Lang alleen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem ?? (Gast)

Hoi iedereen,  IK weet niet of deze topic wel eens is geweest, maar ik heb een vraag. Ik was op Google aan het zoeken welke honden nou lang alleen kunnen zijn.  Ik kreeg alleen maar onduidelijke dingen in mijn beeld, behalve dit. Ik dacht; ik vraag het maar aan die mensen die veel van honden af weten.  Dus mijn vraag is; welke honden kunnen nou lang alleen blijven??   (PS. Mijn vader wil heeeeel graag een hond, doordeweeks is hij namelijk alleen. Maar alleen begint hij s'ochtends om half negen en eindigt hij meestal om 5 uur. 8 uur dus. Hulp?)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

In principe kan je iedere hond leren om alleen te blijven. De vraag is in hoeverre je een hond dat een sociaal dier is plezier doet om 5 dagen in de week 8 uur alleen te laten. Als je het mij vraagt is geen enkele hond daar blij mee.

 

Een oplossing kan zijn een oppas of een uitlaatservice.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat geen enkele hond de hele dag graag alleen zit.

Het verschil is alleen dat sommige honden het makkelijker aanvaarden dan een ander.

Maar dat wil niet zeggen dat het dan een fijn leven voor ze is.

Ze leggen zich er bij neer, maar wil je op zo'n manier een hond hebben?

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Misschien een speelgoed hond? 

 

Beetje vreemde vraag, je doet je hond daar iig geen plezier mee.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow kan het wel, maar het komt nooit voor. Maar stel dat er iets voorvalt waardoor we langer wegblijven dan gepland, dan zal ze niet de hele tent afbreken of overal gaan poepen en plassen. 

Ik vind een uur of 5 wel het maximum, meer vind ik zelf gewoon niet fijn.

 

Om nu echt op zoek te gaan naar een hond die 8 uur alleen kan blijven... je wilt toch een hond die bij je past en niet een die niet op een uurtje meer of minder kijkt?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als ik reken kom ik op langer dan acht uur, al er tenminste ook reistijd is. En dan moeten er nog boodschappen gedaan, huishouden etc.

 

Misschien zijn er honden die het kunnen, maar wat voor leven is dat voor een hond. Enorm saai, misschien gaat hij zich vervelen en daardoor blaffen en slopen. Misschien ontwikkelt hij verlatingsangst. Bovendien is het niet gezond om zo lang de plas en de ontlasting op te houden.

 

Misschien kan je vader in het weekend bij een asiel als vrijwilliger gaan werken?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

" Misschien een speelgoed hond? 
 
Beetje vreemde vraag, je doet je hond daar iig geen plezier mee. "

 Voor iemand die weinig van honden af weet is het geen vreemde vraag. Ik vind het goed dat iemand daar eerst naar informeert in plaats van straks met een hond te zitten niet wetende dat je het dier geen plezier doet om het zo lang alleen te laten.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Net als dat jouw vader het niet leuk vindt om alleen te zijn, geldt dat voor een hond ook.

 

Die van mij zou niet gaan blaffen of slopen, maar wordt er ook zeker niet gelukkig van. 

Ik raad jouw vader dan ook aan om geen hond te nemen. 

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

"  Voor iemand die weinig van honden af weet is het geen vreemde vraag. Ik vind het goed dat iemand daar eerst naar informeert in plaats van straks met een hond te zitten niet wetende dat je het dier geen plezier doet om het zo lang alleen te laten. "

 Ben ik het niet mee eens. Er staat dat er op Google is gezocht. Ik denk dat er op Google geen onduidelijkheid te vinden is of een hond wel 5 dagen in de week 8 uur alleen kan zijn of niet. 
Dat je eens lang weg moet is een, maar als je nu al weet dat je de hele week weg bent, is het niks om een hond te nemen.

De hond wordt niet gelukkig en jij zelf uit eindelijk ook niet.

 

Maar voor het geval iemand dat niet kan voorstellen, hierboven duidelijk antwoord denk ik van meerdere mensen dat het niet zo'n verstandig idee is. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Het is niet alleen die uren die je aangeeft, er moeten ook nog boodschappen worden gedaan, sociale uitjes ......

 

mijn antwoord is dan ook NEEN, denk aub aan de hond  en laat je vader er niet aan beginnen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi iedereen,  IK weet niet of deze topic wel eens is geweest, maar ik heb een vraag. Ik was op Google aan het zoeken welke honden nou lang alleen kunnen zijn.  Ik kreeg alleen maar onduidelijke dingen in mijn beeld, behalve dit. Ik dacht; ik vraag het maar aan die mensen die veel van honden af weten.  Dus mijn vraag is; welke honden kunnen nou lang alleen blijven??   (PS. Mijn vader wil heeeeel graag een hond, doordeweeks is hij namelijk alleen. Maar alleen begint hij s'ochtends om half negen en eindigt hij meestal om 5 uur. 8 uur dus. Hulp?) "

 Ik weet niet hoe oud je vader is, maar misschien is t een beter idee dat hij wacht tot hij met pensioen is? Er is echt geen hond die zo lang alleen is en daar gelukkig van wordt volgens mij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je vader zou graag een hond willen, okee, maar dan moet hij een paar dingen in acht nemen, smorgens vroeg een uur gaan wandelen met de hond, aandacht aan besteden voor die weg gaat naar zijn werk........

 

dan de hond naar een opvang brengen, waar de hond kan en mag spelen en aandacht krijgt... een opvang die heel kleinschalig is, bijvoorbeeld bij iemand thuis, dan ophalen na zijn werk, en ja dan als eerste weer met de hond gaan wandelen , voor die aan zich zelf toekomt... weekenden is die vrij ? dan kan die wel alle aandacht aan de hond besteden ?

 

ik heb zo,n idee dat jij graag voor je vader een hond wilt aanschaffen, maar je vader ? is die daar echt blij mee ? eerder een anderhalf uur vroeger opstaan, zodra die klaar is met werken erop uit gaan met de hond, en dan ook de hele avond volop aandacht er aan geven, wil je vader dat echt of wil jij dat graag voor je vader ?

 

vind het lief dat je aan je vader denkt, maar de hond staat dan toch centraal, en je vader is een hardwerkende man lees ik, is het jouw wens voor je vader ?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik moest aan deze docu denken over honden alleen thuis, schokkend

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=YJGuW6bImY8

Anoniem (Gast)

Ja mensen, jullie hebben gelijk, het is zielig..; we hebben besloten geen hond te nemen. X mij....

Volgende forumvraag: borstelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^