vreemde ziekte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Ik moet even mijn verhaal kwijt en wie weet word ik nog wat wijzer van eventuele reacties..

Afgelopen zaterdagochtend liet ik Mickey uit (is nu 14 maanden oud) en er leek niets aan de hand. Wel hadden we gemerkt dat hij de laatste dagen wat sloom was, iets doffere en ruwere vacht, veel haaruitval. Eerst dachten we nog dat het te maken had met zijn chemische castratie en hij gewoon wat volwassener en rustiger aan het worden was, maar die ochtend merkte ik dat hij wel heel vaak ging liggen en moe leek te zijn. Het zat me niet lekker en ik ben gaan zoeken op internet, kwam op het idee om zijn temperatuur op te nemen: 41 graden! Ik schrok en heb gelijk de dierenarts gebeld. We konden er die middag terecht, waar een temperatuur van 41,2 gemeten werd. De diagnose was: waarschijnlijk een ontsteking (waar die ontsteking zat, was niet duidelijk, Mickey liet geen pijn merken). Antibiotica mee (synulox 250 mg) voor 5 dagen, en koortsverlagers/ontstekingremmers (cimalgex 80 mg - elke dag een halve) voor 6 dagen. Ook kreeg hij een injectie om de koorts te verlagen. Die avond: niets veranderd, nog steeds bijna 41 graden koorts. Naar de dierenkliniek voor een spoedconsult, bloed afgenomen en opnieuw wees alles op een ontsteking of virusinfectie. Wij opgelucht naar huis en gewoon doorgaan met de medicatie.

Mickey wilde niet drinken, dat hebben we hem via een spuit in z'n bek gegeven. Eten is geen enkel probleem geweest, dat bleef hij als vanouds doen. Uitlaten ging wel heel erg traag voor zijn doen. Bleef netjes naast ons lopen, kop omlaag, te moe om zijn poot op te tillen, maar plassen en poepen: alles normaal.

Omdat hij gisteren nog steeds niet lekker was, veel sliep en ook de temperatuur in de ochtend nog te hoog was, heb ik nog even de dierenarts gebeld aan het eind van de middag om te overleggen: stel dat er toch iets in z'n lichaam beschadigd zou zijn door die hoge koorts. Voor de zekerheid nog maar weer even naar de kliniek 's avonds. Opnieuw alles onderzocht maar geen bijzonderheden. Conclusie: hij moet herstellen van de koorts en zijn ziekte. Wij weer opgelucht naar huis.

Vandaag is hij echter nog slomer dan gisteren. Hij heeft alleen maar geslapen en wat nieuw is: hij kijkt de hele dag wazig uit z'n ogen, kan zijn ogen niet eens openhouden. Dus ja... het blijft me bezighouden en ik ben nou eenmaal iemand die zich gauw zorgen maakt: straks krijgen we hem niet meer wakker. Misschien wat overdreven, maar die extreme slaperigheid is ook niet normaal.

Verder gezocht en nagedacht want ik vertrouw het niet. Twee weken geleden heeft Mickey een NexGard pil gehad. Heeft het daar iets mee te maken? Lees wel wisselende ervaringsverhalen. Zijn het bijwerkingen van zijn medicijnen?

Alles bij elkaar vind ik het wel een vreemd verhaal. Ik blijf me zorgen maken en het gevoel houden dat er iets niet klopt. Maar om nou alwéér een dierenarts te bellen....

Maar weer even afwachten hoe het morgen met hem is...

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

heeft hij nog steeds koorts?

merk je ergens pijn ? gewrichten ? buik rug of nek ?

Ik ken nexgard niet maar als het daar van zou zijn zou hij dan niet eerder na toediening ziek geworden zijn?

Het suffer worden zou mij ook verontrusten ,als je het niet vertrouwd gewoon de spoedarts bellen hoor .

Sterkte en beterschap voor Mickey.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 1 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Klinkt me niet goed. En die temperatuur zeker niet.

Zou hij niet beter ter observatie kunnen? Des te mwer in de wetenschap wat die temperatuur ook nog kan doen.

En als ze je hier gewoon zo naar huis sturen zou ik andere kliniek kiezen. En er een specialist op willen hebben.

Ik vind het namelijk erg zorgelijk klinken

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Dank je Heleen,

Mickey heeft nu 38.8 dus niet echt koorts. De dierenarts heeft alles uitgebreid onderzocht, in totaal nu 3 keer, maar geen enkele keer laat hij merken dat hij pijn heeft.

Over nexgard heb ik gelezen over een hond die ook 3 weken lang van slag was en daarna langzaam weer de oude werd. Tja, altijd moeilijk te zeggen.

Mickey had net even een opleving en wilde zowaar spelen... Net als gisteravond rond deze tijd. Misschien toch omdat een medicijn begint uit te werken? Hij krijgt de cimalgex in de ochtend.

Hij heeft nu de afgelopen 2 dagen rond de 39.3/39.5 in de ochtend, 38.0/38.2 in de middag en 38.5/38.8 in de avond.

Omdat hij nu toch weer even wat actiever is, wacht ik even af tot morgen en geef ik zijn medicijn niet meteen in de ochtend. Eens kijken hoe dat uitwerkt. Dan kan ik altijd nog even morgen bellen voor overleg/advies

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Heleen

Cilmalgex is best een pittig medicijn en kan als bijwerking sufheid geven .

Ik weet niet of je het nog lang moet geven ? Anders eens overleggen of je op iets anders over kan gaan ?

Vaak is de temp in de avond wat hoger maar mickey draait het om .

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Dat vermoedde (en hoopte) ik eigenlijk al.

Het advies is om de medicijnen op te maken, maar we hebben nog voor drie dagen, dat is te lang. Eens kijken als ik morgenochtend nog even wacht met die cimalgex, wat het effect is op zijn temperatuur en zijn sloomheid.

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Het gaat vandaag niet beter, integendeel: vanochtend weer 40.3 koorts.

Om 9 uur dierenarts gebeld, een andere dierenarts want ik wil dat er eens door een ander naar gekeken wordt. Ondanks medicatie verandert er niets. Wel het advies gekregen om de cimalgax toch te geven vanwege de koorts dus dat heb ik maar gedaan. Ik kan er pas om 4 uur terecht, maar tot die tijd zal er waarschijnlijk niet zoveel veranderen. Begin van de middag nog even zijn temperatuur opnemen.

Wat ik ook sinds gisteren bij Mickey zie, is dat hij niet helder uit zijn ogen kijkt, alsof er een beetje een waas overheen ligt. Misschien is het geen slaperigheid waardoor zijn ogen dicht gaan, maar heeft hij last van zijn ogen.

Nou ja, ik hoop er het beste van, maar maak me echt ernstig zorgen, ben steeds in tranen.

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Alles wat je beschrijft, lijkt op iets wat een berner sennen had... goh hoe heette dat nou ;-) Ik ga even zoeken als ik de link vind, plaats ik hem.

Sterkte !

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 2 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Is hij getest op de ziekte van lyme?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Bij border collies komt toch ook MDR1 voor? Dan zou het toch best vd Nexguard kunnen zijn? Misschien even de DA bellen en bespreken als dat nog niet gedaan is.

 

Ik hoop iig. dat jullie snel goed geholpen worden en de weg naar herstel begint.

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

" Alles wat je beschrijft, lijkt op iets wat een berner sennen had... goh hoe heette dat nou Ik ga even zoeken als ik de link vind, plaats ik hem.


Sterkte ! "

 



Ik heb het gevonden. Ik heb het stukje nog eens doorgelezen, het heeft gelijkenissen met jullie verhaal, maar ook weer dingen die anders zijn. Hou het gewoon in je achterhoofd. Misschien is het heel iets anders.... ;-)

Dit is de link : http://sadidebernersennen.blogspot.be/

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  

Ik heb het gevonden. Ik heb het stukje nog eens doorgelezen, het heeft gelijkenissen met jullie verhaal, maar ook weer dingen die anders zijn. Hou het gewoon in je achterhoofd. Misschien is het heel iets anders.... ;-)

Dit is de link : http://sadidebernersennen.blogspot.be/ "

 Renate zit hier op t forum dus die kun je zo pben. Maar dit lijkt me iets anders. Hebben ze ook aan hersenvliesontsteking gedacht? 

 

Ik vind t wel griezelig, sterkte hoor. Ik duim dat t gauw beter gaat. En anders door laten verwijzing naar een specialist!

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Dankjewel voor jullie reacties!

Mickey is nergens op getest, heeft alleen bloedonderzoekje gehad waaruit ontsteking/virusinfectie naar voren kwam. De laatste keer is wel gedacht aan hersenvliesontsteking maar hij lijkt geen problemen of pijn te hebben bij het bewegen van zijn kop.

Ook ziekte van Lyme is hij niet voor getest.

Wel wordt steeds duidelijker dat hij last van zijn ogen heeft, en misschien lichtgevoelig is. Ook leek hij een paar dagen geleden wat gevoeliger voor geluid.

MDR1 heb ik net even opgezocht, ik had er ooit vaag van gehoord, maar nooit zo in verdiept. Mickey lijkt inderdaad wat overgevoelig te reageren op sommige middelen. We zijn ook ooit eerder naar de dierenarts geweest omdat hij niet meer kon lopen na een antivlooien/-tekenmiddel.

Ik zal alles in mijn achterhoofd houden bij het bezoek aan de dierenarts vanmiddag.

Iemand nog tips om hem voldoende te laten drinken? Eten doet hij zonder problemen, maar als hij koorts heeft wil hij niet drinken. Af en toe probeer ik hem een slokje te geven, of met een spuit wat in z'n bek. Verdunde kippenbouillon maar daar was hij niet zo van gecharmeerd...

 

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Wat apart.. Hopelijk knapt hij snel op.

Slim dat je de mening van een andere DA gaat vragen! Ben benieuwd wat die zegt.

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

We zijn ook ooit eerder naar de dierenarts geweest omdat hij niet meer kon lopen na een antivlooien/-tekenmiddel.

  "

Oei dat is ook erg!

Ik heb dat laten testen bij Charlie die MDR1 door middel van cheekswab en wel hier MDR1. Het is niet bij de deur, maar het scheelt dat je het gewoon kan opsturen. Ik wou het gewoon weten. Hij heeft het niet. Kan ook via bloedonderzoek. Misschien als je toch een bloedonderzoek moet laten doen (?) dat je die MDR1 ook kan laten testen? Ofwel geef je geen middelen meer met stoffen in die op die lijst staan van de gevaarlijke producten, dat kan je ook doen.

 

edit: Ik woon wel in België, ik weet niet waar jij woont maar voor Nederland kan het daar niet naartoe lees ik net dan moet je zie ik met doorklikken en doorklikken Hier ergens zijn.

 

Sterkte en beterschap voor Mickey!

 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Jakkes wat een ellende. Ik hoop dat er nu duidelijkheid komt bij de nieuwe dierenarts. Heel veel sterkte!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

"  


Ik heb het gevonden. Ik heb het stukje nog eens doorgelezen, het heeft gelijkenissen met jullie verhaal, maar ook weer dingen die anders zijn. Hou het gewoon in je achterhoofd. Misschien is het heel iets anders.... <img class=" />


Dit is de link : http://sadidebernersennen.blogspot.be/ "

 



:-D onder medisch en behandeling staat haar verhaal wat completer topic naam. Exercised Induced Hyperthermie (de diagnose is gesteld door R. Jonkers bij de Tweede Lijn in Wilhelminaoord ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Echter herken ik geen duidelijke gelijkenus met Sadi hoor. Sadi haar temp stijgt bij activiteit stress, opwinding opwinding, beweging. Echter stuirderde zij vrolijk door ook bij 40,3 graden problemen die zij heeft deden zich vooral voor vanaf 20 graden (temperatuur buiten) inmiddels hebben we het redelijk onder controle ;-)

Wat jou hondje heeft klinkt voor mij heel anders. Lijkt zich ook ziek te voelen. Loom/sloom. Je omschrijving klinkt voor mij zeker dat je hondje zich knap ziek voelt.


Als Sadi gemotiveerd moet worden om te drinken krijgt ze een sc

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Toetsenbord op mobiel ging een eigen leven leiden.

Sadi krijgt als ze echt wat moet drinken en niet uit zichzelf doet.
Een scheutje melk of karnemelk wat we vermengen met een pak weg anderhalve cm bodem water.

Sadi is daar dol op en drinkt dat altijd op als ze het krijgt. (maar hé hond moet dan geen melk of lactose intollerantie hebben)

Je zou misschien wat rense vers in een bakje kunnen doen en redelijk verdunnen met water. Vocht binnen krijgen is noodzaak.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als ik kijk naar de werkzame stof van Nexgard en de bijwerkingen daarvan, is "lethargy" er een van. Lusteloosheid dus. Ik heb niets kunnen vinden over koorts. De halfwaardetijd is 1 tot 2,5 week, dus het zou dan ineens beter kunnen gaan omdat de werkzame stof dan minder wordt.

 

Het zou niet de eerste keer zijn dat een hond mega-ziek is geworden van anti-parasitaire middelen, er was hier eens een hondje wat compleet verlamd raakte erdoor en na een aantal weken toch herstelde.

honden page profiel MickeyMickey

honden foto van Mickey

Vannacht om half 4 heb ik Mickey met hoge koorts naar de dierenkliniek gebracht.

De dierenarts van gisteren kon ook niets vinden en voor zijn ogen ben ik bij een specialist geweest: te lage oogdruk - gelukkig niet zo gevaarlijk als te hoge oogdruk.

Gisteravond had hij weer boven de 40 koorts. Met de dierenarts afgesproken dat ik 's nachts kon bellen als het erger werd. Ik ben bij hem in de woonkamer gaan slapen. Rond half 3 werd hij onrustig, ging zijn ademhaling sneller. Heb even zijn hartslag gecheckt, vocht, temperatuur, die was 41.2. Ben hem dus gaan brengen.

Het was allemaal zo zielig, ben er echt even helemaal stuk van, om hem daar ook achter te laten, vreselijk.. Infuus ingebracht en hij zou verder vocht krijgen en koortsverlaging. Nu gaan ze verder zoeken naar de oorzaak. Bloedonderzoek, echo, foto's.

Ik ben nu wel even opgelucht dat hij in goede handen is want het werd erg moeilijk om verder voor hem te zorgen, vooral emotioneel, omdat je merkt dat het allemaal tussen je vingers doorglipt. Niets werkte.

Nu is het wachten op een telefoontje. Hopelijk met meer duidelijkheid en goed nieuws.

honden page profiel CharlieCharlie

honden foto van Charlie

Oh wat erg allemaal.

Heel veel sterkte !

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Oh god, wat erg zeg.

Ik duim voor jullie!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Vannacht om half 4 heb ik Mickey met hoge koorts naar de dierenkliniek gebracht.
De dierenarts van gisteren kon ook niets vinden en voor zijn ogen ben ik bij een specialist geweest: te lage oogdruk - gelukkig niet zo gevaarlijk als te hoge oogdruk.
Gisteravond had hij weer boven de 40 koorts. Met de dierenarts afgesproken dat ik 's nachts kon bellen als het erger werd. Ik ben bij hem in de woonkamer gaan slapen. Rond half 3 werd hij onrustig, ging zijn ademhaling sneller. Heb even zijn hartslag gecheckt, vocht, temperatuur, die was 41.2. Ben hem dus gaan brengen.
Het was allemaal zo zielig, ben er echt even helemaal stuk van, om hem daar ook achter te laten, vreselijk.. Infuus ingebracht en hij zou verder vocht krijgen en koortsverlaging. Nu gaan ze verder zoeken naar de oorzaak. Bloedonderzoek, echo, foto's.
Ik ben nu wel even opgelucht dat hij in goede handen is want het werd erg moeilijk om verder voor hem te zorgen, vooral emotioneel, omdat je merkt dat het allemaal tussen je vingers doorglipt. Niets werkte.
Nu is het wachten op een telefoontje. Hopelijk met meer duidelijkheid en goed nieuws. "

 wat erg, nu in goede handen, vreemd is het inderdaad, ik las dat Mickey in de ochtend de hoogste temperatuur had, en savonds bijna normaal, ook heel raar natuurlijk.....

hoop dat het goed gaat met Mickey... nu in goede handen, als er wat is kunnen ze gelijk ingrijpen, heb je nog verteld van de medicatie de pil ? wat jij gegeven hebt ? Nexgard ?

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Jeetje wat erg ,

Ik duim dat mickey snel opknapt .veel sterkte !!

honden page profiel Anne-Marije & NoorAnne-Marije & Noor

honden foto van Anne-Marije & Noor

Ooh wat erg... Sterkte hoor! Hopelijk is er snel duidelijkheid en knapt hij op!

Anoniem (Gast)

Hoop dat hy rap betert sterkte

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Goed dat er nu goed naar gekeken wordt, ik duim voor jullie.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Neem aan dat ze hier wel naar kijken, maar hoe is de kleur van zijn slijmvliezen?

Ik hoop dat het snel vinden :-(

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ach arm dier..zo ziek

Ik ga heel hard duimen dat ze er snel achter zijn wat het is.

dikke knuffel en sterkte

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Heerst er een hondengriepje ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^