Soms storend gedrag.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Hey,als ik Indy uitlaat,hij is soms zo hyper enthousiast en gaat dan trekken.Hij luisterd meestal goed,maar op andere momenten niet.Hij wil alle honden ontmoeten die hij tegenkomt,meestal gaat dat goed,merk wel dat sommige baasjes dat niet willen.Maar Indy begrijpt dat niet.Indy is soms oversociaal.Ook alle geuren achternagaan,spoorzoeken waardat een hond is geweest.Als ik hem zou leren om een konijn op te sporen,dan zal dat geen probleem geven.Maar soms word ik moe door zijn gedrag,trekken en sleuren is niet meer plezant.Meestal uit dit omdat hij aan de korte lijn zit,met een lange lijn is dit minder en minder vermoeiend ook voor mij.Hebben jullie soms tips en tricks,om het voor allebei terug wat aangenamer te maken.Wij zijn nog maar enkele weken verhuisd.Maar Indy begint nu wel op z'n plooi te geraken.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Eigenlijk vrij simpel. Stilstaan wanneer hij trekt. Als je dit consequent doet leert hij snel genoeg dat wanneer hij begint te trekken, jij stil gaat staan en hij dus nergens komt.
Loopt hij netjes mee dan mag hij lekker snuffelen en andere honden begroeten.
Wanneer hij trekt sta je gewoon stil en kan hij dus niet beloont worden voor dit gedrag en zal hij het snel genoeg afleren.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Als indy zo makkelijk te trainen is, dan moet je dit probleem ook kunnen oplossen. 

Vind ze snoepjes als beloning lekker? Dan neem je die mee tijdens je wandeling. Elke keer wanneer je een andere hond tegen komt probeer je haar netjes te laten volgen en zorg je dan jij interessanter bent dan de andere hond. Lekker snoepjes blijven geven tijdens het langslopen van de andere hond en uitbundig met je stem belonen ook.

 

Iets anders wat je kan doen is gewoon de andere kant weer oplopen. Wil indy naar de hond, dan loop jij de andere kant op. Net zo lang tot indy door heeft dat ze met jou mee moet en niet met de andere hond en zn baas.

 

Aan jou de taak om te zorgen dat indy andere honden en baasjes niet meer lastig valt. Je moet je ook niet laten meetrekken want dan heeft indy gewonnen.

honden page profiel GillianGillian

honden foto van Gillian

Vervelend dat trekken!

 

Het beste kun je beginnen met de hond alle ruimte geven die de riem toelaat. Ik heb een lijn van 150 cm. Zodra hij begint met trekken stop je met lopen, je bevriest, zodat de hond geen stap meer verder komt. Vervolgens gaat de hond uitvinden wat hij moet doen om weer beweging in de baas te krijgen (en dat moment komt echt hoor, geduld!) Zodra hij stopt met trekken, krijgt hij een beloning (een knuffel, iets lekkers etc). Op het moment dat je weer aandacht hebt ga je weer verder.

 

Mijn honden willen ook graag spelen met andere honden... belangrijk is, om het moment voor te zijn, dat je hond de andere hond al ziet of ruikt.

'afleren' heb ik als volgt gedaan: Ik heb al mijn honden het commando 'kijk eens' geleerd, zodra ik dat zeg, kijken ze mij aan en beloon ik ze met iets lekkers. Vervolgens leid ik ze af met een speeltje/koekje totdat de andere hond voorbij is.

 

Succes!  

 


 

 

 

honden page profiel katelijnekatelijne

honden foto van katelijne

Bedankt voor de reacties.Ga weer met hem aan de slag en oefenen.Ik was het al langer van plan om terug te trainen met snoepjes,maar de tijd en goesting na het verhuizen was even kwijt.Hij is zo'n schatje anders.

Volgende forumvraag: Gedragstherapeut
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^