gaat op naar Mochi dus is het niet dat ik het hem niet gun, het is gewoon dat ik het effectief niet kan betalen. Hij krijgt de beste zorgen en voeding waar mogelijk terwijl ik overleef op witte producten. Niets mis mee trouwens maar de meeste mensen denken vaak dat ik het niet wil uitgeven aan de hond terwijl niets minder waar is. Ik word enorm slecht betaald op mijn huidige job. 

Bedankt voor de tips. Momenteel niet zwanger trouwens maar was er erg nieuwsgierig naar. Mits de nodige hygiëne geen probleem dus :) super om te horen. Ik zal wat dingen toepassen die ik hier gelezen heb en duimen dat het helpt. Er mogen best wat kilootjes bij. 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Is Orijen adult niet net zo duur als een gemiddelde kvv?

Wat weegt je hond?

 

Als je gewoon hygienisch werkt, net als je met je eigen vlees doet is er niks aan de hand. Ik was de etensbak, de lepel en het bakje waar de kvv inzit apart van mijn eigen afwas.

Ontdooien kan prima in de koelkast mits je op tijd bent.

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Bedankt voor de tips. Het is echt wel de bedoeling dat Mochi goed verdikt dus dat hij goed en veel begint te eten. Ik heb inderdaad ook al gedacht om wat nat voer uit de supermarkt door zijn voeding te mengen. Ik ben echter bang dat hij daarna dan zijn brokken droog helemaal niet meer zal willen hebben. Het is echt een slimmerd dus laat hij zich niet bedotten.  "

Jouw hond is in die zin slim, dat hij instinctief weet wat het nodig heeft. Brok- en blikvoeding sluiten niet aan op het spijsverteringssysteem van je hond en leiden tot ziekte. Bij zoveel weerstand iets om rekening mee te houden.

Verder een normale hygiëne in acht nemen, net zoals je dat met je eigen voeding doet. Er zijn enorm veel vrouwtjes van rauw gevoerde honden en katten die zwanger waren en kinderen hebben. Ook met verhitte voeding en het voeren van snacks is een risico op o.a. salmonella.

En doe eens een metinkje in je eigen koelkast, dan loop je door je eigen voeding meer risico dan van het klaarmaken van de voeding van je hond. 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Is Orijen adult niet net zo duur als een gemiddelde kvv?
Wat weegt je hond?
 
Als je gewoon hygienisch werkt, net als je met je eigen vlees doet is er niks aan de hand. Ik was de etensbak, de lepel en het bakje waar de kvv inzit apart van mijn eigen afwas.
Ontdooien kan prima in de koelkast mits je op tijd bent.
 
  "

 Ik geef een gemiddelde kvv,aan een kleine hond 15 kg. Ik betaal 3,75 euro voor een kg.

Orijen zou mij op 32 euro uitkomen en kvv op 43 euro. Hoe groter de hond hoe groter het prijsverschil.

 

Ik zou niet van die dure brokken geven als ze,ze toch niet lekker vinden.

Een zak dogloversgold,smuldier....een beetje smuldier over de brokken,gegarandeerd dat het wordt gegeten,en af en toe een pakje smuldier en je hond zal waarschijnlijk weer eten en is het ook iets prettiger in je portemonnee.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Staar je ook niet te blind op de kilo's die erbij zouden moeten/mogen. Zeker niet als hij verder gewoon actief en gezond is. En een (jonge)intacte reu verbruikt over het algemeen ook behoorlijk wat meer energie (zelfs met 'niks' doen).

 

Hier heeft het ook echt lang geduurd eer Ten stabiel op gewicht was. Vanaf ca. anderhalf tot een jaar of drie zag hij bij tijden ook ondervoed uit, terwijl hij dat verre van was. Daarna ging het heel langzaam beter en sinds een jaar is hij stabiel. Voorheen kreeg ik er met pijn en moeite (door oa. vettere diersoorten te voeren) een beetje bij, wat vervolgens 3 keer zo snel er weer af vloog. Het was en is nog steeds geen makkelijke eter. Hij heeft zo zijn voorkeuren en eet ook echt alleen maar als hij honger heeft maar wel goed (mits hij het niet eens is met de menukeuze omdat hij daar 'vandaag' geen trek in heeft. Maar dan heeft hij gewoon pech). Tussendoortjes slaat hij ook makkelijk af als hij geen trek heeft was dus ook helemaal niet trainbaar op die wijze.

 

Volledig brok dat werkt hier ook niet hij eet nooit meer als een 350 gr. en dat is simpelweg veel te weinig. Mixen met ditjes of datjes heb ik ook wel eens gedaan maar dat doe ik niet meer want je komt er amper nog vanaf. Er wordt gewoon een privé kok van je gemaakt met een id hand gestouwde boodschappenlijst en al. Wel heb ik meestal fenegriek in huis en daar wil ik wel eens een schepje van over het eten doen als ik van tevoren weet dat het niet zijn favoriete maaltijd is die op het menu staat. Buiten vele goede kwaliteiten is de sterke geur zeer aantrekkelijk voor de meeste honden.

 

Eigenlijk komt het in ons geval erop neer dat hij met het volwassen en zelfbeheerster worden ook stabieler is geworden in gewicht. En dat was pas ver na zijn 4de verjaardag.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Orijen is ook heel erg duur! Je hebt veel goedkopere en dezelfde kwaliteit brok: applaws, acana, wolfsblutt. 

Lotgering heeft goedkoop vlees. Bezorgen kost wel wat, maar ze hebben verkooppunten. Ik denk dat je veel minder kwijt bent dan met orijen. Weet wel zeker.

Met kvv, heel erg oppassen! Ik voerde ook kvv, droogde dit ivm allergische hond (ze verdraagt geen rauw, nu ook gestoomd of gedroogd niet meer) ik als vegetariër, heb een bacterie opgelopen die in  vlees of vis zit. Hoe geen idee hoe. Was mijn handen altijd zeer zorgvuldig na het drogen. Het is geen erge bacterie, gaat vanzelf weg, maar toch....

Als je kvv voert, kan je man misschien al de porties in 2 bakjes doen. De bakken met handschoenen weg halen en drogen.

Maar hoe t met de bacterieen in de bek zitten? 

Salmonella zit vooral ik kip of rauwe eieren, dat even niet voeren. 

 

Wat je nog kan proberen met de brok, zonnebloem olie erover gieten. Dit is heel gezond voor huid en haar en het zet aan.

Dat vinden ze zo lekker, wie weet eet hij de brok zo wel?

Het is ook niet duur. Je begint met een eetlepeltje en bouwt zo op, ik geef een hele flinke scheut.

 

succes met je zwangerschap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

Hier zie je de ingredienten en kwaliteit  brok en een richtlijn betreft prijs. 

 http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

Hier vover kvv met prijzen.

 

https://www.via-natura.nl/Natuurvoeding_hond/Brokken_hond/CARNILOVE-BRIT/

Kreeg deze over carnilove, ken het merk niet, ken iemand hem? 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Nog even voor de duidelijkheid, ik ben niet zwanger! ;-) Ik wou gewoon het risico inschatten voor de kinderen van mijn partner daar hij zowiezo al niet voor KVV is.

Hij is levendig en gelukkig maar hij is echt wel veel te mager. Je ziet het natuurlijk niet met al die vacht maar je voelt het enorm goed.

Het probleem is niet de dure brok maar het feit dat hij deze niet wil eten. Vrijwel geen enkele brok interesseert hem. Ik maak me zorgen over het voeren van een budget KVV daar hier ook vaak rijst en dergelijke inzit en supplementen in plaats van bot.

Zijn er misschien een soort van 'hondenkruiden' of smaakmakers die je over de huidige brok kan strooien voor een beetje afwisseling?

Anoniem (Gast)

Wat maakt het nu uit als hij zijn brokken niet droog wil eten?Ik eet mijn aardappels ook liever met een schepjes jus erover,dus waarom moet de hond alles droog eten?Het is maar net waar je prioriteiten liggen,wil je je hond aan het eten krijgen of wil je stug blijven volhouden aan droge brok voeren die hij niet wil?En wat kost nu een goedkoop blikje nagtvoer uit de supermarkt?Ik betaal geloof ik 88 cent voor een blikje Pedigree en kan daar makkelijk een paar dagen mee doen,er hoeft maar een klein beetje doorheen voor de geur en smaak.Blikvoer is inhoudelijk niet veel soeps maar ach ze vinden het erg lekker en de brokken gaan schoon op dat is het belangrijkste. ;)

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

" Wat maakt het nu uit als hij zijn brokken niet droog wil eten?Ik eet mijn aardappels ook liever met een schepjes jus erover,dus waarom moet de hond alles droog eten?Het is maar net waar je prioriteiten liggen,wil je je hond aan het eten krijgen of wil je stug blijven volhouden aan droge brok voeren die hij niet wil?En wat kost nu een goedkoop blikje nagtvoer uit de supermarkt?Ik betaal geloof ik 88 cent voor een blikje Pedigree en kan daar makkelijk een paar dagen mee doen,er hoeft maar een klein beetje doorheen voor de geur en smaak.Blikvoer is inhoudelijk niet veel soeps maar ach ze vinden het erg lekker en de brokken gaan schoon op dat is het belangrijkste. ;-)"

 Gelijk heb je,als ik geen vers zou geven dan zou ik daar ook geen punt van maken. Heb dat jaren zo gedaan,whiskas vinden ze ook heerlijk.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

" Nog even voor de duidelijkheid, ik ben niet zwanger! ;-) Ik wou gewoon het risico inschatten voor de kinderen van mijn partner daar hij zowiezo al niet voor KVV is.

Hij is levendig en gelukkig maar hij is echt wel veel te mager. Je ziet het natuurlijk niet met al die vacht maar je voelt het enorm goed.

Het probleem is niet de dure brok maar het feit dat hij deze niet wil eten. Vrijwel geen enkele brok interesseert hem. Ik maak me zorgen over het voeren van een budget KVV daar hier ook vaak rijst en dergelijke inzit en supplementen in plaats van bot.

Zijn er misschien een soort van 'hondenkruiden' of smaakmakers die je over de huidige brok kan strooien voor een beetje afwisseling? "

 Ik denk dat je qua risico hetzelfde zit als met al het andere rauwe vlees wat ook voor eigen consumptie is.

Clooney interesseert zich ook zo weinig voor eten. Hij heeft meer dan 1,5 jaar op kvv gestaan en heb zelfs barf geprobeerd. Op een gegeven moment weigerde hij alles! Daarom staat hij nu weer op brok, dat hoef ik in elk geval niet steeds weg te gooien als hij in hongerstaking is.

Maar inderdaad, brok eet hij ook niet graag. Vandaar de Applaws. En dat eet ie tot nu toe echt met smaak en hij krijgt er maar een ienieminie beetje doorheen. 

Of eventueel kokosolie er overheen een beetje? Er zijn veel honden die dat ook lekker vinden en het schijnt nog gezond te zijn ook.

Hondenkruiden of smaakmakers, als die al bestaan zullen denk ik dan ook vol troep zitten.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

Bedankt iedereen voor de tips. 

 

Ik heb dit met de fokker besproken en blijkbaar zit het in moederskant van de familie. Voordelen van een stamboomhond is dat je deze dingen te horen krijgt. Ik moet me dus geen zorgen maken over mogelijke ziektes waardoor hij niet genoeg eet en dergelijke. Voorlopig mix ik telkens iets lekkers door zijn brokjes s'avonds. S'ochtends krijgt ie wel gewoon 'droge' brok. Moest het niet verbeteren dan mogen we hem gerust een keer per week een goed bordje droge pasta geven.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Droge pasta? 

Ik had voor Moh ook moeilijke eter en zij at ook geen acana, ze begon erg blij aan de zal maar na 1 week hapte ze met lange tanden. Uiteindelijk mixte ik gewoon elke keer verschillende merken brok door elkaar en zo kreeg ze steeds een andere smaak en zo bleef ze eten. In de winter had ze het koud en viel ze ook af en dan gaf ik altijd beetje gekookte pasta er door. 

Is niet heel erg gezond,  maar ze at en ze zag er goed uit. En laten we wel wezen,ik eet ook echt wel eens iets ongezond, waarschijnlijk zelfs meer dan de hond. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hier hetzelfde verhaal, inmiddels overgestapt op kvv van herby

 

Sinds de castratie is het eten vele malen verbeterd

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" Droge pasta? 
Ik had voor Moh ook moeilijke eter en zij at ook geen acana, ze begon erg blij aan de zal maar na 1 week hapte ze met lange tanden. Uiteindelijk mixte ik gewoon elke keer verschillende merken brok door elkaar en zo kreeg ze steeds een andere smaak en zo bleef ze eten. In de winter had ze het koud en viel ze ook af en dan gaf ik altijd beetje gekookte pasta er door. 
Is niet heel erg gezond,  maar ze at en ze zag er goed uit. En laten we wel wezen,ik eet ook echt wel eens iets ongezond, waarschijnlijk zelfs meer dan de hond.  "

 Ja, droge pasta? o_o 

 

Hier gebruiken we die term voor gekookte pasta zonder kruiden, vlees of saus. Ik vermoed dus hetzelfde als jij vermeldde, gekookte pasta.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 3 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

"  Ja, droge pasta? o_o 
 
Hier gebruiken we die term voor gekookte pasta zonder kruiden, vlees of saus. Ik vermoed dus hetzelfde als jij vermeldde, gekookte pasta. "

 

Ja dat gokte ik al, maar wist het niet zeker

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ja, droge pasta? o_o 
 
Hier gebruiken we die term voor gekookte pasta zonder kruiden, vlees of saus. Ik vermoed dus hetzelfde als jij vermeldde, gekookte pasta. "

 Ik dacht al! Dat is lekker pasta zonder iets! 

Heb je almeen scheutje zonnebloem olie geprobeerd? Is niet duur, gezond en ze vinden het erg lekker.

 

Er zijn trouwens net zulke goede brok als orijen en veel minder duur. Wolfsblutt, bvb

Als je maar graan vrije brok hebt, met redelijk hoog vlees waarde erin. Op hondenvoervergelijken kan je zien hoeveel vlees erin zit, ook de prijzen.

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

"  Ik dacht al! Dat is lekker pasta zonder iets! 
Heb je almeen scheutje zonnebloem olie geprobeerd? Is niet duur, gezond en ze vinden het erg lekker.
 
Er zijn trouwens net zulke goede brok als orijen en veel minder duur. Wolfsblutt, bvb
Als je maar graan vrije brok hebt, met redelijk hoog vlees waarde erin. Op hondenvoervergelijken kan je zien hoeveel vlees erin zit, ook de prijzen. "

 Ik wissel momenteel af tussen normale brok, brok met zalmolie en brok met een soeplepel Griekse Yoghurt af. Wolfsblutt is niet altijd graanvrij en blijkbaar hebben de meeste zakken ook aardappel als ingrediënt? Ik hoor van een vriendin dat het soms ook moeilijk te verkrijgen is. Ik ga zeker en vast wel eens rondkijken in de andere merken. Bedankt voor de tip!

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ik voer net als Wilma gewoon ook gemixed. S middags brok en s avonds versvlees. (Maylo heeft last van ochtend misselijkheid dus

in de ochtend voeren is geen optie)

 

Ik voer Jarco als brok en ik ben van mening dat het een goede brok is die niet te duur is. 15 kilo kost iets van 45 euro? En je hebt verschillende smaken hert, zalm enz. 

S avonds voer ik vers dat kan soms Renske zijn of gewoon uit de diepvries. Ik voer Shawenca 2 diersoorten en niet te duur. 

 

Even creatief omgaan me de situatie en uitproberen. 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Van Carnibest naar Haaksbarf
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^