Ongewenst gedrag wanneer we van huis zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

LADY (Gast)

Hallo, Onze Hond Lady vertoond erg ongewenst gedrag zodra we van huis zijn, De Prullenbak licht omver en alles is er dan uitgetrokken. Ze heeft dan op de bank gelegen en er is dan uit de kattenbak gegeten, Ze trekt zelfs het brood uit de kast en eet dit vervolgens op! Ook heeft ze zelfs x de stofzuiger kabel door gebeten en andere kabels.   Dus proberen we wel zoveel mogelijk weg te ruimen en spullen te verzetten of veilig te stellen zodra we van huis zijn, Maar soms vergeten we wel eens iets inv haast drukten enz enz.. Lady is verder een prefecte hond zodra we thuis zijn eigenlijk zelfs een voorbeeld hond maar laatste tijd is het eigenlijk niet meer leuk thuis komen door haar acties, Afgelopen keer is het zelfs zo geweest wanneer ik op het Toilet zat dat ze toen al de kans greep om eten van de aanrecht te trekken of de vuilnisbak om te gooien, Wat erg opvallend is  zodra ik thuis kom en ze heeft iets gedaan kan ik dit al van haar gedrag af lezen voordat ik het gezien heb, Gister avond bijvoorbeeld begon ze zelfs te piepen/joele toen ik thuis kom dit heeft ze eerder nooit gedaan eerst dag ik Oei die moet erg nodig eruit Maar toen kwam ik in de keuken en zag de vuilnis zak over heel de vloer liggen, Ze duikte snel weg en ging vlug in haar mand liggen. ik sprak haar aan op haar gedrag en heb ook geprobeerd de vuilnisbak als een negatief beeld voor haar te vormen. maar toch blijft ze dit doen Wie heeft er tips !!?? wat ik moeilijk vind ik kan haar niet corrigeren op het moment zelf omdat ze het nooit zal doen waar wij bij zijn,  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hoe spreek je haar dan aan als ik mag vragen?

Zijn er onlangs dingen veranderd, doet ze dit sinds kort, hoe oud is ze, hoe lang is ze bij jullie?

Verder is het belangrijk dat de hond heft geleerd om alleen thuis te blijven, en voldoende beweging heeft gehad als je weggaat.

Zodat ze lekker gaat rusten, eventueel zou je bv een gevulde Kong kunnen geven ter afleiding.

Ik lees nu vooral jouw ongemak, maar je hond doet dit met een reden, die laat zien dat ze zich niet prettig voelt als ze alleen is.

Dat zou ik als baas graag willen weten en aanpakken.

 

Bepaalde dingen kun je al voorkomen, door geen haast en drukte te hebben en dus alles op te ruimen.

Je hond kan er niks aan doen, als jij haast hebt, dan moet je gewoon je planning aanpassen.

Of laat haar in een ruimte waar verder niets is wat kapot te maken is.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zorgen dat ze er niet bij kan?

Je hond in een andere ruimte, hier ligt bijvoorbeeld Black in de bijkeuken daar kan hij geen kwaad.

Of de vuilnisbak ergens neerzetten waar ze er niet bij kan, etenswaren goed wegruimen.

 

Waarom vertoont je hond ongewenst gedrag, vindt ze het spannend of angstig alleen te zijn.

 

honden page profiel Nanook, Satu & Suvi.....Nanook, Satu & Suvi.....bijna goedgekeurde fokker

honden foto van Nanook, Satu & Suvi.....

Hoe oud is Lady, wat doe je verder met lady, hoe is ze gewend aan het alleen zijn, wat voor soort hondje is lady?

 

 

LADY (Gast)

Lady is een koning poedel van 4jaar oud

wij hebben haar al vanaf pup

wij verplaatsen de prullenbak en andere spullen vaak voordat wij uit huis gaan omdat wij de mogelijk niet hebben haar in een aparte ruimte te zetten.

En natuurlijk houden wij allertijden rekening met Lady maar iedereen weet dat er momenten zich kunnen ontstaan waardoor je haast heb of druk heb die dingen zijn niet te ontlopen hoe strak je het ook plan je bent soms natuurlijk ook afhankelijk van Andere,

Maar aantal vragen van jullie lieten mijn wel even anders naar het plaatje kijken. Wat erg prettig is natuurlijk

wand door de frustratie is het soms even moeilijk een andere kijk te krijgen op de situatie

Wij laten de honden voldoende uit en ze krijgen de beweging die ze nodig hebben,.

Al mijn honden zijn goed getraind en heb zeker de nodige ervaring

Alleen soms is het fijn als andere mensen mee kijken zodat je weer andere opties ziet die je door emoties even niet meer kunt zien

 

  

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Hoelang moet de hond alleen zijn?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er is maar 1 antwoord: de gelegenheid maakt de dief.....

Dus het feit dat hij er bij kan zal jouw hond de mogelijkheid uitbuiten en lekker snaaien en opvreten.....

Dit is zeer zelfbelonend gedrag want er is niemand die op dat moment nee roept oid. Dat stopt dus echt nooit vanzelf en kun je de hond niet kwalijk nemen.....

Niet te corrigeren dus.

En heel logisch dat de hond het probeert....

 

Er is dan ook maar 1 oplossing: zorg dat er niets, echt helemaal niets staat lager dan , zeg, 1,5 meter wat eetbaar of sloopbaar is.

Voor een woonkamer is dit vrijwel onmogelijk, dus misschien moet je mooie , slimme hond( koningspoedel! Prachtig en slim) in een andere ruimte als je van huis bent? Een badkamer, een bijkeuken, een King size bench?

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Als ik de trapdeur open laat staan vreet hij het behang van de muren dus wij doen de deur voort dicht .

De keuken precies het zelfde als we weg gaan gaat die deur dicht anders heeft hij ook een lopend buffet .

Daar ligt met twee kinderen vaak iets te snacken en hij weet donders goed dat hij de keuken niet in mag maar ja als er niemand is doet hij het wel en ook de vuilnisbak ligt dan om natuurlijk want er ligt altijd wel iets te eten in.

Ik zou dus als die deuren dicht doen en gaan die niet dicht hekjes plaatsen of met een bench gaan oefenen.

honden page profiel ElianeEliane

Dit is typisch verlatingsangst. Ongeveer een 80% van de honden heeft hier last van. Eigenlijk is een hond niet voorzien om alleen te zijn. Als dit dan niet voldoende wordt aangeleerd, krijgt de hond verlatingsangst. Je hebt dit in verschillende niveau"s, een heel deel eigenaars weten niet dat hun hond verlatingsangst heeft. het valt maar pas op wanneer er gesloopt wordt.

Die angst kan nog erger als de eigenaar boos wordt op de hond. De hond legt namelijk niet de link dat dit is vanwege het sloopgedrag. Maar wel bij het thuis komen. Dus komt eindelijk de eigenaar thuis, hond super blij. Eigenaar wordt boos en de hond bang. Dat wordt een visieuse cirkel want ipv dat de thuiskomst een blijde gebeurtenis is voelt de hond aan dat de eigenaar boos is. Dus gaat de hond zich nog slechter voelen wanneer hij alleen gelaten wordt, uit angst voor wat er komen gaat. en nog steeds weet de hond niet dat dit door zijn sloop gedrag komt.

 

Trainen is de enige positieve en vriendelijke oplossing (een hond in een bench opsluiten brengt alleen nog maar meer stress mee voor de hond). 

Het weggaan moet echt heel langzaam aan en stapsgewijs getraind worden. En het moet steeds leuk zijn voor de hond. Een deel "speciaal" speelgoed en kauwplezier dat de hond enkel en alleen krijgt wanneer je weg gaat. Ook het "thuis komen moet een feest zijn. En je begint met iets extra klaar te leggen (bvb iets klein om op te kauwen, wel best natuurlijk producten gebruiken) gaat effe naar buiten en komt terug de hond krijgt een lekkere traktatie en een dikke knuffel. Zo gedurende een week. De week daarop maak je van 1 minuut 2 minuten. En zo bouw je dit op. hoe langer je buiten bent hoe meer afleiding je gaat geven van speelgoed en kauwplezier. 

Volgende forumvraag: Aanvallend gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^