flexi riem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Zijn er ook die voor honden boven de 50 kilo.

Ik kan er alleen maar vinden tot 50 kilo

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

Ja die bestaan wel.

 

Flexi Giant XL

(geschikt voor honden tot 75 kg.)

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Je was me voor! Ik heb zelf tot 50 kg gekozen. Dexter is nu 45 maar trekt niet (dus dat moet wel goed komen) en ik vond die giant aanzienlijk zwaarder en niet prettig in de hand liggen.

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Hummer trekt ook niet maar ik wil hem echt in de losloop gebieden gebruiken.

Kan heelgoed met andere honden maar ja die bekende puberteit zit me Nu even dwars hahaha.

Heeft die geweldige bananen in die oren als hij los is en een hond ziet .

Verder luistert hij goed 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Persoonlijk vind ik flexi lijnen voor een grote hond ondingen.

Je houd het toch niet als ie echt gaat rukken aan de lijn bijvoorbeeld. En dat moet dan zo ongeveer een staalkabel zijn.....En dan wordt het veel te zwaar.

Ik heb een hond van dik 60 kilo en als ze niet los mag lopen( bij loopsheid) dan laat ik haar aan een: ( niet lachen!) longeerlijn. Dat is een 5 meter lijn van nylon, supersterk want gemaakt voor paarden.....

Toch heel licht en met een ferme musketon er aan. Werkt prima!

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik vind de flexi juist eigenlijk wel fijn. Hier een hond die niet los kan en dus eigenlijk altijd aan de flexi zit. Eentje van 50 kilo die er ook écht regelmatig in hangt en flinke rukken kan geven. (Wij hebben dus de Flexi Giant XL)

We hebben 'm nu 3,5-4 jaar denk ik en hij ziet er eigenlijk nog als nieuw uit bij dagelijks gebruik, nog nooit gebroken of losgeschoten: het voelt altijd superveilig. Meer dan tevreden met die flexi dus!

 

Voordeel vind ik trouwens ook dat deze grotere modellen niet 'naar voren' staan, maar hangen meer naar beneden, waardoor 'ie dus eigenlijk in je hand hangt en je 'm zelf niet de hele tijd omhoog hoeft te houden.

Ander voordeel is dat bij de grotere flexi's het ook altijd met een lint is in plaats van zo'n gemeen snijdend touwtje zoals bij die kleine flexi's, dus ook geen gevaarlijke snij-taferelen.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Mijn buurvrouw heeft een hele grote zware Friese Stabij, ontzettend uit de kluiten gewassen, boven de 33 kilo, kan niet los dus heeft ook een longeerlijn. Is echt heel handig, en ik vertrouw die dingen een stuk meer dan de flexi. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Voor Mellow heb ik een Flexi Giant L voor honden tot 50 kilo. Ze weegt rond de 16 kilo 

Ik heb deze voor de lengte (8 meter), maar ook omdat ik vrees dat ze een lijntje voor honden tot 20 kilo zo kapot trekt. Niet dat ze altijd enorm in de lijn hangt, maar als ze wat ruikt dan is ze best heel sterk.

 

Er is ook nog de Giant XL inderdaad, geen idee tot hoeveel kilo, maar wel boven de 50. Zelfde model handgreep als die wij hebben, ik vind 'm erg prettig in de hand liggen. Was even wennen vergeleken met de vorige (was een 7 meter met koord en iets kleinere handgreep), maar ik vind 'm niet eens zwaar. Of ik ben gewoon héél sterk... 

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

Ik heb nu een leren riem van 2 meter echt een fijn ding maar het is zoveel riem als hij even kort moet lopen daar lijkt me die flexibel ook wel handig omdat je alleen het handvat hebt en verder geen lijn meer.

En heb dus nig steeds als hij iets lekkers ruikt in dat ene struikje lig ik bijna om omdat ik die riem niet zo snel van mijn hand krijg.

Daarom ook eigenlijk die 8 meter zodat hij toch meer ruimte heeft en ik ook die modder niet in getrokken word.

Hij zal nu denk ik iets van 45 kilo wegen en dat met bijna 8 maanden 

Volgende forumvraag: Wat voor ligplaats hebben jullie ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^