Hoe komen we van jeuk af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Als ik dat hier vermoed, dan was ik ze met etherische shampoo. Even laten intrekken en uitspoelen. Mogelijke vlooien lopen vaak naar de kop, omdat daar de droogste plek is en die kun je dan eraf spoelen. 
Ook bij heftige reacties op onkruid, wat geregeld voorkomt, is wassen met een verkoelende etherische shampoo een uitkomst. Ze zijn er dan vaak binnen no time vanaf.  "

 Voor nu lijkt de tea tree zijn werk te doen..., geen gejeuk meer gezien tot nu toe.

 

Ik zat inderdaad haar kop goed in de gaten te houden, weet nog uit onze kattentijd dat de eventueel aanwezige vlooien daar altijd probeerden hun pootjes droog te houden.

Maar geen vlo gezien..., niet op haar kop en niet in het water...., dus ze heeft of super heftig gereageerd op 1 beet, of het is toch iets anders geweest, maar nu gaat het gelukkig helemaal weer goed.

 

Ondertussen uitgeborsteld en voorzichtig de klitten er uit gekamd dus ze is weer helemaal fris en fruitig.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Fijn dat de shampoo lijkt te werken! Hopelijk voorkomt het een bezoekje aan de dierenarts! 

 

Een fris en fruitig hondje is altijd fijn! 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Fijn dat de jeuk weg is. En goed dat je een Espree tea tree hebt genomen. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Het ging vanochtend al iets beter..., ze heeft me niet wakker gemaakt (maar de wekker wel om kwart over 6  )

Toen ze beneden kwam is ze rustig gaan liggen zonder direct te lopen krabben en bijten..., en als ze al begon kon ik met een simpel 'nee' haar wel weer uit de krab-dwang krijgen.

Na de wandeling en ontbijt meteen naar de dierenwinkel geweest en Espree op basis van Tea tree gekocht, thuis in bad gezet en ingesopt...., (was alleen vergeten haar eerst even uit te kammen dus nu heeft ze klitten in haar broek ) ...., en sinds ze er uit is heeft ze pas 1 keer haar poot op getild om aan haar buik te krabben 

 

Dus voor nu gaat het goed..., straks als ze droog is even goed borstelen om de klitten er weer uit te krijgen en dan hopelijk blijft ze verder zo opknappen.

 

@Roosje, ik ben met ontvlooien net als met ontwormen..., waarom doen als er niets is.

Het enige risico wat ik niet neem is met vakanties, omdat je dan dagen in een omgeving zit waar 'weet ik veel wie' hebben gezeten, dus dan behandel ik ze met Bogacare (wat overigens volgens de verpakking 16 weken werkzaam zou zijn)

Een collar of kap heb ik ook nog aan gedacht, maar ze krabde ook met haar achterpoten aan haar buik, dus die zou niet zoveel zin hebben gehad.

 

@Wienske, daar dus ook genoeg aan 1 beet.

Het rare is dat ze het dus nog nooit gehad heeft, maar allergieën kunnen natuurlijk ontwikkelen in de loop der tijd.

Mocht dit weer gebeuren (en dan ga ik er van uit dat het door een vlo komt) ga ik toch ook maar preventief Stronghold geven.

 

@Kath en Nikki, als dit niet werkt ga ik ondanks dat het zooi is ook gewoon naar de DA..., ik zelf word al helemaal onrustig als ze zo krabt..., laat staan hoe ze zichzelf moet voelen.

 

MAAR....., tot nu gaat het goed..., nog geen jeukje gespot  "

 



Nee, het hele doosje is voor 16 weken, niet 1 pipet ;-) Ik gebruik het voor mijn katten.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Het gaat nog goed..., niet geheel jeukloos, maar dat zou me heel erg verbaasd hebben, maar echt 90% beter als voorheen.

 

Morgenochtend kiep haar nog een keer in bad en dan ga ik de huid maar even laten rusten..., hopelijk is het dan helemaal klaar.

 

 

...., en Roos..., je hebt helemaal gelijk..., 4 pipetten á 4 weken per pipet  

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hè wat een goed resultaat!
Welke shampoo had je?
Ik heb nu havermout aloë vera.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Fijn zeg Ina!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Hè wat een goed resultaat!
Welke shampoo had je?
Ik heb nu havermout aloë vera. "

 Espree met tea tree, dus echt lekker ruiken..., nehh.., maar het werkt wel goed.

 

Die havermout was wat mijn man meteen zei..., dat deden we vroeger bij ons kind tijdens de waterpokken of zo..., in een bad met havermout in een panty en dan gewoon lekker laten opdrogen, dat laagje wat achterblijft helpt echt fantastisch tegen jeuk

Als Misty niet langharig was geweest (en hoe dan ook al een vreselijke sterilisatievacht heeft) had ik hetzelfde gedaan..., mocht Aysa ooit opeens jeuk krijgen gaat die als eerste in de havermout 

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Havermout hebben we het in Santa zijn topic ook weleens over gehad, weet je nog?
Ik vind het fijn dat dit werkte en tevens een voorbeeld dat wassen niet per definitie negatief hoeft te zijn, wat hier weleens wordt beweerd.
Wij wassen Santa soms in de zomer een extra keer (buiten 3 x per jaar bij de trimmer) om hem verlichting te geven.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Misty gaat om de 10 á 11 weken naar de trimster en wordt daar vakkundig gesopt..., tussendoor spoel ik haar normaal alleen als ze uit de speeltuin komt en onder de klei zit..., dat kan ik er namelijk niet uitborstelen, maar dan is water genoeg.

 

Soms zijn dingen nodig die misschien volgens de boekjes niet horen..., maar ik kan nooit geloven dat zo af een toe een wasbeurt met een goede shampoo slecht zou zijn voor de hond.

En als het nodig zou zijn dat Misty elke week gebadderd zou moeten worden om jeuk of andere klachten te verlichten..., dan zou ik dat gewoon doen.

 

Heb na deze wasbeurt wel besloten dat de volgende keer deze fles shampoo mee gaat naar de kapper..., misschien dat ze dan na de trimbeurt minder last heeft van trimkriebels.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Dat is sowieso verstandig.
Hier gaat ook de eigen shampoo mee en een klein bakje met eigen beloningen.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

" Het gaat nog goed..., niet geheel jeukloos, maar dat zou me heel erg verbaasd hebben, maar echt 90% beter als voorheen.
 
Morgenochtend kiep haar nog een keer in bad en dan ga ik de huid maar even laten rusten..., hopelijk is het dan helemaal klaar.
 
 
...., en Roos..., je hebt helemaal gelijk..., 4 pipetten á 4 weken per pipet   "

Ik koop 1 keer per jaar voor beide honden 1 pipet bij de dierenarts, als ik een heel doosje moet kopen kan je ze weggooien want dan zijn ze over de datum 

Maar fijn dat de jeuk al een heel stuk minder is 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Dat is sowieso verstandig.
Hier gaat ook de eigen shampoo mee en een klein bakje met eigen beloningen. "

 Dat is bij Santa wel verstandig ja..., ik weet dat de trimster wel speciale shampoo gebruikt, maar nu ik dit ervaren heb ben ik benieuwd of dat tijdens plukken, scheren, knippen en weet ik veel wat ze nog meer allemaal uitvoert, ook werkt.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik koop 1 keer per jaar voor beide honden 1 pipet bij de dierenarts, als ik een heel doosje moet kopen kan je ze weggooien want dan zijn ze over de datum 
Maar fijn dat de jeuk al een heel stuk minder is  "

 

De pipetjes die ik koop via Alsa gaan per 4..., maar die zijn zonder chemie.

 

Met 2 honden van dezelfde gewichtsklasse is dat dus prima te doen.... hoewel ik dan weer betwijfel of de werkzaamheid veel minder zal zijn mocht het een half jaar over datum zijn...., ik zou deze dan gewoon nog gebruiken denk ik.

 

Maar ja..., we zijn erg blij dat het ergste leed geleden is...., op 1 rood krabplekje na ziet haar buik er weer gewoon rustig uit.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  Dat is bij Santa wel verstandig ja..., ik weet dat de trimster wel speciale shampoo gebruikt, maar nu ik dit ervaren heb ben ik benieuwd of dat tijdens plukken, scheren, knippen en weet ik veel wat ze nog meer allemaal uitvoert, ook werkt. "

Ik laat ze nooit eigen shampoos van de trimsalon gebruiken, altijd mijn merken. De laatste jaren doe ik ze net als voorheen weer zelf i.v.m. hun ouderdom. Maar wat voor ras heb je dat je hond elke 10-11 weken naar een trimmer moet?

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Fijn dat het weer beter lijkt te gaan :)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik laat ze nooit eigen shampoos van de trimsalon gebruiken, altijd mijn merken. De laatste jaren doe ik ze net als voorheen weer zelf i.v.m. hun ouderdom. Maar wat voor ras heb je dat je hond elke 10-11 weken naar een trimmer moet? "

 Een Gordon Setter met een 'heerlijke' sterilisatie vacht.

De dame is vanuit Spanje geadopteerd en de stichting sterlilseert alle honden die oud genoeg zijn, standaard voordat ze naar Nederland komen.

 

Ben het helemaal eens met die werkwijze.., er zijn al genoeg honden die nog een goed huis zoeken en de geadopteerde honden zijn bij uitstek niet het prototype om mee te fokken (maar dat allemaal terzijde)

 

Helaas voor Misty's vacht heeft het niet goed uitgepakt..., het groeit als kool en klit als een gek zodra het iets te lang word.

 

Ik heb nu zelfs haar borstpartij super kort laten zetten omdat ze helemaal gek werd van het kammen na elke wandeling..., ze hebben hier namelijk een 'anti-maai-beleid' ..., ziet er prachtig uit, maar een drama voor langharige honden die nooit normaal op het pad willen lopen.

 

Normaal was dit haar haar lengte na een knipbeurt....

 

Momenteel is ze dus bijna een Cocker Spaniel qua coupe..., en ik denk dat ik dat ook maar zo houd...., voor haar is het zo echt stukken prettiger 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Wat vervelend, zeg. Dat is het nadeel van een castraat (ongeacht teef of reu). Maar ze ziet er zo toch heel prima uit, dan maar type Cocker. Mijn oudste heeft ook een castratenvacht, waarvan de ondervacht sneller wil doorkomen dan de bovenvacht. Dit type hond heeft baat bij een jaarlijkse totale ontgifting (o.a. ook voor zijn atopie), waardoor de vacht mooier terug kan komen en vervilten minder wordt. Door gerichte voeding en te supplementeren ziet zijn vacht er stukken beter uit en vervilt ook niet meer zo snel. Maar onderhoud blijft belangrijk. 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Wat vervelend, zeg. Dat is het nadeel van een castraat (ongeacht teef of reu). Maar ze ziet er zo toch heel prima uit, dan maar type Cocker. Mijn oudste heeft ook een castratenvacht, waarvan de ondervacht sneller wil doorkomen dan de bovenvacht. Dit type hond heeft baat bij een jaarlijkse totale ontgifting (o.a. ook voor zijn atopie), waardoor de vacht mooier terug kan komen en vervilten minder wordt. Door gerichte voeding en te supplementeren ziet zijn vacht er stukken beter uit en vervilt ook niet meer zo snel. Maar onderhoud blijft belangrijk.  "

 Wat voor supplementen zouden haar vacht kunnen ondersteunen, hoe beter haar vacht, hoe fijner voor haar.

Gelukkig hebben Gordons geen ondervacht, dus dat scheelt al weer...., die hoeven we niet te onderhouden 

 

Ze is een vers hond, voornamelijk BARF met zo af en toe een KVV maaltijd, aangevuld met groente, noten, zaden..., als extra krijgt ze kokosolie, Doils joint (ivm lichte slijtage heup) en glucosamine.

 

Ik weet dat Doils ook de Skinn versie heeft, zou dat een optie zijn, of kan ik beter aanvullen met iets anders?

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hoe gaat het met de jeuk? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Ina, ik heb heel veel gemist, heel veel, jeuk is erg, hoef maar een vlo te bijten en als je hond dan allergisch is dan kan het maar zo zijn dat zijn hele lichaam jeukt..... geen vlo te bekennen schrijf je.

 

wat je kan doen is ook karnemelk gaan geven, bloedzuiverend, kan zomaar zijn dat binnen een paar weken de hele jeuk weg is....

nog nimmer gegeven begin dan met aanlengen van water en binnen een week puur geven, geen lactose daar hoef je niet bang voor te zijn... proberen is altijd de moeite waard met karnemelk.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Even een update-je..., we zijn vanochtend toch bij de DA beland.

 

Nadat het aanvankelijk beter ging, begon Misty van zondag op maandagnacht weer opnieuw met het riedeltje.

Gister nog een keer helemaal nagekamd en gecontroleerd op vlooien maar er was echt niets te vinden.

 

Aangezien ze nu ondertussen echt flinke krabplekken kreeg besloten de DA haar wijze blik er maar eens op te laten werpen...., wie weet heeft ze mijt of zo.

 

Daar op tafel van kop tot kont geïnspecteerd maar behalve de conclusie dat ze ergens heeeeel heftig op reageerde geen spoor van vlooien of wat dan ook gevonden.

 

...., tot het moment dat we haar op haar zij legden en we tegelijkertijd gilden "whaaaa" ...., daar liep een minuscuul boosdoenertje over haar blote buik 

 

1tje..., verder niks-niets.

Ze reageert dus super heftig op vlooien.

 

Dus...., Voreen injectie erin..., pipetje tegen vlooien en over 2 dagen opnieuw wassen met de tea tree shampoo.

 

Voor de zekerheid gaan we ook maar alvast ontlasting opsturen..., planning was eigenlijk september, maar dat doen we dus maar vervroegd.

 

Nu hopen dat het allemaal gaat werken en ze rustig kan herstellen.

 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

" Even een update-je..., we zijn vanochtend toch bij de DA beland.
 
Nadat het aanvankelijk beter ging, begon Misty van zondag op maandagnacht weer opnieuw met het riedeltje.
Gister nog een keer helemaal nagekamd en gecontroleerd op vlooien maar er was echt niets te vinden.
 
Aangezien ze nu ondertussen echt flinke krabplekken kreeg besloten de DA haar wijze blik er maar eens op te laten werpen...., wie weet heeft ze mijt of zo.
 
Daar op tafel van kop tot kont geïnspecteerd maar behalve de conclusie dat ze ergens heeeeel heftig op reageerde geen spoor van vlooien of wat dan ook gevonden.
 
...., tot het moment dat we haar op haar zij legden en we tegelijkertijd gilden "whaaaa" ...., daar liep een minuscuul boosdoenertje over haar blote buik 
 
1tje..., verder niks-niets.
Ze reageert dus super heftig op vlooien.
 
Dus...., Voreen injectie erin..., pipetje tegen vlooien en over 2 dagen opnieuw wassen met de tea tree shampoo.
 
Voor de zekerheid gaan we ook maar alvast ontlasting opsturen..., planning was eigenlijk september, maar dat doen we dus maar vervroegd.
 
Nu hopen dat het allemaal gaat werken en ze rustig kan herstellen.
  "

Balen! Dus toch een vlo.. Kleine ellendelingen zijn het. Hopelijk is ze nu heel snel van de jeuk af! 

 

Ik heb vrijdag 1 vlo op Jet gevonden, ook op d'r buik. Heb 'm gelijk verzopen in water met afwasmiddel. Heb d'r elke dag van top tot teen (goed, dat is bij Jet niet zo heel veel werk.. ) nagekeken. Maar ze bleef zichzelf eindeloos krabben/bijten/likken tot wondjes aan toe. Dus vanmorgen maar even een pipetje Stonghold gehaald. En omgevingsspray voor vlo & mijt (mijt i.v.m. Jet haar allergieën) En heb ook de Espree met tea tree besteld. En als extra nog Puur Huid en Puur Jeuk erbij gedaan..

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ah potjandorie toch.

Hopelijk is ze nu snel van de jeuk verlost.

Rotvlooien.

 

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Willemijn, karnemelk krijgt ze regelmatig, net als knoflook door de groenteprut.... tot nu toe nog nooit ergens last van gehad, maar dan kan het toch zomaar opeens mis zijn.

 

Ach... Jet dus ook aan de kriebel...., ongelovelijk wat een impact het kan hebben op zo'n hondenlijf hé...., hopelijk is voor Jet het leed ook snel geleden.

 

Misty is nu al veel rustiger...., heb haar vanmiddag nog één keer zien krabben, maar meer niet.

 

Ondertussen Aysa ook nog maar eens binnenstebuiten gekeerd, maar ook daar echt niets gevonden, maar die krabt ook helemaal niet

Voor deze keer haar ook maar een pipetje gegeven om maar zeker te zijn dat Misty nu niets tegenkomt.

 

 

 

honden page profiel TT-tjesTT-tjes 3 doggies

1/2 kopje biologische appelazijn

1/2 kopje sterk getrokken groene thee

1 kopje gekookt water.

In een sprayflesje doen.

Werkt ook goed tegen jeuk. Verder werkt een beetje groene leem pasta op het jeukbultje ook goed.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Dank je TT-jes..., goede tips zijn altijd welkom.

Gelukkig is momenteel alles onder controle..., 1 plekje op haar buik is nog iets rooiig en wil ze nog aan likken, maar dat komt door de irritatie

Die smeer ik nog 2 keer per dag in met honingzalf en zal hopelijk over een paar dagen ook helemaal weg zijn.

 

Ik heb gister nog maar even een keer goed gecontroleerd en van vlooien (al weer) geen spoor, dus we hopen dat we er nu klaar mee zijn.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik lees het nu pas. Je kunt je hond wapenen tegen de overdreven huidreactie, door Apis Mellifica in combinatie met Ledum in te zetten. En als je hond zo reageert op een vlooienbeet, dan zou je een natuurlijke desensibilisatie in kunnen zetten op basis van homeopathie. Ctenocephalum is dan een goede inzet.

honden page profiel TT-tjesTT-tjes 3 doggies

En waar haal je dat?

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Voorafgaande aan het natuurlijk desensibiliseren, dus het ontvankelijk maken voor (vlooien)beten, raad ik vanuit mijn professie aan om eerst te beginnen met een voor- en najaarsreiniging met milde en opbouwende fytotherapeutische middelen, die de organen en het lymfesysteem versterken. Daarna kan als complexmiddel MacSamuel Huid Tonic ondersteunen, die lage potenties Ctenocephalum bevat. Een klassiek homeopaat kan de algehele constitutie ondersteunen met middelen die passen bij het individu en daarnaast o.a. Ctenocephalum in hogere potentie inzetten. 

De middelen PUUR Hotspot (met apis/ledum) en PUUR Allergie (ledum) kunnen de huid ondersteunen en minder gevoelig maken voor insectenbeten. Dit is dus geen natuurlijke desensibilisatie met een verdunning van de vlo, zoals met een verdunning Ctenocephalum.

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Achterpoten willen niet mee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^