Leren loslopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Lisanne baasje van Bram en Renzo

Hoi allemaal,

Vanavond ga ik mijn eerste eigen pup ophalen bij de fokker! Ik heb al veel gelezen over de zindelijkheidstraining, bench training, socialisatie enzovoort zodat ik weet hoe ik het moet gaan aanpakken. 

Ik heb alleen een vraag. Hoe leer ik mijn pup los lopen. Ik heb het vaker gevraagd aan mensen in mijn omgeving en de een zegt dat ik dat gelijk moet doen als ik hem net heb en iemand anders zegt dan weer dat ik moet wachten totdat ik het commando hier goed onder controle heb. 

wat vinden jullie hiervan? en hoe hebben jullie het gedaan?

alvast bedankt!

groetjes lisanne

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Ik liet ze hier gelijk los lopen.

Wel op een veilige plek waar het mag en waar ze niet zomaar de weg over kunnen steken.

Vooral kleine pups houden je nog heel goed in de gaten en daar kun je dus mooi gebruik van maken.

Veel belonen als je pup bij je komt.

honden page profiel Jackie en Kiba:)Jackie en Kiba:)

honden foto van Jackie en Kiba:)

Wij hebben eerst in huis geoefend met ons tweeën dat als Jackie bij ons kwam, we een brokje gaven en dan "Jackie" zeiden. Daarna met het roepen van Jackie en als ze kwam dan weer "Jackie".

Dit gingen we daarna ook buiten doen. Toen ze eenmaal haar naam goed wist, riepen we Jackie en zodra ze bijna bij ons was het woordje "hier" en dan een brokje.

 

Dit had ze vrij snel onder de knie. De eerste maanden kwam ze ook direct, maar nu wil ze ook wel eens doen waar ze zelf zin in heeft. Ze kan goed los, maar in de buurt doen we dit niet meer wel op open plekken zoals het bos of natuurgebieden.

 

Leer je hond ook gelijk  vanaf het begin met een uitlaatriem lopen.
Wat je daarna kan doen is je hond tussen het lopen door vast en los, steeds afwisselend met het riedeltje "hier" en voordat ze los mag misschien "zit" en/of "blijf".

 

Als ze eenmaal met een uitlaatriem gewend is kan je ook met lange lijn gaan lopen. Zo heeft ze meer vrijheid, maar kan ze er niet van door. Je kan bijvoorbeeld stil gaan staan als jij vind dat ze te ver is. Zodra ze dan ook stopt en het liefst naar jou toe komt, belonen.

 

Wat wij nu wel doen is dat ze los loopt met de lijn wel aan haar vast en zodra zij een verkeerde kant op gaat of te ver loopt, gaan we op de riem staan. We zeggen dan niks, maar zodra zij zichzelf corrigeert lopen we door en belonen we haar. Let wel op dat dit niet handig is als ze gaat rennen, want dan krijgt ze nogal een rop aan de riem.

 

Een aantal mogelijkheden, die je niet allemaal tegelijk moet doen, want het is nu natuurlijk nog een kleine pup. Dit is in ieder geval hoe wij het doen. 

Anoniem (Gast)

wij zijn daar meteen mee begonnen.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Inderdaad, meteen mee beginnen, op een veilige plek..

een pup zal jou ( en je evt. andere honden) constant in de gaten blijven houden..

 

Volgende forumvraag: pup doet behoefte in bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^