Ik zoek een nieuwe pup!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lovely paws (Gast)

Hallo, Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar een nieuw hondje. 3 Jaar geleden afscheid moeten nemen van mijn boomer, en sinds die tijd overal gekeken. Maar pffff als je informatie zoekt, is er bij alles wel wat voor en tegen: mensen die boomers 'fokken' zouden geen fokkers zijn omdat boomers kruisingen zijn, slechte ervaringen met erkende fokkers, en ga zo maar door. We hadden een Shih Tzu pup op het oog, gewoon in een gezin geboren, door een 'ongelukje'... Moeder is nog geen jaar en heeft haar kans gezien toen het reutje van de moeder van de eigenaar kwam logeren, in eerste instantie had ze dus niets in de gaten. Uiteindelijk is er 1 pup geboren, en nu hoor ik van alle kanten dat dit én voor de pup niet goed is: leert niet het gedrag van nestgenootjes én voor de moeder die gewoon te jong is om een pup op te voeden. Ze speelt enorm veel met haar 'zoon', maar dan zie je echt puppenspel onderling, geen opvoeding. Daar zijn we dus ook al voor gewaarschuwd, dat dit gedragsproblemen zou kunnen geven bij de pup. Zo is er bij alles en iedereen wel iets, en word ik steeds banger om een pup te kopen, terwijl ik dus al een paar jaar zó verlang naar een nieuw maatje in huis, een leven zonder hond is zo leeg. Ik zoek een niet al te groot ras, of kruising, en zie door de bomen het bos niet meer. Als er dus mensen zijn die een nestje weten, info hebben over fokkers etc., dan is dat meer dan welkom!!! Want zelfs over de pups uit Huissen hoor je zoveel verschillende dingen: van geweldige hondjes tot ernstig zieke pups met gedragsproblemen. Maar dat geldt in sommige gevallen ook voor erkende fokkers die gewoon te ver doorfokken met een ras.   Je zult ook een beetje geluk moeten hebben, het blijven levende wezentjes tenslotte. Maar als ik een weloverwogen bewuste keuze kan maken, zal ik dat zeker doen! Ook informatie over rassen en kruisingen zijn welkom.  Alvast bedankt!

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

Hallo,

 

Laat je niet te veel beïnvloeden door wat andere mensen zeggen! Hoe was je eigen ervaring met je boomertje? Ik heb zelf ook een boomertje (maltezer x shih tzu) en ben vanuit thuis altijd zuivere rashonden gewend! Compleet met stamboom en al. Regelmatig contact, niet mogen fokken zonder overleg met de fokker en ga zo maar door. 

 

En toch gekozen voor het boomertje, wat volgens sommige mensen slecht is omdat je mee werkt aan broodfok. Maar dit hondje sloot aan bij wat ik en mijn vriend op dat moment zochten! Dus volg vooral je hart. En geloof mij ook uit rashonden kan achteraf blijken dat ze iets erfelijk s hebben. De rashond van mijn schoonouders was toen ook de enige die het overleefd had uit het netjes de andere waren niet ouder geworden dan 6 maanden ivm met een erfelijke ziekte. (al wordt het dan wel netjes opgelost en dit is bij boomertjes niet altijd van zelf sprekend) maar je verdriet is er niet minder om.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

gebruik in ieder geval deze lijst; n.b. zie ook Huissen

http://www.koophiernooiteenpuppy.com/klachten-over-fokkers/

Als je een rashond met stamboom koopt. Doe dit dan bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging en zodoende het fokreglement van de club volgt en fokhonden test op meest voorkomende erfelijke aandoeningen van een bepaald ras.

Bijv. Shih Tzu rasvereniging

http://www.shihtzuclub.nl/

Om uit handen van broodfokkers en handelaren in pups uit de broodfokkerij in Oost Europa te blijven, volg de fair pup checklist van de Koninklijke Hondenbescherming:

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

 

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor de snelle reacties en het meedenken....

Ik neig ook meer en meer naar wat Mandy aangeeft: je hart volgen.

Van allerlei kanten zulke negatieve dingen gehoord over erkende fokkers die aangesloten zijn bij rasverenigingen etc.  Ondanks het beleid dat toch als 'streng en selectief' bekend staat, komt er veel doorfok voor, en (erfelijke) aandoeningen die pas na een tijdje aan het licht komen.

Ik weet dat je ook geluk moet hebben, maar n zo'n tijd wikken en wegen zijn we wel een beetje van de rashonden en erkende fokkers afgestapt. Zelfs vrienden met peperdure rashonden van erkende fokkers geven aan dit toch niet weer te doen: bijna allemaal problemen: nieraandoeningen, epilepsie, staar op zeer jonge leeftijd en zelfs gedragsproblemen ondanks goede opvoeding.

Ik weet dat ik me met Huissen op glad ijs begeef, maar ik moet eerlijk bekennen dat 2 kennissen daar een hondje hebben gekocht. Hadden wat problemen met Giardia de 1e weken, maar dat was vrij snel verholpen.

Daarna hebben ze zich tot geweldige hondjes ontwikkeld, ongecompliceerd, vrolijk en gezond.

De ene is nu bijna 6, de andere 3.

Hoeveel garantie kan je krijgen?

Als je werkelijk alles naspeurt, kom je niets dan tegenstrijdige berichten tegen, en ik ben na alles wat ik in de afgelopen jaren heb meegemaakt meer dan ooit toe aan een nieuw leventje. Alle spullen voor een pup al in huis, de voorbereiding was al leuk.

Maar dat ene kanjertje lijkt maar niet voor me te zijn weggelegd, terwijl ik weet dat ik een hond veel te bieden heb, had ook 13 topjaren met mijn allereerste hond.  

Reacties, informatie en wellicht tips over nestjes blijven dus welkom.

Ik weet alleen niet hoe ik meldingen kan krijgen van nieuwe berichten hier, kwam de reacties 'toevallig' tegen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is precies wat je zelf zegt, hoeveel garantie kun je krijgen.

Bij een rasveremiging aangesloten fokker heb je iets om op terug te vallen.
In een gevalletje Huissen hoef je nergens op te rekenen.

En vergeet alsjeblieft niet dat de bezwaren tegen dergelijke fokkers niet alleen de gezondheid van de pup betreffen, maar ook de omstandigheden van de moederhond.
Elke loopsheid gedekt worden etc.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Meldingen krijg je als je een account aanmaakt.

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Je hart volgen is goed, maar houd a.u.b. ook rekening met alle narigheid die de broodfok met zich mee brengt. Je kunt geluk hebben en een kerngezonde pup daar weg halen, maar dit neemt niet weg dat de ouderdieren(met name de moederhond) meestal onder erbarmelijke omstandigheden leeft en het ene nestje na het andere moet krijgen om daarna als oud vuil te worden gedumpt als ze geen pups meer kan krijgen.

De omstandigheden waaronder de ouderdieren verkeren moeten net zo zwaar meetellen dan de gezondheid van je pupje.

Natuurlijk heb je geen garanties bij een hond met stamboom. Maar je weet in ieder geval wel dat, als je hond bij een goede fokker vandaan komt, dat hij/zij er in elk geval alles aan gedaan heeft om ziekten te voorkomen. Zij geven niet voor niets handen vol geld uit aan genetische testen en andere onderzoeken voordat ze hun honden inzetten voor de fok.

Jij als pupkoper bent verantwoordelijk voor het uitzoeken van een goede fokker, en ja, ook tussen de stamboomfokkers zitten rotte appels. Dus ga niet over 1 nacht ijs en pluis stambomen uit, neem contact op met verschillende fokkers, vraag naar ervaringen van andere mensen en ga dan pas je keuze maken.

Maar alsjeblieft, blijf ver weg van de broodfok.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Asjeblieft niet bij huissen halen.

Das nou echte br*odfok.

Zoek dan iemand die gewoon voor de leuk een keer een nestje neemt. 

Is net zo duur.  Alleen steun je geen bro*dfok.

De teefjes in huissen zelf worden met iedere loopsheid gedekt. En er komt ook heel veel uit polen wat daar zit.

Nee zoek dan bijv de plaatselijke dieren winkel op daar hangen wel eens van die blaadjes met te koop pups. 

En anders toch een rashond. Want ja alle honden kunnen ziek worden. Maar als het gebeurt bij een rashond heb je een heel plan om op terug te vallen. Als in; aankoopbedrag terug.  Vergoeding levenslange medicijnen. 

Bij huissen koop je echt alleen elende.Echt.

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Ik heb een account aangemaakt, naam: Paws4Life.

Hoe kan ik nu mijn geplaatste vraag over de aanschaf van een pup volgen?

Ben niet bekend hier, dus moet ik nu dezelfde vraag via mijn account gaan stellen?

Dan gaat het misschien dubbel.

Tuurlijk zal ik zeker letten op tekenen van broodfok, ik wilde alleen aangeven dat er in mijn omgeving aardig wat slechte ervaringen zijn met zieke honden, waarbij de fokker (met alle papieren en keuringsrapporten etc.) niet meer deed dan een pup uit een volgend nest goedkoper aanbieden.

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Als het goed is krijg je nu een melding rechts bovenin t scherm.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Volgens mij krijg je nu meldingen omdat je met je account hier hebt gepost.

Mijn ouders hebben trouwens een x shih tzu lhasa apso, van mensen die deze nestjes thuis bewust fokken.
Zonder testen etc.
Volgens mij is dat een beetje waar je naar op zoek bent. Klopt dat?

Ik zie er overigens niet de meerwaarde van in en het zou nooit mijn keus zijn, maar goed, ieder zijn eigen keus.

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wat dacht je van een pupje uit het buitenland?

De stichting waar wij wel eens een hond voor opvangen vliegen over 2 maanden pups naar Nederland, uit Roemenië. Ze zullen dan zo'n 6-7 maandjes oud zijn. De pups zijn nu zo'n 5-6 kilo. Ze blijven klein. Nu wil ik niet zeggen dat je hier een pup moet adopteren natuurlijk, maar het is een optie om aan een buitenlandertje te denken. 

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Ja, s@ant@, naar zoiets ben ik wel op zoek.

Gewoon een leuke kruising, niet te groot.

Waar zie je de meerwaarde trouwens niet van in? Van een erkend fokker of van mensen die thuis een nestje fokken, dat kan ik er niet helemaal uithalen?

Dank voor je reactie, ik zal kijken of ik nu reacties krijg op mijn vraag: na 3 jaar is het écht tijd voor me. Heb lang gewacht, van alles bekeken en zelfs alle spullen al in huis.

Misschien zie je deze foto nog elders-moet nog even wennen hier-maar dit is mijn laatste hondje dat helaas maar 1 mocht worden omdat hij vergiftigd is.  Een liever, makkelijker en aanhankelijk makkertje was er niet.

Kruising Tibetaan x Lhasa Apso, en hier heb ik dus ook al die tijd naar gezocht, maar niks kunnen vinden.

Voordeel boven de Shih Tzu is dat hij meer snuit heeft: een vriendin van me heeft een Shih Tzu die behoorlijk last heeft met ademhalen als het warm is etc.

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

En een boomertje? (met trots wat foto's van mijn schatje haha!)

 

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Haha, zit mij even lekker te maken, Mandy...

Die foto met die bal...echt té leuk.

Dat is nu het soort hondje waar ik voor zou willen gaan: niet te groot, kruising is prima (zoals mijn vorige, de Tibetaan x Lhasa Apso).

Helaas is dit kennelijk een weinig voorkomende kruising, terwijl hij juist zo super is, op allerlei fronten.

Als je een nestje weet...

Ik zit in de buurt van Utrecht, misschien handig om te weten want nestjes kijken is wat makkelijker als je niet steeds tig kilometer hoeft te rijden.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik bedoel om 2 rassen bewust te kruisen. Daar ontgaat me het nut van. Wil je een lhasa apso, prima, shih tzu, ook goed.
Maar waarom een kruising?
Geldt ook voor de x labrador boxer en wat je tegenwoordig nog meer ziet.
Voor de duidelijkheid, geen discussie hoor, maar ff antwoord op je vraag.

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

En Mandy, gelukkig had je ook van mijn kanjertje gezegd dat het een knapperd was, en ja: dat was hij ook!

Iedereen viel voor hem, en hij wist ook iedereen om z'n kleine pootjes te winden....

honden page profiel Mandy en Bobby! <3Mandy en Bobby! <3

honden foto van Mandy en Bobby! <3

" Haha, zit mij even lekker te maken, Mandy...
Die foto met die bal...echt té leuk.
Dat is nu het soort hondje waar ik voor zou willen gaan: niet te groot, kruising is prima (zoals mijn vorige, de Tibetaan x Lhasa Apso).
Helaas is dit kennelijk een weinig voorkomende kruising, terwijl hij juist zo super is, op allerlei fronten.
Als je een nestje weet...
Ik zit in de buurt van Utrecht, misschien handig om te weten want nestjes kijken is wat makkelijker als je niet steeds tig kilometer hoeft te rijden. "

 De mijne is wel een veel voorkomende! Kruising maltezer x shih tzu

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Als er toevallig iemand een nestje weet met boomers, zoals die van Mandy die vaker voorkomen: laat me alsjeblieft weten!

En wat buitenlandse hondjes betreft: sta ik op zich niet negatief tegenover, zeker bij bepaalde instanties niet.

Alleen zou ik een reu nooit laten castreren-zeker niet op jonge leeftijd-als daar geen echte noodzaak voor is, en al die buitenlandse reutjes zijn gecastreerd. Daarom kijk ik daar eigenlijk wat minder naar.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Volgende week komt er bij ons een havanezer pup in huis. Misschien is dit ras iets voor jou? Een fokker in friesland heeft nog pups beschikbaar.

 

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

O, nou snap ik je s@nt@...

Ik zag er ook niks in van een discussie hoor, voel me ook niet snel aangevallen of zo.

De reden is meer dat ik Shih Tzu's best leuk vind, maar dat er zoveel problemen zijn met wat ze noemen de 'platsnuitjes'.  Een Tibetaan is iets groter, en dat in combi met een Lhasa Apso geeft een iets grotere boomer, en weer minder gebitsproblemen.

Vandaar dat ik een kruising prima vind, al zin er zeker rassen die ik érg leuk vind.

Mijn 1e hond was een 'rasechte' Jack Russel, met stamboom van een erkend geregistreerd fokker, en het was een fantastische hond, zó lief en trouw!

Maar omdat ik nu ook weer wat jaartjes verder ben, mag het qua karakter wel iets minder 'hyper'.

Ik hou van lange wandelingen, niks mis mee, maar ook lekker als een hond ook genoegen kan nemen met een dagje wat minder activiteit.

Daarom is mijn zoektocht iets gewijzigd nadat ik mijn boomertje heb gehad: die kon urenlang genieten in het bos, maar als het slecht weer was, of als ik bijv. ziek was vond hij een rondje van 20 min. ook prima.

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Soms lijken dingen voorbestemd.....

Gisteren min of meer bij toeval een nestje gevonden, is nog eens vlakbij ook!!!

Deze vrouw heeft af en toe een nestje boomers (Malthezer x Shih Tzu), en zoekt dan bewust een bepaalde reu.

Vanavond gaan we kijken, ze zijn nu 5 weken oud dus blijven nog tot 24 augustus bij moeders.

Zó benieuwd, want ik viel op het pupje op de bijgevoegde foto, maar ik vind karakter en gezondheid belangrijker, dus wie weet welke het wordt, met wie de klik is.

Spannend en zó leuk tegelijk!!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Er is geen garantie dat het kruisen de hond best of both worlds geeft.
En ik blijf hameren op aantoonbare gezondheid.
Ik weet niet wat het betekent dat deze persoon op zoek is naar een bepaalde reu?
Maar goed, jij wilt perse een kruising. Blijf kritisch en ver weg van mensen die puur voor de centen fokken.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zou het er niet op durven gokken tenzij er verantwoord word gefokt. Kleine rassen hebben vrijwel allemaal te maken met patella luxatie bijvoorbeeld. Nou heb je nooit garanties maar als niemand daar op test dan weet je niets..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Precies.
Want hoe toets jij karakter en gezondheid?
Als men vertelt dat de dierenarts de ouderdieren heeft nagekeken en ze als gezond heeft beoordeeld, weet je werkelijk niets.

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Heb je voor jezelf een lijstje met dingen waarop je wilt letten? Probeer je niet gelijk te laten betoveren door die schattige pups.

een paar voorbeelden:

zit moeder met pups binnen 

of het er schoon is en of de dieren schoon zijn

is de fokker kritisch wie jij bent, of willen ze alleen maar verkopen

kan ze vertellen wie de vader is

hoe oud is de moeder en hoeveelste nestje is het

kan ze gezondheidsonderzoeken/ entingsboekje laten zien

hoeveel honden zijn er en zitten er buiten nog honden in kennel/ schuur.

veel plezier met je pup en hopelijk is het echt een fokker met liefde voor de honden ipv dollartekens 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Gevaarlijk!

 

Ik zou vragen naar testresultaten van de ouders van de pups. Heel belangrijk! Anders ben je na een aantal jaren een dikke 1000 euro armer na het betalen van de rekening van operatie van patella luxatie. Als ze geen testresultaten hebben, dan niet ermee in zee gaan...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Gevaarlijk!
 
Ik zou vragen naar testresultaten van de ouders van de pups. Heel belangrijk! Anders ben je na een aantal jaren een dikke 1000 euro armer na het betalen van de rekening van operatie van patella luxatie. Als ze geen testresultaten hebben, dan niet ermee in zee gaan... "

 

En die 1000,- kun je beter besteden aan een verantwoord gefokte pup waarvan de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen, mensen die zijn aangesloten bij een rasvereniging en weten wat ze doen.

Ik ben ook ooit eens in een marktplaats advertentie getrapt en heb er erg veel verdriet van gehad.

Daarna zijn mij de ogen open gegaan en ben ik naar een rasvereniging gegaan. Vele malen beter, geloof mij.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Soms lijken dingen voorbestemd.....
Gisteren min of meer bij toeval een nestje gevonden, is nog eens vlakbij ook!!!
Deze vrouw heeft af en toe een nestje boomers (Malthezer x Shih Tzu), en zoekt dan bewust een bepaalde reu.
Vanavond gaan we kijken, ze zijn nu 5 weken oud dus blijven nog tot 24 augustus bij moeders.
Zó benieuwd, want ik viel op het pupje op de bijgevoegde foto, maar ik vind karakter en gezondheid belangrijker, dus wie weet welke het wordt, met wie de klik is.
Spannend en zó leuk tegelijk!! "

 o ik had al in een ander topic gereageerd waar je opriep om hulp bij het kopen van een pup

 

wat ik me afvraag, waarom fokt die vrouw er zitten al zoveel honden te wachten op een goed thuis, waarom daar nog meer aan toevoegen, en waarom daaraan meewerken als koper..

Overigens gebruiken veel broodfokkers deze truc, af en toe een nestje bij iemand thuis...

 

Waarop worden de teef en de reu getest? Zonder testen, die je ook moet inzien, zou ik in elk geval van de koop afzien en gaan voor een goedgefokt hondje of een herplaatsertje.

honden page profiel Paws4LifePaws4Life

honden foto van Paws4Life

Het is het 2e en laatste nestje van deze moeder, vanavond mogen we de testen zien. Ze groeien op in huis, met moeder en oma en ze fokt niet voor het geld. Fokken gaat natuurlijk altijd met geld gepaard, maar ze is zeer selectief in waar haar pups terecht komen: voelt het niet goed, dan gaat het niet door.

Kreeg al een foto van moeder die de pups zoogt, en vanavond kan ik alles natuurlijk ook zelf in me opnemen, en dan let ik op dingen als: ogen en oren van de pups, het gedrag (speels en levendig), hoe wordt er met de honden omgegaan etc.

Denk dat als je goed oplet je best signalen kan oppakken, en weten of je goed zit.

Mijn 1e hond, de Jack Russel met een stamboom uit geteste ouders etc. had toch ook last van patella-problemen.

Ik ben blij met alle tips en info, ik zal zeker goed opletten vanavond, ben niet het type dat meteen voor een snoetje valt en direct overstag gaat.

Pas als alles in orde lijkt zal ik een keuze maken, en bij enige twijfel...weg.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Een tweede hondje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^