zindelijkheidstraining puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Zoe (Gast)

Ik heb nu al ongeveer 2 weken mijn puppy in huis (Toller) en is bijna 3 maanden oud. 's Nachts doet hij niets meer en kan dus de volledige nacht zijn behoeftes inhouden. Ik ga ongeveer elk uur naar buiten waar hij telkens zijn plasje doet. Echter als hij eens een ongelukje heeft, pak ik hem op (op tijd, wanneer hij nog niets heeft gedaan), draag hem naar beneden en zet ik hem in het grasperkje voor de deur. Eens hij buiten is moet hij niets meer doen. Het komende uur komt het plasje ook niet. Ik kan hem telkens dan niet belonen omdat hij niets doet. Iemand raad?

honden page profiel De 3 musketiersDe 3 musketiers

honden foto van De 3 musketiers

Zou het kunnen dat hij helemaal niet hoeft te plassen dan? Je zegt dat je hem oppakt voordat hij ook maar iets doet, maar misschien lijkt het alleen dat hij moet plassen terwijl het niet zo is? Als mijn pup een ongelukje had liet ik het zelf trouwens gewoon gebeuren.

 

Verder gewoon blijven belonen op de momenten dat hij zijn plasjes buiten doet en gewoon doorgaan met om het uur uitlaten, het komt vanzelf, heeft af en toe gewoon tijd nodig! 

Zoe (Gast)

Hij moet wel degelijk plassen, soms ligt er al een heel klein beetje.

 

honden foto van Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)

Gewoon geduld hebben, komt vanzelf:)

 

Doet hij ook elk uur wat als je hem uitlaat (dus niet bij het oppakken, maar het gewone uitlaten)? Dan kan je goed belonen en leren ze ook zindelijk te worden.


Als je hond niet elk uur wat doet, kun je eventueel al iets meer tijd er tussen laten. Dus bijv. anderhalf tot 2 uur en kijken hoe dat gaat.
Zo train je de blaas en kan je pup (hopelijk) ook leren aangegeven als hij moet.

Zoe (Gast)

Meestal doet hij zijn plasje. Dit komt omdat ik hem telkens water geef na het wandelen.

As ik het bakje laat staan drinkt hij niet, maar gaat hij met zijn pootjes er in en denkt hij dat hij aan het zwemmen is.

 

honden foto van Sylvia & de Amerikaanse Akita's Jackie en Kiba:)

" Meestal doet hij zijn plasje. Dit komt omdat ik hem telkens water geef na het wandelen.
As ik het bakje laat staan drinkt hij niet, maar gaat hij met zijn pootjes er in en denkt hij dat hij aan het zwemmen is.
  "

 Is niet verkeerd hoor, maar let erop dat je hond zich niet verplicht voelt te drinken. Hij moet toch leren dat hij water neemt wanneer hij zelf zin heeft.
Drinkt hij helemaal niet of denk je dat hij niet drinkt? Misschien kan je het afmeten en na verloop van de dag nameten of hij echt niks gehad heeft.

Zoe (Gast)

Ik zal het bakje water dan laten staan (: 

Dankje voor de goede tips!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik denk dat je gewoon moet volhouden en blijven doen hoe je bezig bent! Om het uur naar buiten blijven gaan en belonen. Dan valt de euro wel! 

 

Gefeliciteerd met je pup trouwens !

Zoe (Gast)

Zal ik doen!

Dankjewel (:

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Gefeliciteerd met je pup!

 

Wij hebben ook een pup, van nu 11 weken. Ze gaat tegenwoordig vaak voor de deur zitten als ze naar buiten moet en na het slapen laten we haar naar buiten. Verder plast ze af en toe nog weleens binnen, ik pak haar dan op en zet haar buiten. Ze gaat dan ook niet altijd verder plassen.

 

Ik zou gewoon vol blijven houden met haar naar buiten doen als ze aan het plassen is. Probeer het wel rustig te doen, dus niet snel naar haar toe rennen om haar op te kunnen pakken want hier kunnen ze misschien van schrikken. Als ze al volledig heeft geplast eer je er bent, pech dan. Ik zou haar dan toch even buiten zetten zodat ze wel weet plassen hoort bij buiten.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^