Hulp gevraagd

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Goedemorgen. Ik weet het even niet meer. Ik heb een pup van 9 weken en om te beginnen weet ik natuurlijk dat ze druk kunnen zijn. Maar ze draait nu soms echt door..doe ik iets verkeerd? 

We gaan om 22:30 naar bed en slaapt ze goed door. Ik laat haar rond 4:00 plassen en dan slapen we tot ongeveer 6:30. Ze slaapt naast mijn bed in haar bench. Vanaf het moment dat we vanochtend opstaan is ze compleet dol! Dus is denk dat het niet overprikkeling is aangezien we net wakker zijn. Ze doet echt alles wat niet mag, mij bijten, overal op kauwen. Ik probeer haar dan af te leiden met een speeltje wat soms werkt. Nu heeft ze ook ontdekt dat ze kan blaffen haha, ook leuk :p

Moet ik misschien meer met haar gaan wandelen, ik bedoel langer? Haar meer moe maken? Of is dit een fase? Uittesten?

groetjes Rosita

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wat doe je verder? Puppytraining, spelletjes? Wat de wandelingen betreft, dat is ook je eigen gevoel die bepaald of het wel of niet kan. Het is ook een kwestie van proberen. Doe niet te gek, zeker niet als het zo warm is.

 

Bij het puppy- zijn hebben sommige pups dat ze totaal niet luisteren. De beagle van mijn ouders was als pup een ware etter. Wilde nergens naar luisteren, zij je nee, dan liep hij een rondje en ging er dan weer recht op af. Onze herder was een schat, luisterde als pup heel goed. De beagle heeft niet een echt vervelende puberteit gehad, onze herder.... verschrikkelijk!

 

Met geduld en consequent handelen kom je een heel eind.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Hai, bedankt voor je antwoord! ik heb me aangemeld voor puppytraining, had ik misschien eerder moeten doen. En spelletje, zoals? Trekspelletje doen we. En ze weet haar naam al en ze kan "zit" ...ben heel trots haha.

ik durf er wel voor uit te komen dat ik het heb onderschat..

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

herkenbaar!! Mijne was vreselijk als puppie, ik zat met handen in het haar (en geloof me, ik heb veel ervaring met honden, maar laatste hond was 10 jaar geleden en duidelijk veel  vergeten haha).

Bijten en druk, was hier continu. Wondermiddel was echt meer rust. Dus als je opstaat, even laten plassen met klein stukje wandelen, spelletje doen en klein oefeningetje "zit" bijv. en dan hup, even rusten in de bench. Desnoods doek erover. Misschien best even protest maar waarschijnlijk is het snel slapen. Ik heb ook veel tijd besteed aan bijtrem aanleren. Als je mijn hond nu ziet (10 maanden nu) zou je niet denken dat het zo'n etter was haha! Nu midden in puberteit en die is so far, beter te doen dan puppentijd. Dus misschien heb ik zelfde verhaal als Linda en Mayro? lastieg pup, braen puber? dat zou mooi zijn haha! Hou vol, komt allemaal goed!

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

puppy cursus nu is prima hoor! ben je niet te laat mee. Wat een dotje trouwens!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Opwinding, hoera ze zijn wakker. Ze leert nu dat als  ze druk is ze aandacht krijgt. Heb je beneden een bench? 

Anders kan je als je opstaat, haar eten in de bench geven en haar nog even in de bench laten tot de rust er is. Desnoods een extra vorje erbij geven. Van kluiven worden ze rustig.

Een drukke pup of hond, dan denken we vaak meer gaan wandelen. Een pup krijgt zo veel prikkels die moeten ze allemaal kunnen verwerken, dat heeft tijd nodig.

Door trekspelletjes of balspelltjes, komt adrenaline vrij, dit heeft ook tijd nodig om uit het lichaam te gaan. Doe je te veel dingen of te lang waar adrenaline vrijkomt, kan je een soort chronisch adrenaline leven en dus opwinding Krijgen.

Daarom is genoeg rust heel erg belangrijk. Trekspelletjes zijn prima, zo leert een pup zijn grenzen en het is ook leuk om te doen, maar als je pup toch al druk is, zou ik eerder kiezen voor iets rustigers. Een wandeling, of brokjes laten zoeken. Zo raken ze ook energie kwijt, maar op een rustigere manier.

Als je een dag heel veel hebt gedaan, heb je kand dat je pip de colgende dag heel vervelend is, dat komt door de prikkeld die ze nog moeten verwerken, ga die dag een rustige dag houden. Saaie rondjes wandelen en een hersenwerkje. Veel,te kluiven geven. 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Oh onwijs bedankt voor de antwoorden! Ik zit idd met de handen in het haar, kan soms wel janken! 

Het probleem is ook dat ik het zo moeilijk vind om haar te horen janken...ik ben zelf nogal gevoelig zeg maar. Het is allemaal nieuw voor mij en ik ben onzeker of ik het wel goed doe, daarom ben ik ook blij dat jullie me helpen. Mijn onzekerheid kan natuurlijk ook weer op haar overspringen...zucht

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ik loop echt rond als een zombie, ik ben mezelf gewoon niet meer...

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

En daarbij heb ik nog een vraag. Heb je gisteren ook dingen gedaan die je anders niet doet? Zoals meer of minder wandelen/spelen, dierenarts bezoek, iets met gedaan qua socialiseren of visite gehad? 

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Al veel goede tips gekregen. 

Misschien een stomme vraag maar gaat ze ook uit als jullie om 6.30 uit bed gaan?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Al veel goede tips gekregen. 

Misschien een stomme vraag maar gaat ze ook uit als jullie om 6.30 uit bed gaan?

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ja mijn ouders zijn gister geweest. En wat buurtkindjes ontmoet.

 

Ja zij gaat eruit om 6:30 omdat ze dan wakker wordt en moet poepen...zij bepaalt.  

honden page profiel Indie Indie

honden foto van Indie

Komt echt goed! Niet onzeker worden. Genoeg rust en ook genieten van je pup. Lekker op cursus en steeds bedenken: het is een fase en gaat voorbij. Echt! Ik weet zo goed hoe je je voelt en daarom wil ik je een hart onder de riem steken. Rustig blijven, consequent zijn en wat Suzanne en Luca ook al zegt, het verschilt per dag ook nog. Geef jezelf ook even om je pup te leren kennen. Voor je het weet is ze een pubertje en daarna een stoere dame!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoe lang zijn je ouders bij jullie geweest en is je pup er de hele tijd bij geweest? 

En was de ontmoeting van de buurkinderen lang? 

En zat er ook tijd tussen deze gebeurtenissen?

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Bedankt bedankt bedankt...zit hier gewoon te janken. Ik hou ontzettend veel van haar! En ik wil dat we het leuk hebben samen..ik geniet ook zeker van haar hoor ..echt :) Maar wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Je kunt eventueel beginnen met denkspelletjes. Een handdoek oprollen en tijdens het oprollen heel dichtbij elkaar snoepjes er in doen. Dan leert ze dat ze de handdoek weer uit kan rollen. Pas wel op dat ze niet gefrustreerd raakt, dus je mag ook helpen.  Je kunt ballen kopen waar snoepjes in kunnen. Zijn ze ook druk mee, ook leuk voor achter thuis. Kong, kan ook. En natuurlijk geef haar veel rust. Een pup slaapt ontzettend veel. Als ze wakker wordt, eten/ drinken/ behoefte doen, half uurtje actief, nog even naar buiten en dan zal ze wel weer langzaam kunnen ontspannen om zich weer op te maken voor de slaap.

 

Als onze hond heel druk was, gaf ik kort aandacht en ging toen zelf rustig zitten. Ik was er zelf niet druk mee. Even naar buiten lopen e.d. Je pup volgt waarschijnlijk wel, dan ben je in een nieuwere omgeving, je hebt de aandacht afgeleid en biedt dan wat nieuws aan. Beloningen zoeken in het gras (dat vinden pups nog erg moeilijk, dus doe dit eerst met één en laat de pup zien waar het terecht komt)

 

Ga echt niet met je handen in het haar zitten. Wat je meemaakt is heel normaal, ervaren met pups of niet. Er komt de puberteit, die gaat ook voorbij en een jaar later kun je je er bijna niks meer van herinneren.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

" Hoe lang zijn je ouders bij jullie geweest en is je pup er de hele tijd bij geweest? 
En was de ontmoeting van de buurkinderen lang? 
En zat er ook tijd tussen deze gebeurtenissen? "

 Nee dat ging in elkaar over..ze was moe maar ik zag dat ze niet kon slapen van opwinding... Als ik haar dan verplichte benchrust had gegeven zou ze ontzettend janken, moet ik dat dan gewoon even negeren? Doekje over de bench? Dus dat was ws al te veel..

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 2 doggies

honden foto van Linda & Mayro

"  Nee dat ging in elkaar over..ze was moe maar ik zag dat ze niet kon slapen van opwinding... Als ik haar dan verplichte benchrust had gegeven zou ze ontzettend janken, moet ik dat dan gewoon even negeren? Doekje over de bench? Dus dat was ws al te veel.. "

 De bench moet ook nog leuk worden. Stop daar regelmatig wat lekkers in, eerst een paar keer per dag. Als ze niet ziet dat je het doet. Je pup gaat dan uiteindelijk uit zichzelf controleren of er wat lekkers in ligt. Geef haar daar ook de botjes, maar doe het deurtje niet dicht. Als ze gaan janken, is voor je pup niet leuk, maar voor jou ook niet. Doe dit niet gedwongen. Gewoon met een botje, snoepjes in de bench en ongedwongen. Ze wordt vanzelf rustig. Je moet bezoek dan wel vertellen dat ze de pup met rust moeten laten

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Je geeft nu zelf al het antwoord en nu kun je het nog merken van gisteren. Voor nu geen problemen van maken, ze komt wel weer bij alleen voor jou een mooi leermomenten.  Laat ze niet te lang bij het bezoek en geef grenzen aan. Je doet het super!!

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

" Je geeft nu zelf al het antwoord en nu kun je het nog merken van gisteren. Voor nu geen problemen van maken, ze komt wel weer bij alleen voor jou een mooi leermoeilijkheden.  Laat ze niet te lang bij het bezoek en geef grenzen aan. Je doet het super!! "

 Dankjewel, dat is fijn om te horen, doet me goed!

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Ow en overdag wil ze alleen bij mij op schoot in slaap vallen. Meestal leg ik haar halverwege in haar bench, soms deurtje open, soms deurtje dicht zodat ik es kan douchen of snel een boodschapje kan doen.. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zou haar eten in de bench geven en af en toe in de bench leggen met iets lekkers, zo wordt de bench leuk. Dan kan je haar als ze moe is ook in de bench doen met een kluifje, deurtje dicht. Kleedje erover, zodat de bench rustig is. 

Als het goed is, zal ze zonder te piepen in slaap vallen. Oefen dit regelmatig, zodat de bench haar slapplek wordt.

Het is vermoeiend een kleintje en als zij de bench slaapt, kan jij zelf ook even plat gaan. Het is erg belangrijk dat je zelf ook aan je rust komt. 

Als er veel bezoek is en je merkt dat het te druk is voor haar, kluifje, in de bench, doek erover en voor haar best wil, even laten piepen. Zelf ben ik geen voorstander van laten piepen, maar als alles even te druk is, is slaap heel belangrijk, dan moet je wel even. Grote kans dat ze heel snel zal slapen.

Desnoods de bench in je slaapkamer, waar het rustig is. Blijf er desnoods even bij zitten tot ze rustig is of slaapt. 

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Het is toch maar normaal dat ze vrolijk zijn als ze wakker worden? Hier ook een pup die meteen hyperdepiep is als de wekker gaat, ze begint te blaffen, tegen het deurtje te springen, eenmaal uit de bench crosst ze naar de trap, doet daar een slidingstop zodat ze er niet af dondert, als ik haar dan naar beneden draag, begint ze al te spartelen, beneden crosst ze gauw naar buiten, doet een plas, vliegt het huis weer binnen, spurt naar de badkamer en naar de kamer er tegenover (waar de pot eten klaar staat), stormt de badkamer terug binnen waar ze dan haar eten krijgt en ik mij ondertussen wat kan opfrissen en aankleden, daarna stormt ze naar buiten, vliegt tegen de tralies van de andere hond zijn kennel, krijgt onder haar vijs van de andere hond omdat die ook weet dat zijn eten eraan komt, andere hond komt uit de kennel, krijgt eten, snauwt pup weg, pup komt dan maar mij achterna gecrosst omdat ik ondertussen al op straat ben, pup gaat poepen en is dan aan het afwachten tot andere hond er aan komt die zijn eten dan binnen heeft en gaat dan vervolgens andere hond tot vervelens toe lastig vallen.....

 

Goeiemorgen, dan zijn we 10 minuten wakker dus :)

 

Overigens zit ze bij mij enkel maar 's nachts in de bench.

De adviezen hier van opstaan na een nacht in de bench en dan hup, nog maar ff in de bench laten (na een nacht van 8 !!! uur) omdat baaske niet wakker geraakt... sorry, daar kan ik me echt niet in vinden.

Ik ben 's morgens even blij van mijn pup te zien, als zij blij is van mij te zien.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Tuurlijk, vrolijk heen en weer crossen is ook niet erg. Maar wel als ze mij steeds bijt, in de gordijnen hangt, me in de wc volgt om vervolgens de wcrollen te verscheuren, in mn bank en vloerbedekking knauwt

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

dat gaat over hoor. Wij zijn nu aan de laatste kapot gebeten pak wc papier bezig 

Haar interesse erin is ondertussen afgenomen.  De WC borstel is op dit moment de te doden vijand hahaha.

 

Ik kan me eigenlijk aan bitter weinig ergeren aan pups. Het gaat allemaal voorbij.

 

Het meest geziene gezicht van de mijne is trouwens ook dit hoor:

photo 10987744_10153004518487799_2366802607791941316_o_zpsz5hdklim.jpg

 

 

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Nou das fijn dat je je niet ergert. Ik wou dat ik dat ook zo voelde.. Maar helaas..

Joh, wijs mij iemand aan die niet al minder kan hebben met dit (idioot) warme weer. Tel daar nog eens slaapgebrek bovenop, en relativeren wordt al snel heel veel gevraagd  er zijn zat mensen die op een bepaald moment even helemaal moedeloos worden van hun pup, en vaak zit daar een schuldgevoel aan vast van meters lang. Het gebeurt, wees niet te hard voor jezelf  this too shall pass! 

Wat betreft de wilde buien... Is het misschien een idee om haar na het uitlaten even 'aan het werk' te zetten door van haar ontbijt een denk spel te maken? Bijvoorbeeld door het in een doos te doen met een paar proppen oud papier, zodat ze lekker haar neus kan gebruiken en al die energie ergens op kan focussen? In mijn ervaring worden honden hier een stuk rustiger van in hun koppie 

Sowieso zijn zoek en denk spelletjes heel erg leuk om te doen met de hond, het is een mooie manier om een pup uitdaging te geven wanneer je nog niet lang mag lopen in verband met de gewrichten die zich nog volop ontwikkelen. Maak het in het begin alleen niet te moeilijk - door ze succes te laten hebben (dus het eten te vinden) krijgen ze door wat de bedoeling is en gaan ze het leuk vinden. 

Succes! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Goed idee Hannah. Deze snuffel mat is een gootsteenmatje met fleece stroken erdoor. Kan in de was en droger. Hier het ontbijt in doen, zijn ze lekker even bezig.

Baasje is te moe, daardoor dacht ik in de bench eten, met zo een mat zijn ze lekker bezig. Drukte van het opstaan over dan pup uit de bench, lekker buiten een wandelingetje. Daarom ook slapen aanleren in de bench, baasje heeft rust nodig en tijd voor je zelf. Als je zo moe bent heeft niemand wat aan je, ook je pup niet.

honden page profiel rositarosita

honden foto van rosita

Nee precies, ben ik helemaal met je eens, net al huilend mn zus gebelt van, hellup.

ik denk dat ze te gehecht aan me raakt. Ze slaapt alleen maaar op mijn schoot, als ze dan slaapt leg ik haar in de bench en aai haar na om haar weer in slaap te laten vallen. Zodra ik wegloop volgt ze me weer. Als ik bij haar ga zitten komt ze eruit en kruipt op mn schoot. Als ik het deurtje sluit raakt ze in paniek slaapt ze nog niet. En zo ziet mijn dag er wat uit ;) Oja, ik heb een dekentje en knuffel van haar nest in haar bench. Ik geef haar snoepjes in de bench die ze dan vervolgens erbuiten opeet. Haar varkensoor in de bench, nope, moet mee buiten de bench...zucht

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dat hou je niet vol zo.

In de bench eten geven, deurtje dicht. In de bench varkensoor, snoepjes, deurtje dicht.

Ik denk, maar wat vinden anderen hiervan? Als ze slaapt in de bench, deurtje dicht en zelf even je oren dicht, even doorzetten. Waarschijnlijk zal ze heel snel weer slapen. Jij hup je eigen bed in. 

 In de bench een dekentje met je eigen geur leggen, dat is nu vertrouwd.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Uitnodiging facebookpagina liken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^