Overgeven dag na Apomorfine prik?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Had een heel mooi verhaal getypt... weg. Nog een poging dan. In het kort.

 

Gisteravond moest Bo met spoed naar de DA omdat hij een chocolade bonbon te pakken had gekregen. Hij is maar 10kg en er leek alcohol in te zitten dus dat leek me niet zo'n goed plan om de hele nacht de blijven zitten. Binnen een half uur nadat hij het had opgegeven zaten we bij de DA en had hij een prik gekregen. Hij heeft een paar keer flink overgegeven en toen was hij "leeg". Hij heeft volgens mij 0.3 mg of ml Apomorfine gekregen. 

 

De DA gaf aan dat hij misschien suf en misselijk kon zijn van die prik maar dat was prima. Later die avond ging het eigenlijk al goed met hem en hij is de nacht prima doorgekomen. Vanmorgen gaf hij aan dat hij honger had dus heb hem eten gegeven. 

 

De rest van de dag en vanavond was er niets aan de hand. Vanavond ben ik nog even uit eten geweest en toen we terug kwamen gaf hij weer twee keer over. 

 

Heb zojuist de spoeddienst gebeld maar die gaf aan dat ze niet zeker wist of het een "na-wee" was van de prik of dat het hier totaal los van stond en gewoon toeval was. 

 

Is er hier misschien iemand die het weet? 

 

PS. Mochten jullie willen weten hoe hij aan die bonbon kwam.. was die middag een high tea doen met een vriendinnetje. We zaten beide vol en dus beide een bonbon mee naar huis genomen, mijne zat in mijn tas. 's Avonds tas en Bo mee naar boven genomen en straal vergeten dat dat ding erin zat. Helaas heeft Bo een goede neus en die zat het luid smakkend op te vreten. Dat gesmak is ook de reden dat ik het door had. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

De halfwaardetijd (tijd waarin de plasmaconcentratie halveert) is een uur. Dus zou niet van de apomorfine moeten komen.

http://www.uu.nl/sites/default/files/dgk_apotheek_bijsluiter_apomorfine_hcl_injectievloeistof.pdf

Mijn hond at een uur of twee na de injectie alweer. (70 gram dure, pure chocola. Dommigheid)

 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Dan was het toeval denk ik. Hij geeft niet vaak over en zeker niet rond zeven uur s avonds wat hij eind van de ochtend heeft gegeten.

Denk dat het veel mensen is overkomen dat hun hond chocola heeft gegeten. Maar het scheelt natuurlijk nogal of het een klein monstertje van 10kg is of een grote beer van 40kg. Ik heb een hekel aan chocola dus dit is dubbel krom :(

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Zou die ene chocoladebonbon nu echt veel kwaad hebben gedaan ? 

Ik vraag het me af. Maar goed dat je het zekere voor het onzekere hebt genomen.

 

van morfine kan je heel misselijk zijn hoor. Mensen toch.

 

honden page profiel Silla en Bo & YunahSilla en Bo & Yunah

honden foto van Silla en Bo & Yunah

Hij was vrij groot en ik rook alcohol, het leek een soort kersenbonbon.

Waarschijnlijk was er niets gebeurd maar ik zou het mezelf echt nooit vergeven dat ik zou gaan slapen en ik wakker werd en Bo niet :( het was me die honderd euro zeker waard hihi.

Ik heb zelf tramadol gehad na een operatie, ook morfine, en ik kon er inderdaad ook niet tegen. Ben dagen misselijk geweest. Wel vreemd dat het er nog na zolang (zeker zeven uur) uit kwam maar er zijn vreemdere dingen gebeurd hahaha.

Het was gelukkig geen pure chocolade zoals bij Wendy hierboven. Dat lijkt me helemaal vreselijk angstaanjagend!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^