Zo enthousiast!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Hoi allemaal,

Het gaat erg goed met ons lieve BullMastiff teefje van 5 maanden! Het is een knapperd en heel sociaal...

Soms TE sociaal. Daarom heb ik een vraag aan jullie.

Bij het wandelen buiten is Jazz ZOOO enthousiast als wij mensen tegenkomen. Met of zonder hond, blij dat ze is! Ze gaat enorm trekken aan de lijn en wilt erop af... Aangezien ze steeds groter wordt (nu al ruim 21 kilo) wordt het ook steeds zwaarder. Ik heb ook een blessure aan mijn pols wat het extra vervelend maakt.

Ze loopt vaak los en als er dan fietsers aankomen, moet ze zitten en wachte tot ze voorbij zijn. Dat doet ze hartstikke goed. Dit probeer ik ook met langslopende mensen, maar helaas gaat dit een stuk moeilijker.

Hebben jullie misschien wat tips?

Ik probeer vooral te laten zitten en belonen als ze dat doet. Ik vraag mensen soms ook om haar te negeren zodat ik kan oefenen (mensen vinden dat vaak erg moeilijk...). Gisteren ging dat wel heel goed bij een groepje meisjes van ongeveer 11 jaar. Daarna heeft ze heerlijk geknuffeld met de meiden.

Ik ben nu aan het zoeken naar een manier dat ik dit haar kan leren.

Ook voor mijn lichaam wat aangenamer..

29 augustus start ik ook met de E.G. training hoor, maar dacht misschien hebben jullie nu al tips!

 

Groetjes!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik heb precies hetzelfde gehad met Black (nu anderhalf)

Bij hem is het eigenlijk vanzelf over gegaan toen hij ouder werd.

Maar zo die periode tussen de 5 - 12 maanden was hij precies zoals jouw hond.

Ik had ook wel geoefend maar Black vond iedereen zo ontzettend leuk.

Dus ik hoop voor jou dat het bij jouw hond ook vanzelf ophoudt als ze wat ouder wordt.

Verder tips dan dat je al doet, heb ik eigenlijk ook niet.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Sadi is nog steeds zo.
Ikvolg dus even voor t geval er tips langs komen die we nog niet geprobeerd hebben.

Heel veel succes en sterkte in elk geval en beterschap voor je polsblessure.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Sociaal hondje kan niet mooier, maar begrijp de kleine probleempjes.   Je doet het goed, fietsers ? Zitten en wachten tot ze voorbij zijn, en dat is ook bij mensen, hoewel dat altijd leuker is natuurlijk, en dan toch aan de lijn nog houden zodat je ze onder controle houden kan.  En als beloning wat je schrijft knuffelen met de meisjes.... Je doet het goed , je hebt een heerlijke hond, ik hou wel van sociale honden die de mens echt als vriend zien, wel is dat altijd moeilijke dan een wat terughoudende hond, maar als je consequent blijft kom jij er net zo goed, hier ook een zeer sociale hond, en heus het zal wat langer duren maar je hond gaat echt naar je luisteren als jij maar consequent bent en blijft, goed dat je naar de cursus gaat........wat je pols betreft, wat stevigheid om doen een bandage, niet dat je hond mag trekken hoor maar deze leeftijd van je hond is het trekken voor jou zeker een belasting, aangelijnd en zodra je merkt dat je hond gaat trekken corrigeren , je kan dan ook de aandacht van je hond vragen en omdraaien zodat het niet beloond wordt het trekken,,,,, je komt niet ver dan maar dat is niet erg, je hond gaat bemerken, trekken dan omdraaien, dus wordt niet beloond.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Kun je ipv gaan zitten en wachten misschien iets anders doen terwijl er mensen langslopen?

Ik kan me voorstellen dat als je mensen echt heerlijk vindt en je moet gewoon zitten aan de kant en wachten, dat dit erg moeilijk is voor een pupje 

 

Misschien is het een idee om wanneer je mensen ziet aankomen, op zij te gaan met haar en iets met een speeltje te doen (even een trekspelletje, een piepspeeltje, ... Iets wat ze erg graag doet). Wanneer de mensen bijna voorbij gewandeld zijn stop je zachtjes het spel en vraag je haar te gaan zitten, beloon haar met een lekker snoepje als je verder kunt stappen zonder dat ze trekt.

 

Op die manier kun je proberen haar aandacht te richten op jou dmv iets wat even (of toch bijna even) leuk is als die mensen. Je leidt haar af van de situatie en beloond haar als ze zonder het goed te beseffen de mensen heeft langs laten lopen. Over verloop van tijd zal hopelijk de stimulus van die mensen niet meer zo aantrekkelijk zijn tov jij met een snoepje en speeltje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

Een ding, je hebt een zware hond en niets gaat vanzelf, geduld ten alle tijden, en altijd consequent zijn zodra je buiten komt met je hond, oefenen en nog eens oefenen, en dat begint zodra je al naar buiten gaat met de hond, eerst zitten en dan de riem om, en dan aan de voet lopen direct als je naar buiten gaat....... Zoek een veilige plek waar je hond dan even los kan, en laat de hond eventjes zijn gangetje gaan, en dan roepen, zitten, aanlijnen en volgen aan de voet, een zware hond is toch even wat anders dan een klein hondje, trekken is uit de boze, altijd. En met heel veel geduld aandacht lukt het je, beter een jaar heel consequent zijn dan jaren tobben, en nogmaals niets gaat vanzelf.

honden page profiel -Bram en Lady--Bram en Lady-

honden foto van -Bram en Lady-

Ik denk dat je al veel hebt aan bovenstaande adviezen. Ik heb hetzelfde gehad met mijn teefje. Ze heeft 2 jaar geleden zo'n harde ruk gegeven dat ik zelfs mijn hand brak. Veel van geleerd en ondertussen door te stoppen wanneer ze trekt of om te draaien weet ze dat trekken geen zin heeft en niet wordt beloond. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^