Chippen Duitsland

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Arjen Reumer (Gast)

Hallo allemaal, ik heb een puppy, mijn vraag is - ik ga over de grens in Duitsland om inentingen ed maar ook voor het chippen. Scheelt veel geld en is zelfde medicatie. Als ik het goed begrijp kan ik haar in Nederland registreren.?  Dank alvast, Arjen 

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Officieel genomen mag de hond pas de grens over als deze volledig is ingeënt en 21 dagen na een rabiës enting. De rabiës enting wordt bij pups niet eerder gegeven dan 12 weken. Dis en pup is minimaal 15 welen oud als deze de grens over mag. Ook moet de hond gechipt  zijn om de grens over te mogen. 

Daarna zou je je hond kunnen laten enten in Duitsland. 

 

Maar onofficieel kan je de gok wagen, maar als er gecontroleerd wordt weet ik ook niet wat de consequenties zijn. 

 

Persoonlijk zou ik de gok niet wagen en me gewoon netjes aan de regels houden. Maar ja ik ben dan ook wel weer een brave muts...

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Waarom 4 topics? 

Ja volgens mij kun je haar in ned registreren. Het is niet volgens de regels maar t kan wel volgens mij

casper is in België getatoeëerd wij hebben hen alsnog laten chippen in Nederland.

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Het klopt dat je een chip in Nederland kan registreren...., wat er alleen helemaal fout is, is dat je pup nog niet gechipt is.

Wettelijk mag sinds dit jaar een pup pas naar de nieuwe eigenaar gaan als deze gechipt is.

 

Daarnaast zal je met je pup de grens niet over mogen omdat deze verplicht al een rabies enting moet hebben gehad die pas vanaf 12 weken gegeven mag worden.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Wat vreemd dat je hond nog geen chip heeft. Er geldt namelijk een chip- en registratieverplichting voor honden in Nederland, al sinds 2013. Dat houdt in dat elke pup binnen 7 weken gechipt moet zijn en binnen 8 weken vanaf de geboorte geregistreerd moet zijn.

 

Een hond mag ook Duitsland niet in zonder chip én daarbij geldt vanaf december 2014, net zoals in Nederland, dat een pup zonder (geldig!) rabiësvaccin het land niet in mag. 

 

Over de grens reizen met een hond/pup zonder een chip en geldige vaccinaties is dus echt niet mogelijk, en als dit gemerkt wordt heb je dus echt een probleem.

Daarbij betwijfel ik ook of een DA mee gaat werken als jij aankomt met een ongechipte en ongevaccineerde pup vanuit een ander land.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Hoe komt het dat de pup niet gechipt is? Neem je de pup voor 15 weken over de grens zonder rabies enting ben je illegaal bezig 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Onze vorige hond was ook gechipt in duitsland die hebben we gewoon overgeschreven naar NL nooit last mee gehad .

 

Volgende forumvraag: PAS OP: Koop geen pups uit Heijen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^