al weer een jaar geleden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Het is alweer een jaar geleden sinds Kahlúa haar poot brak. Wat was dat eng.. Ook alweer een jaartje geleden dat ik op dit forum kom, omdat ik tips wilde. 

 

Ik was net naar mijn werk vertrokken toen mijn moeder en zusje heel hard gegil hoorde, ze stonden binnen 1 tel beneden, en daar lag ze, midden in de kamer. De oorzaak wisten we niet, we dachten dat ze iets verzwikt had, maar toen ik smiddags thuis kwam, zag ik meteen dat het niet goed was dus meteen naar de dierenarts. Ze kon niet op haar poot staan, de DA voelde overal maar kon ook niks vinden, ze dacht aan een gebroken teentje. Röntgenfoto laten maken, en daar zagen we een ongelooflijk lelijke breuk. een draai-breuk, overal splinters, wat niet met gips opgelost kon worden. Het was zondagavond, en een operatie zou om maandagmorgen 8 uur plaatsvinden, dit moest meteen gebeuren. 

 

Echter werden we om 07.30 gebeld, arts ziek, kon geen operatie uitvoeren. Overal hebben we heen gebeld, maar in Utrecht was het gewoon té duur, in Duitsland hadden ze niet de nodige apparatuur, en ik België was het nationale feestdag. Dus de hond werd gespalkt en moest het nog maar een dag uithouden. Die avond werden we gebeld door een heel leuke arts, hij zou dinsdag op vakantie gaan, maar hoorde van een arts in België over de breuk, en had het er voor over later te vertrekken. Hij zou 1 uurtje over de operatie doen, en hij beloofde niet boven een bepaald bedrag te komen met geld. Hij belde ons 5! uur later op, de operatie had bijna 4 uur geduurd, hij had nog nooit zo iets gezien en zei dat, als hij dat bedrag niet had belooft, we er ver boven zouden zitten. 

 

Toen was het de kunst Kahlúa 6 weken lang niet te laten bewegen, want de hond voelde zich waarschijnlijk na een week goed en wilde lopen, maar als ze een stap zou zetten zouden er zenuwen beschadigd worden en dan zou een amputatie overwogen moeten worden. Ook werd er een snee in haar poot gemaakt waardoor er nog 5 dagen lang troep uit kwam stromen. Het was echt heel heftig allemaal, en in oktober dus 3 maanden later, konden we echt weer aan de slag, we mochten weer wat langer wandelen, ze mocht weer met honden in contact komen, en 2 minuten per dag rustig aan de fiets, pas na 5 maanden in totaal mocht ze los, en wat deed ze blij! 

 

Nu gaat alles weer goed, ondanks dat ze nu even aan de prednison zit ivm een allergie. Haar botten waren bij de DA al getest en die zijn helemaal perfect. Ik ben blij dat ze alles weer goed kan, een jaartje later, ze DA is gemaild en zelfs hij stond er verstel van. Na de zomer gaan we beginnen aan Agility, dat wilde we vorig jaar als maar dat ging niet. Ze speelt weer, is weer lekker lomp. 

De dierenarts had zelfs aangeraden om maar meteen een amputatie te doen ivm de kosten, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad, en heb zo veel hulp gehad van kennissen en familie waardoor ik deze operatie + medicatie en alles wat er bij komt kijken, kon betalen. 

 

 

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Tjonge Pascale, wat een verhaal! Zo fijn dat je Kahlua kon laten opereren en dat het nog steeds zo goed met haar gaat 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Heftig verhaal! Fijn dat het nu weer goed gaat!!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

poeh! wat een naar verhaal...

 

maar wat een goed vrouwtje voor Kahlua  

top dat het zo goed gaat nu, en ze haar lekker drukke, lompe zelf kan zijn 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Ook fijn om te lezen, succes verhalen! Super dat het zo goed gaat!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Zo wat een heftig verhaal! Fijn dat het weer goed gaat met haar!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Jeetje zeg, wat zijn er dan toch nog fijne mensen op de wereld. Wat een pittige operatie moet dat zijn geweest, arm hondje.

 

Heerlijk dat alles toch weer goed gekomen is!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Oei  als ik die röntgenfoto zie....en dat dat pootje dan toch weer helemaal goed is gekomen. Goeie dokters hoor. 

En mooi van jou dat je niet voor de simpelste en goedkoopste oplossing gekozen hebt. 

 

Loopt ze echt te springen en te crossen daarop ? Ongelooflijk ! 

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

fijn dat alles zo goed is gekomen en ze weer lekker lomp kan doen en jullie agility kunnen gaan doen

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja, het is echt ongelooflijk dat ze werkelijk alles weer doet. De poot was ook héél lang erg dik gebleven ivm traumaweefsel. Maar haar rechter achterpoot zal niet meer breken, die zit goed vast :) 

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Wat fijn dat Kahlúa weer kan rennen en springen op die poot. Honden kunnen ongelooflijk veerkrachtig zijn. Dat heeft Sasha hier ook al bewezen.

Ik wens je veel plezier op agility les, jullie hebben het verdient. 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody

honden foto van Lupa & Cody

Wauw wat een verhaal! En wat siert het jou dat je Kahlúa haar kans hebt gegeven om eerst te herstellen met haar vier poten. 

 

Ben je er ooit achter gekomen wat er is gebeurd of had de arts een idee hoe zo'n breuk kan ontstaan? 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ja, de arts had een deuk in haar huid gevonden. Een jaar geleden was ze 1, en sloopte soms nog iets, ze zat dus in de woonkamer met rekjes om de bank. De enige manier waar ze dus onder zou KUNNEN zijn gekomen is onder de piano.. Het bot is in een draai gebroken, dus ze moet wel op de grond hebben gelegen, of ze nu sliep of speelde, en met haar poot eronder zijn gekomen en toen op gaan staan. 

 

Onder de piano ligt nu een balk hoor, zodat er niks mee onder kan. 

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Heel fijn dat alles goed is gekomen,veel plezier nog met haar.

 

Volgende forumvraag: Chihuahua wordt jachthondje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^