Aanvallend gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

J (Gast)

Ik zal proberen alles zo goed mogelijk te beschrijven.. Ten eerste, ik krijg niet vaak bezoek spreek ook niet super veel mensen, ben wel naar diverse gehoorzaamheids cursussen gegaan maar toch heb ik een aggresieve hond. Hij reageerde laatst ontzettend fel naar bezoekers die er waren  na iemands overlijden. Hij rende blaffend achter ze aan en wat personen beweerde dat zij ze wilde bijten. Het gaat om een chihuahua trouwens. later heb ik hem in een aparte kamer laten liggen maar bij elk geluid ging hij vanuit de kamer te keer. Nu is het vreemde dat hij mensen buiten de deur wel wat beter verdraagt...Zo wilde hij is in de tram bij een vreemde op schoot kruipen.   Ik vind het erg vervelend en ben op zoek naar een manier om te laten zien dat ik de baas ben en niet hij

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Op zich is het logisch dat hij op eigen terrein waakser is.

Maar jij bent de baas, en moet hem de kans niet geven om achter mensen aan te gaan. Of hij super agressief is, dat ga ik niet beamen, misschien is hij wel heel angstig.

Ik zou terug gaan naar de hondenschool waar je alle cursussen hebt gevolgd voor een goed advies.

Zij kennen je hond, en weten hoe hij presteert.

Vaak zit het in de dagelijkse dingen, duidelijk zijn, consequent, voldoende beweging en mentale uitdaging etc.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je hond dit doet?

 

Buiten de deur doet hij dit niet, dus er is een verband met zijn eigenhuis en zijn gedrag.

 

In zijn eigenhuis, vind hij het gewoon niet prettig vreemde mensen binnen te hebben. Hij wilt ze weg jagen. 

Grote kans dat hij het dood eng vind vreemde in huis, zijn veilige huis, ineens vol vreemde mensen. 

Laten zien dat je de baas bent, zal niet helpen. Ik neem aan dat hij hem eten geeft, hem uitlaat en aandacht geeft? In zijn ogen ben je al de baas.

Je kan hem leren dat als er vreemde komen, hij niet hoeft te regelen, dat is nl jou taak. Hin kan die taak niet aan, vind hij veel te spannend. 

 

Wat soms kan helpen, als bezoek komt, ga eerst naar buiten met bezoek en je hond. Zo maakt hij contact op neutraal terrein. Als je dan naar binnen gaat, eerst je bezoek, dan je hond, is het voor hem een heel andere situatie. 

Mijn hond, vind het heel spannend als vreemde binnen komen. Gaan we samen eerst naar buiten, lopen de gasten eerst naar binnen en dan zij, dan is het goed.

 

Houd je chi binnen daarna aan de lijn, zo heb je controle en laat hem niet naar je bezoek toegaan. Leg hem naast je met een kluifje. 

Zeg dat het goed is, jij regelt de boel. 

honden page profiel ElianeEliane

Begrijpelijk dat dit niet leuk gevonden wordt. Maar wel heel normaal. Jouw hond is niet gewend dat er veel volk over de vloer komt. Het is zijn thuis en dan komen er plots indringers (vanuit zijn visie) binnen. Hij reageert dan ook heel normaal. Als je dat niet leuk vind kan je gaan trainen en de hond laten wennen aan volk dat langs komt. Aan je bezoek kan je dan vragen om mee te werken/trainen. En zo kan je dan je hond iets aanleren. Een hond heeft geen baas, een hond heeft een eigenaar. Hem achteraf in een andere kamer zetten, heeft (zoals je hebt kunnen ondervinden) niets geholpen. Ook dat is normaal omdat hij inmiddels stresshormonen heeft aangemaakt. Deze piek is er al binnen de 10 à 15 minuten maar duurt 3 tot 5 dagen om uit het lichaam gezuiverd te worden. Dan moet je hem in een andere kamer zetten nog voor het volk er is en zorg je ervoor dat er heel wat leuke speeltjes en kauwbotjes (natuurlijke) aanwezig zijn. En eens het volk er is ga je alle 10 à 15 min even naar je hond kijken en aandacht geven. Het apart zetten begin je al te oefenen zonder dat er volk komt. En dan heel rustig opbouwen. In een relatie (de welke dan ook) werk je op basis van respect. Dus ook in de relatie met jouw hond. Als je wil kan je jouw hond zaken aanleren maar dat werkt op basis van geduld, aandacht, gewenning en er positief met bezig zijn.

Volgende forumvraag: Rij gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^