Stress

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

" Wat betreft je hond pas alleen laten als je hond lichamelijk volgroeid is: hoe zie je dat voor je??? Een hond is pas uitgegroeid tussen de 1 en 2 jaar oud..  Je zal toch ooit boodschappen doen? Vind dat mijn pup straks als ze 6 maanden is echt wel 4 uurtjes alleen thuis kan zijn.  Of een bench, ik heb hem hier gewoon staan, deurtje gaat nooit op slot, als je de bench op een leuke manier aanleert is er niks aan de hand. Ik begrijp je punt, maar je kunt de dingen ook overanalyseren en ik moet je eerlijk zeggen dat ik sommige standpunten een beetje overdreven vindt. "

 +1

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

" Gho ik volg het verhaal in de zin van de fokkers..en de zoveel soorten kettingen etc.. 
 
Maar op vlak van de bench/hondensport/hondenschool/alleen zijn, daar ben ik eigenlijk niet helemaal mee akkoord..
 
Er moet een veilige plaats gecreëerd worden voor een pup/hond. Een voorbeeld: jij zegt dat dit stress oplevert zo een bench. Waarom gaat mijn oudere hond, wanneer het onweert/vuurwerk, direct richting bench? Dat is toch gewoon omdat ze zich daar veilig in voelen? Waarom zoekt mijn pup dan zelf de bench op? Als ik ergens stress van zou krijgen, blijf ik daar weg en zoek ik dat niet op hé om lekker in te gaan liggen? Waarom vliegen beide honden - oud en jong - op bij het woord slapen? en gaan ze rechtstreeks naar de bench? Waarom kan mijn pup alleen goed doorslapen en uitrusten in de bench? = ze zeggen vaak een pup moet goed rusten want het heeft vaak zoveel indrukken = bij mijn thuis lopen ook kindjes rond. Dan kan zij niet goed slapen en gaat ze in overdrive en zie je dat het haar niet gaat maar dat ze haar rust niet kan vinden. Ik ben pro bench. Zeker voor de rust! Niet voor 'het gaat niet, we moeten voor een uur weg, we zetten haar erin' :-)
 
Over het feit van de hondensporten/hondenscholen ben ik ook niet akkoord. Mijn oudste hond was DOL op wedstrijden lopen. Ik merk heel goed aan laika wanneer ze stress heeft en wanneer niet. Zij spreekt dit echt uit met haar lichaam. Ik heb dit nooit gezien wanneer ze aan het lopen/trainen was. Honden zijn blij als ze met hun baasje op stap kunnen en met hun kunnen werken. Degene die hun honden opfokken zijn fout natuurlijk. Ik zette mijn hond altijd gewoon klaar in de start en beloonde haar ervoor al. Een goede knuffel, een leuk aaitje en ze was tevreden. Laika treurde toen ze moest stoppen omwille van haar gezondheid. En dat meen ik.. Bij de pup hetzelfde. Ze zoekt constant aandacht. Waarom mag je die aandacht niet belonen met mentale trainig of fysieke training? Hierdoor wordt vaak de band hechter met de baas.. Ofja dat is toch wat ik al heb gemerkt..
 
Ik denk dat het van hond tot hond afhangt. Ik zie wanneer Laika - onze oudste - stress heeft. Ze gaat dan echt in een bolletje liggen/zitten, haar ogen stralen stress uit en ze bibbert of laat haar doen.. Wanneer ze geen stress heeft trippelt ze mij overal achterna en kwispelt ze constant.. 
 
Maarja mijn mening :-) "

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Bang van nieuwe mensen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^