vers vlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

venema (Gast)

Hallo Onze hond is 8 jaar oud kruizing bordercollie stabij. Ze is een paar weken geleden erg ziek geweest een alvleesklierontsteking net waardesbover de 2000. Ze heeft een paar weken gekookte kip en rijst gehad. Zijn voorzichtig met ander vlees begonnen hart en kippevlees vers. Ze weegt 22 kilo en ik weet niet zo goed hoeveel vlees ze mag hebben. Paar keer per dag. Ze is hongerig dus zal ze te weinig krijgen. Ze mag geen botten hebben dus kippekluif valt af. Moet ik ook nog vitamine poeder er over heen doen zo ja welke. Ze moet beslist met de laagste vetgehalte. Hoeft gewn pancreas te zijn.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Je kan ook gewoon kant en klaar versvlees nemen. Die zijn vaak compleet en dit zijn rollen van 1 kilo meestal. 

 

Je hebt verschillende merken er in van goedkoop tot duurdere versies. Ook zijn er merken met meerdere diersoorten in 1 rol zoals Shawenca (voer ik zelf ook) 

 

Er zijn verschillende merken zo is smuldier en lotgering de goedkopere merken. Smuldier is koop bij de jumbo, lotgering heb je bepaalde verkooppunten. 

Ik voer zelf Shawenca en Haaksbarf dat verkopen ze bij de Jumper, maar er zijn er dus nog meer. 

 

Persoonlijk vind ik dit makkelijker dan wat jij nu doet. Jij doer barfen en het probleem met barfen is dat je echt wel nauwkeurig alles moet uitzoeken. Want de voeding moet voldoen aan genoeg spier, orgaan en bot en daar zitten hoeveelheden percentages aan. Ik vind het zelf te veel uitzoeken.

 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Moet ze speciale voeding voor de alvleesklierontsteking? 

 

Want alleen wat hart en spiervlees is niet voldoende.  Daar moet ook bot bij, nier en lever en pens. En minimaal 4 diersoorten en daarnaast nog vette vis. En eventueel ook nog groente.

Maar ik weet niet of het voor jou hond anders is ivm de alvleesklier.

 

Kijk eens op http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv

Daar staat veel info over vers voeren. 

En idd kvv heb je ook kant en klaar. 

honden page profiel HondenboelHondenboel

honden foto van Hondenboel

Ik weet niet of jou honden ivm zijn alvleesklier alle vers soorten mag eten.ik zou in jou geval advies vragen aan tannetje koning. tannetje weet veel van vers voeren en is dierenarts. Je kunt haar altijd mailtje doen of bellen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Met voerwijzer (de stie van yara) kun je ook even contact opnemen, zij kan je ook wel verder helpen denk ik

 

de richtlijn voor vlees is 2-4% van het lichaamsgewicht, in jullie geval dus 400-800 gram vlees. als je denk dat ze nog honger heeft kun je nog wat extra geven toch

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

http://www.carnibest.nl/hond.htm

 

Carnibest heeft wel een speciale variant.

Dan heb je ook de goede verhoudingen.

Mail anders eens met hun klantenservice, ze denken heel goed mee, is mijn ervaring.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Mijn honden krijgen Tammenga en Tamro kvv.
Mijn reu weegt ongeveer 20 kilo, hij krijgt ongeveer 400 gram per dag.
De teefjes wegen rond de 14 kilo, zij krijgen 250 tot 300 per dag.
De teefjes zouden de hele dag wel willen eten, die "hebben altijd honger". Maar ze krijgen genoeg.

Even goed gaan zoeken wat je je hond kan geven.
Bij mij krijgen elke dag een schepje "The Missing Link Plus" over het eten.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Je hond mag 20 tot 30 gram vlees per kilo lichaamsgewicht hebben.

Met alleen kippenvlees en hart kun je wel je hond aan de diarree krijgen. Want alleen spiervlees en orgaanvlees zorgen voor dunne poep. Vleesbot zorgt er juist voor dat de ontlasting steviger word. Ik zou je aanraden kvv te voeren. Dan hoeft je zelf niet zo te klungelen met hoeveel je waarvan moet geven.

 

Je moet er wel voor zorgen dat je hond 3 tot 4 verschillende diersoorten in een week krijgt. Daarnaast geef je 1 pens en 1 vis dag.

 

Er zijn verschillende soorten vers vlees. Ik zou voor vlees gaan zonder extra toevoegingen. Puur natuur dus. Je moet wel de complete kvv geven, daar zit dus spiervlees, vleesbot en orgaanvlees in. Sommige mensen geven er nog gekookte groenten bij maar dit hoeft in principe niet.

 

Ik weet zo niet of er een speciaal dieet is voor honden die een alvleesklier ontsteking hebben. Dit zul je zelf even moeten uit zoeken.

 

Er zijn verschillende versvoer fora. Onder andere barfplaats en voernatuurlijk.nl. Misschien staat hier informatie in wat je kan gebruiken. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hallo
Onze hond is 8 jaar oud kruizing bordercollie stabij.
Ze is een paar weken geleden erg ziek geweest een alvleesklierontsteking net waardesbover de 2000.
Ze heeft een paar weken gekookte kip en rijst gehad.
Zijn voorzichtig met ander vlees begonnen hart en kippevlees vers.
Ze weegt 22 kilo en ik weet niet zo goed hoeveel vlees ze mag hebben.
Paar keer per dag. Ze is hongerig dus zal ze te weinig krijgen. Ze mag geen botten hebben dus kippekluif valt af.
Moet ik ook nog vitamine poeder er over heen doen zo ja welke.
Ze moet beslist met de laagste vetgehalte.
Hoeft gewn pancreas te zijn. "

Bij pancreasfalen is het wenselijk om na herstel toch te ondersteunen met regelmatig verse pancreas. Hiermee ontlast je de pancreas en ondersteun je de algehele spijsvertering, inclusief een lever.

Waar je bij KVV echt voor moet waken, is te vette voeding en minderwaardige kwaliteit, zoals in hoofdzaak kopvlees, zenen etc. Een goede calciumbron uit rugkarkassen, mager, 'wit vlees' dat makkelijker verteerbaar is zoals (wild) gevogelte en witvis afwisselen met hooguit 2x per week 'rood vlees' soorten, zoals konijn en haas.

Een merk als Alroda Puur is zeer mager, kwalitatief een beter KVV en erg geschikt voor het doel. Je kunt dit aanvullen met een paar x per week verse pancreas als toevoeging op het KVV, afgestemd op het gewicht van jouw hond. Er is alleen runderpancreas op de markt, in gemalen rollen (bijv. Tinlo BARFmenu) of aan stuk biologisch (DARF), wat je aan kleine stukjes kunt snijden of vermalen. Je doet er goed aan om bij honden met pancreasfalen een gedeelte groente- en kruidenmix bij te geven, in verband met het afdrijven van vetten en het toevoegen van belangrijke anti-oxidanten die niet in een KVV zitten. Algen zoals chlorella en spirulina dragen hier ook aan bij, plus dat deze ook enorm veel anti-oxidanten bevatten met een pancreasbeschermende werking. Bij pancreasfalen zie je vaak een B12 tekort, mogelijk ook D3. De verse voeding bevat voldoende van beide belangrijke vitamines, die onder meer ook bepalend zijn voor de algehele weerstand van je hond. 

Ik ben voor variatie en het zelf in de hand hebben wat ik voer, zonder premixen, dus bovenstaande optie adviseer ik graag, omdat je hiermee ook sneller resultaat ziet. Maar 'complete' merken zoals Carnibest Pancreas hebben zich ook bewezen. Als herstel plaats vindt, dan is het echter niet nodig om dagelijks pancreas toe te voegen en kun je afbouwen, bijvoorbeeld met de Diabetes versies van dit merk, met daarnaast een paar x per week een Pancreas versie.

Wil je hulp bij een pancreasdieet, dan kun je me PB'en.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bij pancreasfalen is het wenselijk om na herstel toch te ondersteunen met regelmatig verse pancreas. Hiermee ontlast je de pancreas en ondersteun je de algehele spijsvertering, inclusief een lever.
Waar je bij KVV echt voor moet waken, is te vette voeding en minderwaardige kwaliteit, zoals in hoofdzaak kopvlees, zenen etc. Een goede calciumbron uit rugkarkassen, mager, 'wit vlees' dat makkelijker verteerbaar is zoals (wild) gevogelte en witvis afwisselen met hooguit 2x per week 'rood vlees' soorten, zoals konijn en haas.
Een merk als Alroda Puur is zeer mager, kwalitatief een beter KVV en erg geschikt voor het doel. Je kunt dit aanvullen met een paar x per week verse pancreas als toevoeging op het KVV, afgestemd op het gewicht van jouw hond. Er is alleen runderpancreas op de markt, in gemalen rollen (bijv. Tinlo BARFmenu) of aan stuk biologisch (DARF), wat je aan kleine stukjes kunt snijden of vermalen. Je doet er goed aan om bij honden met pancreasfalen een gedeelte groente- en kruidenmix bij te geven, in verband met het afdrijven van vetten. Algen zoals chlorella en spirulina dragen hier ook aan bij, plus dat deze ook enorm veel anti-oxidanten bevatten met een pancreasbeschermende werking. Bij pancreasfalen zie je vaak een B12 tekort, mogelijk ook D3. De verse voeding bevat voldoende van beide belangrijke vitamines, die onder meer ook bepalend zijn voor de algehele weerstand van je hond. 
Ik ben voor variatie en het zelf in de hand hebben wat ik voer, zonder premixen, dus bovenstaande optie adviseer ik graag, omdat je hiermee ook sneller resultaat ziet. Maar 'complete' merken zoals Carnibest Pancreas hebben zich ook bewezen. Als herstel plaats vindt, dan is het echter niet nodig om dagelijks pancreas toe te voegen en kun je afbouwen, bijvoorbeeld met de Diabetes versies van dit merk, met daarnaast een paar x per week een Pancreas versie.
Wil je hulp bij een pancreasdieet, dan kun je me PB'en. "

 

Wat een mooie uitleg! Leer ik ook nog even wat bij. 

Top!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik vergeet nog iets in bovenstaand bericht. Naast vetvrij is vooral ook graanvrij het advies. Gerafineerde suikers als witte rijst vormen een belasting op de pancreas, dus dat wil je liever mijden. Je treft dat dan ook niet in de 'complete' pancreasversies aan en ook niet in zelf samengestelde diëten voor dat doel.

Als je overigens geen ervaring hebt met NRF of BARF, dan adviseer ik je om KVV te voeren en niet out of the blue zelf samengestelde voeding te geven, zonder achtergrond. Eigenaren die dat wel graag willen, krijgen bij mij 1 op 1 advies op maat, zodat ze niet snel in de problemen komen en terug kunnen vallen op hulp.

Op mijn nieuwe site komt ook uitleg over o.a. pancreasdiëten, maar dat is nog in de maak. http://rauwevoedingvoorhonden.nl/

Het forum is vervangen door een FB groep, waar je terecht kunt voor verantwoord advies en ervaringen. Natural Rearing voor Honden en Katten

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Wat een mooie uitleg! Leer ik ook nog even wat bij. 
Top! "

 Dank je wel, Ruby. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  
Wat een mooie uitleg! Leer ik ook nog even wat bij. 
Top! "

 Dank je wel, Ruby. 

venema (Gast)

Oke, dat is een duidelijke uitleg.

Zou graag een dieet advies willen beetje richtlijn.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda

honden foto van Nancy & Zelda

" Bij pancreasfalen is het wenselijk om na herstel toch te ondersteunen met regelmatig verse pancreas. Hiermee ontlast je de pancreas en ondersteun je de algehele spijsvertering, inclusief een lever.

Waar je bij KVV echt voor moet waken, is te vette voeding en minderwaardige kwaliteit, zoals in hoofdzaak kopvlees, zenen etc. Een goede calciumbron uit rugkarkassen, mager, 'wit vlees' dat makkelijker verteerbaar is zoals (wild) gevogelte en witvis afwisselen met hooguit 2x per week 'rood vlees' soorten, zoals konijn en haas.

Een merk als Alroda Puur is zeer mager, kwalitatief een beter KVV en erg geschikt voor het doel. Je kunt dit aanvullen met een paar x per week verse pancreas als toevoeging op het KVV, afgestemd op het gewicht van jouw hond. Er is alleen runderpancreas op de markt, in gemalen rollen (bijv. Tinlo BARFmenu) of aan stuk biologisch (DARF), wat je aan kleine stukjes kunt snijden of vermalen. Je doet er goed aan om bij honden met pancreasfalen een gedeelte groente- en kruidenmix bij te geven, in verband met het afdrijven van vetten en het toevoegen van belangrijke anti-oxidanten die niet in een KVV zitten. Algen zoals chlorella en spirulina dragen hier ook aan bij, plus dat deze ook enorm veel anti-oxidanten bevatten met een pancreasbeschermende werking. Bij pancreasfalen zie je vaak een B12 tekort, mogelijk ook D3. De verse voeding bevat voldoende van beide belangrijke vitamines, die onder meer ook bepalend zijn voor de algehele weerstand van je hond. 

Ik ben voor variatie en het zelf in de hand hebben wat ik voer, zonder premixen, dus bovenstaande optie adviseer ik graag, omdat je hiermee ook sneller resultaat ziet. Maar 'complete' merken zoals Carnibest Pancreas hebben zich ook bewezen. Als herstel plaats vindt, dan is het echter niet nodig om dagelijks pancreas toe te voegen en kun je afbouwen, bijvoorbeeld met de Diabetes versies van dit merk, met daarnaast een paar x per week een Pancreas versie.

Wil je hulp bij een pancreasdieet, dan kun je me PB'en. "

 



Amai zeer mooie uitleg ben juist rauw beginnen voeren wel grof gemalen.

honden page profiel Nancy & ZeldaNancy & Zelda

honden foto van Nancy & Zelda

" Ik vergeet nog iets in bovenstaand bericht. Naast vetvrij is vooral ook graanvrij het advies. Gerafineerde suikers als witte rijst vormen een belasting op de pancreas, dus dat wil je liever mijden. Je treft dat dan ook niet in de 'complete' pancreasversies aan en ook niet in zelf samengestelde diëten voor dat doel.

Als je overigens geen ervaring hebt met NRF of BARF, dan adviseer ik je om KVV te voeren en niet out of the blue zelf samengestelde voeding te geven, zonder achtergrond. Eigenaren die dat wel graag willen, krijgen bij mij 1 op 1 advies op maat, zodat ze niet snel in de problemen komen en terug kunnen vallen op hulp.

Op mijn nieuwe site komt ook uitleg over o.a. pancreasdiëten, maar dat is nog in de maak. http://rauwevoedingvoorhonden.nl/

Het forum is vervangen door een FB groep, waar je terecht kunt voor verantwoord advies en ervaringen. Natural Rearing voor Honden en Katten

  "

 



Ga eens kijken naar je site <3

Volgende forumvraag: goed baasje gezocht voor husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^