pup wil niet alleen buiten zijn.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

Goedemiddag 

Sinds 2 weken heb ik een pupje, Buddy (heidewachtel).  Hij is nu 12 weken oud ongeveer.

Eigenlijk is hij super braaf!  De eerste nacht hebben we hem alleen in de woonkamer gelaten, om te kijken wat er zou gebeuren. Geen kik, geen piep, geen blaf helemaal niks.  Ook als hij beneden is en ik ben even boven bezig  ben (strijk/was o.i.d.) hoor ik hem nooit piepen of janken. 

Nu komt het nog wel eens voor dat hij een plasje binnen doet. Ik zet hem dan altijd even buiten, zodat ik alles rustig kan opruimen (hij vind dweilen geweldig leuk).

Zodra hij buiten is en ik binnen gaat hij vreselijk te keer, piepen, huilen blaffen. Non-stop.

Maar…. Als hij alleen binnen is en ik buiten met de deur dicht , niks aan de hand.

Alleen zijn is voor hem geen probleem (heb ook al even bij de buren gevraagd en die horen hem nooit,  als ik even weg ben).  Behalve als hij in de tuin moet.

Samen in de tuin vind hij niet erg.  Alleen in de tuin met de deur open ook niet.

Iemand een idee waarom dat kan zijn? Ik heb al verschillende afleidingstechnieken uitgeprobeerd (kluif,piepspeeltje, kong, even wachten met naar binnen gaan, eten in de tuin geven) werkt niet.  Zodra de deur dicht gaat is het huilen geblazen.

Groetjes Renate en Buddy (heidewachtel)

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Misschien is de tuin nog te spannend voor hem. Mag ik vragen waarom je hond verplicht alleen buiten moet?

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

Dat is alleen als hij een plasje binnen doet, pak ik hem snel op zodat hij buiten verder kan plassen en ik het op kan ruimen. Als ik dat doe waar hij bij is, gaat hij papier happen/dweil hangen en word het een groot feest. (voor hem dan ).

waarom zou de tuin wel spannend zijn voor hem en de woonkamer niet? en hoe maak ik de tuin minder eng? hij wil wel in de tuin alleen, zolang de deur open is.

we zijn er eigenlijk altijd nu het zo lekker weer is. Ook is de tuin best kaal, geen bomen of andere 'enge'dingen. 

 

groetjes

renate

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

een fijne pup zo te lezen..... ga eens wat meer ergens naar toe met je pup. laat je pup eens wat meer zien dan alleen kleine stukjes buiten , zodat tie aan meer gewend gaat raken.

 

neem je pup mee naar supermarkt, ga daar lekker op een bankje eens zitten zodat je pup van alles ziet, marktje op.... wil je pup niet lopen, dan draag je je pup, en als dat goed gaat even neerzetten, zorg dat de wereld van je pup breder wordt dan alleen tuin en kleine wandelingentjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

daar doe je goed aan hoor, plasje perongeluk binnen, optillen en buiten zetten en opruimen waar die niet bij is.

 

in huis is het veilig voor je pup, vandaar dat je echt meer moet socialiseren met je pup, meerderen dingen gaan ondernemen, anders blijft tie het maar eng vinden, bij jouw thuis is veilig, buiten is de wereld giga groot. meer ondernemen met je pup.

honden page profiel ElianeEliane 3 doggies

Binnen is zijn veilige thuis haven. Ben jij mee buiten kan hij bij je terecht voor bescherming (mocht dat nodig zijn). Maar als de deur dicht is en jij er ook niet bent valt alle bescherming weg. Dus paniek. Als een jonge pup alleen van de nest af verder verwijdert is van de hele groep zal hij gaan beginnen huilen en janken zodat ze hem kunnen komen zoeken waar hij is en hem terug vinden. Zodat hij zich terug veilig voelt. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin

" Dat is alleen als hij een plasje binnen doet, pak ik hem snel op zodat hij buiten verder kan plassen en ik het op kan ruimen. Als ik dat doe waar hij bij is, gaat hij papier happen/dweil hangen en word het een groot feest. (voor hem dan ).
waarom zou de tuin wel spannend zijn voor hem en de woonkamer niet? en hoe maak ik de tuin minder eng? hij wil wel in de tuin alleen, zolang de deur open is.
we zijn er eigenlijk altijd nu het zo lekker weer is. Ook is de tuin best kaal, geen bomen of andere 'enge'dingen. 
 
groetjes
renate "

 je pup vind de tuin niet eng als je de deur open laat, dan hou je de deur open, kijk wel wat tie in de tuin doet, niet echt alleen laten, zonder toezicht nog. je kan van binnen uit de pup in de gaten dan houden.

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

oh, ik neem hem eigenlijk overal mee naar toe waar hij welkom is, park, terrasje, moeders, vrienden, vriendin die ook een pup heeft, laat hem ook zo vaak mogelijk ergens anders uit. dit ras houd niet van het zelfde rondje elke dag.

Zou het soms teveel zijn? 

oke eliane, hoe maak ik het dan veilig voor hem? De deur moet wel even dicht willemijn, anders komt hij kijken/spelen met de dweil. 

honden page profiel ElianeEliane

" oh, ik neem hem eigenlijk overal mee naar toe waar hij welkom is, park, terrasje, moeders, vrienden, vriendin die ook een pup heeft, laat hem ook zo vaak mogelijk ergens anders uit. dit ras houd niet van het zelfde rondje elke dag.
Zou het soms teveel zijn? 
oke eliane, hoe maak ik het dan veilig voor hem? De deur moet wel even dicht willemijn, anders komt hij kijken/spelen met de dweil.  "

 Je kan gaan uitzoeken wat hij bvb van speelgoed of kauwbeen heel leuk of heel lekker vindt. En terwijl jij opkuist je pup binnen daar een super interessante  afleiding geeft. Als het niet meteen lukt effe zoeken naar een "beter" alternatief. Je kan bvb een kleine kong vullen met wat lekkers. De kans is vrij groot dat de kong met lekkers het haalt tegen de dweil  Je kan ook een baby hekje (vind je makkelijk 2e hands) tussen beide plaatsen zetten maar ook dan de afleiding geven.

honden page profiel pikachupikachu

honden foto van pikachu

oke! afleiding dus. wat is goed voor in een kong? ik doe er nu brokjes in. maar die komen er vrij snel uit. is goed voor ongeveer 5 minuten afleiding. 

honden page profiel ElianeEliane

Als de hond het gewend is om te krijgen bvb vullen met yoghurt (bevroren versie) of een brij maken met gemalen vlees en rijst. Zodat het goed blijft steken.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" oke! afleiding dus. wat is goed voor in een kong? ik doe er nu brokjes in. maar die komen er vrij snel uit. is goed voor ongeveer 5 minuten afleiding.  "

  Je kunt de brokjes mengen met wat leverpastei en aandrukken in de kong zodat je pup er langer plezier van heeft.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Je zou een klem hekje tussen de deur kunnen zettendan kan hij wel kijken maar niet binnenvoor mijn honden heb ik een schaarhekje staan tussen de deur al is het bij mij meestal om de honden binnen te houden als ik in de tuin bezig ben.Hein.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^