Op zoek naar mensen met een Keeshond x Eurasier,

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mootje (Gast)

Hallo , Wij zijn opzoek naar mensen met een keeshond x eurasier. Wij zijn van plan deze kruising aan te schaffen en ik ben op zoek naar wat info over deze prachtige kruising, ik heb al vanalles gelezen over beide rassen maar over deze kruising vind ik verder.  Ik ben dus benieuwd of iemand ons wat info kan geven en zijn natuurlijk erg nieuwschierig naar andere van deze honden en hun baasjes en evt. Wat leuke foto's.  Groetjes 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar mensen met een Keeshond x Eurasier," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Daar kan ik je helaas niet mee helpen. Wel wil ik zeggen dat je hèèl erg moet uitkijken waar je je hond koopt. Je zit namelijk zo bij een broodfokker, ook als alles er netjes uit ziet.

Zorg, als je de pupkoopt, dat de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen en dat de desbetreffende fokker je daarvan de resultaten kan laten zien. Dit kan je namelijk erg veel ellende in de toekomst voorkomen.

 

Zelf zou ik echter gaan voor een pup waarvan de fokker is aangesloten bij een rasvereniging en fokt om het ras te verbeteren. 

Heb zelf ooit een marktplaats hondje gekocht en dat heeft me veel ellende bezorgd, daarvoor wil ik je graag behoeden.

 

Succes met je zoektocht!

Mootje (Gast)

Hallo Ruth, 

Bedankt voor je snelle reactie. Daarom dacht ik ook even hier te posten, want daar wil ik namelijk ook heel erg mee uit kijken, maar ik vind het heel moeilijk om dit zo te beoordelen . Vandaar dat ik ook even wat info wil inwinnen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Een kruising met een eurasier is per defenitie niet legitiem, aangezien de rasvereniging van de Eurasier dit bij mijn weten niet toestaat. Dus je komt automatisch bij zwendelaars terecht. 

 

 

Anoniem (Gast)

" Hallo Ruby
Bedankt voor je snelle reactie. Daarom dacht ik ook even hier te posten, want daar wil ik namelijk ook heel erg mee uit kijken, maar ik vind het heel moeilijk om dit zo te beoordelen . Vandaar dat ik ook even wat info wil inwinnen. "

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Er zit al keeshond in de Eurasier (Grote Keeshond + chowchow + samojeed), dus waarom wil je nog es opnieuw met keeshond kruisen?

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Als je een grote kans hebt om bij zwendelaars terecht te komen, bij zo'n kruising, dat lijkt me niet goed om daar een hond te kopen.

Waarom dan niet of een Keeshond of een Eurasier?

Wat is de meerwaarde van de kruising?

Als je voor één ras kiest kun je echt op zoek naar een goede fokker.

 

Mootje (Gast)

Het zit zo dat wij opzich niks tegen hebben op een kruising. (zal voor sommigen mischien raar klinken) Bij toeval ben ik deze kruising tegen gekomen en het sprak ons wel aan. Omdat we wel opzoek zijn naar een bepaald type hond.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zijn doorgefokt en dergelijke. Daarom ben ik ook opzoek naar andere mensen die deze kruising hebben of hier bekend mee zijn. Bij mijn zoektocht naar info hierover kwam ik op deze site terecht onder de vraag "nestgenoten gezocht " daar stonden een paar van deze pups.

Zodra er ook maar het vermoeden is dat het niet goed zit of iets degelijks schaffen wij natuurlijk niet één aan. Wij zijn absoluut niet van plan om de broodfok te steunen!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Het zit zo dat wij opzich niks tegen hebben op een kruising. (zal voor sommigen mischien raar klinken) Bij toeval ben ik deze kruising tegen gekomen en het sprak ons wel aan. Omdat we wel opzoek zijn naar een bepaald type hond.
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze zijn doorgefokt en dergelijke. Daarom ben ik ook opzoek naar andere mensen die deze kruising hebben of hier bekend mee zijn. Bij mijn zoektocht naar info hierover kwam ik op deze site terecht onder de vraag "nestgenoten gezocht " daar stonden een paar van deze pups.
Zodra er ook maar het vermoeden is dat het niet goed zit of iets degelijks schaffen wij natuurlijk niet één aan. Wij zijn absoluut niet van plan om de broodfok te steunen! "

 Wees dan wijs en kies voor 1 van beide rassen. Dat mensen nestgenoten zoeken is al vreemd. Een goede fokker onderhoudt contact met het nest.

Anoniem (Gast)

Het waren juist positieve reacties. 

Maar ik waardeer de eerlijkheid! Ik zal me gaan verdiepen in goede fokkers. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Top! Hoop ook echt dat je dat doet. 

 

Laat nog eens weten als je een fokker hebt gevonden en je op de wachtlijst heb gezet (y).

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Een dergelijke kruising moet je denk ik al toevallig tegenkomen. Dat mensen een 'oeps-' of 'pretnestje' hebben. Dat kunnen mensen zijn met verkeerde bedoeningen, maar het kunnen natuurlijk ook oprechte mensen zijn. Kom je dat tegen dan is het zaak om uit te zoeken wat voor soort mensen het zijn. 

Wel moet je er rekening mee houden dat de honden misschien niet getest zijn op erfelijke aandoeningen. 

Zoals ik al zei, moet je zo'n kruising echt toevallig tegenkomen. Ik denk niet dat de nesten hiervoor voor het oprapen liggen, aangezien geen enkele 'echte' fokker kruisingen zal fokken. Dus ik denk dat je sneller een pup kunt krijgen van Of het ene Of het andere ras, dan dat je op deze kruising stuit. Want dan kun je natuurlijk gewoon hup de rasverenigingen opzoeken en daar kijken naar fokkers die jou aanspreken.

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Als je voor een bepaald type hond gaat, zou je het beste een hond met stamboom uit geteste ouders aan kunnen schaffen. De kruising die jij mooi vind, moet je al net tegenkomen. En de kans is heel groot dat de ´fokker´ de ouderdieren niet getest heeft op afwijkingen. Dus loop je later veel risico op afwijkingen in bijvoorbeeld de heupen of ellebogen (die de hond veel pijn kunnen doen, en jou veel geld kosten voor operaties). 

Als je iemand vind die deze kruising fokt, en tot op een aantal generaties terug kan kijken (en dat ook kan laten zien, door bijvoorbeeld een stamboom) en daarbij de ouderdieren test op afwijkingen, dan zou je daar een pup van kunnen kopen. Maar helaas is dat vaak een illusie. Feit is dat veel mensen wel fokken, maar geen flauw benul hebben wat ze doen en dat ook niet erg vinden. Die mensen fokken (bewust of onbewust) vaak zieke hondjes.

Want tegenwoordig is het niet meer zo dat een kruising gezonder is. Een goed gefokte rashond, is gezonder dan een slecht gefokte kruising. En omdat je bij een kruising vaak niet tot 4 generaties terug kunt kijken, en er vaak geen testen gedaan zijn, loop je met zo'n hond meer risico dan met een goed gefokte hond met stamboom.

Het beste kun je m.i. kijken welk RAS je mooi vind, en daar een goede fokker van zoeken. De kruising die jij wilt is niet een veel gefokte hond (gelukkig niet, anders hadden we weer zo'n populaire kruising erbij!), en je zult maar moeten hopen en bidden dat hij gezond blijkt te zijn. Als je dan voor een bepaald type hond gaat, dan zijn er ruim 400 rassen om uit te zoeken, doe er je voordeel mee ;). 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

volg in ieder geval de fair puppy checklist van de Hondenbescherming

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/13/FAIRPUP%20CHECK.pdf

 

Ik zou voor één van beide rassen kiezen bij een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging en het fokreglement van die club volgt en dus ook test op erfelijke aandoeningen bij beide ouders. 

Vraag naar de uitslagen van de testen op papier.

 

http://www.keeshondenclub.nl/wp/

 

http://www.eurasier.nl/index.php/homepage

 

 

Mootje (Gast)

Bedankt.

We weten iniedergeval wel dat we de kant uit willen van het soort (Keeshond, Spitsen & Oertypen) noemen ze dat geloof ik.

Dus als er iemand is die ons goede adviezen of fokkers kan aanbevelen dan horen we het graag. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je kunt bij de Rasvereniging van de Keeshonden kijken.

 

http://www.keeshondenclub.nl/wp/

 

Ook op Facebook is een groep spitsen en oertypes, daar kun je lid van worden als je Facebook hebt.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mootje, misschien een goed idee om eerst even door te nemen welke rassen er in rasgroep 5 zitten (Oertypen en spitsen), een selectie te maken van welke je bevallen, je goed in te lezen over hun aard, raskenmerken (waaks, blafferig, allemansvriend, eenkennig, enz. enz.) en zo te komen tot een ras dat je bevalt. Dan kan je van dit ras de rasvereniging contacteren en zij kunnen je een lijst geven van verantwoorde fokkers.

Hier kan je alvast alle rassen uit deze rasgroep bekijken en wat meer lezen over hun karakter/aard (naar beneden scrollen op de pagina):

http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/?tx_ras_pi1%5Brasgroep%5D=200&backPID=1466&cHash=f47057f39ec693e3ac0da2e6333eb955

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Bedankt.
We weten iniedergeval wel dat we de kant uit willen van het soort (Keeshond, Spitsen & Oertypen) noemen ze dat geloof ik.
Dus als er iemand is die ons goede adviezen of fokkers kan aanbevelen dan horen we het graag.  "

 Wat vind je van de wolfskees? Als je info wil over de keeshond mag je mij altijd contacteren 

honden page profiel samsam

In ieder geval is de eigenaar van de Eurasiër fout bezig, want bij de rasvereniging zijn ze heel erg streng qua fokbeleid. Het is niet toegestaan om zomaar een kruising te fokken.

Oorspronkelijk was de Eurasiër ontstaan tussen grote Keeshond en Chow Chow, maar om het karakter prettiger te maken is er samojeed in gefokt. Dan is het eigenlijk toch ook een beetje zonde om dan weer een stapje terug te doen?

Ik zou gewoon voor een rasechte Eurasiër met stamboom gaan, dan weet je dat er heel zorgvuldig gefokt is, met gezonde ouderdieren van een goed karakter. Eurasiërs zijn zeker leuke honden.

Anneleen (Gast)

Onze Nalou is een eurasier x keeshond. Je mag me altijd mailen voor meer info en foto's:

*Mailadres verwijderd, het is niet toegestaan persoonlijke gegevens openbaar te delen.*

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 04 augustus om 19:37 --

Gertrude (Gast)

Nogal bizarre reacties, aangezien de Eurasier een kruising is van wel 3 hondenrassen, om bepaalde karaktereigenschappen te krijgen, die de hond uiterst geschikt maken als familiehond. Gezien de vele genetische defekten in hondenrassen, zijn meerdere rassen bezig met opnieuw te kruisen, om nieuwe genen in het ras te krijgen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Nogal bizar om een topic van 2 jaar geleden naar boven te halen.

 

Nogal bizar, dat je ter bevestiging van je posting niet verwijst naar de rasomschrijving op de site van de Raad van Beheer

 

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-5/eurasier/

 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Op zoek naar mensen met een Keeshond x Eurasier," wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: red cocker syndrome
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^