Prognose lekkende hartklep/ enorm vergroot hart

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Irene (Gast)

Onze king charles van 8 en half heeft een lekkende hartklep (welke niet) Ben gisteren bij de faculteit in Utrecht mij kapot geschrokken van het vergrote hart. Door de emotie s geen vragen meer kunnen stellen, maar weet of heeft iemand een idee wat de prognose is/levensduur, nu was ik vandaag bij onze dierenarts en die stelde dat er niets aan de hand was?? het is een kwestie van alleen de ademhaling tellen en als die boven de 30 gaat per minuut dan is het zaak om gelijk de dierenarts te bellen.   En dan ga hij plastabl of injectie starten. Maar toch zit het mij niet helemaal lekker, nu hoestdempende tabl meegekregen maar die durf ik niet te geven, want als ze hoest komt er slijm in haar neus welke zij weer oplikt, ( zal uit haar longen komen? wat met die dempende tabl blijft die slijm in haar longen, gevolg meer benauwd?? wie weet hier iets meer antwoorden op?   Alvast bedankt, Hondje mag niet lijden.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik zou nog even contact met de faculteit opnemen en vragen welke behandeling zij adviseren.

Sterkte hoor.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik heb 2 honden mee gemaakt met een vergroot hart. De prognose verschilt en kan ik dus niet over jouw hond zeggen. Bij ons was het 1 tot 2 jaar, maar de eigenaren gingen heel ver door. Op het laatst waren de honden echt zeer ernstig ziek.

Ze kregen plas tabletten en hart pillen. Deze werden voorgeschreven door dierenziekenhuis Emmeloord. De pillen van de eigen da hielpen namelijk onvoldoende.
Door de combi van pillen werd het hoesten ook minder.

Sterkte, het is echt geen fijne ziekte.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Hallo Irene,

Een Cavalier met 'de' hartkwaal, ik weet er helaas alles van.

Kun je eens kijken naar de 'hoestdempende' tabletten, die je hebt meegekregen? Misschien is het wel een harttablet, dat kan zeker helpen en dat moet je echt geven dan hoor.

Met medicijnen is er nog van alles mogelijk, maar het is niet eindeloos. Kijk gewoon naar je hond en kijk of het leven nog leefbaar is.

Misschien kun je eens gaan kijken op www.cavalierpage.com. Daar vind je veel 'lotgenoten'.

Ik wens je veel sterkte.

 

Volgende forumvraag: Raad het ras
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^