Avonturen van Jasper (tollerpup)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

sinds halverwege maart hebben wij een lief tollertje in huis! Jasper!

hij is nu 6 maanden oud. Heeft helaas wat strubbelingetjes gehad. Hij heeft helaas met 13 weken toen we een wandeling maakten plexiglas (stukjes jasbeschermer van een fiets) gegeten en heeft daardoor al een flinke operatie gehad om alles uit zijn maag en darmen te halen. Ik voel me daar nog steeds schuldig over. Ik had hem aan de lijn en ik lette op, maar het ging zo snel.. Ik heb nog een stukje uit zijn mond kunnen halen, maar doordat het kraakte toen hij snel begon te kauwen wist ik dat er meer moest zitten. Het bleek erg weinig te zijn, maar dat had ik nooit van te voren kunnen weten. Gelukkig had hij 2 seconden daarvoor gegeten en was zijn maag vol, zodat het niet verder ging hij is daar goed van hersteld, wonderlijk goed naar mijn mening.

De puppycursus was erg leuk met Jasper, hij leert ontzettend snel, we waren 3 lessen later dan de rest gestart ( wel de 1e 3 lessen gevolgd zonder pup) maar Jasper had daar zeker geen last van en leerde alles. Toen was ons zeker duidelijk dat het echt een werkhondje is en dat hij de cursussen net zo leuk vind als wij dat vinden. Dus zijn we doorgegaan met de jonge hondencursus waar we volgende week ons examen hebben! Spannend maar wel erg leuk en zin in!

Jasper is een grappenmaker, houdt ontzettend van spelen met andere honden. Is ook ontzettend sociaal. Ik loop vaak met een uitlaatservice mee, niet de hele ronde want zolang mag hij niet lopen, waardoor hij heel sociaal is geworden naar andere honden en dus niet bang is van grote of drukke honden.

Sinds een paar weken kan Jasper ook zwemmen, tijdens het zwemmen piept hij van plezier.

Hierbij wat fotootjes van Jasper, die zeggen immers meer dan mijn verhaal

honden page profiel Lisa, Mikai & BlisseLisa, Mikai & Blisse

honden foto van Lisa, Mikai & Blisse

Knappe hond !

Je hoeft je niet schuldig te voelen daarover, het gebeurt zo snel !

hier ook een hond die als pup geopereerd geweest is door iets fout op te eten.

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Ooooh wat een leukerd is hij!! En ontzettend fijn dat alles in elk geval goed is gekomen met hem na het ongeval  

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Wat een prachtige hond! Net zoals Lisa zegt, een ongelukje gebeurt vaak zo snel dat er niets meer aan kunnen doen. Het gaat nu goed met Jasper en daar gaat het om! ;) Voel je niet schuldig!

 

Ik volg graag! Hij is mooi...

 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Wat een leuke hond zeg! Heel vervelend van die operatie, eng zeg. Gelukkig is alles goed gekomen :) 

honden page profiel DariaDaria

honden foto van Daria

Wat een grappig puppy neusje! En wat groeit hij al hard zeg!

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

Bedankt voor de lieve reacties! Doet me goed

Vrijdag hadden we de een na laaste les van de jonge hondencursus. We hebben een fun les gehad. Jasper moest toen in een bak vol me ballenbakballen snoepjes zoeken. Hij vond het zooo leuk dat hij er niet meer uit wilde. Dit gaf ons het idee om dit thuis ook te realiseren. Hij krijgt nu op die manier zijn eten, hij moet het tussen al die ballen zoeken. Lekker met zijn hoofdje aan het werk en hij vind het o zo leuk :)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Welkom en wat een leukerd zeg! Hij lijkt qua uitdrukking een beetje op mijn oudste toller Luan. Is hij ook een boef? :)

 

Waar komt hij vandaan (het tollerwereldje is klein dus ik ben altijd benieuwd of andere tollertjes ergens familie zijn van die van mij).

 

En Lenne, ons teefje, is nu bijna 11 maanden en die heeft ook toen ze een maandje of 5 was bij de dierenarts gezeten omdat ze een plastic zakje opgegeten had. Gelukkig kwam dat met braken eruit maar je hebt nou eenmaal 1 paar handen en 1 paar ogen, je kan nooit overal snel genoeg bij zijn als ze zo jong zijn.

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

" Welkom en wat een leukerd zeg! Hij lijkt qua uitdrukking een beetje op mijn oudste toller Luan. Is hij ook een boef? :-)
 
Waar komt hij vandaan (het tollerwereldje is klein dus ik ben altijd benieuwd of andere tollertjes ergens familie zijn van die van mij).
 
En Lenne, ons teefje, is nu bijna 11 maanden en die heeft ook toen ze een maandje of 5 was bij de dierenarts gezeten omdat ze een plastic zakje opgegeten had. Gelukkig kwam dat met braken eruit maar je hebt nou eenmaal 1 paar handen en 1 paar ogen, je kan nooit overal snel genoeg bij zijn als ze zo jong zijn. "

 Jasper is inderdaad ook een boef! Vind hem inderdaad qua uitdrukking heel erg op Luan lijken! Ik vind jouw Luan ook zo'n knappert! Stiekem had ik hem al voorbij zien komen in mijn zoektocht wat voor hond ik zocht. Lenne is ook al zo'n knappert!

Jasper komt van stal van Marheke. Niet heel erg bekend. Zijn moeder is Balou (van stal marheke) en zijn vader is Houdini (ik dacht dat hij uit spanje kwam)

Ja, ze zijn ook zo snel he. Zo eigenwijs ook haha ;)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Geen wonder dat ze zo op elkaar lijken! Luan en Jasper zijn halfbroertjes vanuit vaders kant :). Wat grappig!

Ik wil je absoluut niet bang maken of iets dergelijks maar wil je wel even de volgende link meegeven om te lezen http://www.tollertales.nl/gezondheid/srma-am-aseptische-meneningitis

Luan heeft dit namelijk gehad en een broertje en een aantal half broertjes van hem ook. Dit zegt absoluut niet dat jouw hondje het ook krijgt, aangezien niet duidelijk is hoe de ziekte vererfd en Dex ook heel veel zoons en dochters heeft die gewoon gezond zijn. Maar mocht hij ooit ziek worden dan heb je dit in ieder geval op je netvlies staan aangezien veel dierenartsen het niet kennen.

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

Wat leuk dat ze halfbroertjes zijn! Verklaart inderdaad dat ze veel op elkaar lijken!

bedankt voor de waarschuwing! Dan kan ik het in de gaten houden! 

Hoe gaat het nu met Luan? Heeft hij er nog last van?

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

Poeh wat een weekend. De hond van mijn ouders is dit weekend ingeslapen.. Hij kreeg vrijdag een aanval, we denken dat er iets mis is gegaan in zijn hersens want er kwam niks uit de onderzoeken. We zijn snel naar de DA geweest. Heeft een nachtje aan het infuus gezeten in een kliniek. Maar dat heeft niet mogen baten en zaterdag is besloten dat het niet meer kon. Het was echt het beste voor hem, maar echt heel naar voor ons. Carlos (zo heette hij) kwam uit spanje, was een epagneul breton (maar ik vermoed gekruisd met een welsh) we denken dat hij ongeveer 13/14 is geworden. Hij is op 5 dagen na 9 jaar in ons leven geweest, ben er nog steeds erg verdrietig van.

 

Met Jasper daarintegen gaat alles goed, heeft niks meegekregen van de situatie, behalve dat hij ietsje veel alleen is geweest en mijn man de uitlaatbeurten met hem heeft gedaan terwijl ik dat vaak doe. Vanochtend dan ook besloten met hem naar het bos te gaan. Doordat ik van t weekend maar weer goed heb ontdekt dat foto's belangrijk zijn heb ik wat kiekjes genomen. Wat een plezier kan die pup hebben zeg! Hij heeft gezwommen, met natuurlijk de tollergil van blijdschap! hij heeft gerend, hij heeft gespeeld met andere honden! Echt een blije pup! Wat kan ik van hem genieten zeg!

Afgelopen vrijdagavond heb ik nog wel examen met Jasper kunnen doen, hij heeft de jonge honden basis afgerond! met vlag en wimpel geslaagd! Hij was de jongste (niet zo gek ook, want bij de puppycursus zijn we later ingestroomd en die liep ook niet zo lekker over naar de jonge hondencursus waar ik ook 2 lessen miste. Normaal begin je met 5 maanden aan die cursus, wij begonnen toen met een kleine 4 maanden) maar heeft het examen stiekem als beste afgerond. Jasper deed precies alles wat ik hem vroeg  Zelfs het blijven als ik met mijn rug naar hem toe sta ( wat hij verschrikkelijk vind) en dat een halve minuut volhouden. Hij bleef als enigste in de groep echt zitten. Topper van me! Ook de oefeningen die eventueel los mochten heeft hij top gedaan. Hij negeerde de andere honden (die hij wel heeeel leuk vind) en luisterde perfect naar mij!

Ik heb vanochtend zoveeel leuke foto's gemaakt, die ga ik lekker even met jullie delen!

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Mooie foto's ,jasper ziet er goed uit

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino

honden foto van Nancy en Dino

Wat ene leuke hond!

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

Lang niks geschreven over Jasper avonturen! 

Jasper is nu 7,5 maand! En wat groeit hij nog! Hij heeft gelukkig de minimale lengte voor een toller reu gehaald! En een cm extra! Ja, klinkt stom maar was bang dat hij door alles wat hij in zn korte leventje mee heeft gemaakt een achterstand opgebouwd had, maar gelukkig valt dat mee. Al was het natuurljjk geen ramp geweest dat hij kleiner was geweest. Ik hou toch van hem, al was ie een ukkepuk geweest. Zijn karakter is goud! Hij is echt mijn spiegel. Ik herken in hem zoveel. Haha eng bijna

afgelopen vrijdag hebben we onze eerste les hoopers gehad. Wat is dat leuk en gaaf zeg! Heerlijk werken samen met mn hondje! Super! En Jasper, wat genoot hij ervan! Je zag dat hij het ook leuk vind om met mij te werken! We genoten samen en vergaten alles om ons heen! Heerlijk! En wat een talentje was Jasper, had alle oefeningen zo door!

vanavond hebben we de eerste training van de basis 1 (gehoorzaamheid). Spannend! En vooral benieuwd hoe Jasper dat gaat vinden! Weer lekker samen werken! 

Wat genieten we veel van onze rode draak. Het is een lekker pittige reu, waar echt enorm energie in zit en elke dag een uitdaging is om die energie eruit te kunnen laten komen. Vorige week woensdag zijn we lekker naar het stand in noordwijk geweest, wat een plezier had Jasper. Hij was alleen wel wat bang voor de golfen, haha. Hij sprong steeds het water in maar zo gauw er een golfje aankwam stoof hij het water uit. 

Hier wat foto's kunnen jullie mooi meegenieten van ons mooie rode draakje

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Geweldig hoe je over hem schrijft, met zoveel liefde! Hij klinkt als een fantastische hond! 

 

En tjonge, wat een knappe kerel is het! Die zal zeker vele harten stelen in de toekomst!

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

Dankje Het is ook echt een fantastische hond, nooit geweten dat het zo'n mooie aanvulling in het kan zijn!

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Wat een prachtige hond is Jasper zeg! En leuk te lezen dat hij zoveel plezier geeft... Vind je, ondanks dat je het eigenlijke al wel schrijft, dat hij makkelijk leert?

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

" Wat een prachtige hond is Jasper zeg! En leuk te lezen dat hij zoveel plezier geeft...

Vind je, ondanks dat je het eigenlijke al wel schrijft, dat hij makkelijk leert? "

 Jasper leert ontzettend makkelijk! Doe iets 3 x met hem en hij weet het. Maar momenteel gaat het wat lastiger met ons pubertje moet ik eerlijk bekennen. Hij zit momenteel in de fase dat hij het allemaal niet meer weet, maar ik merk wel dat desondanks zijn bananen in zijn oren wel veel opneemt. Zoals afgelopen les hoopers.. Eerst doen alsof die het allemaal niet meer wist, en dan aan het eind bij het eindparcours wel laten zien dat hij de bocht die hij de week daarop heel moeilijk vond nu wel even rennend en foutloos neemt. Maar die fase gaat ook weer voorbij. 

Maar over het algemeen leert Jasper behoorlijk snel naar mijn idee.

honden page profiel Laura & TaraLaura & Tara

honden foto van Laura & Tara

Wat een leuke hond is Jasper!

honden page profiel Nona & NalaNona & Nala

honden foto van Nona & Nala

Ik vind Jasper echt een plaatje! Als het allemaal goed gaat, wordt onze tollerpup over ongeveer 17 dagen geboren... Duimen dus.

kijk er echt naar uit.

honden page profiel BellyBelly

honden foto van Belly

Wow, jullie Jasper lijkt ontzettend op onze Rojin. Volgens mij is ze een volle zus, een teefje uit hetzelfde nestje. Ik herken de puppyfoto's en de data kloppen ook. En van wat ik lees heeft ze ook dezelfde werklust en leertempo. Ze is wel wat aan de kleine en smalle kant voor een toller en vrij snel nerveus. Maar ook echt een schatje! Hoe gaat het nu met jullie Jasper, nog steeds veel plezier van?

honden page profiel jannine & Jasperjannine & Jasper

honden foto van jannine & Jasper

" Wow, jullie Jasper lijkt ontzettend op onze Rojin. Volgens mij is ze een volle zus, een teefje uit hetzelfde nestje. Ik herken de puppyfoto's en de data kloppen ook. En van wat ik lees heeft ze ook dezelfde werklust en leertempo. Ze is wel wat aan de kleine en smalle kant voor een toller en vrij snel nerveus. Maar ook echt een schatje! Hoe gaat het nu met jullie Jasper, nog steeds veel plezier van? "

Oh wat leuk!! Vind het nog altijd jammer dat ik niks van de andere eigenaren weet!

Jasper is ook erg smal gebleven en ook heel nerveus/angstig. Maar dat hebben we nu wel wat stabiel gelukkig. Maar we genieten op en top van hem! We merken nu we een 2de hond in huis hebben hij wat meer durft en opleeft.

Ben heel benieuwd naar Rojin! (Je mag me altijd toevoegen op fb als je wilt (Jannine de Boer) vind het wel leuk om zijn zusje te volgen :) )

Heb jij trouwens nog contact met de Fokker?

Volgende forumvraag: Shiba los laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^