stomme vraag misschien...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

nathalie (Gast)

Heb een vraagje over Daiko, onze stafford reu van 1,5. Sinds een dag of 5 eet hij zijn voer niet meer, nog niet eens 3 happen, tenzij we heb met echt uit onze hand geven, en hier willen we dus zeker geen gewoonte van maken haha. Heeft er misschien iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn? zijn bak op een verhoog zetten hebben we ook al geprobeerd, maar dit helpt dus ook niet.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Misschien iets medisch, last van gebit, maag etc?

Is hij verder qua gedrag wel normaal?

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Misschien vind hij het geluid van de bak niet fijn klinken. Heb je al geprobeerd om het eten op een bord te geven bijvoorbeeld en er een handdoek onder te leggen. 

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

Ik zou inderdaad even bij de dierenarts laten checken of het iets medisch is, en zo niet. Aantrekkelijker maken met water/bouillon en erg belonen als hij zijn bord leeg heeft. 

 

Als hij het na een half uurtje niet heeft gegeten weghalen en pas bij zijn volgende eettijd weer aanbieden. Ook niet in de middag ineens geven want dan kan zijn hele eetpatroon in de war komen  

 

Onze hond doet ook altijd erg moeilijk met haar eten. In het begin gaven we brokken die ze echt nooit op eet. We zijn nu overgestapt op vers vlees en daar doet ze het een stuk beter op. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Verder raar gedrag? Is er een loopse teef in de buurt?

honden page profiel Marijn en OllieMarijn en Ollie

honden foto van Marijn en Ollie

En inderdaad een andere bak kan soms ook ineens wonderen doen. Als wij een spelletje maakten van haar brokken met een eierdoos wilde ze het ineens wel. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

domme vragen bestaan niet....dus stel ze gerust hoe "stom" ze ook lijken.

 

Begint die in de pubertijd te komen waardoor zijn hormomen beginnen?
Dan is het normaal en hoef je jezelf niet echt zorgen te maken.
Probeer wel eens de "lekkere koekjestest".
Als een hond echt ziek is, zal die ook dat weigeren.

Dan is het beter om even langs de DA te gaan.

 

Hij eet gelukkig wel..dus het kan mischien een virus zijn.

Het kan ook zijn dat hij zijn brokken gewoon niet meer lekker vind.
Je kan altijd een klein proefzakje van andere brokken proberen,
Verandering van smaak vind een hond ook leuk.

Hou je hond zeker in de gaten, handel op je gevoel en kijk naar wat voor tips je wel en niet kan gebruiken.
Elke hond is weer uniek en via een scherm is het lastig om zo direct goed advies te geven.

Als je jezelf echt zorgen maakt, ga inderdaad dan ook even langs de dierenarts.

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hier heb ik precies het zelfde gehad.

Dirk at ook zn brokken alleen nog maar uit mn hand. 3x overgegaan op ander voer en een andere bak. Nou iedere x het zelfde liedje.

Nu eet hij KVV van Duck en eet nog net zn bak er niet bij op.

 

Nathalie (Gast)

 

Door jouw vraag is er hier een mogelijke reden gevonden, ons teefje Zina is voor de eerste keer loops sinds een 1,5 week! Maar kan dit echt zo een verandering in eetgedrag teweeg brengen? Voor de rest is zijn gedrag normaal, koekjes is hij nog altijd verzot op, bouillon onder zijn brokken doen hebben we ook al gedaan, hielp niet. Ze eten wel altijd apart, dus afleiding heeft ie niet tijdens het eten, dit doen we om gevechten te vermijden... Als het binnen de week niet betert toch meer eens een tripje naar de da... Als het probleem komt doordat Zina loops is, kan hier dan iets aan gedaan worden, of is het dan gewoon de rit uitzitten bij wijze van spreken? Dankjewel alvast voor alle antwoorden!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Heb je een metalen bak.

Probeers eens op een.oyd bord of plastic bak of stenen bak.

Metale bak kan sons als de bodem met de neus in drukken een ploink geluid geven en er zijn honden die hierdoor een afkeer krijgen tegen een metalen bak.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"
 

Door jouw vraag is er hier een mogelijke reden gevonden, ons teefje Zina is voor de eerste keer loops sinds een 1,5 week! Maar kan dit echt zo een verandering in eetgedrag teweeg brengen? Voor de rest is zijn gedrag normaal, koekjes is hij nog altijd verzot op, bouillon onder zijn brokken doen hebben we ook al gedaan, hielp niet. Ze eten wel altijd apart, dus afleiding heeft ie niet tijdens het eten, dit doen we om gevechten te vermijden... Als het binnen de week niet betert toch meer eens een tripje naar de da... Als het probleem komt doordat Zina loops is, kan hier dan iets aan gedaan worden, of is het dan gewoon de rit uitzitten bij wijze van spreken? Dankjewel alvast voor alle antwoorden! "

 Sommige honden raken compleet uit hun doen door een loops teefje. Onze Lobbes kon ook geen rust vinden. Hij liet zn eten ook staan of at maar weinig. Hij liep vaak te klappertanden... Of de lucht proeven ziet er heel maf uit. Onze andere reuen hadden minder last van. Obi heeft er ook weinig last van. Maar sommige honden hoeven niet eens in dezelfde ruimte te zitten en het is mis. Zo was het hier ook... Lady was vaak zelfs boven, haalde niets uit.

 

Anderhalve week is niet zo lang, dan moet de piek nog komen... Kwa gedrag van de reu, altans zo was het hier.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook een reu waaraan ik merk als er een hond van de buren loops is. Hij staat buiten dan de pies van de lantaarnpaal te likken, klappertand en eet idd heel slecht.

Maar hou het in de gaten, er kan natuurlijk van alles aan de hand zijn.

Volgende forumvraag: Leeftijd buitenhok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^