Ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Ras kiezen? (Gast)

Ik ben geïnteresseerd in 3 verschillende honden. Weimaraner, Vizsla en de Duitse staande korthaar. Ik ben verliefd op alle drie maar weet nou niet echt een goed verschil. Als ik het op internet opzoek lijken ze zoveel op elkaar dat het eigenlijk een keuze van uiterlijk wordt. Daarom zou ik graag advies enzo horen van mensen die ervaring hebben met deze rassen!   Albast bedankt!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Alle drie zijn prachtige rassen! 

 

Wat is vaak heb gehoord is dat Vizsla's gigantische energiebommen zijn, Weimaraners best pittig (door koppigheid) en de Duitse Staande een lieve en actieve hond.

 

Maar zelf heb ik geen ervaring met deze rassen, behalve dat ik ze soms zie lopen, dus ik hoop dat anderen jou kunnen helpen!

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

tof dat je interesse uitgaat naar een jachthond! :)

 

ik zelf heb een ander ras, maar ik geloof dat er wel degelijk verschil in de karakters van deze honden zit. en ook in hun temperament en trainbaarheid. 

 

ik zou eens informeren bij een officiële fokker van de verschillende rassen. die kunnen je dat vaak vertellen of even via google een rasvereniging opzoeken.   

 

succes met je keuze 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Kijk hier eens https://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1%5Brasgroep%5D=201&backPID=1466&cHash=9e16222d58f40fc57388198d7dfcaf1b 

 

Wat ik zie en heb gehoord zou ik zeggen dat de vizsla gevoeliger is dan de andere twee en de duitse staande wat pittiger, al kan dat ook de ruwhaar zijn

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je dan best naar fokkers/ shows gaat om alle drie te leren kennen... Via internet is het moeilijk vind ik.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Naar mijn ervaring is de Vizsla inderdaad wat actiever en gevoeliger (zenuwachtiger), en is de Weimaraner wat pittiger. Ik ben wel bevooroordeeld, heb wat Weimaraners in mijn omgeving met gedragsproblemen.

Mijn voorkeur zou uitgaan naar een Duitse Staande denk ik. Zowel qua gedrag als qua uiterlijk. Maar da's natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Goed dat je je zo goed in aan het lezen bent!

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Zo ken ik weer een super rustige en lieve Vizla. Elke hond heeft zijn eigen karakter wat gecombineerd wordt met het instinct waar het ras voor gefokt is, bv jachtinstinct. Je kan misschien het best eerst bij jezelf kijken hoeveel tijd je in je hond wil steken en wat je met je hond wil ondernemen. Vervolgens kan je met kenners/fokkers in gesprek gaan over of dit genoeg is voor een bepaald ras.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Alledrie de rassen zijn voorstaande jachthonden die voor min of meer hetzelfde doel gefokt zijn. Er zijn echter wel een aantal verschillen te benoemen. Mijn ouders hebben overigens een Engelse pointer, ook weer een neefje van deze rassen.

De Vizsla wordt tegenwoordig vaak als gezinshond gehouden, meer nog dan de Duitse staande en de Weimaraner. Voornamelijk omdat ze ontzettend zachtaardig en aanhankelijk (en gevoelig!) zijn, terwijl de Duitse Staande en de Weimaraner wat zelfstandiger en pittiger kunnen zijn. De Weimaraner is de meest waakse van de drie en kan zelfs manscherp zijn. Met andere honden kunnen alledrie de rassen in principe redelijk tot goed overweg maar de Vizsla is in doorsnee de meest tolerante en sociale. Houd er rekening mee dat alledrie de rassen bijzonder actief zijn en echt behoefte hebben aan zowel lichamelijke als geestelijke uitdaging. Als je 'gewoon' een actieve gezinshond zoekt zou ik persoonlijk absoluut voor de Vizsla gaan.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

De weinaraner staat hoog betreft bijtincidenten. Geen makkelijke hond. De Duitse staander vind ik een tophond. Wel een hond waarme je aan het werk zal moeten gaan. Jacht trainingen bvb.

De Vizla is wat gevoeliger, maar ook een geweldige hond, ook die zul je flink aan het werk moeten zetten. Dat zijn ze op hun best.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^